Dodaj do ulubionych

Wampiry istnieja naprawde?

IP: *.xdsl.centertel.pl 01.05.09, 17:07
Czesc jestem Aśka. Wiem wiem...kolejny temat o wampirach...nastepna ktora
przeczytala zmierzch i w ogole....ogladalam tez Wywiad z wampirem i dalsze
czesci ale nie o to chodzi.....Jakis czas temu dopadla mnie straszna nuda i
wpisalam w google 'wampiry'. Wyskoczyly mi przerozne strony i blogi o
nich....Jak rozpoznawac legendy i takie tam.....Na jednym z blogow dziewczyna
opowiada ze jest dawca krwi dla swoego wampira i przyjaciol! Nie wiem co o tym
myslec.....Czy to tylko jej wymysl? ... Moze tez tak samo jak ja sie nudzila i
stworzyla tego bloga.....
Znalazlam takze ze miasto w ktorym mozna spotkac wampiry to Sulechów.
Te wszystkie historie o nich z odleglych krajow i czasow.....i jeszcze ten
Vlad Dracula....

Nie wiem co o tym myslec.... no wiec wampiry istnieja czy tez nie?
Obserwuj wątek
    • cookies Re: Wampiry istnieja naprawde? 01.05.09, 17:25
      Gość portalu: asiula95 napisał(a):

> Czesc jestem Aśka. Wiem wiem...kolejny temat o wampirach...nastepna ktora
      > przeczytala zmierzch i w ogole....ogladalam tez Wywiad z wampirem i dalsze
      > czesci ale nie o to chodzi.....Jakis czas temu dopadla mnie straszna nuda i
      > wpisalam w google 'wampiry'. Wyskoczyly mi przerozne strony i blogi o
      > nich....Jak rozpoznawac legendy i takie tam.....Na jednym z blogow dziewczyna
      > opowiada ze jest dawca krwi dla swoego wampira i przyjaciol! Nie wiem co o tym
      > myslec.....Czy to tylko jej wymysl? ... Moze tez tak samo jak ja sie nudzila i
      > stworzyla tego bloga.....
      > Znalazlam takze ze miasto w ktorym mozna spotkac wampiry to Sulechów.
      > Te wszystkie historie o nich z odleglych krajow i czasow.....i jeszcze ten
      > Vlad Dracula....
      >
      > Nie wiem co o tym myslec.... no wiec wampiry istnieja czy tez nie?

Mozesz podac ades tego bloga?

• loczek. Re: Wampiry istnieja naprawde? 01.05.09, 17:34
        może istnieli. kiedyś.
        • domek Re: Wampiry istnieja naprawde? 04.09.09, 21:34
          Taa... Wampiry istnieją, a ja mam kły zamiast zębów... No proszę was !! shock
    • Gość: asiula95 Re: Wampiry istnieja naprawde? IP: *.xdsl.centertel.pl 01.05.09, 17:54
      www.vampiry.wwt.pl/glowna.html
      osieckus.w.interia.pl/wampiry.htm
      • nastolatkak93 Re: Wampiry istnieja naprawde? 25.11.09, 15:59
        taa jasne..
        ten 1 to jacyś sataniści...sciana
    • yourbadream Re: Wampiry istnieja naprawde? 01.05.09, 18:05
      Wampiry nie istnieją. To tylko legendy. Tak samo jak z czarownicami. Po prostu.
      Czasami ludzie na coś chorują i mają różne objawy, a później tworzy się wyssane
      z palca bzdury.
    • Gość: Klaudysia-niezalog Re: Wampiry istnieja naprawde? IP: *.ismedia.pl / 192.168.0.* 02.05.09, 11:08
      nom istnieja ale tylko energiczne czy jakos tak one zabieraja nam energie mozna ich
      rozpoznac po tym ze w towarzystwie tej osoby boli nas zawsze glowa albo slabo sie
      czujemy ;p
      a te co pija krew to wymyslone glupoty i jak wiezycie to mi was zal!!!!!
    • miley_cyrus45 Re: Wampiry istnieja naprawde? 02.05.09, 15:25
      Ja mam prawie 13 lat,i nie wierzę w takie bzdury
      • alex_pysia Re: Wampiry istnieja naprawde? 03.05.09, 10:04
        no wiesz trudno powiedzieć...uncertain

smilew sumie to jest możliwe na jakieśsmirk50%
        ale jak coś zaopserwóje dam znać...smirk
    • Gość: asiula95 Re: Wampiry istnieja naprawde? IP: *.xdsl.centertel.pl 05.05.09, 16:42
      Ja nie mowie ze wierze....po prostu chcialam wysluchac co wy o tym sadzicie.....
      • Gość: Bells Re: Wampiry istnieja naprawde? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 17:42
        A ja? Ja jestem szczerą osobą. Dlatego teraz szczerze powiem że wierzę ja po
        prostu wierze że istnieją.i nie wstydzę się tego i nie obchodzi mnie co o tym
        sądzicie.I sądzę że żyją w śród nas ale ukrywają to kim są.wink
    • xxjaxx Wampiry 31.08.09, 18:32
      Ja też kiedyś z nudów wpisałam w google słowo wampiry przeczytałam kilkanaśćie stron
      na ten temat i nikt nie zaprzecza i nie potwierdza ich istnienia. Owszem jest fragment w
      pismie św. (Prz 30,15) ale nie są one tam nazywane wampiram ale raczej pijawkami. Więc
      najprawdopodobniej nie dowiemy się się czy istnieją czy nie smile

Jeśli czujesz się urażona moją odpowiedzią to przepraszamsmile
      • dolce89 Re: Wampiry 31.08.09, 18:44
        Ludzie, wampiry (w prawdziwym znaczeniu tego słowa nie istniały, nie istnieją i
        nie będą istnieć), to tylko legendy, choć historia zna przypadek Elżbieta
        Batory, kapała się ona w krwi dziewic (ale ona była chora psychicznie)
        • blood_ Re: Wampiry 31.08.09, 20:16
          nie wiem... Bo skad wziely sie te wszystkie opowiesci o wampirach itp? Prosci
          ludzie w dawnych czasach nie byli tacy wyuczeni, nie mieli takiej wybujalej
          wyobrazni... Moze istnieja... Dowiemy sie pewnie o tym, ale w innym zyciu wink
          • dolce89 Re: Wampiry 01.09.09, 08:29
            blood_ napisał(a):

> nie wiem... Bo skad wziely sie te wszystkie opowiesci o wampirach itp? Prosci
            > ludzie w dawnych czasach nie byli tacy wyuczeni, nie mieli takiej wybujalej
            > wyobrazni... Moze istnieja... Dowiemy sie pewnie o tym, ale w innym zyciu wink
            A co powiesz na temat smoka wawelskiego? On tez nigdy nie istniał a jest o nim
            legenda
    • pariska65 Re: Wampiry istnieja naprawde? 31.08.09, 20:19
      ta a ja jestem zombie i piszę teraz bo chcę was bliżej poznać no i sami
      wiecie...wink
      Dla mnie nie istnieją wampiry
    • wampirekxd Re: Wampiry istnieja naprawde? 31.08.09, 20:25
      Wampiry nie istnieją... Chociaż bardzo bym chciała, to niestety...
      • madziia Re: Wampiry istnieja naprawde? 31.08.09, 20:27
        nie wiem
    • zuaona Re: Wampiry istnieja naprawde? 31.08.09, 20:29
      Dracula nie był wampirem tylko pił krew swoich wrogów.
      a nie ją wysysał. film Dracula jest żeby przestaszyć ludzi.
    • little Re: Wampiry istnieja naprawde? 31.08.09, 20:31
      Rozumiem, że wierzysz w wampiry 'Zmierzchowe', więc powiem Ci tylę - bzdura. Wampir
      zamieniający się w nietoperza - bzdura.
      Natomiast czytałam pewną książkę, która mnie nawet zaciekawiła. Naukowcy (lub inni
      wykształceni) przedstawili teorię, że kiedyś był pewien lud, który charakteryzował się bladą
      cerą i wyostrzonymi kłami, a w ich obrzędach często pojawiała się krew. A resztę wymyślili
      ludzie, by mieli czym straszyć.
      Jeśli kiedykolwiek zobaczę wampira to uwierzę, ale jak na razie sądzę, że to BZDURA.
    • w_paski żartujesz sobie??? 31.08.09, 20:31
      tak istnieją dopadną cie w nocy bu!!pewnie że dziewczyna się
      nudziłascianascianascianascianascianascianascianasciana
    • th4ever Re: Wampiry istnieja naprawde? 01.09.09, 09:55
      Ja tam nie wierze w żadne wampiry...Chyba Zmierzch zaszkodził
      • ladyy Re: Wampiry istnieja naprawde? 01.09.09, 15:43
        moim zdaniem zmierzch troche namoncił w głowach i każda dziewczyna chce mieć
        swojego edwarda i teraz dużo osób chciałoby uwieżyć że istnieją
        ja bym uwierzyła gdybym zobaczyła (ale pewnie po paru sekundach i tak bym nie żyła)
        zreszto po co nam to wiedzieć co? i tak nam się do życia to nie przyda
        Zobaczymy kiedyś...
        • nazybena1 Re: Wampiry istnieja naprawde? 04.09.09, 21:40
          aja nie chcę Edwarda. wolę Jacoba. czy wilkołaki istnieją naprawdę? proszę,
          powiedzcie sad
      • ko.ziel. Re: Wampiry istnieja naprawde? 24.11.09, 11:10
        Ej, wy mnie powalacie..!

"ja bym uwierzyła w wampiry gdybym zobaczyła" A co przepraszam, Jezusa świat
        widział..? Macie zdjęcia czy podpis na jakimś pieprzonym formularzu "Tu byłem, Jezus, ten
        od Boga" ..? Ludzie.. Nigdy sie nie przekonamy na 100% Ale nie można pomarzyć..? Żyć
        w swoim świecie tego kretyna który i tak sie nigdy nie objawi..? Edward.. Oh.. No w filmie
        Wampir, przystojny, kochający i wogóle.. Ale No pomyślcie po co zabierać marzenia,
        komuś kto kocha te "zimne istoty". Sama "Zmierzch" widziałam 4 albo 5 razy.. "Dracula
        2000" widziałam 3 razy.. No i co..? Patrze obiektywnie.. Nic mnie nie zaślepiło.. Oczywiście
        mam takie znajome które jak w gazetach widzą zdjęcie Edwarda to piszczą.. W
        komputerze mają setki jego zdjęć.. i są w 100% przekonane że do nich też przyjdzie taki..
        niemalże KSIĄŻE Z BAJKI.. tego nie wiemy, jeśli czegoś nie widzieliśmy to nie znaczy że tego
        nie ma.. "Nie wierze w takie pierdoły jak wampiry" okay, nikt wam nie każe w nie wierzyć..
        Ale ja osobiście uważam że lepiej wierzyć w takie "pierdoły" i być szczęśliwym, mając
        nadzieje żę jednak kogoś poznamy, kogoś kto jak Edwart poświęci dla nas wszystko.. Ja
        żyje taką nadzięją, choć życia dużo mi nie zostało bo.. Hah.. tu was zaskocze, mam
        białaczke, przeszczep się nie udał.. i choć nie jestem wampirem, wierze w nie, choć nie
        jestem wiedźmą (chyba) wierze w nie.. Albo inaczej, staram sie w to wszystko wierzyć by
        urozmaicić sobie to beznadziejnie nudne życie.. Wolicie żyć z dnia na dzień, ciągle tym
        samym rytmem..?
        -Pobódka
        -Buda
        -Podwórko (no chyba że ktoś nie może)
        -Odrabianie Zad.Dom
        -Komp
        -Do łóżka
        i
        -Pobódka...
        Ja nie, potem zamiast budy będzie praca, a zamiast zadań domowych będzie
        wychoywanie potomstwa..? Życie zwykłe i beznadziejne..
        Tak ja wierze w wampiry, dzięki nim uśmiecham się jeszcze i nie płacze każdej nocy, tylko
        co drugą.. Haha wink Możliwe, że dlatego, że co 2 noc odwiedzają mnie one w snach, tańcze
        z nimi jak Bella z Edwardem i smieje się z życia.. I gdybym miała wierzyć tylko w to co
        widze, tak naprawde wierzyłabym tylko w zły świat i w złych ludzi.. A tego zdecydowanie
        bym nie chciała..

Pozdrawiam..

Fanka wszystkiego co nieudowodnione.. big_grin Lub inaczej, szybko męcząca się, blada jak
        ściana-nie wampirzyca suspicious wink
        • seneka4 Re: Wampiry istnieja naprawde? 24.11.09, 11:37
          ko.ziel. : ale wiara w Boga to tylko wiara ,a wiara nie polega na tym ,żeby mieć
          na to dowody ,ze Jezus był na ziemi itd. tylko na tym żeby w to wierzyć.
          • ko.ziel. Re: Wampiry istnieja naprawde? 25.11.09, 15:06
            seneka4 : Wiem.. ale albo chcemy wierzyć albo nie.. prawda.? Jeśli nie chcemy w coś
            wierzyć po
            prostu w to nie wierzymy.. A my wierzymy w Boga, żeby być szczęśliwym, żeby mieć
            nadzieje, że po tym życiu czeka nas następne, lepsze.. Nie jest tak? Ja uważam że tak jest,
            ale moge sie mylić. I tak samo jest z wymarzonym Edwardem.. (chyba..) smile
            I nie rozumiem Twojego podejści, bo wiara to wiara.. zawsze wierzy sie tak samo.. I mozna
            wierzyć w wiele rzeczy.. No nie? I właśnie o tym mówiłam, że nie trzeba mieć na to
            dowodów. smile
    • xis Bwahaha xD 01.09.09, 16:39
      Oczywiście, że NIE ISTNIEJĄ, a kto w nie wierzy jest albo idiotą, albo słit
      faneczką "Zmierzchu", marzącą o spotkaniu Ędzia.
      • nicky Re: Bwahaha xD 03.09.09, 20:41
        wampiry to bzdury
        przynajmniej według mnie
        a w internecie dziewczyny różne rzeczy wypisują np.kiedyś jakaś laska napisała że jest
        syreną (hahaha)
        • inna_97 Re: Bwahaha xD 03.09.09, 21:32
          Moja koleżanka była chora na niedobór czerwonych krwinek czy coś takiego smile
          I mi mówiła , że ludzi nazywają to wapirzycą czy jakoś tak <związane z wampirami>. I
          jeszcze mówiła że na tą chorobę się tak mówi , bo osoby chore na nią są bardzo blade <
          jak wampiry> i czasem mają małą ochtę na ludzką krew.

Możecie niewierzyć. To jest choroba i to nie jest wampir ;]
          Ja nie wierzę w wampiry, ale ta choroba jest xD

Pzdr.
          • diamond_girl12 Re: Bwahaha xD 03.09.09, 22:02
            Nie wierzę w żadne wampiry i w nic co jest z nimi związane.
            To tak jak duchy czy wilkołaki, są o nich tylko legendy nic więcej.
            • mylipslikesugar Re: Bwahaha xD 03.09.09, 22:11
              taa, ja też . ; d

huehuehue , ;pp
          • dolce89 Re: Bwahaha xD 03.09.09, 22:12
            inna_97 napisał(a):

> Moja koleżanka była chora na niedobór czerwonych krwinek czy coś takiego smile
            > I mi mówiła , że ludzi nazywają to wapirzycą czy jakoś tak <związane z wamp
            > irami>. I
            > jeszcze mówiła że na tą chorobę się tak mówi , bo osoby chore na nią są bardzo
            > blade <
            > jak wampiry> i czasem mają małą ochtę na ludzką krew.
            >
            > Możecie niewierzyć. To jest choroba i to nie jest wampir ;]
            > Ja nie wierzę w wampiry, ale ta choroba jest xD
            >
            > Pzdr.
            Oj Twoja koleżanka trochę przesadziła . Chorobę, którą opisujesz to zwykła
            anemia (dość często spotykana przypadłość) , nie ma ona żadnego związku z
            legendami o wampirach i anemicy nie maja ochoty napić się ludzkiej krwi. Pozdrawiam
            • dolce89 Re: Bwahaha xD 04.09.09, 14:14

> Oj Twoja koleżanka trochę przesadziła . Chorobę, którą opisujesz to zwykła
              > anemia (dość często spotykana przypadłość) , nie ma ona żadnego związku z
              > legendami o wampirach i anemicy nie maja ochoty napić się ludzkiej krwi. Pozdra
              > wiam
              Ale trzeba przyznać są bladzi. Nie słuchaj głupot
              • dolce89 Re: Bwahaha xD 04.09.09, 14:21
                dolce89 napisał(a):

>
                >
                > > Oj Twoja koleżanka trochę przesadziła . Chorobę, którą opisujesz to zwyk
                > ła
                > > anemia (dość często spotykana przypadłość) , nie ma ona żadnego związku z
                > > legendami o wampirach i anemicy nie maja ochoty napić się ludzkiej krwi.
                > Pozdra
                > > wiam
                > Ale trzeba przyznać są bladzi. Nie słuchaj głupot
                anemicy
                • orginalna_ja Re: Bwahaha xD 04.09.09, 14:31
                  dolce89 napisał(a):

> dolce89 napisał(a):
                  >
                  > >
                  > >
                  > > > anemia (dość często spotykana przypadłość) , nie ma ona żadnego zwi
                  > ązku z
                  > > > legendami o wampirach i anemicy nie maja ochoty napić się ludzkiej
                  > krwi.

> > Ale trzeba przyznać są bladzi. Nie słuchaj głupot
                  > anemicy
                  Mam ANEMIE i co z tego nie łaknę ludzkiej krwi smilescianadevil
                  Więc nie martw się założycielko tego tematu smile
                  Jestem blada to prawda ale wszystko inne to stek bzdur
                  Pozdrosmile
                  • dolce89 Re: Bwahaha xD 04.09.09, 18:08

> Mam ANEMIE i co z tego nie łaknę ludzkiej krwi smilescianadevil
                    > Więc nie martw się założycielko tego tematu smile
                    > Jestem blada to prawda ale wszystko inne to stek bzdur
                    > Pozdrosmile
                    To do mnie? Nie mam nic do osób chorujących na anemie. Sama kilkakrotnie po
                    operacjach miałam anemie i bardzo zdziwiło mnie to co napisała Inna. Zdziwiło
                    mnie to, że ludzie w XXI wieku wierzą w takie bzdury.
    • mileydemi Re: Wampiry istnieja naprawde? 04.09.09, 14:17
      mity, wymyślane historie, legendy itd.
      oczywiście ze to nie prawda
      • autre Re: Wampiry istnieja naprawde? 04.09.09, 14:29
        Internet robi swoje...
        Nie, wampiry nie iestnieją. Chyba, że chodziło Ci o psychiczne choroby...
    • lara12 Re: Wampiry istnieja naprawde? 04.09.09, 14:33
      czy ja wiem? jestem wielką fanką wampirów i wszystkiego co mroczne, ale fajnie
      się czyta o wampirach i wgl. są też legendy, które mogą być wiarygodne, ale
      nawet jeśli wampiry istniały to dziś już nie istnieją...... ale tylko te takie
      "prawdziwe" które piją krew.... słyszałam bowiem o takich "wampirach
      energetycznych" które w swoim towarzystwie wysysają z ciebie energię... żę takie
      osoby istnieją mogę poświadczyć;p
    • marffa Re: Wampiry istnieja naprawde? 04.09.09, 21:52
      Porfiria a wampiryzm [edytuj]

Istnieje niepotwierdzona hipoteza łącząca porfirię z wampirami, ponieważ szereg
      jej objawów, jak unikanie światła, bezsenność, skryty, nocny tryb życia lub
      zniekształcenia twarzy jest wspólny dla porfirii i wampiryzmu. Hipoteza ta
      została po raz pierwszy wysunięta przez biochemika Davida Dolphina w 1985.

Trudniej jest wyjaśnić charakterystyczne dla wampirów skłonności do picia krwi
      (być może podświadomość chorego na porfirię erytropoetyczną nakazuje mu
      uzupełniać brak hemu – jednej z porfiryn w organizmie człowieka – przez picie
      krwi zawierającej hemoglobinę bogatą w hem) lub długie kły (w niektórych
      przypadkach porfirii występuje obkurczanie się dziąseł, przez co odsłaniają się
      szyjki zębów i zęby zdają się być dłuższe, niż są)[2].

Hipoteza Dolphina została jednak w wielu punktach negatywnie zweryfikowana.
      Chorzy na porfirię nie odczuwają głodu krwi, czosnek wcale im nie szkodzi (co
      sugerował Dolphin) i nie zaostrza objawów choroby. Wrodzona porfiria
      erytropoetyczna, na opisie której głównie opierał się Dolphin, występuje bardzo
      rzadko, trudno, aby na jej podstawie powstał stary i powszechnie występujący mit.

Uważa się, że jednym z najsławniejszych porfiryków był król Ludwik II Bawarski,
      który mieszkał w bajkowym zamku Neuschwanstein, wielokrotnie zmieniał daty swego
      ślubu i tak się nie żeniąc (paranoja), nie spał po nocach (bezsenność) a przed
      śmiercią nie opuszczał zamku (światłowstręt, depresja). Jeśli bujne owłosienie
      wampirów wiązać z porfirią, w której jest rzadkim objawem, prawdopodobieństwo
      wystąpienia wszystkich cech wampira u osób cierpiących na porfirię jest bardzo małe.

Innymi sławnymi postaciami historycznymi, u których podejrzewa się istnienie
      porfirii są: król Anglii Jerzy III oraz Vincent van Gogh[3].

jaszcze taka strona dla
      zainteresowanych. może to ci pomoże.
      • szysza_xd Re: Wampiry istnieja naprawde? 04.09.09, 22:03
        wiesz, mi raz kolega mowil, ze widzi wilkolak na garazu, no ale nie wiem,mam
        mieszane odczucia co do tego.
    • kardolina To chyba logicznie, że nie... 05.09.09, 08:02
      GDYBY istaniały, to wiesz w jakim zastraszającym tempie znikała by ludzkośc?
      Jak sama zauważyłaś, czytałaś LEGENDY! A w nich jest więcej wymysłu niż prawdy.
      Jestem zdolna uwierzyc tylko w duchy (mam z nimi doświadczenie). Wampiry to tak jak
      elfy i wszystko tego rodzaju. Wymysły!
    • koralina Re: Wampiry istnieja naprawde? 09.10.09, 19:16
      chyba tylko w ksiazkach stephenie meyer.indifferent
    • noticexme Re: Wampiry istnieja naprawde? 10.10.09, 16:00
      No więc, nie mówię, że istnieją, ale także nie zaprzeczam. Jest wiele teori na ten temat, tak
      na prawdę nigdy nie dowiemy się całej prawdy o świecie. W dzisiejszych czasach, trudno
      znaleźć informacje oparte na faktach. Często ludzie wypisują irracjonalne historie na ich
      blogach, w chęci pozyskania sławy i fanów, nie dlatego, że w to wierzą, czy też spotkali się
      z podobnymi rzeczami. Zjawiska paranormalne są możliwe. Jednak większość z nich bierze
      się z naszej wyobraźni. Wierzyć zawsze można, ale czy warto? Czy warto główkować się
      przez całe życie? Możliwe, że po paru latach twoje męki zostaną przerwane, i sama na
      własne oczy ujrzysz taką istotę.
    • seneka4 Re: Wampiry istnieja naprawde? 24.11.09, 11:44
      Cóż asiulo95 ,do końca nie wiadomo czy wampiry istnieją jest to możliwe tak samo
      jak istnienie wielu innych istot z filmów fantastycznych. Jednak moim zdaniem
      wampiry nie istnieją. Są wymysłem ludzi ,którzy chcieli nakręcić więcej filmów o
      tematyce science-fiction.

wampir - fantastyczna istota, najczęściej żywiąca się ludzką krwią,
      prawie nieśmiertelna, o ludzkiej postaci i charakterystycznych wydłużonych
      kłach. Zależnie od źródła, wampirom przypisywane są liczne zdolności
      paranormalne, m.in. regeneracja, czytanie w myślach, przewidywanie przyszłości,
      lewitacja czy telekineza.

no to tak jak już mówiłam wampiry są istotami fantastycznymi czyli
      powstałymi z ludzkiej wyobraźni czy mitów. Po prostu naczytałaś się historii o
      nich ... -.-'
    • binika Re: Wampiry istnieja naprawde? 24.11.09, 14:05
      ech... ja sądzę że tak z koleżanką śledzimy losy wampiaków i innych zjaw piszemy
      listy po rumuńsku czytamy książki raz ktoś zapukał w okno mieszkam na 3 piętrze
      patrze a tam nikogo nie było! tak samo jak w serii: Wampirek
    • ko.ziel. Wampiry istnieja naprawde? 25.11.09, 15:02
      Wiem.. ale albo chcemy wierzyć albo nie.. prawda.? Jeśli nie chcemy w coś wierzyć po
      prostu w to nie wierzymy.. A my wierzymy w Boga, żeby być szczęśliwym, żeby mieć
      nadzieje, że po tym życiu czeka nas następne, lepsze.. Nie jest tak? Ja uważam że tak jest,
      ale moge sie mylić. I tak samo jest z wymarzonym Edwardem.. (chyba..) smile
    • blondzia Re: Wampiry istnieja naprawde? 25.11.09, 15:11
      Ja nie wierzyłam i nie wierzę w wampiry ale ja myślę że istnieją duchy też mi
      się nudziło i w goglach wpisałam zdjęcia duchów i wyskoczyło ich dużo i też na
      Zone Relity na takim programie leciały kiedyś takie historie o strasznych
      wydarzeniach np że kiedyś mieszkała młoda dziewczyna i miała się żenić ale
      zabiła się spadła z balkonu swojego i z jej domu zrobiono hotel i tam że ona
      przychodzi i przestawia sztuczce indifferent. I mój kolega z klasy mówił że widział
      ducha swojej babci jak przyszła do domu i jego dziadek wziął świece i zaczął
      bluźnić na tego ducha i znikł i też w rozmowach w toku było że ludzie duchy
      wywołują i potem za nimi chodzą itp mi też się czasem wydaję jak się położę spać
      że co chodzi po domu i raz czułam jak coś za moją głową by oddychało a w pokoju
      śpię sama dziwne suspicious Więc ja bardziej wierzę w duchy o nich się więcej mówi a o
      wampirach to raczej nie wierzę tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka