Dodaj do ulubionych

Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D

06.02.12, 17:32
Cześć smile w wakację jadę do Hiszpani , na kolonie ! <3 wiadomo , że jak każda dziewczyna chciałabym ładnie wyglądać i nie wstydzić się swojego brzucha w bikini smile mam do was pytanię , w sumie proszę o radę big_grin mam (około) 174 cm wzrostu i ważę mniej więcej 60-62 kilogramy smile najbardziej zależy mi na brzuchu , mam 85 cm w talii chciała bym tak z 8 - 10 cm zrzucić. ograniczam słodycze i jem kolację najpóźniej 18. Kiedyś niechętnie ćwiczyłam na wf , ale teraz obiecałam sobie to zmienić. macie jeszcze jakieś rady ? jak wiadomo jest teraz zima , i nie mam niestety możliwości biegania i jeżdżenia na rowerze więc zostaje mi tylko wf.. to co kotki , znacie jakieś rady i mi pomożecie ? smile

z góry dziękuje , proszę o nie usuwanie mojego postu i nie pisanie nie miłych komentarzy. pozdrawiam smile kiss
Obserwuj wątek
    • miley124 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 06.02.12, 17:40
      Może...,rób w Domu brzuszki itd.,a i jeszcze możesz ćwiczyć jogębig_grin
      • mysterious69 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 06.02.12, 17:54
        dopisuje się
    • serduchowo Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 06.02.12, 17:42
      o, a z jakiego jedziesz biura podróży? ja z butryn travel, jest to kolonia do Hiszpanii, ale z wjazdem do Paryża do drodze, na chyba dzień czy dwa. ja mam 171 cm i ważę 58, więc bardzo podobnie. a przed snem radze robić brzuszki, ja robie po 50 i mam płaski brzuch. ja za to wolałabym zrzucić troszkę z nóg, więc przyłączam się do pytania.
      • kissandtellx3 :) 06.02.12, 17:54
        Jade z biura Juventur , i też jadę do Paryża smile no , z nóg też chcę trochę zrzucić , ale bardziej zależy mi na brzuchu smile dziękuje , te brzuszki to świetny pomysł , dziękuje bo kompletnie o nich zapomniałam ! smile kiss
    • tluskaffka Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 06.02.12, 17:43
      Ja też ostatnio też przytyłam.. ehh.. i to widocznie... Ale wiesz co? Postanowiłam robić brzuszki. Moja koleżanka ma dzięki nim świetny brzuch i to bez odchudzania i diet. ;p
      Do wakacji, to kupaaa czasu, dasz radę! Tylko znie przesadź i się nie zacznij głodować smile Pozdrawiemserce
      • fioletoweemo Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 06.02.12, 17:58
        Noo , wątek dla mnie smile
        Wiem tyle że brzuszki są rewelacyjne .. zacznij powoli od np 10 , potem 13 , potem 16 , 20 , 25 .. i do ilu dasz rade . Pora ? Myślę że wieczorem chyba najlepiej .. ale jeśli baaaardzo Ci zależy to rano i wieczorem ( mniej - więcej te same pory ćwiczeń ) .
        Jak dla mnie diety nie mają sensu , często jest jeszcze gorszy efekt . Ćwicz , ćwicz i jeszcze raz ćwicz . big_grinbig_grin

Ja bym chciała wiedzieć co z nogami uncertain ktoś wie ?
        • kissandtellx3 fioletoweemo :) 06.02.12, 18:03
          widzę że nie jestem sama smile a czy te brzuszki czasem nie wyrzeźbiają "kaloryfera" ? bo moi koledzy właśnie robią, i mają a ja oczywiście nie chce smile a co do nóg , chodzi ci pewnie o uda , nie ? big_grin ja od dzisiaj zaczynam robić nożyce , podobno bardzo pomagają, tak doradziła mi wuefistka kiss
        • natala_nati Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 07.02.12, 23:45
          fioletoweemo napisał(a):

[ . . . ] > Ja bym chciała wiedzieć co z nogami uncertain ktoś wie ?

Może wyda Wam się to głupie ale na mnie zadziałało...
          Więc...
          Chodzicie dużo po schodach ! Tzn. Nie śmigajcie po schodach w domu góra - dół aż padniecie.. Wystarczy że zrezygnujecie z wind czy schodów ruchomych i tyle!
          Mi pomogło w 100 % wink Nie dość że zdrowo to jeszcze i nóżki ładne! A skąd ja wiem? Przeczytałam na forum Kotka z rok temu smile

Nie wierzycie?
          Przekonajcie się same! kiss
          • fioletoweemo Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 08.03.12, 17:59
            Dziękować . ;*
            ii Kotek wcześniej - dokładnie o uda . kiss
      • kissandtellx3 do tluskaffki :) 06.02.12, 18:01
        dziękuje wink postaram się zmotywować i robić<3 dziękuje że we mnie wierzysz suspicious nie , głodówki nie wypalają , a ta koleżanka długo robi te brzuszki , i widać efekty ? big_grin dziekuje też miley smile
        • tluskaffka Re: od tluskaffki do kissandtellx3 07.02.12, 22:23
          Ta koleżanka robiła je całe wakacje i już było widać efekty. Potem robiła jeszcze dłużej i ma niezłe mięśnie brzucha.... Nie wiem dokładnie. Ale moja ciocia (20 lat) też je stosowała . smile
          Powodzenia! kiss
    • kusy505 tutaj 06.02.12, 18:04
      85 cm w talii?! to możliwe?
      ale oczywiście można z tym coś zrobić. Kręć na hula-hop. Ja kręciłam po 20-30 minut dziennie i z 62 cm zjechałam na 58. Wiec coś to daje. Jest taka dieta dwudniowa coś o niej czytałam, nie wiem czy działa, bo nie próbowałam, ale przed dwa dni jedz jogurty i świeże owoce na kolację, ponoć można stracić 5cm...ale ile w tym prawdy to nie wiem. Możesz też ćwiczyć A6W do wakacji jeszcze sporo czasu, więc zdążysz big_grin Samymi ćwiczeniami trudno coś uzyskać, trzeba coś ograniczyć, polecam odstawić słodycze na trzy tygodnie. Albo ograniczać stopniowo big_grin Co jeszcze...Hmm...na basen jeździj, to bardzo dobrze wyrabia mięśnie brzucha : D Siłownia, czy coś. Jest dużo sposobów. smirk Pozdrawiam
      • kissandtellx3 Re: tutaj 06.02.12, 18:12
        Słodycze już bardzo ogarniczyłam smile ale dziękuje za rady big_grin trzeba zakupić hula - hoop . . tylko najgorsze jest to że jestem WIELKĄ FANKĄ NUTELLI  i mogę jeść ją całymi łyżkami sad postaram się ogarniczyć , dziękuje i również pozdrawiam kiss
        • kusy505 Re: tutaj 06.02.12, 18:15
          Ja też! Nutellę to mogłam zejść całą ! Tylko mi wszystko w biodra idzie a nie w brzuch i to jest najgorsze. : D Teraz i tak się ogarnęłam i już tak nie wpieprzam słodyczy, ale wcześniej to była tragedia. Jeszcze do tego nie jestem za wysoka i jak przytyje to wyglądam jak małe sumo big_grin
          • kissandtellx3 Re: tutaj 06.02.12, 18:23
            Właśnie jem kanapkę z nutellą <3 ! ale i tak moim zdaniem i tak lepiej w biodra niż w brzuch uncertain nie przesadzaj , jakie małe sumo , na pewno tak nie jest smile kiss
          • rasberry Re: tutaj 08.02.12, 10:15
            wspomniałaś, że brzuszki mogą wyrzeźbić kaloryfer... ja uważam że jeśli nie będziesz się za bardzo forsowała, to nic takiego nie będzie.Ja też postanowiłam trochę "spłaszczyć" brzuch: staram się ograniczać słodycze, chipsy, fastfoody, i napoje gazowane ( to złoooooo!) i robię brzuszki. na wiosnę będę biegać 1-2 razy w tygodniu ( chociaż nie wiem, czy z moją astmą to będzie możliwe cry aczkolwiek w tamtym roku biegałam i żyjęsmile ) no i ten wf sad ja nie lubię ćwiczyć na WF, a wszystko to przez moją cudną wuefistkę uncertain
            ahaa! no i pij zieloną cherbatę!
            do wakacji się uda brawo
    • nusska Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 06.02.12, 20:12
      ćwiczenia a6w ,abs mii pomogły i to jak ,a potem na wiosne bieganie i bedzie super ;p
    • choco_ Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 06.02.12, 23:11
      do wakacji jeszcze sporo czasu, odłóż to odchudzanie na wiosnę!smile
      w zimie ciężko spalić kalorie, a tak gdy zacznie się robić ciepło będziesz pewnie spędzała czas na dworze, rower, rolki i apetyt jest mniejszy niż w zimie.
      • pomyluna_ Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 08.02.12, 10:38
        potwierdzam, a6w działa - u mnie po 2 tygodniach widać było niezłe efekty ;}
        • wercia14 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 08.02.12, 13:28
          To ja chyba zacznę jeszcze raz z a6w, bo odpuściłam po tygodniu twierdząc, że to nic nie daje (do cierpliwych nie należę). Też chcę schudnąć do wakacji smile
    • martynka5008 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 08.02.12, 19:12
      Pływaj na basenie,rób ćwiczenia typu brzuszki wink
      • espinozaa Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 08.02.12, 22:24
        Jeśli masz 174 cm wzrozu i ważysz ok.60-62 kg. to 85 cm w talii nie jest możliwe .. moja koleżanka tyle ma i waży 70kg. Ja mam 85 poniżej pempka .. talie sie liczy w najwęższym miejscu brzucha .. czyli takim wcięciu..
        • wawteenager Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 12.02.12, 10:36
          dokładnie!! ja mam 1,68m, ważę 52 kg i w tali mam 61cm...
    • anja_ Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 08.02.12, 22:54
      u mnie na przykład odpadałoby niejedzenie po 18 czy 18. uwielbiam jeść wieczorem. chodzenie na basen również odpada, fu. w moim przypadku wystarczyłaby mobilizacja do biegania trzy-cztery razy w tygodniu i robienie po 30 brzuszków dziennie. i przy tym nie ograniczanie jedzenia.

ta pora to najlepszy moment na płaski brzuch, czy szczupłe nogi.
    • wawteenager Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 12.02.12, 10:32
      przede wszystkim: odpowiednia dieta + wysiłek fizyczny (: Ogranicz słodycze, a najlepiej wyklucz je ze swojej diety... podobnie z potrawami smażonymi i tymi, które zawierają tak zwane 'puste kalorie'... Dzień zaczynaj od wypicia filiżanki wrzątku z cytryną (pomaga w spalaniu tkanki tłuszczowej i ułatwia trawienie). Twoje posiłki powinny być przemyślane, sycące, ale nie tłuczące. Przykładowo:
      śniadanie: kromka ciemnego pieczywa z plasterkiem chudej szynki z indyka + zielona herbata
      2 śniadanie: dwa wafle ryżowe, jabłko + activia
      obiad: sałatka z grillowanym kurczakiem, szklanka soku pomarańczowego
      kolacja: płatku musli z jogurtem, banan
      Stosując dietę musisz pamiętać o piciu dużej ilości napojów. Niestety sama dieta jak wiadomo od dawna nie pomoże... Trzeba także zadbać o wysiłek fizyczny.Dzień rozpocznij od 30 brzuszków i 20 przysiadów. W zimę wbrew pozorom utrzymanie dobrej kondycji też jest możliwe. Możesz na przykład chodzić na siłownie, na kryty basen, na lodowisko, na squash'a , a także możesz zapisać się na zajęcia np. jogi, czy pilatesu.. Poza tym dla chcącego, nic trudnego, czyli w ostateczności możesz ćwiczyć w domu.. wystarczy, że włączysz ulubioną muzykę i trochę potańczysz (:
      Ale ładne i szczupłe ciało, to dopiero połowa sukcesu.. Trzeba jeszcze zadbać, żeby było jędrne i gładkie... Podczas, gdy bierzesz prysznic, na koniec spłucz ciało chłodną wodą, ponieważ to ona pozwala pobudzić tkankę tłuszczową, która później łatwiej ulega spalaniu. Gładka skóra to efekt regularnego stosowania peelingu oraz inwestycji w dobry balsam lub mleczko.
      Ja mam kompletną obsesję na punkcie swojej figury, zdrowego stylu życia i wyglądu... Mam 1,68m wzrostu i ważę 52kg... Wszystkie rady są skuteczne i sprawdzone! Nie tylko pomagają schudnąć, ale także utrzymać uzyskaną wagę.. A skoro piszesz, że zależy Ci głównie na płaskim brzuchu, to rano zanim podniesiesz się z łóżka warto chwytać w dłonie i rozgniatać tkankę tłuszczową.. (:
      Życzę powodzenia! <3
      • sysiek4444 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 12.02.12, 10:38
        brzuszki kochana, brzuszki.
        przez dwa tygodnie będziesz miała płaski jak deska. ; )
    • olcia456 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 12.02.12, 10:47
      W zimę rzeczywiście nie ma jak pojeżdzić rowerem ale np. chodzić na basen lub na fitness??? ale do wakaci jeszcze troche czasu jest więc w wiosne możesz pobiegać, pojezdzić na rowerzetongue_out
    • koralina94 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 12.02.12, 10:48
      Proponuję brzuszki. Jeśli będziesz wykonywała je poprawnie, to dość szybko powinnaś zobaczyć efekty. Wf nie jest jedyną opcją. Zawsze możesz ćwiczyć w domu.
    • nuna_ :) 12.02.12, 21:31

muszę Cie zasmucić, ale stracenie AŻ 8-10 cm jest po prostu nie możliwe !
      Tu nawet nie chodzi o ilość czasu, to po ludzku, nie wykonalne.
      Z pewnością możesz uzyskać płaski brzuch, nie tracąc tak dużo na wadze.
      Przede wszystkim WODA ! Dobrze wpływa na organizm, nawadnia, oczyszcza.
      Wiem, że nie każdy przepada, ale można się przyzwyczaić smile Tak więc radzę zrezygnować z wszystkich kolorowych, gazowanych napojów.
      Ważne, aby swoja dietę dostosować do piramidy żywieniowej.
      Wiem, że to banał, ale to jest zdecydowanie najlepsza podstawa żywnościowa.
      Sama musisz dostosować swoją dietę do swojego organizmu.
      I oczywiście, bardzo ważny ruch.
      WF to tylko przedmiot szkolny, masz go w szkole, bo tego wymagają polskie zasady szkolnictwa. Prawda jest taka, że to tylko 45 minut i nie za dużo ruchu. Jeśli masz czas, pieniądze, warunki i ochotę możesz zapisać się na jakieś zajęcia w klubie fitness. Nie musi być to oczywiście siłownia. Możesz poszperać w internecie i odszukać ćwiczeń, a potem spróbować je wykonać wink
      Życzę Ci powodzenia, wojny z dietą wymagają silnej wolikwiatbrawo
    • karkersik Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 13.02.12, 14:51
      Czy Twoje wymiary są aż naprawdę takie złe .?? ! shock
      Ja mam podobnie i nie mam odstającego brzucha ani nic w tym stylu.!
      Przestań, nie odchudzaj się !!! big_grin
      • noicomipowiesz Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 08.03.12, 19:48
        cóż. ja też chciałabym wyrobić sobie mięśnie brzucha.. nie jem w ogóle słodyczy od tygodnia. przed spaniem robię 35 brzuszków, ale od dziś zaczynam robić aw6. smile miejmy nadzieję ze obie zobaczymy wkrótce efekty big_grin
    • xadax Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 08.03.12, 20:26
      oczywiście że możliwe. tylko musisz uprawiać sport, duuużo sportu smile
    • promiska91 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 11.03.12, 22:02
      możliwe , do wakacji sporo czasu . Brzuszki- nożyce i zwykłe brzuszki , brzuszki skośne .. zima się konczy , juz wiosna sie zbliza , jest coraz cieplej i słoneczko swieci wink ja tam wybiegam z domu po poludniu i biegam łącze z tym spacer .. potem dolacze skakanke wink mp3 w słuchawki i biegam z tym koksem wink ja znowu lubiłam wuefy , w czasach szkolnych to ja byłam 1 na zajeciach wfu wink wtedy byłam chudsza o -10 kg .. pokonczyłam szkoly i tak kurde sie leń włączył , ale zaczyna już biegać i wgl wink
      • promiska91 Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 11.03.12, 22:04
        promiska91 napisał(a):

> możliwe , do wakacji sporo czasu . Brzuszki- nożyce i zwykłe brzuszki , brzuszk
        > i skośne .. zima się konczy , juz wiosna sie zbliza , jest coraz cieplej i sło
        > neczko swieci wink ja tam wybiegam z domu po poludniu i biegam łącze z tym spacer
        > .. potem dolacze skakanke wink mp3 w słuchawkii biegam z tym koksem wink ja znowu
        > lubiłam wuefy , w czasach szkolnych to ja byłam 1 na zajeciach wfu wink wtedy by
        > łam chudsza o -10 kg .. pokonczyłam szkoly i tak kurde sie leń włączył , ale za
        > czyna już biegać i wgl wink

edit : * mp3 w uszach
    • sims Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 17.03.12, 20:03
      Z tym jedzeniem po 18 to ściema w któtą ludzie niepotrzebnie uwierzyli . Ważne żeby nie jeść trzy godziny przed snem a nie pnie jeść po 18. Ja również zaczynam się barć za siebie - oto co robię ja żeby schudnąć :
      1. Jedzenie
      - porcję nakładam na mały płaski tależyk (oczywiście nie zupę xD ) . W ten sposób można oszukać mózg- jesz mniej ale widzisz pełen talerz i wydaje ci się że jesz tyle co wcześniej .
      - co jakiś czas zmniejszam swoje porcje , Zaczęłam od jedzenia połowy dawnego posiłku a teraz zmniejszam go nieznacznie żeby zbytnio nie głodować i schudnąć
      - nie jem fast foodów i staram się unikać tłustych czy smażonych rzeczy , chipsów i słodyczy . To okropnie niezdrowe i tuczące
      2. Ćwiczenia
      - przestałam obijać się na wf
      - biegam rano
      - jeżdżę na rolkach i rowerze
      - robię 50 brzuszków (dorzucam po 5-10 tygodniowo )
      3. Wytrzymałośc
      - to najtrudniejsze. ja np żeby NIC co mi nie potrzebne nie zjeść trzymam się jak najdalej kuchni lub gdy musze tam np posprzątac żeby zająć usta żuję gume bezcukrową .
      - nie zbliżam się do sklepiku szkolnego xD
      -zaparłam się że schudnę choćby nie wiem co i zamierzam dotzymać słowa.
      Mam nadzieję że pomogłam . To jest dobra metoda dla każdego - nie jesteś głodna ani zmęczona jednak jesz mniej i zdrowiej . Dodatkowo ćwiczysz silną wolę.
      • mrucz Re: Płaski brzuch do wakacji :) możliwe ? :D 15.08.12, 20:25
        polecam abs , ale to ćwiczenia dla zaawansowanych big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka