Gość: Fancia Jb Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:05 Hej Ja mam 13 lat .... i dla mnie malowanie to nie jest codzienność to znaczy do szkoły tusz i błyszczyk do tego jak wychodze na miasto kredka (DELIKATNIE). W sumie jeżeli chodzi o makijaż to zależy jak wyglądasz,jeżeli wyglądasz jak dzieciak to wiesz.... nie radze a jeżeli tak na 14 15 no to chyba tak.... POzdro FOr Fan JB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:08 Masz racje Fancia Jb zgadam sie w 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona16:P Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:15 Każdy robi to co chce Ludzie! Gdyby kosmetyki niszczyły cerę to by ich nie produkowali ( mówię tu o kosmetykach znanych firm np. Rimmel, Astor, Nivea itepe) Wiadomo , że zbyt mocny makijaż w wieku 12 lat to jest lekka przesada, ponieważ to nie wyygląda łądnie , a najłądniejsze jest to co naturalne ;] ale nie gadajncie , ze od podkladu ( dobrego, który jest dobrany do cery) , czy tuszu zrobią wam się zmarszczki ;P Chyba znacie coś takiego jak płuny , mleczka do demakijażu prawda...?Oo.... Ja mam 16 lat i maluję się , dlatego bo hmmm...lubię Do podklady i pudru jestem zmuszona ze względu na to , ze moja cera nie jest idealna , niedoskonałości , pryszcze itepe...Uwieżcie mi jak nie macie idealniej cery to podklad bd u was na porządku dziennym Ja włąsnie cierpie na nieszczęsny tradzik , ale mimo to , ze sie maluje dbam o to zeby dpbrze zmyć makijaż, nawilżyć cerę itp...Aaa kredki i tusz...? Używam bo lubię i tak juz zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona16;P Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:20 I nie napisalam tego , zeby się usprawiedliwić , ze sie maluje , tylko żeby iswiadomić ze nie każdy kosmetyk niszczy nam cere ( nawet ten do malowania) jeżeli odpowiednio dbamy o tą cere Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: malowanie się... IP: *.tvgawex.pl 20.03.09, 19:08 Maluj się dziewczyno! Ja w wieku 10 lat zaczęłam się malować, więc ty możesz w wieku 12 Proponuję czarne kreski na początek i jasny błyszczyk, potem cienie, pudel, fluid i będziesz wyglądać ślicznie) Pięknie, także wygląda efekt "zadymionego oka") Poszukaj w necie sposobów malowania i nie bój się-życie ma się jedno) Trzeba korzystać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: malowanie się... IP: 89.174.117.* 20.03.09, 20:09 co ty gadasz dziewczyno ?! w wieku 10 lat jest się jeszcze dzieckiem, i tak, owszem trzeba z życia korzystać ale w ten sposób, że się bawić ! być naturalnym, młodym, energicznym a nie malować się jak stara baba -.- ja się nie maluję, tylko szminka ochronna, korektor, no i może na dyskotekę jakiś błyszczyk czy coś ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milunia_cyrusx3 Re: malowanie się... IP: *.xdsl.centertel.pl 26.03.09, 12:56 e,em.Ja nie mam 10 lat,nie jestem dzeckiem Odpowiedz Link Zgłoś
flowers Re: malowanie się... 22.05.09, 17:08 Ja mam 14 lat i jeszcze nie zaczęłam się malować, bo po co? Błyszczyk mi wystarczy, nie chce za 5 lat wyglądfać jak 30 latka Odpowiedz Link Zgłoś
oleska Re: malowanie się... 20.03.09, 19:08 Ja zaczełam się malować ( tak codziennie w wakacje przed 1 klasą gim.). Jak miałam 12 lat (czyli 2 lata temu xdd) to się nie malowałam (nie liczmy tu błyszczyka lub pomadki ;p). osobiście nie podoba mi się to jak jakaś 12 idzie i ma tone pudru lub podkładu. Jeżeli bardzo chcesz się malować to bym radziła delikatnie używając np. tylko tuszu i błyszczyka. Pzdr. ;** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim xd Re: malowanie się... IP: *.98.102.8.ip.airbites.pl 20.03.09, 19:08 Hmm trudne pytanie. Ja mam 14 lat i sie maluje, ale Tobie tego odradzam bo niszczy sie twarz, a w twoim wieku to już w ogóle. Jak już bardzo chcesz to błyszczyk i EWENTUALNIE tusz Ci wystarczy ) Pozdrawiam x) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amber Re: malowanie się... IP: *.mikolow.net 20.03.09, 19:08 wiesz nie radze ci się już teraz malować...zniszczysz sobie skórę na twarzy i szybciej powstaną ci zmarszczki, moja droga ja mając 17 lat maluje tylko oczy...choć zdarzają się dziewczyny w moim wieku robiące pełen makijaż ale to nawet nieestetycznie wygląda zwłaszcza w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:09 ja mam 14 lat i nigdy sie nie malowalam i nie zamierzam malowac...nie chce niszczzyc sobie cery...i wcale u mnie w szkole dziewczyny z tona pudru na twarzy ladnie nei wygladaja Odpowiedz Link Zgłoś
selena22 Re: malowanie się... 20.03.09, 19:13 Jak chcesz sie malowować to spróbuj...tylko ja ci radze żebyś pomalowała się tylko tuszem i błyszczykiem....jestes jeszcze młoda i nie powinnaś sie tapetowac tak jak niektóre szesnastolatki!!!...Tusz i błyszczyk w zupełności wystarczą aby podkreślić twoje oczy i usta)))) Pozdro;*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eewlinka Re: malowanie się... IP: *.instalnet.com.pl 20.03.09, 19:48 Ja mam 15 lat i się nie maluję. Delikatnie błyszczykiem czy pomadką tak ale radzę ci używać ton pudru bo to wygląda dość kiczowato w tak młodym wieku. Zresztą po co sobie cerę psuć masz jeszcze czas a im później zaczniesz tym lepiej dla twojej bużi. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milunia_cyrusx3 Re: malowanie się... IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.09, 16:34 ale mi nie chodzi o puder!!!!!!!!mi chodzi o błyszczyk,srebrny lub złoty cień do oczu i kredka do oczu! Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: malowanie się... 20.03.09, 19:13 i bardzo dobrze, że się nie malujesz. dziewczyny z toną tapety na twarzy, którą zresztą pewnie muszą nakładać jakąś szufelką, wyglądają obrzydliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SlodKa Re: malowanie się... IP: 80.50.236.* 20.03.09, 19:12 Wiesz co nie radze ci... masz dopiro 12 lat! Bedziesz wygladac jak szmata albo latarnica! Ja mam 15 lat wiec juz jestem nastolatka i codziennie uzywam kredke tusz i blyszczyk (radze ci szminke z nivea) DO szkoly nam pozwalaja wiec.. ale ja jestem 3 lata starsza i radze ci sie nie malowac jak dyskoteka to tylko cienie kredki nie uzywaj bo beda cie oczy bolaly bo jestes za mloda a tusz...co tu mowic moga rzesy ci na starosc wyblaknac (czyli wypadna ale stana sie biale) a tak pozatym to ja sie malujme dopiero od tego roku a jak sie nie malowalam i tak chlopcom sie podobaalam pzd... Nie rob tego jeszcze' jak bedziesz miala 145 lat to sie bedziesz troche tuszowac Odpowiedz Link Zgłoś
vansayok malowanie się 20.03.09, 19:15 jak na mój gust dziewczyny w tak młodym wieku nie powinny się malować, bo zniszczą sobie cerę ! ja mam 14 lat a maluje tylko rzęsy i usta i to mi w zupełności wystarcza ! w przyszłości zamierzam być kosmetyczką więc takie rzeczy jak malowanie w młodym wieku u mnie nie wchodzi w grę ! nie zamierzam odstraszać ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia15 Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:15 hmmm ja się zaczełam malować w 6 klasie ale to tylko na dyskoteki i wyjątkowe okazje teraz chodzę do 2 gimnazjum i się maluje codziennie ale tylko tusz czarny i blyszczyk na specialne okazję to jeszcze dodam kretkę myślę że nie radziłabym ci się malować co ci to da będziesz miała mikjaż tylko w kiedyś jak będziesz starsza bęziesz miałą nie łądną cere pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strawbeery. Re: malowanie się... IP: *.chello.pl 20.03.09, 19:19 jak już tak bardzo , bardzo chcesz się malować to wystarczy ci tylko tusz do rzęs i błyszczyk do ust. Ja mam 13 lat i też urzywam tylko czarnego tuszu i błyszczyka, moje koleżanki nawalają na siebie taką tapete że wygladają jak klauny. A pozatym chłopacy wolą naturalne dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
misia19978 Re: malowanie się... 20.03.09, 19:19 nigdy ja jeszcze jestem młoda na malowanie i wogóle nie chce mieć żadnych tapet na twrzy wole naturalność Odpowiedz Link Zgłoś
impoliteheart Re: malowanie się... 20.03.09, 19:21 Ktoś napisał: Maluj się dziewczyno! Ja w wieku 10 lat zaczęłam się malować, więc ty możesz w wieku 12big_grin Proponuję czarne kreski na początek i jasny błyszczyk, potem cienie, pudel, fluid i będziesz wyglądać śliczniesmile) Pięknie, także wygląda efekt "zadymionego oka"smile) Poszukaj w necie sposobów malowania i nie bój się-życie ma się jednosmile) Trzeba korzystaćbig_grinsmile To ja chciałabym zobaczyć jak wygląda twoja cera bez fluidu A tobie nie radziłabym się jeszcze malować. Ja mam 15 lat i rzadko do sql się maluję, a jak już to tylko tusz, czasem kredkę i błyszczyk lub jasną szminkę. No i zawsze korektor Odpowiedz Link Zgłoś
colettee Re: malowanie się... 20.03.09, 19:21 ja jebie;o jak ja widze te gowniary wymalowane to az chce mi sie do nich podjesc i opie...c booze jeszcze bedziesz miala czas na malowanie dziewczyno chodzisz dopiero do 6 klasy!! ewidentny żal Odpowiedz Link Zgłoś
kamicia536 Re: malowanie się... 20.03.09, 19:21 ja mam 12 lat i uwzam ze nie to niby takie fajne ale troche dziwnie sie wyglada w tym wieku umalowanym osobiscie sie nie maluje Odpowiedz Link Zgłoś
szysza_xd Re: malowanie się... 20.03.09, 19:25 No wiesz, dla mnie to spoko, ale nie napisalas czy codziennie, czy np tylko na jakies większe wyjścia. Ja osobiście jestem w twoim wieku i maluje sie tylko naimprezki, bo to podobno niszczy skóre, więc nie przeginam. Ale ktos moze ci powiedzieć coś typu 'stara maleńka'- kompletna żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Malowanie jest cool IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 12:40 Ja osobiście nie popieram tego zeby 12 latki sie malowaly, no ale ja juz mam 15 lat i maluje się codziennie ;PPPPP do sql podkład i błyszczyk a inne spotkania to kredka i tŁusz ] Jaa nie mam zadnego problemu z niszczeniem cery, nie wale duzo tapety tylko troche zeby fajna cera byla, ;p Aaa co do jakis niedoskonałości to przyznam ze jako dziewczynka 13 letnia a nawet 14 mialam problem z tradzikiem , aaale zaczelam stosowac rozne leki, maście i mi przeszło, teraz mam czysta cere i jestem z niej bardzo zadowolona, aaale nadal jem TRAN. ktory bardzo mi pomaga, a mimo malowania czasem wyskoczy mi jakas krostka ale tylko czasem i to niewielka, ... teraz moha cera jest piekna U mnie w sql wszystkie panny sie tapetuja, ... Uwazam ze malowanie jest cooll xddd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: malowanie się... IP: *.chello.pl 20.03.09, 19:25 masz 12 lat i chcesz się malować ? nie za wcześnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuSiAcZeK xDD Re: malowanie się... IP: 217.116.104.* 20.03.09, 19:26 Więc tak .. Ja mam 13 lat .. I osobiście zaczęłam się malować właśnie w Twoim wieku .. Ale nie to że jakieś kredki czarne podkłady i takie tam .. Poprostu baardzo wydłużałam i wydłużam dalej moje rzęsy .. do tego błyszczyk i to wystarczy .. xDD A jakieś mocniejsze makijaże możesz stosować hmm .. chociaż żeby na urodziny kumpeli albo jakąś impreze xDD Mówię Ci nie warto używać pudrów i fluidów bo od tego robią się krosty liszaje i takie tam xDD Poprostu używaj tuszu do rzęs i błyszczyku uważam że to powinno wystarczeć .. xD Chociaż wiesz jak już ktoś słusznie zauważył zależy to też od wyglądu bo jak wyglądasz jak dzieciak to odradzam jakiego kolwiek malowania !!! xDD Ale jeżeli wyglądasz ,,starzej,, to polecaam Pozdro dla fanek JB !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksde Ojej! IP: *.bartoszyce.vectranet.pl 20.03.09, 19:27 a ja się maluję od 4 klasy podstawówki najpierw był błyszczyk, później doszedł tusz do rzęs i dopiero w 2 gimnazjum zaczęłam używać kredki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: malowanie się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:29 hmmm pewnie że możesz sie amlować tylko ... nie za ostro rzecz jasna jak na 12-nastolatke wypada bo jak pomalujesz sie za ostro to oczywiscie inni bedą sądzić że szukasz męża tzw pozdrawiam zaba ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 09:47 Przeciez ona ma dopiero 12 lat!! po co ma sie malować. Ja nie wiem dzieci juz w 6 klasie chca byc dorosłe to co bedzie za kilka lat. Albo pisza 14 lub 15 ze sie maluja i jakie to one nie dorosłe sa porażka kompletna nawet tego nie bede komentować Odpowiedz Link Zgłoś
cullenowa.x3 Re: malowanie się... 20.03.09, 19:34 Jaa taaM siEm MaLujęę..^^ WiooSenKekk mam 14, aa mojej MamAa JuuŻ oczY wiŚciee Nic Nie MÓwwi..^^ Boo Jaa juŻ Odd DawNa To Robięę.xdd <lol2> [ Twilight-Star.lua.pl ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:34 Boże dziewczynki jakich wy podkładów i fluidów używacie że wam wam krosty, liszaje i jakieś inne badziewia wychodzą !!!! totalne bzdury zapewne wypowiedziane przez "cnotliwe" mamusie..... trzeba sobie porządny podkład kupić. Antybakteryjny i taki który nie zamyka porów !!! szkoda wam kasy czy jak !? nic dziwnego że ktoś ma jakieś "problemy" gdy kupi sobie fluid w przydrożnym kiosku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16latka Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:35 mam 16 lat zaczęłam się malować w wieku ok 13,5. na początku korektor, puder. potem doszedł podkład i tusz do rzęs. zaczełam sie malować bo miałam brzydką cerę (i mam - wypryski), teraz żałuję, że zaczęłam się tak wczesnie malowac- widać u mnie pierwsze zmarszczki, choć używam tylko podkładu korektora i czasami tuszu. jeżeli nie masz problemów z cerą to lepiej nie zaczynaj sie malować. ciesz się ładną cerą Odpowiedz Link Zgłoś
asica Re: malowanie się... 20.03.09, 19:35 Ja mam prawie 14 lat i kosmetyków w ogólne nie używam. A 12-latki w tapetą na twarzy wg. mnie nie wyglądają zbyt dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
variablelily Re: malowanie się... 20.03.09, 19:36 Nie patrz na to, czy ktoś się maluje, czy nie. Powinnaś mieć swoje zdanie, i to, co ludzie powiedzą nie powinno Cię obchodzić. Ja mam 16 lat, jako jedyna w klasie się nie maluję, i wszyscy doceniają to, że tak łatwo nie uległam presji. Dziewczyny mi zazdroszczą, że nie wyglądam jak zmora, jeśli się nie pomaluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esme Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:41 Zgadzam się. Ja mam 15 lat i się nie maluję, bo po prostu uważam ,że wyglądam ładniej bez makijażu. Nie maluj się mając 12 lat. To po prostu wygląda dziwnie. Pozdrawiam^^. Odpowiedz Link Zgłoś