Dodaj do ulubionych

Ciąża...

12.02.13, 20:26
Wiem że jesteście dość młode ale i was chcę zapytać. Jak powiedzieć chłopakowi o ciąży? I czy powiedzieć jak już będę pewna czy jeszcze za nim się dowiem powiedzieć mu że jest taka ewentualność
Obserwuj wątek
    • inbloom *______* 12.02.13, 20:33
      Jak będziesz pewna, to mu powiedz. XD
    • cassandre Re: Ciąża... 12.02.13, 20:33
      jeśli dojdzie do takiej sytuacji,że jesteś w ciąży i musisz to powiedzieć swojemu chłopakowi,to lepiej żebyś zrobiła to jak najszybciej. ale wiesz,powiedz mu to na spokojnie. usiądź z nim i porozmawiajcie. w żadnym wypadku nie rzucaj mu się na szyję i krzycz 'kochanie,jestem w ciąży!' bo tylko go to onieśmieli i spanikuje. postępuj na spokojnie.
      • sandy Re: Ciąża... 16.02.13, 15:39
        Na razie na test jest za wcześnie... a do lekarza jestem dopiero zapisana na przyszły tydzień
      • fioletoweemo no powiedzieć, on Ci powienien testy kupować nawet 14.03.13, 14:31
        to chyba normalne uncertain
    • pudding Re: Ciąża... 16.02.13, 20:06
      powiedz mu jak bedziesz pewna trzumam kciuki że nie jesteś( bo to chyba lepiej) jak powiesz mu wczęniej a okaże sie że nie jesteś to wyjdziesz na idiotke
      ja bys miała wnik to wal na wiadomości do mnie
      coś razem wymslimy
    • pudding Re: Ciąża... 16.02.13, 20:10
      ale nie masz sie aż tak co martwić 22 lata to nie jest aż tak wcześnej ale jeśli jesteś na studiach to masz przesrane
      • milejdi Re: Ciąża... 16.02.13, 21:11
        Moja dalsza kuzynka urodziła dziecko będąc na studiach, pół roku siedziała uczyła się, a potem dostała się na lekarski...i matka jej pomagała we wszystkim, bo tatuś oczywiście dał nogę. Więc wszystko się da zrobić, tylko dużo zależy od nastawienia rodziny...niestety, bo część rodziców umywa ręce.
    • handmciuszek ......... && 17.02.13, 11:45
      Najpierw sprawdź na testach kup w aptece i lepiej najpierw powiedz to mamie a nie chłopakowi. Jak będziesz miała pewność to wtedy idź do chłopaka .
    • mrucz Re: Ciąża... 20.02.13, 16:02
      powiedz jeśli będziesz pewna, powodzenia.
    • mesajahforever Re: Ciąża... 23.02.13, 21:27
      Ja bym poczekała, nie straszyła go . Jak już bedziesz pewna to w delikatny sposób mu to wyperswaduj wink xDD
      (nwm czy dobrze to napisalam xD )
    • rudaax3 Re: Ciąża... 05.03.13, 12:37
      Znasz swojego chłopaka najlepiej, więc powinnaś wiedzieć jaka będzie jego reakcja i czy mu powiedzieć czy nie .
    • owczarnia Re: Ciąża... 06.03.13, 21:08
      Lepiej nie straszyć chłopaka, zanim nie jesteś pewna. Ale kiedy już będziesz tak na 80% pewna, powiedz mu to delikatnie. Jeśli cię kocha - zostanie bezwarunkowo. Jeśli nie - nie jest wart własnego dziecka, niestety : (
      serce
    • iamvegas Re: Ciąża... 13.03.13, 22:08
      cóż, ja wolałam 'postraszyć'. jakby nie było, siedzicie w tym razem. zawsze to trochę lżej kiedy się z kimś to dzieli, bo samej można zwariować z niepewności.
    • ryszardama Re: Ciąża... 14.03.13, 13:31
      Ja bym nie wytrzymała i powiedziała, w końcu to nie tylko moja sprawa. Poza tym, jeżeli jesteś z chłopakiem blisko i go kochasz to na pewno jego obecność i wsparcie doda ci otuchy.
    • pwe Nie nie i jeszcze raz nie !!! 14.03.13, 14:50
      Nie mów nic dopóki nie jesteś pewna- możesz narobić tylko zamieszania. Najlepiej zgłoś się do najbliższego lekarza pierwszego kontaktu, jeżeli Twoje podejrzenia się potwierdzą poinformuj swojego chłopaka a przede wszystkim rodziców, bo chyba jesteś niepełnoletnia i wtedy się martwcie.. Pozdrawiam i trzymam kciuki . xoxo kiss
    • caffeelattee Re: Ciąża... 16.03.13, 23:06
      Najlepiej wprost 'Słuchaj, będziemy mieli dziecko'. A czy powiedzieć to jak już będziesz pewna, czy zanim się dowiesz to już twoja indywidualna sprawa. Ja bym powiedziała jeszcze przed potwierdzeniem tej informacji, żeby się jakoś psychicznie przygotował na to, że może zostać ojcem.
    • maniula125 Re: Ciąża... 17.03.13, 10:26
      nie chce się wymądrzać, ale bądż na 100% pewna, żeby go nie spłoszyć. Nie wiem jaki jest twój chłopak ale mozliwe że uciekniesad na pewno weź ze sobą test ciążowy, żeby wiedział że nie robisz go w balona
    • mrucz Re: Ciąża... 17.05.13, 15:19
      powiedz gdy będziesz pewna, chłopak powinien to zrozumieć i wspólnie sobie z tym radzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka