Dodaj do ulubionych

Male zdiecia

04.12.13, 14:34
Porzebuje gdzies wywolac zdiecia w formacie mniejszym niz zwykle-cos jak 1/4 zwyklego formatu,albo format paszportowy? Porzebuje do komunikacji obrazkowej z synkiem.
Nie wiecie gdzie mozna cos takiego zrobic? Wszedzie widze mozliwosc drukowania w mega formatach-A4 czy nawet plakaty,ale nie moge znalezc formatu "kieszkonkowego".
Macie jakies pomysly? Rady?
Przyznaje,ze jestem w tym temacie ciemna jak tabaka w rogu i nie wiem jak sie za to zabrac...
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Male zdiecia 04.12.13, 14:38
      Tesco, Asda, Boots maja wallet size dostepny albo na miejscu albo online. Z tym, ze jak zamawiasza, to bedzie np. 6 czy 8 takich samych zdjec w tym formacie, nie wiem, czy mozna sobie wstawiac rozne zdjecia.
    • zurekgirl Re: Male zdiecia 04.12.13, 14:39
      Te maszyny kodaka drukuja zdjecia paszportowe, a o ile sie orientuje, maszynie obojetne czy drukuje czyjas twarz, czy obrazek. Maja te maszyny w Bootsach i Snappy Snapps.
    • turmalinka Re: Male zdiecia 04.12.13, 14:41
      mozesz tez sama zrobic kolaz i np na formacie a4 ustawic sobie 16-20 zdjec i pozniej porozcinac
    • yadrall Re: Male zdiecia 04.12.13, 16:59
      A w jakim programie moge zrobic taki kolarz? Nigdy nic takiego nie robilam...
      Nie potrzebuje wielu kopi tego samego zdiecia-raczej wiele zdiec w malym formacie.
      • turmalinka Re: Male zdiecia 04.12.13, 17:49
        taki podstawowy to chyba i w paint zrobisz, musisz zmniejszyc zdjecia i je poustawiac obok siebie

no i sprawdz co masz na komputerze, czy program w ktorym odtwarzasz zdjecia nie ma opcji edycji itp
      • plain-vanilla Re: Male zdiecia 04.12.13, 18:50
        zobacz na stronie Boots Photo. oni maja kolaze dostepne.
    • derka1 Re: Male zdiecia 04.12.13, 19:03
      A jak juz zdecydujesz sie przejsc ze zdjec do obrazkow to pewien (darmowy) wybor jest np tutaj: www.do2learn.com

I co? Zaczelas EarlyBird?
      • yadrall Re: Male zdiecia 04.12.13, 19:49
        Derka napisze na priva.
        • mrs.t Re: Male zdiecia 04.12.13, 20:04
          picasa jest darmowa sciagasz robisz collage
          zamawiasz zdjecie dużego formatu (a4) i rozcinasz

na paszportowych jw, bedziesz miala powtorki tych samych zdjec
        • kingaolsz Re: Male zdiecia 04.12.13, 20:12
          Mozna kupic papier fotograficzny i samemu drukowac.
          Cos mi podpowiada, ze potrzebujesz je do PECS? Ja robilam fotki, drukowalam na zwyklym papierze (w malym formacie) i laminowalam (kupilam laminator plakietek, wizytowek) i doklejalam samoprzylepny rzep. Bardzo wytrzymale byly. Zwyke zdjecie by tyle nie wytrzymalo.
          • yadrall Re: Male zdiecia 04.12.13, 21:15
            Kinga-cos w rodzaju PECS-ogolnie musze wymyslic jakas metode komunikacji z mlodszym synkiem-nie dosc,ze przygluchy to jeszcze opoznienie w rozwoju chlopak ma i fizyczne utrudnienia we wprowadzeniu np. jezyka migowego... A widze,ze malemu coraz bardziej zle w swiecie,ktorego nie rozumie. Coraz czesciej sie buntuje i placze,bo chcialby wiedziec co sie w kolo niego dzieje i co go czeka. Wiec pomyslalam,ze porobie zdiecia codziennych rzeczy i poprostu bede mu pokazywac co go czeka.
            Co laminowania mam taka folie samoprzylepna,ale powiem szczerze sama w drukowanie zdiec mi sie nie chce-tusze i papier sa drogie,a czasem np. Tesco ma mozliwosc zrobienia odbitek za punkty czy za jakies smieszne pieniadze. Przynajmniej na poczatek-zebym zobaczyla czy to wogole dziala...
            • kingaolsz Re: Male zdiecia 04.12.13, 21:19
              Ja drukowalam na zwyklym papierze,a zamiast laminowania mozna szeroka tasma klejaca przezroczysta okleic. Ew. tak jak dziewczyny mowia - zrobic taki kolaz, pare zdjec w jednym i wydrukowac i pociac na kawalki.
              Powodzenia
              • kwiatuszek81 Re: Male zdiecia 04.12.13, 22:01
                zdecydowanie kolaz - wyjda Ci groszowe kwoty. Wydaje mi się, że najtaniej bedzie zrobić kolaze z 6 zdjec i wywolac w formacie 10/15cm. Te wieksze formaty sa drozsze, a do tego wiecej wycinania ;).
                • yadrall Re: Male zdiecia 04.12.13, 22:11
                  Dokladnie tak :)
                  Juz wyszyukalam program (prosty) do robienia kolazy, Tesco ma tania mozliwosc wywolania tylko teraz metoda prob i bledow musze ustalic najwygodniejszy rozmiar. Dla nas najwygodniejszy :) bo to kwesja gustu pewnie.

Dziekuje bardzo za wszystkie rady! Jestescie niezastapione!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka