Dodaj do ulubionych

Artykuł. Pomocy. !

09.08.11, 20:38
Hej Kociaki! Potrzebuję Wasze pomocy. Uczęszczam na warsztaty dziennikarskie, w których poruszamy problemy zdrowotne i muszę przygotować artykuł pt. ,,Cukrzyca i młodzież". Mam poznać całą Waszą wiedzę na ten temat. Tylko błagam, nie szukajcie w Internecie i nie świećcie wiedzą. Nie na tym rzecz polega. Jak nie wiecie, to nie dowiadujcie się na siłę wink Z góry bardzo dziękuję za pomoc lub chęć pomocy kiss
Obserwuj wątek
    • trzy Re: Artykuł. Pomocy. ! 09.08.11, 21:32
      Eh, nie ma pytań pomocniczych o czym pisać, to ja się nie bawię.
    • ilovevampires16 Re: Artykuł. Pomocy. ! 09.08.11, 23:15
      Hmm..
      Wiem, że nadmiar jakiś tam produktów podnosi cukier w organizmie. Nie pamiętam jakie dokładniej, ale wiem, że same słodkości nie mają dużo "do gadania" ;P
      Nie wiem czy to istotne, ale chyba norma jest od 70 do 120, czy jakoś tak ;/
      Jak juz się jest cukrzykiem to trzeba brać leki.. Pewien chłopiec z mojej szkoły jest cukrzykiem.. Nosi ze soba specjalny aparat, żeby mieli go cały czas pod kontrolą. Wiem, że stosuje specjalne diety, by nie wzrastał cukier..
      Wiem, że to mało, ale mi wystarcza i się pilnuję xD
      • kingura117 Re: Artykuł. Pomocy. ! 10.08.11, 11:05
        Dziękuję za pomoc kiss
        • ilovevampires16 Re: Artykuł. Pomocy. ! 10.08.11, 13:15
          ;]
    • magda_black Re: Artykuł. Pomocy. ! 10.08.11, 22:11
      Mój kumpel ma cukrzycę. Nosi niebieską opaskę z napisem "I am diebetic". Wiem, że musi pilnować ściśle ustalonej diety i w dodatku korzysta z pompy insulinowej, która (o ile się nie mylę) ma regulować poziom cukrzycy we krwi. Choroba dzieli się na kilak typów.
    • nnaattaallaa Re: Artykuł. Pomocy. ! 10.08.11, 22:28
      szczerze mowiac to o cukrzycy wiem tyle, co nic, wiem, ze chodzi o cos z insulina i glukoza..
    • jonasofanka Re: Artykuł. Pomocy. ! 10.08.11, 22:48
      to znaczy ... Niewiele wiem ,ale oks. Cukrzyca dzieli się na stopnie. Jedna jest ,że nie mozna jeść dużo cukru ,a druga, to, że cukier nie wzrasta w krwi. No i trzeba nosić taki aparat ,do mierzenie cukru w krwi. Więcej jakos nie przypominam sobie smile
      • kingura117 Re: Artykuł. Pomocy. ! 13.08.11, 09:29
        smile
    • domelciaxdd Re: Artykuł. Pomocy. ! 16.08.11, 16:58
      ja wim tylko że są trzy stopnie cukrzycy. Ten pierwszy jest najgorszy. Jest takie urządzenie jak insumina czy cos takiego, i jest ono po to by obnizyc poziom cukru. Słyszalam tez że je się pistacje gdy sie ma cukrzyce. niby cos tam dzialaja.
      • blondi_girl Re: Artykuł. Pomocy. ! 19.08.11, 13:48
        Wiem, że sie dzieli na jakieś stopnie, ale nie orientuję się o co w tym chodzi. mój dziadek miał cukrzycę i babcia robiła mu zastrzyki, ale nie wiem jak często. Siostra mojej koleżanki ma cukrzycę i chodzi z pompą insulinową, kiedyś ta koleżanka dużo mi opowiadała o tym, ale tylko tyle pamiętam ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka