Dodaj do ulubionych

Przejmujecie się średnią w szkole?

28.12.11, 17:21
Ja szczerze Wam powiem, że jednak trochę tak. Praktycznie dobrze się uczę średnią mam taką, że łapie się na stypendium, ale czasem jest tak, że nauczyciel stawia Ci no np. 3, a ty wiesz co, gdzie i jak, chodziło w tym pytaniu itp. Moim zdaniem lepiej jest dostać 3 i wiedzieć, niż dostać 5-6 i mało co kumać... A jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • olaya_ Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 28.12.11, 17:43
      tak.
    • inbloom *______* 28.12.11, 17:49
      nie wiem .
    • blondzia Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 28.12.11, 17:51
      Teraz jestem w 3 klasie gim i na pewno na koniec roku będę się strasznie przejmowała średnią bo chcę się dostać w miarę do dobrej szkoły od tego zależy moja przyszłość a uczennicą dobrą nie jestem uncertain moje koleżanki niektóre się w ogóle nie uczą wystarczy im wiedza z lekcji ja się trochę uczę to i tak one mają lepsze oceny i średnie ocen sad też mi sprawiedliwość na tym świecie .
      • motylek98 Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 28.12.11, 18:05
        tak
    • magic_ Średnio. :P 28.12.11, 17:57
    • mweezy . 28.12.11, 17:59
      Przejmuję się, choć w sumie teraz w liceum nie powinnam, bo to nie o to chodzi żeby ze wszystkiego mieć piąteczki a tak na prawdę nie wiedzieć nic i w niczym się nie wyspecjalizować.
      • roxy11 Re: . 28.12.11, 18:02
        nie mam czym się przejmować, bo średnią mam wysoką.
    • natalciia Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 28.12.11, 18:00
      U mnie jest tak że się nie przejmuje uczę się dobrze ja uważam że nie ważne jakie mam oceny byle nie być zagrożonym w końcu uczę się dla siebie ale niestety moja mama uważa inaczej i zmusza mnie do nauki chociaż mam dobre oceny i średnią mówi że uczę się dla siebie ale i tak cały czas wraca do tematu moich ocen i zmusza mnie do nauki to jest przegięcie moim zdaniem ale jej nie da się nic wytłumaczyć więc gdyby nie to że mama każe mi się uczyć nie zwracała bym uwagi na szkołę bo ja nie muszę się uczyć a mam dobrą średnią i oceny a więc to rodzice tak na prawdę zmuszają nas do tego żebyśmy przejmowali się szkołą i tą całą edukacją
      • hanisiaa ta, która napisała 9 linijek bez kropki ^^ 29.12.11, 19:18
    • rememberina Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 28.12.11, 18:06
      Tylko i wyłącznie dlatego, żeby się dostac do dobrej szkoły... Ale tak szczerze, to tylko cyferki i nie one świadczą o inteligencji.
    • flo. Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 28.12.11, 18:29
      tak, przejmuję się, bo mam ambicję i marzenia, chcę je spełnić. wysokie stopnie grają ważną rolę.
    • jane_ Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 28.12.11, 19:31
      przejmuję się, ale mniej niż w gimnazjum.
    • mysterious69 Owszem..*_* 29.12.11, 19:06
      Tym bardziej ze jestem w szkole sredniej więc srednia ocen gra ważna role.
      I masz racje , lepiej dostac 2 czy 3 z wlasnej wiedzy niz 5-4 ze sciągania czy podpowiadania kolezanek -.-
      • anothergirl Do mysterious69 29.12.11, 19:37
        Błagam cię , jesteś w szkole średniej i ważna jest średnia ?! : o
        Nie wiem jak to możliwe , w moim liceum każdy mówi , że stopnie nie są ważne. Ważne jest tak naprawdę to , czego chcemy. Lepiej mieć dobre 3 z przedmiotów, które nas nie interesują, a z tego, który w życiu będziemy wykorzystywać mieć 5! I nikt mi nie wmówi, że w liceum można być takim geniuszem, żeby średnia wynosiła 6.0 przy nauce ok. 2 godzin, bo nie każdy ma czas tylko na naukę uncertain Ja chcę pójść na Filologię i z angielskiego mam między 5/6, z reszty mam tróje i czwórki, no i z niemieckiego mam 5. Liczy się to , co chcemy robić , a nie jakieś głupie stopnie , które nie zawsze są sprawiedliwe. Ale każdy ma swoją opinię. A skoro każda z was jest tak perfekcyjna i ma tą średnią 5.0 to pozdro, bo moja wynosi 3.9 i jestem z niej dumna ( kl. 1 liceum ) < 33333333333333333333
    • roletkaxd Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 19:06
      ja się przejmuję ; dd. moja wynosi 4.9smirksciana
    • truskaffkax3 Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 19:23
      my nie mamy jeszcze wystawionych ocen więc nie wiem ale nie bo mam bardzo dobre oceny ; D w 6kl miałam 5,1
    • sopwil / 29.12.11, 19:24
      przejmuję się, ale tylko dlatego, że między innymi dzięki tej średniej mogę dostac się do liceum, do którego chcę się dostac (i tak mam wątpliwości czy mnie przyjmą...)
      chociaż- irytuje mnie to że mam 5 z niemieckiego, a i tak nic nie potrafię powiedziec w tym jakże... strasznym! języku. -,-
    • plotkaragirl Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 19:26
      4, 4. Tak, nie jestem z niej zadowolona sad
      • avrilkaskate tak... 29.12.11, 19:42
        ale ostatnio gorzej się uczę. to znaczy się, wiesz z polaka, niemca, angola, historii itd. mam same czwórki i piątki. ale z matmy i przyrody np. ledwo mi trója wychodzi. no alee, jak dobrze pójdzie z tego co sobie obliczyłam to średnia wyjdzie mi coś koło 4.4. mogłoby być lepiej, ale cóż. a średnią się przejmuję, zdecydowanie.
      • mlecyk_mine Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 19:48
        Jestem w I kl. gim coś koło 4.3-4.5
        nie jestem z siebie zadowolona.
      • patis999 średnia ;) 29.12.11, 22:07
        Przeczytałam trochę Waszych odpowiedzi i z większością się zgadzam, ponieważ sama uważam, że oceny, średnia nie do końca świadczą o Naszej inteligencji, takiej po prostu, życiowej i nawet takiej, wyuczonej wink
        Jestem teraz w I liceum i na swoim przykładzie mogę przyznać, że teraz już tak wysoką średnią, jaką się miało w podstawówce albo w gimnazjum - nie jest łatwo utrzymać big_grin
        Od podstawówki miałam powyżej 5, ale w tym semestrze na razie 4,56 smile i szczerze Wam mówię, że jestem bardzo zadowolona, bo jestem na profilu mat.-fiz. i naprawdę czasami jest ciężko, właśnie z tymi dwoma przedmiotami sciana haha . W mojej klasie są naprawdę mądrzy ludzie i też nie są teraz jakimiś orłami wink Chociaż pojedyncze przypadki, gdzie słyszałam od koleżanek jak to przeżywają, że im nie wychodzi pasek, ale mam na to jedną odpowiedź, po prostu one uważają, że ta średnia jest najważniejsza i są zbyt ambitne, niestety. Nie chcę powiedzieć, że ja mam to gdzieś, ale zrozumiałam, że nie warto na siłę "pchać się na przody", nie wiadomo jakim kujonem być, tylko być sobą i starać się być na tyle dobrym i z siebie zadowolonym, aby zdać maturę i spełnić swoje marzenia odnośnie przyszłości big_grin

Pozdrowienia serce
    • anulka Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 19:40
      tak
      • glossyviolet Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 19:42
        Przejmuję się średnią smile Ale zzwykle mam wysoką mimo iż sie nic nie uczę, ale to dopiero koniec podstawówki. W tamtym roku miałam 5.5, nie wiem czy w tym roku wyciągne tyle, ale mam nadzieję, że tak smile
    • hermionka. Radzę sobie.;) 29.12.11, 19:43
      Niektórzy mówią na mnie "kujon". Ale to nieprawda , po prostu uważam na lekcjach, wcale się nie uczę, najwyżej powtórzę sobie coś czego nie umiem, góra pół godziny. Przejmuję się średnio , jak jest OK to o tym nie myślę. tongue_out Średnia zawsze rówo taka, od której zaczyna się czerwony pasek. (noo bo nie rozumiem fizyki, niemieckiego i angola. )
    • you_x Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 19:44
      Hm... Nie za bardzo... No ale nie olewam tego do tego stopnia ze dwóje i troje mi wystarczą... Czwórki juz mogą być... A piątki to wgl. Łohoho big_grin marzenie big_grin
      • espinozaa Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 19:47
        Mi od zawsze zależało na ocenach ;D Czasami mam tak, że jak nauczyciele dużo zadadzą do odrobienia lub do nauki to wpadam w panike, że nie zdąże wszystkiego na czas zrobić; (
    • ann_95 zgadzam się z anothergirl 29.12.11, 19:57
      Też jestem w I lo i uważam że najważniejsze są przedmioty które będą potrzebne na studiach wink uczę się najpotrzebniejszych przedmiotów... wink no chyba że chce się mieć w liceum pasek i stypendium to może rzeczywiście liczą sie dla kogoś oceny ..
    • cesautres na półrocze nie c; 29.12.11, 20:10
      dopiero na koniec roku staram się coś wyciągnąć . Teraz jeśli się uda będe mieć 4.0 .
    • cotton.caandyy. Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 20:18
      ja w najlepszym przypadku będę miała 4.9. a w najgorszym (chodzi tu tylko o to,że jeśli ocena mi się waha to dostanę tę niższą) coś koło 4.7 . jestem w pierwszej gimnazjum ,uwaga teraz szpan, a chodzę do gm 16 w Szczecinie. czyli 2. najlepsze gimnazjum w PL . więc mamy wysoki poziom, a taka średnia to dobra średnia. jednak szkoda mi trochę,że nie będzie 5.0 .
      czy się przejmuję ? no w sumie.... tzn. nie ,że to jakaś obsesja, ale staram się w ciągu roku mieć dobre oceny. jednakże nie zgadzam się ze zdaniem "lepiej jest dostać 3 i wiedzieć, niż dostać 5-6 i mało co kumać" . jak masz 5-6 to nie możesz 'mało co kumać' . musisz rozumieć nieźle. a ściąganie... na czymś takim daleko nie zajedziesz, powiedzmy to sobie szczerze.<br />
      <br />
      a teraz parę słów ode mnie, nikt nie musi się ze mną zgadzać. jak dla mnie mieć średnią niższą niż 5.0 w szkole podstawowej , to żenada. przepraszam wszystkich którzy taką mają, ale ludzie, liczcie się z tym, że SP w porównaniu z GM, to są jeszcze lalki Barbie i resoraczki. jak ktoś ma w podstawówce coś koło 4.7 to w gimnazjum co? 3.8?
      +nie hejtować mnie, bo i tak nie będę mogła się z nikim kłócić. nie wchodzę po 15 razy na ten sam wątek żeby sprawdzać czy ktoś się nie rzuca.
      • limka Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 20:50
        Tak. Zawsze miałam świadectwa z paskiem. Teraz nie wiem, czy mi się uda, bo musiałabym się podciągnąć z kilku przedmiotów. A jestem w 1 klasie liceum, więc już nie jest tak łatwo, jak w gimnazjum czy podstawówce. Na półrocze nie wiem jeszcze, jaka mi wyjdzie dokładnie średnia, ale myślę, że coś około 4.30. Ogólnie to nie przyjmuję u siebie opcji, żeby mieć z czegoś poniżej 3.
        Ale myślę, że jak na liceum całkiem dobrze sobie radzę.
      • hilary_fanka Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 21:01
        Owszem. Średnia ocen jest dla mnie bardzo ważna, ponieważ uczęszczam do ostatniej klasy gimnazjum i pragnę dostać się do jednego z najlepszych liceów w mieście. Zdaję sobie sprawę z faktu,że każda dobra ocena mnie do tego przybliża, dlatego też staram się być zawsze przygotowana. W tym roku miałam tylko jedną wpadkę - wciąż piszę o tym na Kotku, ale to chyba największa żenada w całym okresie mojej edukacji. Niezapowiedziana kartkówka z WOS-u. Niczego nie umiałam i dostałam jedynkę, którą poprawiam po nowym roku. Chciałam to zrobić przed Świętami i mieć spokój, ale moja kochana klasa musiała jak zwykle przełożyć. Swoją drogą: też okropnie Was to irytuje? Przychodzę nauczona i chcę mieć sprawdzian za sobą, tymczasem jego widmo już czai się w innym terminie.
        Co do komentarza cotton.caandyy. - znam Twoją sytuację. Co prawda nie wiem, jak moja szkoła wypada na tle innych w Polsce, ale chodzę do najlepszego gimnazjum w województwie świętokrzyskim. Oficjalnie mamy drugie miejsce, ale cenię naszą placówkę za normalność. Obóz koncentracyjny Nazaretanek piętnuje jakikolwiek wolny czas, a zakonnice nastawiają wszystkich na olimpiady.
        W pierwszej i drugiej klasie uczyłam się dużo, ale to co się dzieje w trzeciej przebija wszystko. Ze strachem myślę o następnym tygodniu. W przyszły czwartek mam sprawdziany z geografii i angielskiego i całogodzinne pytanie z historii.
        Spodziewałam się 5.2, co bardzo by mnie satysfakcjonowało. Wszystko szło wspaniale, gdyby nie to,że wszystkie formy zostały przełożone na styczeń. Nauczyciele dodali parę nowych i.....mamy makabrę! Ze względu na natłok wydarzeń w przyszłym tygodniu nie jestem pewna, czy uda mi się wszystko dopiąć na ostatni guzik. Choć bardzo zależy mi na takiej średniej ocen, nie wiem, czy będę w stanie ją osiągnąć. W takim wypadku zadowolę się 5.0.
    • alekssa już nie tak bardzo 29.12.11, 20:53
      jak byłam w gimnazjum to tak. Teraz jestem w 1 lo i nie zależy mi już tak na ocenach. Z przedmiotów kierunkowych to się na piątki staram, a z reszty to 3-4 wystarczy tongue_out
    • selenqqa Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 20:53
      Ja w 4 klasie miałam średnią 5.1 więc nie miałam się czym przejmować big_grin
    • monia12xd Re: Przejmujecie się średnią w szkole? 29.12.11, 21:02
      tak., a nawet bardzo. jeśli wyjdzie po mojej myśli z ocenami będę mieć na półrocze średnią 4,5 smile
    • diabolusxxx mam to w ... 29.12.11, 21:04
      dup... nie obchodzi mnie moja średnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka