05.11.11, 20:51
wiecie kto to hipsterzy? jeśli tak to co sądzicie o tej subkulturze?
wypowiadajcie się.
Obserwuj wątek
    • l.o.v.e Re: Hipsterzy 06.11.11, 11:59
      kwiatTak. Znam kilku hipsterów. W sumie nie są oni jakoś specjalnie "szkodliwi" można ich strawic.
    • reigai Re: Hipsterzy 06.11.11, 12:21
      NIE HIPSTERYSUJ MI TU, NO. Hipsterzy w swoich sweterkach i odrzucający wszelaki mainstream są całkiem sympatyczni, ale schody się zaczynają kiedy dochodzą do wniosku, że są lepsi od innych. Chyba nie powinnam się tu wypowiadać, bo też podobno jestem hipsterem, pff
      • dres Re: Hipsterzy 07.11.11, 19:00
        Nie znam osobiście zbyt wielu,ale wydają się sympatyczni. Nie mam nic do nich. Nie jest hipsterem-nie ciągnie mnie do tego jakoś.
    • kiwi Re: Hipsterzy 06.11.11, 12:55
      hahaha ja jestem hipsterem (taka zasada - mówisz, żeś hipster - nie jesteś nim)
      poza tym nic do nich nie mam. niech sobie będą na tym świecie c;
      • chotnick Re: Hipsterzy 07.11.11, 21:05
        Znam paru. Nie lubię. Nie dane mi było spotkać hipstera, który nie byłby fałszywym podlizywaczem.
    • mweezy . 06.11.11, 12:56
      Jestem zbyt hipsterska żeby odpowiadać na to pytanie - jest zbyt mainstreamowe.

LOL.
    • hiaa Re: Hipsterzy 06.11.11, 13:00
      `. Ja nic nie mam do subkultury , nie które nawet fajne są ;D
    • miastowa. Re: Hipsterzy 06.11.11, 20:24
      Znam . Nic do nich nie mam. Najgorsze są dzieci neo,pokemony i jp . Hipsterzy są przynajmniej zadbani i ładnie się ubierają nie jak te chłopaki w bliżej prosto i szerokich gaciach którzy wyglądają jak jakieś oblechy. I hipsterzy słuchają fajnyh zespołów
      • kawaiikimie Re: Hipsterzy 06.11.11, 21:19
        Znam i nic nie mam do nich. Moja przyjaciółka utożsamia się z nimi. smile
    • hera.xd Re: Hipsterzy 06.11.11, 21:20
      Nie mam nic do nich xd
      ale nienawidzę dzieci jp. !
    • fuckinbad Re: Hipsterzy 07.11.11, 18:43
      po pierwsze, porządny hipster nie przyzna się, że jest hipsterem, bo to wstyd należeć do jakiejś grupy w której pojmowanie jednostki jest nijakie, a ty jesteś po prostu jednym z szarej masy. o nie! hipster dąży do tego, żeby być jak najbardziej "odstający" od społeczeństwa, lubi ubierać się w szafie swojej babci, a jeżeli już kupuje ubrania to obcina wszystkie metki, żeby nie było, że ubiera się w jakimkolwiek sklepie w jakim ubrać się może też ktoś inny. słucha modnej-niemodnej muzyki, czyli takiej, jakiej nie słucha nikt inny. lubi palić papierosy, bo teraz jest to niemodne, a wiadomo, że hipster naprzeciw światu! szczególnie lucky strike, są takie oldschoolowe!
    • wilkolak Re: Hipsterzy 07.11.11, 19:40
      Uwielbiam hipsterów ich ubrania, styl. Mam wielu przyjaciół hipsterów. Mój chłopak jest Hipsterem dzięki niemu polubiłam ten styl. To nie tylko ubrania, ale i zachowanie.serceserceserceserceserceserce
    • miley138 Re: Hipsterzy 07.11.11, 19:46
      Nie i nie chcę wiedzieć.
    • rememberina Re: Hipsterzy 07.11.11, 19:55
      Mogę powiedziec, że jestem hipsterem. Indie to coś perfekcyjnego! Ale nie zamykam się tylko i wyłącznie na ten jeden gatunek - rock, pop, soul to coś, co kocham.
    • kitulencja Re: Hipsterzy 07.11.11, 19:59
      A co to wlasciwie ?
      • mee1 Widzę ,że dzieci potrzebują definicji... 07.11.11, 20:11
        Piątek: The Series: Hipsterzy uwaga ! nie dla wrażliwych osób!
        • zal Re: Widzę ,że dzieci potrzebują definicji... 07.11.11, 21:12
          mee1 napisał(a):

> Piątek: The Series: Hipsterzy uwaga ! n
          > ie dla wrażliwych osób!

Hahahaha mocny filmikbig_grinbig_grin
          szczerze to już chyba bardziej wole dzieci jp niż hipsterówsurprisedsurprised wkurzją mnie na maksa
    • plotkaragirl Hipsterzy - co to za subkultura? 07.11.11, 20:12
      Hipsterzy to coś podobnego jak hipisi. Właśnie teraz ich styl rządzi w modzie. Ja tam za tymi całymi hipsterami nie przepadam, a już na pewno nie jestem jedną z nich shock
      • mee1 Re: Hipsterzy - co to za subkultura? 08.11.11, 14:25
        plotkaragirl napisał(a):

> Hipsterzy to coś podobnego jak hipisi. Właśnie teraz ich styl rządzi w modzie.
        > Ja tam za tymi całymi hipsterami nie przepadam, a już na pewno nie jestem jedną
        > z nich shock
        Hipisi nie mają absolutnie NIC wspólnego z hipsterami, założeniem tych pierwszych był protest przeciwko wojnom a zwłaszcza tej w Wietnamie, Hipsterzy zaś to po prostu odłam normalnego społeczeństwa.. tu masz całą definicję... Piątek: The Series: Hipsterzy
    • nickyy Re: Hipsterzy 07.11.11, 20:16
      hipster to miłośnik jazzu dąży za trendami
      • jessicakaulitz Re: Hipsterzy 07.11.11, 20:24
        Nie nazwałabym siebie hipsterką, choć wydaje mi się, że coś z nich mam. W sumie są całkiem w porządku, dopóki nie zaczną przesadzać. Tak wgl, to trochę nietrafione pytanie, bo żaden hipster nie pisze otwarcie, że jest hipsterem, gdyby tak było, znaczyłoby, że nim nie jest XD Poza tym, wątpię, żeby prawdziwy hipster udzielał się na takich stronach. I nich mi nikt nie pisze, że hipisi są podobni do hipsterów. Nawet jeśli chodzi o styl są różnice, w zachowaniu to już całkiem. Hipiską chciałabym kiedyś zostać, ale jeszcze nie teraz. Kiedy dorosnę, będę starsza, może się zdecyduję, myślałam już o tym wcześniej.
    • satisfied Re: Hipsterzy 07.11.11, 20:26
      Raczej są sympatyczni, przyjaźnię się z kilkoma, podobno jestem jedną z nich.. O_o Nie mam nic przeciwko. Nie napotkałam jeszcze żadnego, który aż tak bardzo by się lansował..
      • poker Re: Hipsterzy 07.11.11, 20:39
        Nie mam zielonego pojęcia kto to,a artykułu z nonsenspodeii nie rozumiem.
    • nothing... Re: Hipsterzy 07.11.11, 20:36
      Ponoć ja jestem hipsterką, lol. Przynajmniej tak twierdzą moi znajomi.
    • jane_ trójkąt trójkąt 07.11.11, 20:54

rozkminiacie jak kiedyś przy emosach.
      • shut_up Re: trójkąt trójkąt 07.11.11, 21:12
        nie znam żadnego hisptera, nie widziałam żadnego hipstera, i chyba się z tego cieszę, bo moje oczy nie są przyzwaczajone do takiego wyglądu :3 o mój jeży, chyba jednak nie jestem hispterem :3
    • mari86 Re: Hipsterzy 07.11.11, 21:47
      Nowa moda na hipsterów mi się nie podoba. Kojarzę ich jako ludzi starających na siłę wyróżniać się z tłumu, być innymi od reszty. Nie przeszkadza mi to, dopóki nie zaczynają sądzić, że są lepsi od innych. To tyle wink
    • kiwi Re: Hipsterzy 07.11.11, 22:17
      lol, hipster to nie hipis. bo ćpanie jest za bardzo mainstream.

i w ogóle to jeszcze hipsterzy słuchają zespołów, których prawie nikt nie zna, a jak w radiu będzie jakaś piosenka ich ulubionego artysty, to ten wykonawca już jest mainstream i nie warto go słuchać.
    • selenqqa Re: Hipsterzy 08.11.11, 15:00
      Nie wiem co ro są hipsterzy xD
    • jungle . 08.11.11, 19:13
      jeżeli chodzi o sam ich styl ubierania się to podoba mi się, muzyka też jest super.
      ale to wywyższanie się nie jest fajne.
    • taylorka. Re: Hipsterzy 09.11.11, 17:43
      nwm kto to jest .
    • mandy_jonas Re: Hipsterzy 11.11.11, 14:10
      wizerunkowo mi nie przeszkadzają, fajny styl ubioru. a z zachowania, to nie mam pojęcia czym się odróżniają od innych nastolatków.
    • pond Re: Hipsterzy 06.01.12, 21:54
      zostałam już nie raz nazwana hipsterem, ok, może po części to prawda, bo nie lubię "mainstreamowych" rzeczy (chociaż osobiście ich tak nie nazywam), wolę iść pod prąd i szczerze denerwuje mnie, jak coś, co lubię, nagle staje się popularne. ogólnie to hipsterów nic nie mam, bo cenię sobie oryginalność, ale ludzie, którzy na siłę próbują być inni, albo sami nazywają siebie hipsterami, są nie do zniesienia i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka