Dodaj do ulubionych

Uzależnienie od komputera

• miley347 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 21:12
      no też tak mam że nie mogę się oderwać ale mam starszego brata jak on przychodzi i
      chce usiąśc na kompie to bierze mnie za rękę i wyrzuca z pokoju i jakoś mnie już nie
      ciągnie do komputera... hehangry no i ide na dwórsmirk
    • stefaniex3 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 21:36
      pamiętaj , że każda godzina na komputerze psuje twoje oczy ;D
      zapewne nosisz okulary ? ja siędzę ok 1-2 godzinki dziennie i wszystko ok.
      powinnaś przestać tyle siedzieć ... wink
    • maggy297 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 21:37
      szczerze to mam to samo !
      ale gdy nadarzy się okazja to szybko wychodzę bo nie chce mi się samej siedzieć ;/;/
      po prostu nie mam co robić i dlatego spędzam czas przed komputerem smile
      ale gdy się z kimś umówię albo wyjdę na zakupy, od razu nie mam ochoty na kompa xD
      • ox Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 21:45
        kiedy jest slonecznie i w ogóle cieplusio ....to lubię gdzieś pojechać ....
        na rowery
        na lody
        ....gdziekolwiek
        natomiast jak mi się nudzi to siedzę przed komputerem ....emm....^^
        ale sądzę że nie jestem uzależniona wink
        • eweluna97 Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 21:50
          Ja sądzę że nie jestem uzależniona big_grin
          Najwięcej na kompie siedziałam chyba 4 lub 5 godz . smirk

Ale w tamte wakacje też mi się tak zdażyło , że nie chciałam wychodzic z domu bo
          grałam cały czas na kompie . Ale mi minęła ochota na granie i patrzenie w ten
          monitor smirk
          Dziewczyny chyba jesteście uzależnione od jakiejś gry lub czatu albo coś w tym
          stylu ..
          Więc zacznijcie wychodzic z przyjaciółmi np. do wesołego masteczka albo po
          prostu na spacer z przyjaciółką big_grin
    • forest_girl Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 21:50
      dokładnie identyczniesmirk
    • anahirbd Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 21:57
      no umiem siedziec po 5 gdz. ale nie smile:smilebrawokwiatcryscareduncertainsurprised
    • cookie__ Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 22:21
      ja teraz czesciej jestem na dworze i nie jestem uzalezniona od komputera tak jak
      moj brat on potrafi siedziec na kompie przez cala noc uncertain
    • smiley_xd Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 22:47
      Nie jesteś sama.Też potrafię bardzo długo siedzieć na komputerze, nawet do 7
      godzin!Ale na szczęście z moją np ustaliłyśmy że codziennie bd na dwór z nią
      wychodzić o 12.00 i siedzieć tam ile się da.Ale nie o to chodzi.Tu potrzebna
      jest SIŁA WOLI.Wystarczy , że szybko go wyłączysz i spróbujesz o nim
      zapomnieć.Jeżeli tak lubisz słuchać muzyki to słuchaj jej z mp3 lub z fona.Jest
      wiele ciekawszych zajęć niż granie na kompie uwierz mi! Czytanie książek,nie za
      długo(bo to też szkodzi wzrokowi,mam tak bo kocham je czytać)rysowanie,albo
      nic...w końcu to wakacje wink
    • mileyxox jestem uzależniona 10.08.09, 23:41
      Oj mam ten sam kłopot sad
      Jak już wejde to nie moge zejść z kompa !
      Nie ma co na nim już robić ale i tak siedze , tez nigdzie
      nie wychodze chyba ze kolezanki mnie wyciagną to pojde ale
      nie chetnie tak ...sad
    • mileyxox Re: Uzależnienie od komputera 10.08.09, 23:45
      cry
      • josie120 Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 01:23
        Ja też byłam uzależniona. Potrafiłam siedzieć 12 godzin przy Simsach ,ale potem
        starałam się jak najczęściej na dwór wychodzić lub posłuchać dobrej muzyki(lub
        radia, nie na kompie!) i po miesiącu wyleczyłam się z tego. ;D
    • ladyy Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 08:17
      ja siedze najwyżej 3 godziny
    • szprotka02 ; > 11.08.09, 08:46
      przy moim ojcu na pewno nie grozi mi uzależnienie.. ; >
    • panienka Re: Uzależnienie od komputera i noga w gipsie. 11.08.09, 09:09
      Według mnie powinnaś poprosić przyjaciółki, aby zabierały Cię częściej na spacery, np. co
      dwa dni. Wymyślajcie różne głupoty, śmiejcie się z byle czego, tak abyś zapomniała o
      komputerze. Ja też miałam kiedyś złamaną nogę, ale przyjaciółka i tak zabierała mnie na
      spacery, np. do pobliskiego parku, tak abym nie była sama i nie siedziała przed
      komputerem. Zabierałam kule i Agate i szłyśmy w "świat''. Wiem co to znaczy mnieć nogę
      w gipsie (3 razy w gipsie) i można od tego dostać fisia, ale ja wtedy przeczytałam 10
      książek. Zdrowiej kiss
    • kochamjoejonasa Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 09:47
      Ja niestety też jestem uzależniona ... potrafie siedziec cały dzień smile
    • natuleczka07 Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 09:50
      Noo, ja mam trochę inaczej...
      siedzę przed komputerem zazwyczaj 5 h dziennie.cool Powinnaś się trochę
      ograniczać, bo to może się źle skończyć.smile
    • kotek__ Re: 11.08.09, 10:23

Ja w tamtym roku mialam takie cos ze na naszej-klasie moge siedziec caaaaaaly
      dzien.......musialam odciąc od kompa
      kablecryingcryingcryingcryingcryingcryingscianascianascianascianasciana
      sadsadsadsadsadserceserceserce

kotek__
    • inspiration_ Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 10:43
      mam to samo , ale jeśli kumpele chcą mnie wyciągnąć na dwór to okey.
    • moninisia Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 11:10
      ja tak mam tak czasami ale ostatnio żeby ciągle nie grać na kompie nakręciłam
      filmik ale nie normalny tylko klatka po klatce jeszcze trzeba zrobić
      scenografie to zżera czas można robić inne rzeczy znaczy się pasje ja robię
      jeszcze biżuterie ostatnio inną to znaczy robię z koralików to co mi przyjdzie
      do głowy np jestem głodna biorę 2 grzybki z grzybobrania i robię nich kolczyki i
      dodaje trawę jak ktoś lubi tańczyć to morze zrobić układ ostatnio pogoda jest
      zmienna to można ustawić kroki gesty na podobieństwo pogody można zacząć robić
      rzeczy które się umie najlepiej ale ze szczyptą abstrakcji to morze być
      ciekawszesmirk
      • britney_ Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 11:29
        Też tak niestety mam.Jak wyłączę ,to za pół godziny znowu włączam.Ale to zapewne przez to ,że w te wakacje nigdzie nie wyjeżdżałam i nie miałam towarzystwa..,bo uzależnienie odzywa się wtedy jak cb piekielnie do niego ciągnie ,nawet jak bys była gdzies indziej w sensie na Hawajach czy cos.tongue_out
    • olka140699 Re: :D 11.08.09, 11:50

Ja nie mam takich problemu moge siedzieć 2 godziny jak mnie coś wciągnie ale tak
      to sieedze pół godzinę ale za to codzienniesmile kwiat
    • madziasz Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 12:03
      ja tam nie jestem uzalezniona bo siedzie ok 1 na kompie a czasem nawet mniej ostatnio 15 min. serio ja tam nie mam co robic na kompie sprawdzam poczte wchodzie na kotka i tyle czasem se jakis film obejze. ale w szkole ciagle nam gadali o tym "uzaleznieniu" i to juz jest troche nudne
    • independent_ Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 12:07
      nie potrafię siedzieć po 12 godzin, maksymalnie 6.
      ale za to nie wyłączam komputera. działa już od 5 dni.
    • ola34 ;[[ 11.08.09, 12:32
      ` ja kiedyś tak miałam ale się jakoś z tego wybrnęłam !!
      ` kiedy zaczęłam czytać harrego pottera !!
      ;]]
      ` ja tobie proponuję też znaleźć sobie jakieś zajęcie i kłopot zniknie !!
      ` zobaczysz !
      ;]]
      dziś siedzę ok .. 1 godziny na kompie i to wystarcza !
      ;]]]
    • vanella Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 12:58
      Nie jestem uzależniona-na sczęściesmirk. Kiedyś praktycznie wcale nie wchodziłam na kompa,
      może tam raz na dwa trzy tygodnie. Teraz jest inaczej. Codzienie wchdzę na kotka.pl albo
      nk(chyba, że nie mam internetu, bo jestem np.na działce). Ale patrzę najnowsze newsy,
      posprawdzam wiadomości i tyle.smile
      Chociaż jeszcze trochę i też popadnę w nałóg. Czasem jak wróce właśnie z jakiegoś
      kilkudnowego wypadu na wieś i mam na kotku tyle nieprzeczytanych wiadomości to
      potrafię siedzieć i przez cały dzieńuncertainNa szczęście rzadko się to zdarza...
      • honey__ Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 13:53
        wnioskując z mojej dość świerzo powstałej wady wzroku -2 jestem uzależniona.
        Teraz się ograniczam. nie chcę widzieć gorzej, a gorzej widzę. do oklisty muszę iść, miałam w lipcu iść ale zawsze zapominałam tongue_out
        mogę siedzeić całą noc i cały dzień. zawsze włażę w linki i linki linków //xd//, znajdę jakąś badziewną stronkę, grę, opowiadanie, bloga, instrukcje, program i już mam zaciesz xdd.
    • justynka5 Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 16:17
      mam taki mały problem z komputerem tylko jak wstaje siadam na kompa siedze na
      nim ponad 15 godz.;}
      • responsive Re: Ja też tak mam ;( 11.08.09, 16:25
        Są wakacje. Codziennie piękna pogoda, a ja zamiast iść na pole siedzę na
        komputerze. Najczęściej na kotku i na naszej klasie. Kiedyś rodzice pojechali
        gdzieś do znajomych chyba około rano 12.00 i wrócili dopiero o 3.00 w nocy. Ja
        przez ten cały czas siedziałam na kompie. Dobrze, że 10 minut przed i
        przyjściem zeszłam inaczej bym dostała szlaban wink
        Co mam na to poradzić? tongue_out
    • buuuba Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 17:30
      Siema ;p mam propozycje dla ciebie wink masz jakies zainteresowania ? kochasz
      zwierzeta albo cos ? albo kogos ? jak tak to np. jak masz juz wejsc na kompa to
      mow sobie ''weszlam na kompa o 11.00 to o 12.00 musze zejsc bo jak nie (ktos
      tam, cos tam) nie bedzie mnie kochac albo ze jak kmochasz zwierzeta to sobie
      pomysl ''jak wejde na wiecej niz 1h to jakies zwierzatko umrze '' oczywiscie to
      sa bzdury ale wmawiaj sobie to moze nie bedzie ci sie chcialo tak dlugo siedziec
      ! ;p wiem ze glupio ci doradzilam ale zawsze cos ! ;d smile .wink
    • mellow Re: Uzależnienie od komputera 11.08.09, 17:45
      Miałam tak w tamtym roku. Opamiętałam się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka