Dodaj do ulubionych

Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ?

24.12.11, 18:00
Czekam na odpowiedzi! <3 santachoinkaprezent
Obserwuj wątek
    • rap_hh Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 18:05
      Święta jak święta nie lubię ich. Kiedyś to było co innego, bardziej się angażowano... rodzicom chciało się przebierać za Mikołaja, czekać na pierwszą gwiazdkę... teraz jest drętwo. Jak zwykły dzień, tylko, że jest choinka i jedzenie. A sklepy są tak wystrojone i wypchane... całe święta to teraz zwyczajny chwyt marketingowy. Dostałam 5Ozł od babci , od rodziców zestaw kosmetków... Nie mają teraz pieniędzy na prezenty.
      Tęsknie za dawnymi świętami...
      i wgl. mam doła przez różne zdarzenia , więc tym badziej się nie ciesze.
    • katsuumi_17 Święta jeszcze się nie zaczęły moja droga ;) 24.12.11, 18:14
      Święta są dopiero jutro. A na Wigilię wciąż czekam wink
      • hanisiaa Re: Święta jeszcze się nie zaczęły moja droga ;) 24.12.11, 18:23
        Wiesz o co mi chodzi , właśnie o Wigilię wink
        • kawaiikimie Re: Święta jeszcze się nie zaczęły moja droga ;) 24.12.11, 20:18
          Chociaż rano byłam strasznie smutna i cały dzień przeleżałam na kanapie samą Wigilię spędziłam świetnie, w gronie rodziców i rodzeństwa- chyba najlepsza Wigilia. : ) Było bardzo rodzinnie, czułam atmosferę świąt, bardzo miło.
          A dostałam <jeju, jak się cieszę!> maszynę do szycia, stojaczek na biżuterię, zestaw 11 bransoletek, bransoletkę taką śliczną a'la lilou, wodę toaletową, dużo słodyczy! I już zjadłam dwa batony. :<
          Kompletnie nie spodziewałam się takich prezentów (zwłaszcza maszyny, bo nawet nie prosiłam, bo wiedziałam, że mi nie kupią), bo rodzice ciągle mówili, że nie ma kasy, a mama dzisiaj rano też powiedziała, że nie miała czasu kupić czegoś fajnego i że dostane drobiazg.
    • xx_gosia_xx12 Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 18:27
      lokówko-suszarkę , ale bardziej jet to suszarka bo jeszcze nie rozszyfrowałam jak się kręci tym włosy , a po za tym to :nauszniki ,torebkę , bransoletkę i broszkę- od mamy
      a od babci 50 zł i czekoladęęę
      wiem tyle , że jutro od chrzestnej dostanę dwa prezenty ,urodzinowy i gwiazdkowy , jeszcze jest tyle cioć i wujków że prezentów mi nie brak . Jeszcze mi banan z gęby nie zszedł big_grin
    • hanisiaa Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 18:33
      Mi osobiście Wigilia minęła bardzo rodzinnie! Mnóstwo śmiechu i ta niesamowita mina mamy kiedy dostała prezent - perfumy Aguilery! smile Fajnie było, lecz mój brzuch pęka!
      Właśnie simsy zwierzaki instaluję ;] Po za tym, dostałam czarno-granatowe rękawiczki jednopalcowe z Zary, krem do rąk, kulę śnieżną, harrego pottera, 140 zł i czekoladę smile Jutro też pewnie jakieś money money wpadnie suspiciousprezent
      • hanisiaa Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 18:34
        zapomniałam o włochatych, grubaśnych i niebieskich skarpeciochach <3
        • xx_gosia_xx12 Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 19:05
          o , ja też o czym zapomniałam jeszcze dostałam rózgę , a raczej gałąź z drzewa .
          @hanisiaa
          chyba każdemu po świątecznym żarciu pęka brzuch, ja osobiście musiałam już z 5 razy latać do kibla xD
    • serduchowo Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 18:54
      2 pary jeansów z bershki i 200 zł. a no i słodycze suspicious szczerze, myślałam że nic nie dostanę, bo w tamtym roku dostałam naprawdę drogiego laptopa, ale jednak smile i w ogóle jakaś ta wigilia była fajniejsza niż wszystkie inne, zero kłótni, dużo rodziny. zaraz do nich wracam. fajne te święta, serio prezent
      • avrilkaskate Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 19:27
        spodnie, czerwone glany, gacie ze Snoopy'm, płytę Evanescence Fallen i słodycze. może jeszcze wpadnie trochę kasy.
      • olaya_ Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 19:27
        figę z makiem..
      • serduchowo Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 17:42
        a no i wieleeee słodyczy suspicious
    • mysterious69 w mojej rodzinie nie było wigili 24.12.11, 19:37
      nic nie dostalam .
    • anja_ Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 20:03
      Dużą milkę, pieniądze, kosmetyk i klatkę 100cm dla świnek morskich :3
    • trzpiotka ... 24.12.11, 20:06
      Dostałam perfumy i książki... fajnie fajnie, cieszę się, ale jednocześnie w mojej głowie krąży pełno innych myśli...

Myślę o ludziach, których nie stać na węgiel, a co dopiero na wszytkie te wydatki, które są związane ze świętami, myślę o emigrantach, którym się nie powiodło w życiu i którzy muszą spędzać święta samotnie... Staram się też cofnąć trochę w czasie i pomyśleć o tym, co przeżywała Matka Boska przed narodzinami swojego dziecka.

Święta jako święta są w porządku, w końcu cieszymy się z narodzin Jezusa, ale święta jako polskie tradycje w pewnym stopniu mnie drażnią. Bo kiedy Jezus się urodził, nie miał nic. Po jakiego grzyba więc te 12 potraw? Przecież obżarstwo to grzech, a ludzie w te święta żrą jak opętani. U mnie na stole stały trzy potrawy - barszcz, pierogi i ryby (w tym karp), ja sama zjadłam barszcz i rybę i tyle mi wystarczyło, nie wyobrażam sobie objadać się aż do chwili, kiedy zechce mi się wymiotować.

Ja nie mówię, że w święta mamy siedzieć i się dołować. Cieszmy się z chwil wspólnie spędzanymi z rodziną, niech nas radują prezenty, których nie dostalibyśmy, gdyby nie miłość bliskich, przedewszystkim bądźmy szczęśliwi z powodu narodzin Jezusa, ale jednocześnie zachowajmy trzeźwy umysł i zamyślmy się trochę nad drugą stroną tego szczególnego dnia.

W każdym razie wszytkim życzę wesołych, a w szczególności spokojnych świąt kiss

• serduchowo Re: ... 24.12.11, 20:07
        ale ładnie to ujęłaś... brawo
        • smileyy776 Re: ... 24.12.11, 21:19
          Dużo trochę: Koszulkę z misiem,masło do ciała,zestaw z Avril Lavigne(perfuma,balsam do ciała i kopertówka)koszulkę z adidasa,majtki,kredki Bambino xD,pieniądze no i dużo słodyczy.
      • kawaiikimie Re: ... 25.12.11, 22:31
        Po części się zgadzam, nie wiem dlaczego przyjęło się, że wszyscy tyle jedzą. Ja tam zawsze się obżeram, ale czemu wszyscy? I tak na prawdę święta to czas nie oczekiwania na prezenty, a na przyjście Jezusa na świat. Prezenty są tylko DODATKIEM, a nie grają główną rolę.
        Tak na prawdę, Święta kojarzą mi się z posiłkiem który jeden raz do roku jemy wszyscy razem, uroczyście. Ten jeden raz do roku nie spieszymy się, nie kłócimy i jesteśmy dla siebie mili. Prezenty są dodatkiem do wieczerzy.
    • olcissia_1998 Tuuuuuuuuuuuuu :DD 24.12.11, 21:17
      Dostałam akcesoria, dodatek i coś do ściągnięcia o piratach do Simsów 3, serię książek "Skrzydła Laurel", kolczykiw kształcie gwiazdek, naszyjnik z misiem, a najlepsze...mata do tańczenia! big_grin
    • pauliska1212 Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 21:25
      perfumy (dostałam je już kilka dni wcześniej xd, ale niby były prezentem) sweter, wisiorek i zamówiłam sobie prostownice (też się bd liczyc jako prezent) oO
      • pauliska1212 Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 24.12.11, 21:31
        a i zapomniałam jeszcze Emu Australia oryginalne heuheubig_grin
        • sophie17 Tylko niech sobie wszystko przypomnę... 26.12.11, 00:10
          Pod względem prezentów to były chyba najfajniejsze świętabig_grin
          Dostałam
          -komixy (2)
          -książki (3)
          -LUSTRZANKE (big_grinbig_grinbig_grin)
          -głośniki do iPoda
          -perfumy beyone heat
          -cienie z sephory
          -kalendarz
          -błyszczyk
          -breloczek
          -simsywink
          No więc super ale to pewnie dlatego ze na urodziny prawie nic nie dostałam kiss
          Wesołych świątsantaprezentchoinka
    • kiwi Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 13:32
      nową płytę flo, w sumie 450zł, dwie duuże czekolady. a po świętach jeszcze dostanę biografię paula mccartneysa c;
    • emila To była superowa gwiazdka! :D 25.12.11, 13:39
      Dostałam nowy telefon ( Samsung Galaxy S II ), dwie zawieszki z Apartu i kolczyki od Svarowskiego i boską bluzkęwink
    • polskalady juhhuuu 25.12.11, 13:41
      iphone 4s i kaseeebig_grinbig_grinbig_grin
      • myszqa13 myszqa13 25.12.11, 18:06
        ja dostałam torebkę,kolczyki,szal,pierścionek,pieniądze i być może dostane jeszcze po świętach buty...MOON BOOT <3
    • wampire13 Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 14:26
      Książkę, słodycze, kase, ciuchy..jest ok smile
    • kropeczka23 Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 18:46
      dostałam :
      mnóstwo ciuchów, słodycze (a dupa rośnie ;c) , błyszczyk, pieniądze, biżuterię & bieliznę.
      Święta ogółem OK.
    • charlotte__ Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 18:56
      Całkiem, całkiem.. Bardzo fajnie jak na razie spędziłam ten czas, wiadomo najpierw kolacja wigilijna, potem spacer z kuzynką, oglądanie filmu, próba przed pasterką, składanie życzeń, czuwanie, pasterka, do domu - spać.. Dzisiaj po południu znowu śpiewanie kolęd.. Może nie wszystkim pasowałby taki układ, spędzaniwe tyle czasu w kościele, ale ja robię to dla śpiewania. Gdyby nie to wątpię czy bym nawet na pasterkę poszła..
      • hanisiaa Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 20:01
        BOże Narodzenie! kwiatserce
        Dzisiaj od cioć dostałam bluzkę z cachecache, perfumy C-THRU black diamond, słooodycze, wielka torba batoników bounty podobnych, 50 zł ;D
        • aylar Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 20:02
          w sumie to jeszcze nie po świętach, ale prezenty rozdane. c;
          no więc dostałam naszyjnik-zegarek z sówką oraz książkę.
          jestem bardzo zadowolona! (;
          • czekoladowa_me Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 22:11
            Ja dostałam od babci i dziadka: 50 zł, ale babcia powiedziała że po świętach jeszcze trochę dołoży albo coś mi kupi, słodycze i wielką książkę (związaną z najpiękniejszymi miejscami na Ziemi).
            Od cioci: 150 zł.
            Od rodziców: bluzę z adidasa, mnóstwo słodyczy, 60 zł, spodnie, słuchawki do laptopa, po świętach jeszcze coś dostane z ubrań i lustrzankęserce

Ogólnie bardzo podobają mi się prezenty brawo
            • czekoladowa_me Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 25.12.11, 22:17
              czekoladowa_me napisał(a):

> Ja dostałam od babci i dziadka: 50 zł, ale babcia powiedziała że po świętach je
              > szcze trochę dołoży albo coś mi kupi, słodycze i wielką książkę (związaną z naj
              > piękniejszymi miejscami na Ziemi).
              > Od cioci: 150 zł.
              > Od rodziców: bluzę z adidasa, mnóstwo słodyczy, 60 zł, spodnie, słuchawki do la
              > ptopa, po świętach jeszcze coś dostane z ubrań i lustrzankęserce
              >
              > Ogólnie bardzo podobają mi się prezenty brawo

A i jeszcze o rodziców smartphona (samsung Wave 533 S5330)
    • van50 :) 25.12.11, 22:36
      Torebkę i szkatułke na biżu i taaaką furkę słodyczy no ale jeszcze jede jutro do babci i do chrzestnego więc...
    • blue_girl Re: Jak tam po świętach? Co dostałyście :) ? 26.12.11, 10:46
      Dwie szare bluzki,srebrny łańcuszek z zawieszkami i kolczyki w kształcie sówek.No i oczywiście dużooo słodyczypiwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka