Dodaj do ulubionych

błędy ortograficzne

IP: *.xdsl.centertel.pl 24.03.09, 12:58
Czy jak chodziłyście do 1 2 3 klasy,to robiłyście błędy ortograficzne?

ja zawsze dostawałam 6,i raz w życiu dostałam -6.
Obserwuj wątek
    • majson Re: błędy ortograficzne 25.03.09, 08:16
      heh... ja nadal robię błędy ortograficzne(mam 12lat) ale ja jestem dyslektykiem
      i mam problemy z zapamiętywaniem i ortografią ale ja w klasach 1-3 miałam chyba
      ze 3 razy C(czyli 3) za dyktanda ogólnie byłam taka spokojna że w zerówce nie
      miałam żadnej chmurki(chmurka-jak jest ktoś niegrzeczny słoneczko-jak jest
      grzeczny) w ogóle się nie odzywałam pani nazywała mnie szarą myszką i nadal
      jestem taka nieśmiała tylko że już trochę się bardziej otworzyłam na ludzi
      • Gość: Olcia ;d Re: błędy ortograficzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:53
        Ja tam w 2 i 3 kl. byłam w Anglii więc raczej się nie przejmowałam czy robie blędy ortograficzne tylko czy pisze
        dobrze po Angielsku...A teraz gdy jestem w 5 kl. nie robie ich dużo tongue_out

Niektórzy moji koledzy i kolerzanki potrafią napisac "rze" zamiast że albo np "hyba" big_grin
        • Gość: karolka Re: błędy ortograficzne IP: *.xdsl.centertel.pl 27.03.09, 15:02
          Ja tam dostawałam same 5 ! Ale moi koledy potrafią zrobić w wyrazie PRZYJACIÓŁKA 3 błędy <lol2>
          • vanesska_demi_w Re: błędy ortograficzne 27.03.09, 16:19
            błędy? ja nie robię. a jak już to przez roztargnienie ale bardzo rzadko wykryć u mnie w wypowiedzi błąd.
            ale np. moje koleżanki i moi koledzy robią okrpone błędy a jak ich poprawiam to się wkurzająsmile
    • different Re: błędy ortograficzne 27.03.09, 17:37
      każdy robi błędy, ja też. ale z dyktand dostaję 5 i 4, więc nie jest tak źle. ;p
    • kitty16 Re: błędy ortograficzne 29.03.09, 14:52
      ja zazwyczaj zawsze byłam dobra z ortografii, czasami kumpela pyta sie mnie jak coś napisać wink
      to aż razi w oczy jak ktoś zrobi taki błąd.. np. ostatnio widziałam: 'jurz' <lol2> albo taki koleś napisał 'kcesz' wink
      ale niektórzy są dyslektykami
    • martynaaa1 Re: błędy ortograficzne 02.04.09, 09:16
      u mnie w szkole to 6 nie stawiaja!
      czasami..!
      ale tez duzo nie popelnialam bledow.!
      .ale w 1 klasie to wiadomo ze sie popelnia
      teraz to troche robie...
      ale to co.!
      podstawowe slowa umiem dobrze napisaac ha!
      moja kumpela to stale dostaje 1 z dyktanda .!

a i niemasz sie czym chwalic!
      tylko popis robisz
      zaal!sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka