18.08.11, 18:35
Jakie są Wasze doświadczenia z tabaką? W szkole znajomi wciągają? Może Wy same? Co o tym sądzicie? Czekam na Wasze odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • kiwi Re: Tabaka. 18.08.11, 18:49
      niektórzy u mnie w szkole pewnie próbowali. ja nie, ale jestem ciekawa jaki będzie efekt jak już spróbuję c;
      • belatriks Re: Tabaka. Co to jest? 18.08.11, 18:56
        A co jest?
        • zuzanka7771 Re: Tabaka. Co to jest? 18.08.11, 19:12
          Najprościej: sproszkowany tytoń. ^^
          • myszqa13 tutaj! ;D 26.08.11, 16:02
            ja nie wciągam ale mój brat owszem...ale on ma już 18(wciąga jakoś od półtora roku)...raz mi dał "spróbować" i to najmocniejszej jaka jest i myślałam że mi nos odpadnie!centralnie...ale tak nto nie mam nic do tego...moi rodzice się zgadzają żeby to wciągał bo to nie szkodzi zdrowiu tak więc spoko...ale czasami jak widze że jest opakowanie tabaki na biurku mojego b rata a jego nie ma w domu to sobie powciągam czy coś...ale nie że robie to nałogowo big_grin
            • miley138 Re: Tabaka. 29.08.11, 00:33
              myszqa13 - słuchaj. to są prochu tak, czy siak, więc to, że ma 18 lat go nie upoważnia. Js bym mu żyć nie dala dopóki nie przestanie. Tylko, że ja to nie ty.
      • screeney tabaka fajna rzecz. TU 26.12.11, 19:49
        Red bull mocny.. ok, ok. -.-
        Raz, może dwa ewentualnie 35.
        Podobno człowiek jest taki żywy wtedy.
        U mnie prawie wszyscy, ja nie.
      • koloorowa. Re: Tabaka. 01.03.12, 20:04
        ja nie próbowałam, jakoś mnie nie ciągnie. ale kumple tak podobne fajne.
    • wilczyca_d Re: Tabaka. 18.08.11, 18:59
      Moi koledzy tak. mnie osobiscie to nie kreci...
    • stranger17 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:04
      Moje koleżanki wciągały. Byłam przy tym, ale ja nie wciągałam..
    • kristen_94 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:08
      Tabaka nic ciekawego parę rodzajów(ochyctwo). Moi koledzy to są chyba już od tego uzależnieni.
      • dirty Re: Tabaka. 21.08.11, 12:20
        tabaka nie uzależnia.
    • negeilf_ Re: Tabaka. 18.08.11, 19:08
      Moi koleżanki i koledzy wciągali to na wycieczce szkolnej. Oczywiście nauczyciele się dowiedzieli wink Ja osobiście tego nie wciągałam. Inne dziewczyny robiły to dla szpanu, a ja pusta nie jestem.
      • wiki3113 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:09
        Moi koledzy wciągają,ja osobiście raz spróbowałam.
    • eziek11 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:10
      Rozbił mnie ten komentarz - "a co to jest?"
      U mnie w szkołach koledzy wciągają.. Ja nie próbowałam i nie zamierzam, bo po co? ;p
      A poza tym po tabace się ciągle kicha xd
      • zuzanka7771 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:13
        Niekoniecznie, ja rzadko kiedy kicham;P.
        • kristen_94 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:17
          Podobna tabaka pomaga na katar.
          Ktoś to sprawdził??
          • niemampomyslu Re: Tabaka. 18.08.11, 19:19
            koleżanka mówiła, że wciągała, chociaż nie wiem, czy to prawda. ja nie i nie wiem, czy spróbuję. może kiedyś.
          • zuzanka7771 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:25
            Tak, prawda, bo śluzówka nosa się rozszerza tymczasowo. Żależy też od gatunku. Po tabakach Poschla (Gawith czy Red Bull) właśnie siąpi z niego bardziej.
          • chilling Re: Tabaka. 19.08.11, 02:02
            kristen_94 napisał(a):

> Podobna tabaka pomaga na katar.
            > Ktoś to sprawdził??

owszem sprawdziłam i powiem Ci ze po tym miałam jeszcze większy katar , hehe. ale to pewnie na każdego troche inaczej działa
    • zuzanka7771 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:23
      Ja czasem tabaczę, od około miesiąca. Na początku byłam zdecydowanie przeciw, kiedy ujrzałam, jak mój chłopak tabaczył, ale to było jakieś pół roku temu. Zmieniłam zdanie. Całkiem przyjemnie wciągnąć, oczywiście rozsądne ilości, a nie metrowe ścieżki Red Bulla uncertain. Mam Gawitha Apricota i Red Bulla. Przyjemniej mi się pisze (opowiadania, teksty piosenek) po zażyciu tabaki, czuję się rześka, miłe uczucie na świeżym powietrzu... Zresztą kto wiągał, ten wie, jak to działawink. A, i jestem zdecydowanie przeciw paleniu fajek i upijaniu się!
      • smileyy776 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:28
        mnie narkotyki nie kręcą...
        • zuzanka7771 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:53
          To nie jest narkotyk... -_- Takie opinie to wina głupich szczeniaków, wciągających w podstawówkach czy gimnazjach metrowe ścieżki Red Bulla i trąbiących o tym na głos na korytarzu uncertain.
          • jagoda1602 Re: Tabaka. 19.08.11, 13:21
            Taaa... Weźcie przykład z Vitaliego (czy jakoś tak) i pojedźcie na Krym, ale do Kijowa nie dociągniecie
            Ps.: Jeśli ktoś nie wie o co chodzi, to chodzi o film "Pan życia i śmierci", a Vitali niby nie wciągał tabaki, tylko kokę, ale i to i to jest bez sensu.
    • uga0 Re: Tabaka. 18.08.11, 19:29
      nikt u mnie nie wciąga ja też nie i nie zamierzam ;3
    • nickiminaj Re: Tabaka. 18.08.11, 19:48
      u mnie w dawnej szkole są tacy inteligenci, co to dla szpanu wciągają.
    • golden_star Wdiagaja. 18.08.11, 20:02
      Na mojej ławce w szkole wciągali, do nich nic nie docierała tylko za przeproszenie trzeba było użyć Wypier.... JA nie wciągam, dla mnie to głupota i tyle. Ave^^
    • seneka4 Re: Tabaka. 18.08.11, 20:21
      używka dla wieśniaków, którzy boją się, że rodzice wyczują papierosy.
      • zuzanka7771 Re: Tabaka. 18.08.11, 20:35
        A może ktoś nie chce palić? Po co od razu wyzywać od wieśniaków? -_- Mnie ojciec kupuje tabakę, więc nie chodzi o to, że się cykam starszych -_- uncertain. Nie chcę palić, nie chcę całować popielniczki, nie chcę być od tego cała żółta i śmierdząca. -_-
        • seneka4 Re: Tabaka. 19.08.11, 15:19
          Jeśli ktoś nie chce palić, to po co brać tabakę jak to sproszkowany tytoń?
    • alexis69 Re: Tabaka. 18.08.11, 20:26
      moi znajomi wciągają, ale nie wszyscy ..
      ja nigdy nie wciągałam. proponowali mi, ale jakoś nie chce.
      • klaudia_25 . 18.08.11, 20:32
        Jakoś mnie to nie kręci. Narkotyki, papierowy? Nieee
    • nastyangel Ach, to 'szalone' gimnazjum... 18.08.11, 20:54
      tyle w temacie.
    • truskawa. Re: Tabaka. 18.08.11, 21:13
      Raz spróbowałam i nie wiem czym ta podnieta. Poczułam się przez chwilę inaczej, ale teraz sądzę, że po prostu jakoś źle to zrobiłam XD
    • kotek.bieberka Re: Tabaka. 19.08.11, 01:31
      haha. : D do tego gimnazjum co ja teraz ide, to dzieją sie różne rzeczy.xd moi kumple wciągają itd... a ponoć najlepsze gimnazjum w mieście <lol2>
      • kotek.bieberka Re: Tabaka. 19.08.11, 01:32
        + tak owszem zdarzyło mi sie wciągnąć dwa razy.xd
        • blondi_girl Re: Tabaka. 19.08.11, 01:53
          Ja tam nie widzę nic w tym fajnego, ai też nie czuję zbytniej różnicy po tabace xdd
          Moi koledzy obnoszą się z Red Bullem, muszą zaszpanować nim wszędzie gdzie się da -,-
          • chilling Re: Tabaka. 19.08.11, 02:07
            ja pierwszy raz spróbowałam w te wakacje na kolonii. dla mnie to nic specjalnego. poprostu oczyszczałam sobie nos i lepiej mi było oddychać, ale potem zawsze miałam katar i kichałam. Tabaka to nic szczególnego takie wciąganie żeby coś wciągać.
            Choć mój kolega wciaga tabake tylko dlatego że nie może palić pić itd , bo jest sportowcem i badania by to wykryły, a po tabaczce nic xD
    • bad_alex hahaha 19.08.11, 13:04
      wciągam czasem ale to nic takiego.,
    • topparis Re: Tabaka. 19.08.11, 13:07
      U mnie w szkole grupa 15 osób wciąga tabakę, ja też sama wciągam. Tu nie ma żadnych efektów, jedynie to, że sobie udrażniasz drogi oddechowe wink
    • odrutowana_ Re: Tabaka. 19.08.11, 14:00
      Kiedyś moja siostra miała morelową to raz użyłam ale naprawdę nie widzę nic w tym fajnego i fascynującego więc to mnie nie kręci..
      • wampire13 Re: Tabaka. 19.08.11, 14:29
        Co to wgl jest?!
    • zakochanie . 20.08.11, 15:46
      sproszkowany tytoń grozi przedawkowaniem, którego objawem jest łzawienie, zwężenie śluzówki nosa, częste i intensywne kichanie, zawroty głowy, nudności, wymioty, dreszcze, bóle głowy, ból spowodowany spływaniem tabaczki do gardła, chwilowe otępienie oraz krwawienie z nosa, poza tym zawiera substancje rakotwórcze, czyli nirtrozoaminy, wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne i radioaktywny polon.
      tyle zalet, że chyba podziękuję.
      • zuzanka7771 Re: . 23.08.11, 08:03
        To tylko jeśli wciągasz całą tabakierę w jeden dzień uncertain... Jeśli tabaczysz ostrożnie, szczyptę na dzień, nic nie powinno Ci się stać. Ja tabaczę prawie codziennie, ponad miesiąc i nic mi nie jest. Przesadziłam może dwa razy (ale raz dlatego, że Chapman jest po prostu gó...any), ale nie zagroziło to mojemu zdrowiu czy życiu.
    • nessy96 Re: Tabaka. 21.08.11, 11:28
      raz kuzynka dała mi to pod nos ale wtedy nie miałam pojęcia co to jest. co do znajomych to niektórzy na pewno wciągają to.
      • collage Re: Tabaka. 21.08.11, 11:32
        Ja wciągam czasem, ale nie za wielkie ilości. Jest bardzo dobra na katar. Najlepsza jest miętowa-brązowa, a na drugim miejscu zwykła biała. Przy większej ilości daje niezłego kopa, aż łezka się w oku kręci.
        • zuzanka7771 Re: Tabaka. 23.08.11, 08:04
          Gawith ;D? A biała to tak naprawdę nie tabaka, jeśli mówimy o tym samym.
    • mileyoxox ; 0 21.08.11, 11:42
      ja nie , ale moi koledzy owszem : ) ale ja nie zamierzam ! akurat tego robić
    • pauu26 Re: Tabaka. 21.08.11, 11:44
      wciągałam rok temu i to tylko tabakę przyjaciółki, bo sama nie kupowałam. nie polecam ciśnieniówki. dużo osób rzyga ( w tym ja *facepalm*)
    • dirty hahahahha 21.08.11, 12:20
      tabaka jest na katar przepisywana, ale jak się wciągnie za dużo to nie zła bania przez chwilę. wciągamy na przerwach jak i na lekcji. najlepszy red bull.
    • jane_ Re: Tabaka. 21.08.11, 14:36
      akurat tabaki nie rozumiem, nie wiem, po co to robic. ;d
      i choć mialam okazje spróbować, to ładnie podziękowalam. nie widzę w niej nic fajnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka