pink_cekoladka. 21.06.09, 10:44 Jakie macie obowiązki domowe . ? Czym zajmujecie się po szkole . ? Oprócz oczywiście nauki . I czy wogule jakieś macie . ? ; D Ja w czw. musze zmywać naczynia . I w każdy piątek sprzątać swój pokój .# Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss_mimi094 Re: Obowiązki domowe . # 21.06.09, 10:50 Ja musze w każdą sobote odkurzać caaaaaaały dom co drugi dzien na zmiane z bratem wkładam naczynia do zmywarki, no i co sobota sprzątam swój pokuj! Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Obowiązki domowe . # 21.06.09, 11:13 Zmywam, sprzątam, próbuję gotować , piorę... czyli to, co każda nastolatka powinna robić, by rodzicom pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaKa < 2 Re: Obowiązki domowe . # IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 11:15 A JA NIE ROBIĘ NIC : DD Mammyy sprzątaczkę więc ja się lenie . ale oczywiście czassami posprzątam w ogródQ . ;DDD xDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus12 Re: Obowiązki domowe . # 23.06.09, 17:35 Ja sprzątam na spółę z bratem nasz pokój, zmywam co 3 dni, wyrzucam śmieci, czasami odkurzam, podlewam kwiaty i chodzę po zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: Obowiązki domowe . # 21.06.09, 11:26 w każdą sobotę sprzątam pokój i codziennie wyprowadzam psa . Czasem, jak trzeba to pozmywam i poprasuję i coś tam ugotuję . ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
pink_cekoladka. Re: Obowiązki domowe . # 21.06.09, 11:29 Zapomniałam . ; / Też wyprowadzam psa . ; D Chociaż mój za daleko nie lubi chodzić . Woli siedzieć w domu . ; qq Słyszałam że niektórzy rodzice płacą swoim dzieciom za to że np. : odkurzą . ; / Wy też tak macie . ? Odpowiedz Link Zgłoś
shocek Re: Obowiązki domowe . # 21.06.09, 20:44 Ja w każdą sobotę sprzątam pokój i odkurzam środa sobota sprzątam królikowi Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: Obowiązki domowe . # 21.06.09, 23:02 ja ogólnie jak każą to robię czyli ok. 5 żeczy w tygodniu np. 1 raz odkurzę, zapakuje i wypakuję zmywarkę, posprzątam na dole, potrzątam w pokoju itd. no i niekiedy wyjdę z psem a jeśli chodzi o płacenie to mój tata niekiedy zapłaci ale gdy na prawdę zrobię to z własnej woli czy coś ale mama jest temu przeciwna nie dziwie się jej i zdarza się to coraz żadziej Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Obowiązki domowe . # 22.06.09, 09:20 sprzątanie .. ; / muszę sporzątać pokój w sobotę najczęściej . ;/ . ale zawsze się przynajmnie pośmieję . xd ostatnio znalazłam karteczke i było na niej napisane . " do krowy gdy nie chce iść mówi się a budziesz ty " . haha . ( czy jak to tam się pisze ) nie mogłam z tego . xd i wgl , odkurzać . i ten teges . różne rzeczy . xd Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: Obowiązki domowe . # 23.06.09, 17:41 Ja w sumie nie mam żadnych . ; d Oprócz tego, że w każdą sobote muszę sprzątać u siebie w pokoju, no ale sprzątać to chyba każdy musi . ; D No i teraz w wakacje muszę sprzątać w domu jak rodzice są jeszcze w pracy xdd Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_ Re: Obowiązki domowe . # 23.06.09, 17:43 ja w kazda sobote musze sprzatac pokoj i czasami zmywam naczynia ; )) i musze pomagac bratu w lekcjach.. Odpowiedz Link Zgłoś
decod.e Re: Obowiązki domowe . # 23.06.09, 18:26 ` ja tam nie mam obowiązków . musze mieć tylko posprzątane na biurku . jak co to tylko rozwiesze pranie lub wyrzucę śmieci , zawołam brata na obiad . Odpowiedz Link Zgłoś