Dodaj do ulubionych

projekty w 2 gim!

27.08.11, 11:49
heej kiss gdzies juz widzialam ten temat o projektach w 2 gim ale nie moglam go znalezc. Wiec mam pytanie do was. Jak to wgl wyglada? Jak sie to prezentuje to sie cos mowi?? Czy robi sie np na kompie prezentacje lub cos na kartkach i tyle?? jak to wyglada, wytlumaczcie mi big_grin
Obserwuj wątek
    • valentines Re: projekty w 2 gim! 27.08.11, 12:02
      Więc tak masz około czas 3 miesiece i przez ten czas musisz z bierac różne materaiły dotyczące twojego tematu . Mozesz zaszaleć z wyobraźnią i np dać jakiś pokaz czy zrobic dyskoteke. Potem kiedy skończa sie te 3 miesiące stajesz przed nauczycielemi <mozesz sobie wybrać 'publicznosć' > i przedstawiasz co dokonałas w sprawie tego tematu ;p
      mam nadzieje ze przyblizylam Ci trochę ten projekt ;p
      jesli co to napisz nie gryzę;p
      • valentines Re: projekty w 2 gim! 27.08.11, 12:08
        w dowolny sposob mozesz to zaprezentować na kartakach w formie plakatu ,prezentacji na kompie to zalezy od cb ;p
    • gorzata.14 Re: projekty w 2 gim! 27.08.11, 12:17
      Dobieracie się w grupy i wybieracie temat jaki was interesuje. Możecie zrobić plakaty, prezentację multimedialną i makietę.

Już to miałam więc wiem. U mnie były 3 plakaty, 2 makiety i prezentacja big_grin
      • collage Re: projekty w 2 gim! 27.08.11, 12:24
        Wygląda to tak: zbierasz powiedzmy pięciu osobową grupę i wybierasz temat z wybranym nauczycielem. Następnie on raz na jakiś czas przydziela każdemu zadanie, po wykonaniu oddajesz je nauczycielowi i znów przydziela następne. Jak już każdy wszystkie zrobi to robicie w całości projekt. Ja miałam temat "Zdrowy tryb życia" z panią z biologi. Robiłyśmy na wielkich brulionach i dodatkowo jakieś zdrowe potrawy kiełki itp. i prezentowałyśmy na dniach otwartych. Ale każdy ma inaczej, ponieważ zależy to od tematu. Był jeszcze projekt z angielskiego o święcie dziękczynienia, gdzie trzeba było przyrządzić indyka.

Za projekt dostajesz punkty w skali 1-5, ja zdobyłam 4, ponieważ opuściłam jedno spotkanie. Punkty z projektu pojawią się na świadectwie w 3 klasie.
    • xxjustynaxx Re: projekty w 2 gim! 27.08.11, 12:21
      *Zostaniecie podzieleni na grupy
      *wybierzecie opiekuna(nauczyciela)
      * temat
      * realizacja u mnie w szkole m.in plakaty, nagrywane filmy, wywiady, prezentacje multimedialne, opowiadanie
      * przedstawienie przed swoją lub inną klasą.
    • czess Re: projekty w 2 gim! 28.08.11, 02:12
      Były pojebane xD Szkola dostaje jakis temat i rózni nauczyciele od róznych przdmiotów wykonują ten temat w rózny sposób xD ja byłam na technice i musialam gotowac ludowe potrafy bo mialam Temat zwiazany z kultura mojego zadupia xD Jest to takie bez sensu ze dobieracie sie z róznych klas 2 w grupy 6 osobowe max ale nie musze byec i potem to przedstawiacie komisji i innym grupą xD i nauczyciel to ocenia i ta ocene macie na swiadectwie koncowy jako opisowa ogólnie to bylo takie ch...owe ze nauczyciel przez to ze nas lubial wstawił na bardzo dobre oceny . Praktycznie pol roku opie...nia sie i dopiero pod koniec maja wziecie sie do roboty nie warto sie tym stresowac ;D
    • martini13 Re: projekty w 2 gim! 28.08.11, 03:49
      Projekty to są zazwyczaj plakaty robione w grupie , oprócz tego trzeba opowiedzieć coś o danym temacie wyznaczonym przez nauczyciela . Uczniowie wybierają przedmiot , z którego chcieli by mieć projekt a nauczyciele wyznaczali temat i umawiał się z nimi na termin prezentacji . Projekt często wykonywany jest przed uczniami innych klas , których nauczyciel często pyta jaka ocenę by postawili danej grupie .
    • paulynka34 Re: projekty w 2 gim! 28.08.11, 08:08
      też ide do 2 gimnazjum
      U nas robi się prezentację słowną z innymi uczniami a później wszystko preazentują przy klasiebrawo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka