Dodaj do ulubionych

ciążą w szkole

• selenqqa Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:01
      U mnie nie ma bo w podstawówce jeszcze nie ma ciężarnych.big_grin
      • darkness_day Re: ciąża w szkole. 24.11.11, 16:12
        Do mojej szkoły chodzą dwie ciężarne dziewczyna jedna 18 i druga 16-letnia. Nie spotkałam się jeszcze z dziewczynami które zaszły w ciążę już w wieku 13 lat...No ale wracając, nic do nich nie mam a już na pewno nie powinno się ich oczerniać, ale to strasznie nierozważne dla nich. Konsekwencje poniosą nie tylko one sama ale tez dziecko...nie mają wyjścia, stało się i nie ma odwrotu. Reakcje uczniów są różne...ale obie dziewczyny noszą takie dośc workowate ubrania także jak na razie nie da się rozpoznać, czy to brzuszek ciążowy czy może trochę przytyły.tongue_out Chociaż nauczycielki patrza na nie dość krytycznie...
    • kaamcioch Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:06
      U mnie w szkole na szczęście takich dziewczyn nie ma xd Ale w tym wieku to jest żałosne.!
    • colorova Patologia i tyle! zastanawiam się gdzie sa rodzice 24.11.11, 16:12
      Boże co za baznadzieje są takie dziewczyny. Gdzie to ma mózg jak 13 latka może myslec o sexie ? nie rozumiem aa szkoda mi się rospisywaać. Głupie małolaty i tyle wam powiem !!scianasciana takie rzeczy się z domu wynosi bo w szkole tego nie uczą
    • plotkaragirl Macie ciężarne w szkole? 24.11.11, 16:19
      Nie mam wink
    • tiffany01 Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:19
      U mnie w szkole z tego co wiem nie ma żadnej w ciąży.
      Z tego co czytałam dziewczyny strasznie stereotypowo patrzą na to bo jeśli jakaś jest w ciąży to sama się wkopała. Oczywiście może wiedziała dokładnie co robi i chciała zrobić swoim rodzicom nazłość ale mało osób porusza temat czy może taka dziewczyna nie została wykorzystana . I taką 2 osobę pewnie też powiedzieli by że to jej wina bo pewnie była wulgarna . Dla mnie żałosne jest takie zachowanie że to tylko wina tej dziewczyny. Jak już się takie coś stanie to już nic z tym się nie zrobi trzeba z tym żyć i pomóc takiej osobie . Ci co tak nie myślą moim zdaniem nie zasłużyli na miano ludzi i przyjaciół a nawet znajomych danej osoby.
    • hiaa Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:25
      `. U mnie w sql rok temu była 15 w ciąży z chłopakiem który ma 29 lat . To jest mojej koleżanki z kl sis rodzona a ich ojciec pracuje w sql jako woźny w gim . A uważam , że to wstyd przede wszystkim dla rodziców , że ich dzieci mają dzieci . Według mnie jak nastolatka jest w ciąży to jak na warszawskiej 8A nie maja co robić .
    • adela69 Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:25
      U mnie w szkole nie ma żadnej dziewczyny w szkole. Były dwie: jedna urodziła w wakacje, zdaje teraz mature i wychowuje normalnie dziecko z partnerem. Natomiast druga, no cóż, nikt nie wiedział, że jest w ciąży, bo taką miała figurę. I swoje dziecko urodziła w szkolnej łazience w siódmym miesiącu ciąży, lecz niestety dziecko urodziło się martwe...

Powinny najpierw myśleć a nie na odwrót.
    • taratamta_ta Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:28
      tutaj można powiedzieć tylko o nich dzi*ki. Sory ale w tym wieku to same siebie kompromitują. Ja bym takie z domu wywaliłam
    • joasiiaa Dwie, 18 lat, jednej ma 2 mies. a drugiej 3 lata. 24.11.11, 16:30
    • taylorka. Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:32
      puszczalskie ..
      o chyba że zostały zgwałcone .. to nie .
    • rilanja Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:46
      jak chodziłam do gimnazjum to były takie dwie ale w ich przypadku to były "wpadki"
      teraz już chodzę do liceum a tam nie ma żadnej takiej dziewczyny
    • niedoskonala Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:54
      jedna dziewczyna, która chodzi ze mną do klasy (17 lat, ale nie zdała i została w 3 gim) jest w ciąży, zwyczajnie ją traktujemy, nie ma obgadywania czy coś, ale podobno w szkole jest jeszcze jedna w ciąży, 15 latka. Co sądzę o takich dziewczynach? Ich życie. Nie będę ich żałować czy coś, chciały się z kimś bzyknąć, a nie myślały o zabezpieczeniach no to ich problem. Moja znajoma ma 15 lat, od dawna nie dziewica, można powiedzieć, że puszczalska, ale jakoś robi to z zabezpieczeniem i obywa się bez "wpadek". Szkoda tylko potem dzieci...które są tak jakby przyczyną "zmarnowanego" życia rodziców...
    • reneesme_cullen Re: ciążą w szkole 24.11.11, 17:00
      Mi to nie przeszkdza. Jak rok temu bylam w 1 klasie gimnazjum, w 2 semestrze koleżanka urodziła dziecko. Teraz w 3 klasie też jest dziewczyna. Tak jak isalam mi to nie przeszkasz, ale sb tego nie wyobrażam. Mam jeszcze pytanie jak ja mogę dodać pytanie na forum.?
    • kotek.bieberka Re: ciążą w szkole 24.11.11, 17:04
      u mnie w gimnazjum nie ma żadnej ^^
    • oleska696 ciaza w szkole 24.11.11, 17:08
      Nie trzeba az sie z tym tak spieszyc !!! Po prostu dziewczyny sa nieodpowiedzialne i to jeszcze w takim wieku !!
    • taaciekawa131 Re: ciążą w szkole 24.11.11, 17:12
      Dla mnie to straszne! Ja mam 13 i się jeszcze nie całowałam ( tzn, nie po "francusku")...
      Nie rozumiem jak w tym wieku można robić takie rzeczy, co prawda mam takie "koleżanki" (no dobra, znajome), które chodzą do 2 kl. gimnazjum i też to robiły nie raz, nie dwa, ale ja tam nie oceniam i się nie wtrącam, tylko moim zdaniem teraz powinny się uczyć do testu 3 gimnazjum, a nie zabawiać ! uncertain Ale ja mam to gdzieś i niech robią te osoby co chcą. Na pewno nigdy nie bd brać z nich przykładu! brawo Takie nastolatki nie myślą o konsekwencjach tylko o tym, czy są fajne i "na czasie"! Pozdro dla nich! tongue_out
    • ania1300 Re: ciążą w szkole 24.11.11, 17:27
      Ja mam 13 lat,nie wyobrażam sobie że mogłabym być w ciaży.A co do tych dziewczyn to współczuje.uncertain
    • reigai Re: ciążą w szkole 24.11.11, 17:30
      fajny stereotyp, zaszła w ciążę to natychmiast puszczalska. ach, i te 80% nastoletnich ciąż z gwałtu, też śmieszne. Dzieci urodzone w Polsce z tego powodu to słownie JEDEN procent, więc nie rozśmieszajcie mnie. Znam za pośrednictwem mojego starszego rodzeństwa dziewczyny, które zaszły w ciążę w czasie liceum, a obecnie są szczęśliwymi matkami i żonami. To się zdarza. oczywiście, to pewnie jakiś odsetek przypadków, bo sporo bierze się z czystej ciekawości i kompletnego braku edukacji seksualnej w Polsce oraz mnóstwa bezsensownych mitów krążących wśród nastolatków.
    • savannah95 Re: ciążą w szkole 24.11.11, 17:42
      Użytkowniczki, które wypisują że nastolatki w ciąży są "żałosne" to aż mnie skręca w boku. Prawdą jest to, że faktycznie były głupie zapomniały o konsekwencjach ale stało się to się stało i naprawdę nie pomagacie, mówiąc im że są takie czy siakie albo wytykacie je palcami na ulicy wiecie co? To wy takim zachowaniem jesteście żałosne i i pokazujecie jakimi pustymi dziewczynami są dzisiejsze "nastolatki" zastanówcie się trochę co niektóre z was wypisują to aż przykro mi tego słuchać. Połowa z was jest taka mądra ale szczerze mówiąc nie jesteście święte.
    • ladyaga13 Re: A co sadzicie o ojcach tych dzieci? 24.11.11, 17:45
      Widzialam ze wszystkie pisalyscie i ocenialyscie matki. Ale to nie tylko wina dziewczyny. Przeciez dziecko ma tez ojca i on tez jest wspolodpowiedzialny. Facet ma o tyle dobrze ze nie widac po nim skutkow stosunku.
      • espinozaa Re: A co sadzicie o ojcach tych dzieci? 24.11.11, 18:12
        Ja mam koleżanke, która jest w moim wieku .. czyli ma 15 lat . Współczuje jej .. dziecka i tego co przeżywa oraz głupoty .. że dała sie na takie coś dać namówić wink Oczywiście .. nie oceniam jej w sposób taki aby wszyscy to widzieli ..każdy robi błedy .. niektóre można naprawić .. a niektóre niestety nie .. . Ojciec dziecka jest szczęśliwy, że będzie miał potomka .. no ale jak to chłopak .. na niego nie bedą patrzeć jak będzie szedł ulicą .. więc z całej sytuacji się cieszy, chociaż ja bym była załamana na jego miejscu .. bo nawet nie jest do końca pełnoletni .. no i jakoś nie chce mu sie kształcić dalej .
    • wilkolak Re: ciążą w szkole 24.11.11, 18:08
      u nas są trzy dziewczyny w ciąży, ale w liceum u kumpeli ok. 20
    • soniaa Re: ciążą w szkole 24.11.11, 18:14
      A pomyślałyście o np. gwałcie?!?!?! U nas w szkole była taka dziewczyna, miała 15 lat i została zgwałcona przed dyskoteką. Jej wina, że przyszła na imprezę OTWARTĄ dla dzieci? Teraz jej syn ma 4 latka, a ona teraz zaczęła studiować medycynę. Moja mama też miała 16 lat jak mnie urodziła. I co? Jest organizatorką ślubów i nie jest źle.
    • ladies_frutti Re: ciążą w szkole 24.11.11, 18:24
      Nawet nie przeczytałam wszystkich komentarzy, bo większość była taka sama. Każda dziewczyna, która ma dziecko jest puszczalska? No nie sądzę. Ok, zgadzam się, trzynastolatka z ciąży to przesada, ale znam wiele kobiet, które w wieku np. siedemnastu lat zaszły w ciążę i są dobrymi matkami. Głupotą jest tylko aborcja. Według mnie osoba, która zabija swoje dziecko, ponieważ "to coś" niszczy jej życie pokazuje tylko swoją "dojrzałość" i inteligencje.
      • pimpusia u nas są chyba 4 24.11.11, 18:27
        boze, najczesciej sa to laski z policyjnej xD
        • kleopatra1 Re: u nas są chyba 4 24.11.11, 20:53
          Nie nam to oceniać... U mnie nie ma żadnej ciężarnej, ale nie rozumiem - skoro nie zna się sytuacji to po co komentować? Wiadomo, że mógł to być gwałt, ale może były tez inne powody np. chłopak zagroził jej, że jeżeli nie pójdą do łózka, to się rozstaną? Wśród nastolatków panują różne mity np. za pierwszym razem nie zachodzi się w ciążę. Może warto pomyśleć zanim coś się powie?
    • tusia145 Re: ciążą w szkole 24.11.11, 18:26
      nIE MAM
    • beauty12 Re: ciążą w szkole 24.11.11, 18:30
      U mnie w szkole nie ma takich dziewczyn w ciąży... ale uważam, że te dziewczyny są biedne, bo takie młode i niedoświadczone, mnie ich żal jest i współczuję im.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka