Dodaj do ulubionych

Paraliż senny

18.11.11, 14:09
Hej Kociaki ; ))
Mam pytanie.
Czy któraś z was praktykuję oneironautykę czyli sztukę świadomego snu?
Jeśli tak to proszę o pomoc!!Stosuję różne techniki:FILD,WILD i nawet trochę pomagają,tyle że nie w tym problem..Ostatnio w nocy miałam koszmary.Już po nich się bałam a co dopiero po tym co mnie spotkało.Dzisiaj miałam paraliż senny!Nie mogłam się ruszyć..było ciemno..ogarnął mną strach.Słyszałam głosy,jakich nigdy wcześniej nie słyszałam.Coś wyszło zza okna..coś jak mgła tylko,że czarna.To coś mówiło,szeptało do mnie dziwne słowa,cuchnęło.Chciałam krzyczeć ale nie potrafiłam,już myślałam że umrę.Ten demon(nie wiem jak to inaczej nazwać)jakby wnikał we mnie tworząc w mojej głowie samobójcze myśli..ale to się nagle skończyło!
Nie wiem jak to wyjaśnić ale umiałam się ruszyć,mówić..ale nadal czułam na ciele oddech tego,..czegoś.
Czy takie rzeczy są normalne jak się praktykuję oneironautykę?
Jak sobie z tym radzić?Czy może mi się stać coś złego,boje się że tej nocy to wróci..błagam pomóżcie mi!
Ja nie wiem co się ze mną dzieje ale teraz jakoś trudno mi normalnie się zachowywać to było takie realne!

Obserwuj wątek
    • by_moonlight Re: Paraliż senny 18.11.11, 19:10
      Słuchaj, nie wiem, na czym polegają te techniki, ale ja radziłabym ci odpuścić, przynajmniej na jakiś czas. Najlepiej w ogóle sobie daruj takie kombinowanie.
      • sylwek11 Re: Paraliż senny 18.11.11, 19:15
        Ja nie stosuje nic , chciałam . Tutaj jest o tym wszystko , poczytaj sobie :
        kwejk.pl/obrazek/117163/%C5%9Awiadome,sny.html
        • wampire13 Re: Paraliż senny 19.11.11, 11:55
          Lepiej odpuść sobie te techniki. Pogrążysz sie w nich i będzie jeszcze gorzej.

Z opisu wygląda jak by cie dementor jakijś zaatakował..
          • monia12xd Re: Paraliż senny 19.11.11, 12:10
            fajny zbieg okoliczności bo wczoraj /dziś w nocy gadałam o świadomych snach z koleżankami. Jedna mi mówiła, że zdarzały jej się takie sny. Chciałabym nauczyć się kontrolować je.smile
            • monia12xd Re: Paraliż senny 19.11.11, 12:18
              a i co do twojego snu, radziłabym ci z tym nic nie robić. któraś osoba ci przysłała linka to tego by nauczyć się kontrolować sny, naucz się tego i spróbuj może "spytać" się tego demona co chce
    • pauliska1212 kiedyś umialam 19.11.11, 14:49
      jak chodzilam do postawówki klas 1-5 to ciągle miałam świadome sny, zajebista sprawa
      teraz jestem w 2 gim i już może od 3 lat żadnego nie miałam nie wien czemu, szkoda chcialabym zeby to powróciło xd
    • karolcika2205 Re: Paraliż senny 23.12.11, 00:12
      uwierz mi, że miałam to samo. ale to jest normalne. jak miałam paraliż senny, naprawdę myślałam, że już po prostu umieram, ale jak masz paraliż senny, próbuj poruszyć małym palcem u ręki, próbuj naprawdę, wiem, że głupio to brzmi ale próbuj smile
      • smileyy776 Re: Paraliż senny 23.12.11, 12:28
        Aż się trochę tego wystraszyłam...
    • yorkie Re: Paraliż senny 23.12.11, 12:35
      Praktykuję LD od blisko roku. Stosuję MILD, WILD i WBTB (mieszam wszystkie po trochu) i jest to bardzo efektywne, ale nie miałam nigdy takiej sytuacji.
      Moja koleżanka, która się tego uczy, miała raz paraliż senny, ale tylko nie mogła się ruszac, mówic itp., nie słyszała żadnych głosów ani niczego podobnego.
    • diabolusxxx znam kogoś, 23.12.11, 12:52
      kto to przeżył i mi o tym opowiadal- a dokładnie słyszałam to od 2 osób. nie mogły one się ruszyc ani nic powiedziec, czuły, że coś na nie napiera, kładzie się na nich i ich przydusza. pamiętam, że jedna z nich mi mówiła, że w myślach się modliła i jej to przeszło- czuła podobnież obecnosc zmarłej osoby, ta druga osoba nie wiem, co zrobiła. czegoś takiego w życiu nie miałam, więc z własnego doświadczenia z tą sprawą ci nie pomogę.
    • damonlove damonlove 24.12.11, 17:21
      moze idź na noc do jakiejs kolezanki...
      • damonlove damonlove 24.12.11, 17:43
        dobra przeczytałam te wszystkie odpowiedzi i dzieki za link tam ktoś dał...
        spróbuje...
        zaczne od dzis ; ))
    • mweezy . 25.12.11, 00:58
      Pewnego rodzaju paraliż senny z tego co wiem towarzyszy wychodzeniu z ciała czyli OOBE. Ten koszmar prawdopodobnie był po części spowodowany obawami przed LD co jest absolutnie zrozumiałe ; )
      • mweezy . 25.12.11, 00:59
        Zapomniałam dodać, że skoro wyszło ci coś w rodzaju OOBE a chciałaś tylko LD to może przez przypadek zrobiłaś coś źle ; ) Trochę więcej skupienia w osiąganiu LD, trzymam kciuki ;3
    • julka_18 miałam raz coś takiego... 25.12.11, 21:30
      ja dwa razy miałam tak, że otwieram oczy, jestem w pokoju, jest noc, chcę się ruszyć, ale nie mogę, więc zaczynam krzyczeć. krzyczę z całych sił, ale nic nie słychać. i nagle się budzę. drugi raz miałam podobnie, ale przy tym "wyrywaniu się" słyszałam jakiś głos mężczyzny. to jest chyba sen na jawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka