rosaline14 11.08.09, 18:25 teraz idę do gimnazjum , szczerze bardzo się cieszę , ale i boję . w podstawówce miałam średnią 4.9 , uczyłam się dobrze . boję się , że teraz przez naukę nie będę miała na nic czasu , że sobie nie poradze ... pomożcie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miqusia ... 11.08.09, 18:33 ale nie rozumiem - w czym mamy ci pomóc? chcesz usłyszeć słowa pociechy, tak? no to proszę, miałam wyższą średnią od ciebie - nauka to były jedynie zadania domowe. w gim. nie zamierzam uczyć się więcej, jak będzie tak będzie. ważne, żeby nie niżej 3.5 ; d Odpowiedz Link Zgłoś
rosaline14 Re: ... 11.08.09, 18:40 poprostu chciałam wiedzieć jak to będzie w gim . skoro też idziesz , nie możesz wiedzieć . moja przyjaciolka ( 16 lat ) mówi , że w gim . czasami się uczyła . reszta to ściągi na spr , i kartkówkach i że nic się nie zmienia , tylko więcej przedmiotów Odpowiedz Link Zgłoś
gucik13 Re: ... 26.08.09, 20:32 Jeśli ty uważasz że masz problem to spóż na mnie ! Więc idę już do 3 kalsy (lans ^^) i 3 rok bd. chodzić do klasy żeglarskiej WIęc mam zajęcia żeglarskie 4 godz. 2razy w tygodniu Chodzę też na dodatkowy angielski 1 godz. 3 razy w tygodniu I jeszcze do takiego anglika 1 godz. 1 raz w tygodniu I zawsze miałam pasek na świadectwie Mam czas na nakuę i przyjaciół ! Gimnazjum wcale nie jest takie złe Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 18:34 Ja miałam średnią 5.0 I też się boję że sobie nie dam rady... Ale grunt to optymistyczne nastawienie Na pewno sobie poradzisz Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 18:44 szczerze mówiąc - nie idę . idę do 6 klasy . ale jakoś szkołą się nie martwię ; ) mój brat teraz idzie do liceum, w 3 gim. miał średnią 4.5 a to jak na gim. wysoka. Przynajmniej mnie zadowala a miałam w 5 klasie 5.58 xdd Nie uczył się. Zadania domowe na lekcjach, testy.. nie wiem, albo z lekcji pamiętał albo robił ściągi, ale nie widziałam nigdy o_O ogólnie radził sobie, a z książkami widziałam go z 15 razy góra. nie ma się czym przejmować ; d no chyba, że masz wysokie ambicje, jaka średnia by cię zadowoliłą ? Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyandmiley Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 18:58 Też się tym martwie.. Ale bardziej boję się liceum.. Odpowiedz Link Zgłoś
candy.e Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 19:02 heh. ;p też miałam takie lęki. w 1 gimn na półrocze opuściam sie w nauce ;/ ale w drugim półroczu dałam z siebie wszystko [ no może bez przesady ] ;p i miałam wyższa średnią niz w podstawówce ; ) ) nie ma sie co bać.! wystarczy systematycznie pracować ;p ale bez przesady!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciffae Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 19:06 Moim zdaniem to tylko taki stereotyp Bynajmniej w moim gimnazjum tak strasznie się do nauki nie przykładałam ,a miałam pasek. Żeby nie było..moje gimnazjum ,jest jednym z lepszych w miescie. Chociaż ,nie olewałam tak totalnie nauki ,uczyłam się na spr.Nie raz bywały takie dni ,że tylko nad książką siedziałam ,ale dużo ich nie było Nie bój się ,jak opracujesz swoją własną metodę nauki ,będziesz miała więcej czasu na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
rosaline14 ... 11.08.09, 19:17 wiesz , napewo nie poniżej 4.0 to napewno . mama mnie straszyła , że teraz tylko nauka itp . może stąd u mnie to lekkie przejęcie , ale nie wierzę żyby było aż tak źle , skoro dobrze się uczę . Odpowiedz Link Zgłoś
kuku_ Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 20:11 miałaś dobrą średnią, lecz licz się z tym, że w gimnazjum jest ciężej. chyba, że umiejętnie pojedziesz na ściągach, co nie jest trudne. rób zadania domowe to nie podpadniesz i nie daj się przyłapać, bo będziesz miała przesrane. jeśli zależy Ci na pasku - niestety trzeba trochę w domu posiedzieć nad książkami. ja miałam 4,5 z czego jestem w miarę zadowolona. gimnazjum jest super i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaline14 Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 20:45 dzięki , heh . < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
milka_cyruska13 Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 13:08 ja też idę do o1 gim. i też się boje ale też jestem podekcytowana... . moje gim. ma wysoki stopień nauczania wię będe się cieszyć jakiejkolwiek średniej... powyżej o3.oo .?? haha .! mażenia...! .bo ja się nie przykładam do lekcji zbytnoo... miałam w o6 kl. średnią o4.5o Heh... . ale mam nadzieje że se poradzę <333 Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 21:21 Nie będę okłamywać w gimnazjum jest dużo trudniej o oceny niż w podstawóce, ja ze średniej 5.3 spadłam na 4.7 ale wiele osób spadło o wiele niżej nauczyciele ciągle powtarzają że to nie podstawóka i powinniśmy być bardziej odpowiedziali bo mam już, przynajmniej wiekrzość, 14 lat itp. Ale wystaczy troche sie przyłożyć i mieć dobre nastawienie. A jeżeli coś sie nie uda koniecznie poprawić ocene i to najepiej odrazu bo inaczej sie poziebieracie pod koniec! Wiem, ze gadam jak nauczycielka ale to akurat prawda Odpowiedz Link Zgłoś
annalovato Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 11.08.09, 21:34 Wiesz, to zależy od ciebie Ja w tym roku skończyłam 1 klase gimnazjum i spadłam z 5.6 po 6 klasie na 5.1 Pracy jest dużo, ja siedze długa nad książkami, ale moja mama mówi, że to dlatego, że jestem taka roztrzepana Nie potrafię się skupić na jednej rzeczy którą w danym momencie wykonuję Pozatym dużo zależy od twojego uroku osobistego Nauczyciele mnie lubią i dlatego później jak maja mi postawić złą ocenę mają wyrzuty sumienia Takim sposobem porawiłam sie z 4 na 5 z 3 przedmiotów No i jeszcze mam starszą siostrę w tej samej szkole, zawsze jestem ta młodsza, no nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lagunabee Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 10:26 Ja w tym roku idę do gimnazjum i jestem trochę przerażona bo nikogo nie znam. Z nauką to chyba nie będzie problemu bo miałam średnią 5.3 więc do przeżycia. Ja chyba bardziej boję się otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku_ Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 13.08.09, 11:38 lagunabee napisał(a): > Ja w tym roku idę do gimnazjum i jestem trochę przerażona bo nikogo nie znam. Z > nauką to chyba nie będzie problemu bo miałam średnią 5.3 więc do przeżycia. Ja > chyba bardziej boję się otoczenia. ja specjalnie szłam do klasy, w której nikogo nie znałam i okazało się to najlepszym wyborem. jeśli będziesz sobą otoczenie szybko Cię zaakceptuje i przeżyjesz 3 najlepsze lata swojego życia. xD Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 10:51 W gimnazjum to są właśnie olewki największe,nikt za bardzo się nie uczy tylk osię bawi...Dopiero w 3 kl to trzeba się podkuć xppp<br /> Wrzuć na luz Odpowiedz Link Zgłoś
gosia780 Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 12:31 Też teraz idę do gimnazjum ale się nie boję. W tym roku miałam średnią 5.27 i teraz sądzę że sobie poradzę. Z początku martwiłam się tak jak ty ale potem moja siostra powiedziała że skoro ona sobie poradziła to ja też sobie poradzę chociaż miała niższą średnią niż ja poszła do językowej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 12:48 Nie martw się! gimnazjum to jeszcze nic poważnego. jeśli miałaś średnią 4.9 to jeśli sie postarasz to i w gimnazjum będziesz ją miała. dopiero jak pójdziesz do liceum to zacznij sie baś o swoją średnią. szkołą średnia to jest dopiero zajebista harówka. tak wieć gimnazjum sie nie przejmuj! Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
melagrana Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 17:33 ja jak szłam do gim to miałam średnią 4,2 a teraz ide do LO ze średnią 4,8 więc nie ma co sie martwic w LO to jest masakra Odpowiedz Link Zgłoś
ewus Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 17:38 nie przejmuj się. ;* teraz jestem w 3 gim. i uczę się lepiej od mojej koleżanki która miała w podstawówce średnią 5,5. I nie siedzę z nosem w książce. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 22:11 nie martw sie az tak strasznie duzo miec do roboty nie bedziesz no chyba ze jestes kujon ;P ja spisywalam wszystko i jakoś zyje ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
idka_sel Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 12.08.09, 23:08 Oj, poradzisz sobie, poradzisz ! Do gim. idziesz tak jak byś szla do I podstawówki :] Czyli od nowa, więc się nie martw :] Ja ide do III gim., wiec dopiero mam kaca XD Mówię ci ! Mało nauki... t'znaczy zależy od szkoły, nauczycieli ! U mnie było GIT! Teraz sie przeprowadziłam do Wrocka i bede w new school XD Odpowiedz Link Zgłoś
gasia333 Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 15.08.09, 22:28 Nie masz sie o co martwić...poradzisz sobie na 100 % tez miałam takie obawy, przed 1 klasa gimnazjum..teraz ide do trzeciej...i jak narazie nie było kłopotów lD Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxnatixxxx Re: Gimnazjum. ;);/ pytanie . poomocy !! 26.08.09, 18:44 W gimnazjum dojdzie ci dużo nowych przedmiotów. Napewno będzie trudno, ale bez przesady. Zalezy też od twoje nastawienia i od nauczyciela. A przeciez są ŚCIĄGI Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 pamiętaj , że . . 27.08.09, 08:43 jak miałaś taką średnią nie będziesz się gorzej uczyła . wydaje się tylko , że to dużo nauki . może nie jest jej za mało , ale też bez przesady . ja się teraz bardziej boję czy znajdę jakąś koleżankę , przyjaciółkę w 1 gimnazjum . . pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś