Dodaj do ulubionych

Wasza ulubine anime?

• whitedamon Re: Wasza ulubine anime? 01.02.11, 20:56
      Sailor Moon, Vampire Knight, Dragon Ball, Angel Sanctuary...
      • whitedamon Re: Wasza ulubine anime? 01.02.11, 20:57
        A takie pełnometrażowe to W krainie bogów, Księżniczka Mononoke, Ruchomy zamek Hauru - Miyazaki mistrzwink
    • tokio_hotel483 Re: Wasza ulubine anime? 01.02.11, 21:01
      ja nie lubie anime ale gdy byłam mała na TVP1 (chyba na TVP1) leciała taka bajka o Kopciuszku. Miała kilkanaście odcinków
    • mion_chan Re: Wasza ulubine anime? 02.03.11, 17:39
      uwielbiam death note (co widac o moim avatarze z kirą xD).
      junjou romantica,loveless,koisuru boukun , moje ulubione yaoice.
      higurashi no naku koro ni ,horror o miasteczku hinamizawa.
      a koniec poolecam suzumiya haruhi no yuutsu.piwo
    • agnis Re: Wasza ulubine anime? 02.03.11, 20:48
      oczywiscie czarodziejka z ksiezycaserce
    • sakura134 Re: Wasza ulubine anime? 02.03.11, 20:56
      eeee.... Ourna high school host club i Full metal alchemist. Seto in hanayome, peach girl, hirugashi no naku koro ni, my little sister can't be this cute.
      • koralina94 Re: Wasza ulubione anime? 02.03.11, 21:05
        Chyba na zawsze to będzie Dragon Ballbig_grin Całe moje dzieciństwo.
        Zaraz za nim plasuje się Bleachsmile
        Jeszcze kilka by się znalazło, ale te są najważniejsze.
    • cytrus_ Re: Wasza ulubine anime? 02.03.11, 21:00
      Naruto <
    • xis Każdy winien przeczytać mą wypowiedź 02.03.11, 22:07
      Do autorki tematu: weź idź kup słownik, dobra?

A co do tematu: "Kyou Kara Maou!", "Monochrome Factor", "Gravitation", "Nabari no Ou", "Baka to Test to Shoukanjuu", "Higashi no Eden", "Pandora Hearts", "Fullmetal Alchemist: Brotherhood", "Kuragehime", "Beelzebub".

Na drugim planie: "Death Note", "Naruto Shippuuden", "Shaman King", "Seitokaichou ni Chuukoku", "Moyashimon", "Code Geass", "D.Gray-man".
    • shadow_95 ; dd 08.03.11, 21:33
      Full Metal Alchemist wprost uwielbiam i jeszcze Król Szamanów był fajny ;p
    • mion_chan Re: Wasza ulubine anime? 08.03.11, 22:09
      death note,axis power hetalia,junjou romantica,loveless,higurashi no naku koro ni,suzumiya haruhi no yuutsusmile
    • rikkki death note 08.03.11, 22:23
    • ciapolka __________________________________________________ 08.03.11, 22:31
      szczerze? pokemony HAHAHAHAHAHA
      uwielbiam do tej pory tą bajke, tyle lat a wspomnienia nadal są :]
      a później to chyba vampire knight...
    • lucky109 To Aru Majutsu no Index <- genialne anime, polecam 10.03.11, 18:51
      A tak to lubię Naruto, Shaman King`a i w sumie tylko tyle oglądałam. No, pokemony też, ale to chyba każdy xD
      To Aru Majutsu no Index - poznałam dzięki netowej przyjaciółce i jest świetne *.*
    • ftsx3 Re: Wasza ulubine anime? 18.03.11, 17:55
      Zdecydowanie "Higurashi no naku koro ni".
      • jaejung .. 07.04.11, 18:58

Yojouhan shinwa taikei/The Tatami Galaxy - jezu co za dziwne anime! akcja dzieje się w horrendalnie błyskawicznym tempie, seiyuu głównego bohatera mówi bardzo szybko, tutaj właściwie nie można mówić o bogactwie animacji - anime jest bardzo proste, surowe i to mi się podoba.
        + chyba jestem jedyną osobą na świecie, która ogląda takie dziwne anime
        Black Rock Shooter! OVA - to też mi się podoba, właściwie chyba tam nic co by mi się nie podobało [lol, ale jestem nieobiektywna i w ogóle], to samo tyczy się Arakawa under the bridge
        i chyba tylko ja takie "dziwactwa" tutaj oglądam, lol :3
    • marszalinka Kopciuszek 07.04.11, 19:07
      Kopciuszek anime rzadzi ;d
      • noruwei .. 28.04.11, 20:09

do swojej flawless wypowiedzi jako jaejung, dodam też Tekkonkinkreet - bajeczny film animowany, cudowna animacja, cudowne krajobrazy, niebanalna historia.
        no i ten Ninomiya Kazunari jako Kuro :3
    • ringa Re: Wasza ulubine anime? 20.05.11, 18:48
      Naruto shippuuden (czyli 2 seria)
      bleach
      fairy tail
      lucky star
      air
      kanon
      Kuroshitsuji
      one piece
      inuyasha
      soul eater
      fma i fmab
      kolejnośc przypadkowa
      • noruwei Re: Wasza ulubine anime? 20.05.11, 19:25

Durarara!! - świetne anime, ta atmosfera Ikebukuro, charakterystyczne postacie (Miyano Mamoru jako Kida rządzi), te zwroty akcji, każdy odcinek jest inny, interesujący, a przez to niepowtarzalny
        Sengoku basara - sztuki walki i supermoce w jednym, niesamowite ujęcia walk, Sanada Yukimura i Date Masamune są genialni, bajeczna muzyka.. no i ten opening abingdon boys school!
        Gantz - bardzo dziwne anime, skórzane/lateksowe kostiumy, walka z uzbrojonymi po zęby kosmitami.. czasami może odpychać przez natłok frywolnego języka, czy nawet przez samą tematykę, jednak te anime coś w sobie ma, co pozwala je oglądać
        Yojouhan shinwa taikei - pokręcone anime, akcja dzieje się horrendalnie szybko, nie ma żadnych przeskoków w fabule, seiyuu głównego bohatera mówi bardzo szybko, anime ciekawe, zapadające w pamięć, robiące w mózgu jedną wielką dziurę
    • patuuusia Re: Wasza ulubine anime? 02.06.11, 17:41
      Sailor Moon kiedyś leciało a teraz muszę ściągać C:
      • noruwei Re: Wasza ulubine anime? 25.06.11, 18:43
        skoro AnoHana już dobiegło do końca, mogę te anime z czystym sumieniem dodać do moich ulubionych.
        jednak, żałuję, że się skończyło. tak jak z końcem Sengoku basara czy Durarara!! odczuwam jakąś pustkę, bo nie będzie już tego wyczekiwania na odcinek i oglądania go. zawsze pozostaje oglądanie po raz kolejny, ale to już nie to samo. chociaż, końcówka ostatniego odcinka dała mi satysfakcję i pozwoliła zrozumieć, że wszystko w tym anime zostało powiedziane/zrobione od początku do samego końca. zżyłam się z bohaterami (zwłaszcza z Menmą - najsłodszą anime dziewczyną ever), płakałam z nimi, cieszyłam się, przeżywałam rozterki.
        to dziwne, zważywszy na to, że poza fanami anime (którzy i tak jakoś tu ucichli) nikt inny mnie nie zrozumie, trudno. teraz pozostaje mi oglądać i zachwycać się Ao no Exorcist.
        • karolinke13 Re: karolinke13 25.06.11, 19:52
          ja kiedyś lubiłam pockemony a naj pikaczu nie wiem w sumie jak sie to piszebig_grin
          • noruwei Re: karolinke13 25.07.11, 12:39

czy tylko ja mam takie zboczenie, że lubię oglądać anime tylko w wersji BluRay lub w formacie 1080p? jezu, aż normalnie mnie to przeraża :c
            a tak poza tym, to zabieram się za oglądanie Bakuman, mam nadzieję, że się nie zawiodę na tym anime (mangę czytałam i bardzo mi się podobała, chciałabym umieć tak rysować jak Mashiro)
            • coldprincess Beelzebub! <3 25.07.11, 13:21
              Ogaa <33
    • wampire13 Re: Wasza ulubine anime? 25.07.11, 16:46
      Moim ulubionym anime jest Fairy Tail Na drugim miejscu stawiam Vampire Knight, później jest jeszcze D.N.Angel i Rave Master. I oczywiście Naruto i Shaman Kingwink
    • wampire13 Re: Wasza ulubine anime? 25.07.11, 16:48
      Moje ulubione anime to Fairy Tail. Na drugim miejscu stawiam Vampire Knight, później jest D.N.Angel i Rave Master. I oczywiście Naruto i Shaman Kingwink
    • wiktusss Re: Wasza ulubine anime? 25.07.11, 17:19
      NP. RYBKI Z FERAJNY
    • skasia94 Re: Wasza ulubine anime? 27.07.11, 19:32
      oczywiście kiedyś jedną z najlepszych były Pokemony, a teraz to nie wiem bo nie oglądamwink
    • wikass Re: Wasza ulubine anime? 28.07.11, 21:38
      Death Note. <3
    • milejdi Re: Wasza ulubine anime? 28.07.11, 22:11
      1-Death Note. Ciągle nie mogę się zdecydować, czy wolę L, czy Raito...Raito jest tak doskonale zły i zdeprawowany...pssychodeliczny, narąbany facet, ale ja takich lubię...^^No i Ryuk wymiata, zwłaszca jak ciągle wpiernicza te jabłka. "Men, I would eat APPLE!!" xD Hej, też macie słabość do ang wersji anime DN? Ja tak...zwłaszcza ten tekst Ligta " I'LL TAKE A PATATO CHIP...AND EAT IT!!!!" . Ale L też ma fajne teksty, żeby nie było
      2-FMA. Znaczy, całego nie obejrzałam, najpierw chcę przeczytać mangę, już tyle czekam na wdanie 24 tomu...Ed to najlepsza postać!!! Choć w sumie major Armstrong też mnie rozwala Greedlina też wielbię...^^
      3-Ouran Host Club-no odbra, obejrzałam tylko kilka odcinków, czekam na mangę, właśnie mi tomiki idą w paczce, hehehe Ale jest takie mega pozytywne, już nie wspomnę o mojej kochanej, wyzbytej romantyzmu Haruhi i bliźniakami...^^
      4-Vampire Knight. Nie dość, że jest genialna ścieżka dźwiękowa-choć w DN też niczego sobie-anime jest najlepiej zrealizowanym anime, jaie oglądałam do tej pory. No i oczywiście kreska...kurczę, ja bym tak bardzo chiała żeby Yuki była z Zero, spodobał mi się już za pierwszym razem, gdy tylko go zobaczyłam. Rozbawia mnie też dyrektor szkoły
      • noruwei Re: Wasza ulubine anime? 01.08.11, 13:03
        @milejdi : możesz obejrzeć sobie dramę Ouran, co prawda, nie jest tak dobra jak anime, ale dla samego Yamamoto jako Tamaki (jest WPROST REWELACYJNY, IDEALNY SUOH!) trzeba to zobaczyć! poza tym, Kyouya z tym swoim iPadem mnie totalnie rozbraja, cóż to jest za facet.
        wracając do anime, to jako że mam kino domowe, rozkoszuję się oglądaniem anime w rozdzielczości HD - nie ma nic lepszego, naprawdę. i tak oto odświeżam sobie Kuroshitsuji - uwielbiam Ciela :3 ma coś w sobie co mnie przyciąga.
    • g_o_s_i_a Re: Wasza ulubine anime? 12.11.11, 15:34
      Jak już kiedyś pisałam Shaman King. Nie ma lepszego i nie będzie. Chcę się zapoznać z Death Note i Dragon Ball, bo najczęściej je wymieniacie. Czytałam opisy naprawdę różnych anime, ale naprawdę nie zainteresowały mnie. Kocham też pokemony, moje dzieciństwo, tak jak Shaman King.
    • kanonekyaoi007 Re: Wasza ulubine anime? 29.07.12, 17:42
      Fullmetal Alchemist i Durarara smile
      • soraru Re: Wasza ulubine anime? 29.07.12, 21:30
        za dużo by wymieniać, ale: Durarara!!, Natsume Yuujinchou Shi, Tsuritama, Mawaru Penguindrum itp. itd.
        • wampire13 Re: Wasza ulubine anime? 29.07.12, 21:41
          Moja lista cały czas się powiększa... do mojego wcześniejszego posta mogę jeszcze dodać : Code Geass, Ourana, Kuroshitsuji, Kaicho - wa - maid - sama ! - to moje naj serceserce
    • shirayuki Re: Wasza ulubine anime? 31.07.12, 18:56
      Black Butler (Kuroshitsuji)smile & Bleachsmile & Hetalia smile& Higurashiwink & Death Notewink& Full Metal Alchemistwink & Hellsingbig_grin & Angel Beats! big_grin & D.Gray Man big_grin

Oczywiście jest więcej, ale to są ulubione. Kolejność ma znaczenie ( oprócz Black Butler i Bleach bo oba uwielbiam)
      • coldprincess Re: Wasza ulubine anime? 31.07.12, 20:14
        beelzebub, soul eater, nurarihyon no mago: sennen makyou, kimi to boku, darker than black: kuro no keyiakusha, bokura ga ita, kimi ni todoke, black lagoon.

wyszedł mi z tego kompletny miszmasz, ale trudno : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka