Dodaj do ulubionych

Okulary :((

• ladymalina Re: Okulary :(( 08.01.12, 13:33
      Ja też noszę okulary i nie uważam, by mnie specjalnie oszpecały.
      Po prostu przyzwyczaiłam się do nich i tyle. big_grin
    • kirta Re: Okulary :(( 08.01.12, 14:22
      Moim zdaniem, powinnaś nosić okulary chociażby dla tego, że to dla twojego dobra. Też miałam ten problem od podstawówki . Złe oprawki sprawiły, że ludzie ze szkoły mi dokuczali i nie chciałam już o nich słyszeć. Kiedy rodzice kupili mi nowe oprawki już częściej nosiłam, ale później znowu zaczęłam się bać że wszyscy będą się ze mnie śmiać więc tylko w domu je nosiłam . A teraz kończę gimnazjum i znowu muszę chodzić w okularach na początku nie mogłam się przyzwyczaić i sądziłam że znowu te oprawki co kupiłam są do bani, ale po niespełna miesiącu przekonałam się że dodają mi uroku i noszę je codziennie . A jeśli ty swoich nienawidzisz to ja radziłabym ci pocieszać się dwoma faktami :
      1. rodzice dużo wydali abyś miała te okulary i je nosiła
      2. na razie jesteś w wieku dojrzewania więc możesz dzięki temu że nosić okulary lepiej widzieć i później piękniej chociaż nie twierdze że teraz nie wyglądasz . A później kiedy stwierdzisz że długo masz te okulary przekonac rodziców na szkła kontaktowa lub inne oprawki jak wolisz . Mam nadzieję że trochę pomogłam
      Pozdrawiam Kirta smilesmile
    • katty05 Re: Okulary :(( 08.01.12, 14:36
      Ja noszę okulary (muszę ;p), które sama sobie wybrałam. Są właśnie "w stylu kujonek". Uważam, że robisz błąd nie ubierając swoich. Jeżeli Ci się nie podobają to tamte zamień na takie, które Ci pasują i w których się dobrze czujesz, bo to bardzo ważne. ^^ Pomyśl o tym, że jak nie będziesz ich nosiła to za parę lat będziesz tzw. ślepa. Jest jeszcze drugie wyjście z tej sytuacji: rozważ noszenie soczewek. ;D smilesmilesmile
    • bbika Głupiaś. 08.01.12, 15:02
      Okulary to wydatek. I Inwestycja. Nie po to rodzice latali z Tobą po olulistach, optykach i wydawali fortunę, żeby teraz ich rozpieszczona córeczka pociepła je do kąta.
      Nie mów, że jakaś pancia wybierała Ci okularki i teraz przez nią źle wyglądasz. Nie powiesz mi chyba, że włożyła ci pierwsze lepsze na nos i koniec mierzenia ?
      Jeżeli byli z Tobą rodzice lub ktokolwiek to chyba by Ci powiedzieli, że brzydko wyglądasz. A sama lustra tam nie miałaś ?! Chyba się widziałaś w nim, nie ?
      A po za tym, kto Ci kazał je kupować ? Kujonki: wszyscy je noszą a nikt ładnie nie wygląda.

Jeżeli o mnie hodzi, to wina jest tylko po Twojej stronie i powinnaś je nosić, bez względu na wygląd. Może spróbuj jakąś fajną fryzurę dobrać ? Bo wątpię, by rodzice wymienili Ci te oprawki.
      • aaasia do bbika 08.01.12, 15:12
        Nie miła jesteś.. a jeśli o to chodzi to była ze mną mam i uważa, że dobrze w nich wyglądam tak samo jedna pani powiedziała mi u optyka... mi też na początku się podobały.. lecz jak poszłam do szkoły to mi przyjaciółka powiedziała że nie pasują mi dlatego się spytałam o radę.. a jak wcześniej już wspomniałam to z czasem może się do nich przyzwyczajając i będę je nosić smile
        • shrek. >.< 09.01.12, 15:59
          może i jest nie miła, ale ma racje! skoro uważałaś, że dobrze w nich wyglądałaś, a nie chcesz ich nosić, bo ci 'przyjaciółka tak powiedziała', to pozdrawiam. nie noś, jeżeli wolisz wyglądać niż widziesz. -,-
          jak dla mnie to bez sensu, wybrałaś - podobały się - noś, proste sciana
          • bbika Re: >.< 11.01.12, 18:54
            Może i byłam niemiła. Ale proszę, wybierasz okulary to je noś.
            Tak samo jak mówi shrek. smile
            Ludzie są tacy, że jeśli wygląasz ładnie to Cię skrytykują i na odwrót. Jeżeli ubrałaś różowe jeansy, fluorescyjną zieloną bluzkę i cała jesteś po prosu nieładnie ubrana to będą cię chwalić. Ludzie już tacy są.
            Nie mówię oczywiście że Twoja przyjaciółka też taka jest. Może po prosu nie może się przyzwyczaić do Ciebie z okularami. Moja przeszła grzywkę, aparat ortodontyczny, więc okulary na niej zrobiły mniejsze wrażenie wink

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz ...
            Jeżeli sama się sobie podobałaś to czemu przestałaś ? Bo ktoś tak powiedział ? Masz śliczną sukienkę, ktoś Ci powie, że brzydko w niej wyglądasz. Przychodzisz do domu i wrzucasz na dno szafy? Nie wink Odpowiadasz mu, że ty się sobie w niej podobasz i to się dla ciebie liczy. I masz go głęboko gdzieś smile
      • cece25 @bbika: 10.01.12, 18:31
        : WEŹ PRZESTAŃ! przesadzasz. fryz tu nie wystarczy!

a zresztą jest wiele osób co w kujonkach wygląda ładnie, np. moja b.f. i ja!

co do ortografii: pisze się: CHodzi a nie Hodzi!!
        • bbika Re: @cece25: 14.01.12, 13:32
          Doskonale wiem, jak się pisze chodzi. Ale jako że pisałam szybko, czyli tak jak zawsze, musiałam na C nie kliknąć. Więc nie bądź aż tak krytyczna.

Może wystarczy, a może nie. Ja nie twierdzę, że fryzura odmieni jej wygląd całkowicie i nagle okulary będą super twarzowe i wszystkim się będą podobać.
          I proszę, nie wrzeszcz jak jakaś niedorozwinięta, dobrze ? Nic nie mówiłam, że fryzurę musi zmieniać koniecznie. Próbowałam pomóc, tak ?

Nie mówię, że nikt ładnie nie wygląda. Może i wy wyglądacie. Ale pasują one mało komu.
    • demsel Re: Okulary :(( 08.01.12, 15:06
      Nie wiem jak ty, ale ja sama sobie wybierałam oprawki. A swoje powinnaś nosić sad
    • ami78 Okulary :(( 08.01.12, 15:32
      jeśli masz minusy to noś bo wyleczyć się da a jak plusy to nie koniecznie...Ja dobrałam sobie okulary które mi pasowały smile
    • sylwkaxd Re: Okulary :(( 08.01.12, 15:50
      Spoko tez muszę nosić takie okulary. Moje też wydawały mi się obciachowe (jak u emerytki) ale przyzwyczaiłam się do nich. Nosiłam je tylko w szkole i mało kto mnie w nich widziałbig_grin
    • demetria0606 Re: Okulary :(( 08.01.12, 15:57
      Ja nosiłam okulary , ale babka u okulisty pomogła mi dobrać pasujące do mojego kształtu twarzy . Dam ci jeszcze radę - zastanów się nad przyjaciółką , czy przypadkiem nie jest fałszywa .
    • kocicaaaa12 Re: Okulary :(( 08.01.12, 16:07
      Co ty dajesz?! Kujonki są zajebiste! A jak ci nie pasują, to noś soczewki. Ja noszę soczewki i jest super. smile Ale co miesiąc musisz wydawać ok. 100 zł. Twój wybór.
    • inna_odinnych Re: Okulary :(( 08.01.12, 16:52
      Ja noszę okulary od dziecka. I na stałe, chciałabym nosić 'tylko' do kompa, TV czy czytania...
      skoro Ci się u optyka nie podobały te okulary, mogłaś przecież powiedzieć, że one Ci nie pasują, nie podobają Ci się i wolisz inne. Przecież to klient ma prawo wybrać, co mu się podoba. A wybór oprawek jest naprawdę wielki. No, ale teraz nad rozlanym mlekiem nie ma co płakać, raz na jakiś czas (zazwyczaj co kilka lat) się zmienia okulary, kiedy są trochę oprawki podniszczone, albo wcześniej, kiedy się całkowicie zniszczą, więc przyszłym razem jak ktoś będzie Ci coś próbował szpetnego wcisnąć to się postaw.
      A co do tych to nie masz wyjścia - musisz je nosić. I to głównie dla Twojego zdrowia. Co ci szkodzi na lekcje je zakładać, przecież nie musisz chodzić w nich na przerwie, o ile nic nie czytasz itp. Ludzie mogą początkowo gadać, ale potem każdy się przyzwyczai. A jak teraz zaniedbasz swój wzrok, to może Ci się pogorszyć tak, że będziesz musiała nosić je stale, od rana do wieczora bez względu na to, co będziesz robić.
    • czekoladowa_14 Re: Okulary :(( 08.01.12, 16:57
      Zakładaj je w szkole tylko jak musisz czytać, a tak to noś je w etui.
    • wika555 Re: Okulary :(( 08.01.12, 17:06
      Ja też od niedawna noszę okulary i wszyscy mi mówią, że mi w nich nawet ładniej niż bez ; D
      • wika555 Re: Okulary :(( 08.01.12, 17:07
        Ale ciebie nie nie widziałam lepiej dobrze widzieć.
    • oryginalnaaax33 Re: Okulary :(( 08.01.12, 19:07
      hmm . to twoja decyzja . ; )
      ale moim zdaniem nie szpeecą . x 33
    • united12 Re: Okulary :(( 08.01.12, 22:00
      Kupić inne xD
    • shrek. Re: Okulary :(( 09.01.12, 15:56
      jeżeli źle w nich wyglądasz, to nie noś, kup drugie, nie masz wyjśćia, muszisz nosić. a może to tylko kwestia przyzwyczajenia? też noszę okulary i nie przejmowałam się tym, co sobie myślą inni, kiedy je zakładam. jeżeli chcesz widzieć, to je noś. kiedyś nosili takie wielkie dentki od słoików i nikt nie płakał. poradzisz sobie.
    • szalonykot1874 Re: Okulary :(( 09.01.12, 16:31
      Chodzi o Twoje zdrowie . Wybierz się do sklepu z oprawkami i wybierz sobie takie , które będą Ci pasowały , nie wszystkim jest dobrze w kujonkach . wink
    • cece25 Ja też noszę i się nie wstydzę! Oto moje rady: 10.01.12, 18:26
      Jak w temacie. Mam dużą wadę wzroku i nie ćwiczę na w-f`ie. Może i moje oprawki nie są takie ładne jak sobie wyobrażałam, ale lubię je. To stały element mojej garderoby, a moja b.f. powiedziała, że w nich jest mi lepiej niż bez! Sama tak oczywiście nie uważam. Ciągle ubolewam z powodu stałego noszenia ich przez prawie 5 lat, ale jakoś to znoszę.
      Ty też nie powinnaś się tak tym zamartwiać! Jeżeli naprawdę są takie straszne jak mówisz, to ponalepiaj naklejki! Zresztą kujonki ślicznie wyglądają w eleganckich zestawach na chłopieńcy styl. Moja b.f. dzisiaj założyła koszulę, damski krawat, chabrowe spodnie i białe adidasy z niebieskimi paskami i sznurówkami, do tego kujonki - zerówki z "Magazynu 13". Związała włosy w koka (ma krótkie, prawie do ramion) i białą cienką opaskę. I wyglądała genialnie! Polecam te triki.
      Najlepiej jeżeli w twojej szkole można się malować! Dobież odpowiedni make-up i każda dziewczyna ci pozazdrości! brawo

Pozdrawiam,
      cece25 smilekisssurprisedkwiatpiwoserceprezentcool
    • kicia33 Re: Okulary :(( 10.01.12, 19:19
      za mądra to ta pani nie była. powinna ci dobrze dorodzić ale jak widać się nie znaa na swoim zawodzie. nie martw się nie wszystkie okualry szpecą, w końcu znajdziesz pasujące oprawki.
      miałam taki sam problem jak ty, tylko że mi fatalnie w małych oprawkach, ale gdy dopasowałam "kujonki" wyglądam całkiem nieźle smile Tylko dodały mi uroku big_grin
    • aleksandra25 Re: Okulary :(( 13.01.12, 21:50
      pogorsz sobie wzrok albo popraw wtedy bedziesz musiala je wymienic big_grin
    • loveyouariana Re: Okulary :(( 24.03.12, 09:50
      ja też nosze okulary, ale tylko w domu, mam nerdy i je nawet lubie ;p, ale do szkoly chodze w soczewkach polecam jesli nie lubisz tych okularow , to tak jak ja chodz w nich po domu a do sql soczewki wink
    • controversial A może by tak trendy okulary...? Blog o optyce. 20.05.12, 00:50
      Zobacz sobei na tego bloga glassesandsunglasses.blogspot.com tam są przedstawione ciekawe, ładne oprawy. Może zmień swoje na któreś z nich? Do bloga codziennie dodawane są nowe notki, więc na niego wchodź, obserwuj, komentuj, na pewno w końcu znajdziesz coś dla siebie smile Okulary można polubić.
    • firefly3 Re: Okulary :(( 21.05.12, 15:54
      You know Asya. Wear them, because your eyes can become even more worse. Wear it your eyes will recover quickly and you will not have to wear them. Your health is important

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka