ashleylove
18.03.09, 16:35
Ostatnio rozmawialiśmy o High School Musical 3, kiedy wchodził do kin, teraz wychodzi na DVD. Jakie to dla
Ciebie przeżycie? To było niesamowite! Nikt nie wiedział czego się spodziewać. Nie oczekiwaliśmy wszystkiego za
pierwszym razem. Wiedzieliśmy, że to wspaniały film i zabawa, ale nie wiedzieliśmy, że będzie fenomenem.
Więc z każdą częścią miałam to samo uczucie, że to będzie wspaniała zabawa, ponieważ kocham obsadę i nikt
nie wie co się będzie działo. Ja tylko chciałam spędzić miło czas. Nie wiedziałam, że fani też to tak lubią. To jest
bardzo wynagradzające. I teraz pracujesz nad kolejnym albumem? To jest naprawdę długi czas oczekiwania.
Pracuje nad drugim albumem przez rok i jest on całkowicie inny niż poprzedni. Robiąc pierwszy album uczyłam się
od samej siebie. Chciałam poznać jaka jestem. Chciałam również dać trochę brzmienia popu i R&B. Kocham to,
ale chciałam się naprawdę nad tym skupić. Dałam więcej rockowego brzmienia. Mam teraz 23 lata wiec rozwijam
się i chcę zrobić coś bardziej dorosłego. Zaczęłam od pokazu siebie bo ludzie mnie nie znają - dla nich jestem
postacią z filmu. Nie znają innej mojej strony. Skąd nowa fryzura? (śmiech) Pierwsze, co się wydarzyło - wróciłam
do domu i włączyłam E! Channel. Moje włosy nie były nawet jeszcze ciemne, a oni już mówili: "Gwiazda High
School Musical ma nową fryzurę". To nie wszystko: "Nowa fryzura? Co to ma znaczyć?". To jest takie dziwne, że
już było w wiadomościach. Ale wiedziałam, że powrót do moich ciemnych włosów podniesie mi brwi. Poszłam na
premierę High School Musical 3 w ciemnych włosach i ludzie pytali się mnie czy to jest moja droga do pożegnania
się z Sharpay. Chciałam dać moim włosom odpoczynek i wrócić do normalnego odcienia. Jakiej muzyki słuchasz
codziennie? Eric Hutchinson, Katy Perry, Pink, Rihanna... Mój gust cały czas się układa. Słucham też Queen'a i Billy
Joel'a. Czy jesteś zainspirowana jak pracujesz w studiu? Zdecydowanie. Byłam wielką fanką Pink zanim zaczęłam.
Kocham Katy za poczucie humoru i jej pop-rockowe uczucia. Pat Benatar jest też inspiracją - kocham jej muzykę.
Jestem inspirowana wszystkimi kobietami, kiedy idę do studia. Ale prawie wszystko mnie inspiruje. Pracujesz w
nowym reality show i produkujesz widowisko dla Disney Chanel. Co możesz powiedzieć na ten temat? Widowisko
dla Disney Chanel jest najłatwiejszą fazą, jest o mnie, kiedy pracowałam na poczcie. Całe produkowanie jest
niesamowite i nowe dla mnie. Mam własne biuro w Freemantle. Mam partnera (chyba chodzi tu o Jareda, ale nie
jestem pewna) więc pracujemy razem i mamy tony pomysłów i idei. Zawsze oglądam programy jak jestem w nim
ja, chociaż czasami nie oglądam niczego ze mną. Czy to znaczy, że już nigdy nie zobaczymy Cię już przed
kamerą? O nie! Zdecydowanie nie! Kocham być przed kamerą. Produkowanie to hobby i nowa droga dla mnie,
żeby stać się częścią kreatywnego procesu. Zawsze chodzę do kina i na koncerty. Jestem typem człowieka, który
ma ochotę wziąć może tydzień wolnego, ale później wraca do pracy. Kocham być kreatywna i mieć wyzwania
oraz robić coś nowego i innego. Kto jest twoim najlepszym znajomym z planu i dlaczego? Kocham wszystkich, ale
muszę powiedzieć, że Vanessa jest jedną z moich najlepszych przyjaciółek. Więc i Zac. Mam wiele zabawy z
Dylan'em i Cole'm Sprouse. Spędzam z nimi czas, kiedy jestem na planie Nie ma to jak Hotel. Są moją pierwszą
rodziną obok obsady High School Musical. Bawię się pracując z nimi, więc mamy dobre relacje. A Brenda Song jest
jak moja druga siostra. Jestem naprawdę szczęśliwa mając doświadczenie z obsadą. Nie przypuszczałam, że to
wszystko się zdarzy. Czy byłaś kiedyś zakłopotana na planie? Takich momentów miałam dużo (śmiech). Biegliśmy
na plan, a mój obcas się złamał. To mnie totalnie zjadło. Byłam lekko zażenowana, ale kiedy ludzie zobaczyli, że
to ja, myślałam, że spalę się ze wstydu. Jaki jest twój trik na utrzymanie trwałego związku na oczach ludzi?
Najlepszą drogą jest nie rozmawianie o tym. Jeśli chcesz związek i troskę dookoła tego musisz rozplanować czas,
aby starczyło go na to i na pracę i działać. Tak, są paparazzi, którzy psują prywatne momenty, których masz mało.
Mam na myśli, że kiedy idę po skrajnych momentach do domu, oni robią niemożliwe rzeczy, by mnie śledzić. To
jest trudne, ale można się z tym pogodzić. Jaka jest najbardziej absurdalna plotka jaką słyszałaś na swój temat?
Była jedna, naprawdę poważna plotka, ale nie rozmawiam o tym. To było takie absurdalne i głupie, ale ludzie
wymyślają szalone rzeczy. Wiem kim jestem i wiem co jest prawdą. Jestem szczera z fanami i staram się, by
wiedzieli, co jest prawdą, a co nie. To jest trudne w dobie internetu... szalone. Każdy może powiedzieć wszystko.
Trudno jest być na oczach wszystkich, więc ja tylko zdobywam się na rozsądny humor.