Dodaj do ulubionych

Zapuszczanie włosów.

24.02.12, 18:44
Otóż mój problem polega na tym, ze moje włosy rosną mało (1 cm miesięcznie to mnie nie uszczęśliwia). Chciałabym poznać Wasze zdanie na temat pielęgnowanie i wspomagania przy zapuszczaniu włosów. Jakich preparatów stosujecie i je polecacie??
Dziękuje również za artykuł na blogu(zapraszam):
xeveryday.blogi.kotek.pl/2012/02/zapuszczanie_wlosow__zapraszam__
serce
Obserwuj wątek
    • miss_mimi094 Re: Zapuszczanie włosów. 24.02.12, 19:11
      oooo ależ nie ma za co kiss
    • xadax Re: Zapuszczanie włosów. 25.02.12, 20:06
      1cm na miesiąc? WOW big_grin to mi przez 3 miechy 1 cm urosną czy coś a też zapuszczam
      • wisshy Re: Zapuszczanie włosów. 25.02.12, 21:44
        Może postaw na skrzyp polny? Włosy nie tylko rosną szybciej ale też są zdrowsze i mniej wypadają. Dodatkowo jakiś delikatny szampon i odżywka no i odradzam farbowanie włosów, jeżeli zależy Ci na ich zdrowiu.
    • lace Re: Zapuszczanie włosów. 26.02.12, 20:02
      Od dziś ten blog jest twoją lekturą anwena.blogspot.com/

Tyle w temacie.
      • apple_pie Re: Zapuszczanie włosów. 09.06.12, 22:53
        Zgadzam się w 100% z lace. Dzięki Anwen moje włosy stały się o wieeeele zdrowsze big_grin Naprawdę polecam! A żeby tak trochę skrócić to ja ci polecę skrzyp polny, pokrzywę, drożdże i przeróżne olejki do włosów a szczególnie kokosowy wink
    • kamiles odpowiedx 18.04.12, 09:53
      ja znalazłem coś takiego: porostwlosow.net.pl/2012/03/31/prosto-z-azji-kaminomoto/ ale to się tyczy raczej mężczyzn, niż kobiet
      • soraru Re: odpowiedx 11.06.12, 21:49
        nieprawda, bo Kaminomoto jest też w wersji dla kobiet.
        i w sumie nie polecałabym tego, bo owszem, po kilku razach włosy stają się nieco grubsze, ładnie się układają, ale później włosy tak jakby przestają reagować na tą "wcierkę". wśród rodzimych kosmetyków można znaleźć lepsze i tańsze rzeczy (butelka Kaminomoto kosztuje około 190 zł), typu Jantar z Farmony czy wcierka z Joanny.
    • kamiles Re: Zapuszczanie włosów. 22.04.12, 10:57
      ja ostatnio znalazłem coś podobnego: porostwlosow.net.pl/2012/03/31/prosto-z-azji-kaminomoto/ o jakieś diecie z azjii czy jakoś tak jak szukałem mamie czegoś takiego :p może i Tobie się przyda
    • pucupuc Re: Zapuszczanie włosów. 01.06.12, 11:08
      Ja nigdy nie miałam problemu z zapuszczaniem ( 3cm/msc) ale tez dla mnie za wolno wiec przyśpieszałam troche:
      -masaż głowy
      -skrzyp polny
      -rumianek
      -przeróżne wcierki
      -zdrowa dieta
      -częste zmienianie szamponu
      -nie prostuje ich
      -susze zimnym powietrzem

xoxo
      pucupuc
    • a_vie Re: Zapuszczanie włosów. 04.06.12, 20:40
      prawda jest taka, że praktycznie nie da się przyspieszyć porostu włosów, ale można sprawić aby były zdrowsze. czasami rosną wtedy trochę szybciej.
      pomaga:
      masaz głowy
      płukanka z zielonej herbaty
      maseczka z miodu
      jedzenie orzechów i picie zielonej i białej herbaty
    • morfina Re: Zapuszczanie włosów. 11.06.12, 20:00
      Witaminki .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka