mdziula 29.08.09, 11:48 Hej. Pamiętacie może pomoc z tamtego roku szkolnego?? Była jak dla mnie bardzo przydatna. Co Wy na to żebyśmy i w tym roku sobie wzajemnie pomagali??)O Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashley. Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 11:50 ooo tak. pomożecie mi z matmy i fizyki ,ewe. chemia =.- jestem zaa ; d Odpowiedz Link Zgłoś
mdziula Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 12:12 oczywiście chodzi mi o pomoc nie tylko w zadaniach. ale i innych sprawach zwiąanych ze szkołą Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 12:22 Oo świetny pomysł ! Pomoc z zadanich i nie tylko batrdzo mi sie przyda ! Szczegolnie z matmy ! Niewiedzialam ze w tamtym roku bylo cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 13:06 Bardzo fajny pomysł Jestem za i służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
tayusia Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 13:11 super pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
cullen_bella Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 13:12 no to by było extra Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyandmiley Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 13:29 Też nad tym myslałam, już chciałam niedawno napisać i nie napisałam.. Gratuluje pomysłu Bardzo dobry pomysł.. Ja myślałam nad tym, żeby jak najłatwiej mozna by było się do tego dostać i wpisać to w te zakładki gdzie są gry, forum, radio itp. Odpowiedz Link Zgłoś
taylor.swift jestem za !! 29.08.09, 13:31 właśnie zaczynam gimnazjum i na pewno przydadzą mi się dobre streszczenia szczególnie krzyżaków z matmą sobie poradzę (mam nadzieje) martwię się fizyką i chemią Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyandmiley Re: jestem za !! 29.08.09, 13:34 też idę do gim. mam książkę ze streszczeniami.. Streszczenie można na szczęście poszukać w necie.. Najbardziej się martwię (jako nowym przedmiotem) fizyką i chemią.. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiamt Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.10.09, 23:28 roseline napisał(a): > Bardzo fajny pomysł > Jestem za i służę pomocą Zgadzam się, świetny pomysł.Chętnie skorzystam z takiej pomocy i równie chętnie jej udzielę.Jakbyście mieli jakiś problem, walcie śmiało Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w_paski Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 04.09.09, 14:32 chętnie skorzystam z takiej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 13:59 Jak na mnie możecie liczyć ;p Jestem w 2 gimnazjum i wszyscy młodsi lub w tej samej klasie z prolemami z zadaniem mogą pisać na gg 4438683 Zapiszcie sobie ;p 4438683 - Michael Montana Odpowiedz Link Zgłoś
emciaaa Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 29.08.09, 14:07 tak tak tak .. dobrty pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
mdziula Re: ;) 29.08.09, 16:42 No to bardzo się cieszę Na mnie można liczyć w zakresie od 4 klasy podstawówki do 3 gim. z chemi majcy fizyki gg.3141302 lub piszcie na forum . dość czesto tu zaglądam Odpowiedz Link Zgłoś
pati_ Re: ;) 29.08.09, 16:49 chętnie pomogę. zakres do 3 gimnazjum ;d gadu mam dla osób z reala,ale maila mogę podać ;] patty@inmail.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet Re: ;) 29.08.09, 22:30 Najlepiej będzie pisać na forum to zawsze ktos pomoże a nie na gg Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: ;) 29.08.09, 22:42 Ja wam bardzo chętnie pomogę, możecie na mnie liczyć z chemii, fizyki i biologii. Ewentualnie z matmy, mam zakres na poziomie liceum, chociaż pewnie niewiele z was będzie to potrzebowało. Odpowiedz Link Zgłoś
alex... Re: ;) 29.08.09, 22:44 ooo... na prawdę fajny pomysł Jak najbardziej jestem za;* Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiaa Re: ;) 30.08.09, 12:54 ja jestem z 3 gimnazjum, wiec też komuś mogę pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
loove_miley Re: ;) 30.08.09, 13:00 O tak Ten wątek będzie bardzo przydatny dla wszystkich, mam taką nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
demi92 Re: ;) 30.08.09, 13:08 bede konczyć gimnazjum takze moge mlodszym pomóc a jak jest ktoś starszy chętny do pomocy to też z chęcią skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
lola1212 Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 30.08.09, 22:37 super ;D ja napewno bede korzystała tylko niech nikt nie daje "dla żartu" błednych odpowiedzi ok? Odpowiedz Link Zgłoś
miless Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 30.08.09, 22:40 jestem za . ;D przyda mi się pomoc (jakaś :p) bo idę do gim. x D Odpowiedz Link Zgłoś
mdziula Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 01.09.09, 13:27 Rok szkolny sie zaczął już . wiec pomoc niedługo sie przyda Fajnie że tyle osób wyraża chec pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
karo132 Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 06.09.09, 14:25 na pewno z korzystam Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 01.09.09, 15:06 Dobry pomysł xd Odpowiedz Link Zgłoś
mileylove. Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 01.09.09, 17:57 super to dobry pomysł. u mnie z matma. Odpowiedz Link Zgłoś
mdziula Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 04.09.09, 12:49 widze że narazie nikt nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 04.09.09, 14:28 No to ja się pierwsza zgłaszam ;D No to tak mam policzyć ile lat minęło od zdarzenia p.n.e do zdarzenia n.e, i teraz nie wime czy mam dodać czy odjąć 1, zawsze mi się to pieprzy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 06.09.09, 22:22 Masz dodać do siebie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
iness_pendragon pomóżcie...;/ 04.09.09, 15:38 możecie mówić,że jestem głąbem i wogóle ale ja naprawde nie dokońca rozumiem te zadania ;/ w podstawówce mieliśmy wycofane akurat te tematy a w gimnazjum ta głupia bab myśli,że umiemy ;/ te zadania potrzebna mi są na poniedziałek: zad 1: Zamien na ułamki dziesiętne: 3/4 5/8 3 1/2 4 2/5 1 9/20 11/25 zad 2: Zapisz za pomocą nieskracalnego ułamka zwykłego: a) Jakie to częsci godziny: 45min 25min 1s 15s b)Jaki to części kilometra : 200m , 8m , 125cm , 1500cm zad 3: Wśród poniższych liczb znajdź liczby różne od: 9/5 10/18 18/10 1 4/5 1,80 1 15/20 9,5 /-kreska ułamkowa zad 4: wskaż pary równych liczb: 9/4 ; 3/2 ; 2,25 ; 2 1/3 ; 140/60 ; 1,5 ------------------------------ prosze o pomoc!! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka Re: pomóżcie...;/ 04.09.09, 15:51 3/4 - 0,75 5/8 - 3 1/2 - 3,5 4 2/5 - 4,4 1 9/20 - 1,45 11/25 - 0,44 Dalej nie zrobiłam bo mam dość matmy ;D Z tym 5/8 to nie wime i szczeże nie chce mi się teraz nad nim myśleć xd Odpowiedz Link Zgłoś
tayusia Re: pomóżcie...;/ 04.09.09, 16:33 Ja mam zadanie z angielskiego (6 kl) Mam do niego taki tekst nie chce mi sie go pisać 1.Where are Kim's parents from? (mother from Scotland and father is from Wales) 2.Why Jenny in Australia? (tam było że temu że jej tata ma tam pracę) 3. Is there a zoo in London? (co to znaczy????) Odpowiedz Link Zgłoś
iness_pendragon Re: pomóżcie...;/ 04.09.09, 16:43 dzieki za chociaż tyle tej matmy jakby ktoś mógl mi tą reszte zrobić byłabym wdzięczna! oferuję pomoc z j.polskiego,biologii i j.angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szysza_xd Re: pomóżcie...;/ 05.09.09, 19:46 tayusia: 3. Is there a zoo in London- czy w Londynie jest zoo?? Odpowiedz Link Zgłoś
szysza_xd Re: pomóżcie...;/ 05.09.09, 19:54 jeszcze raz napisze wszystko, bo zrobilam tylko trzecie;p 1. Her mother's from Scotland and her father's from Wales. 2.Jenny's in Australia because her dad've got a job there. 3.Czy jest w Londynie zoo? to tyle, jestem w kl. językowej, więc powinno byc dobrze POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
szysza_xd Re: pomóżcie...;/ 06.09.09, 12:37 ajj, pomylilam sie i prawie przez to spac nie moglam xFF 2...because her dad HAS got a job there co mozna poradzic na głupote;p, mam nadzieje, że nic juz zle nie bedzie ;** Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream do iness_pendragon 04.09.09, 16:47 Zadanie 1. 3/4 - 0.75 5/8 - 0,625 3 1/2 - 3,5 4 2/5 - 4,4 1 9/20 - 1,45 11/25 - 0,44 Zadanie 2 a) 45 min - 3/4 h 25 min - 5/12 h 1s - 1/3600 h 15 s - 1/240 h b) 200 m - 1/5 km 8m - 1/125 km 125 cm - 1/800 km 1500 cm - 3/200 km Zadanie 3 10/18; 1 15/20 ; 9,5 Zadanie 4 9/4 = 2,25 3/2 = 1,5 2 1/3 = 140/60 Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
iness_pendragon Re: do iness_pendragon 04.09.09, 16:53 yourbadream: dziękuję bardzo,masz moją dozgonną wdzięczność ^^ jak coś jeszcze będę miała to napisze :p Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: do iness_pendragon 04.09.09, 16:56 Spoko ;] Z uwagi, że jestem w 4technikum i prawdopodobnie fizykę i matmę jako roz. będę zdawać mogę pomagać z tych przedmiotów. Poza tym tylko i wyłącznie przedmioty ścisłe plus angielski (i chyba, że ktoś chodzi do technikum budowlanego to z zawodowych też mogę xP), bo reszty raczej nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
tayusia Re: do iness_pendragon 05.09.09, 13:23 Ja nie umiem z histori(kl 6) 1. Na czy polega władza despotyczna? 2.Co to jest administracja państwa? To było w temacie o Egipcie Odpowiedz Link Zgłoś
zig_zag Re: do iness_pendragon 05.09.09, 13:42 Dobry pomysł! Jakby co, zgłoszę się do Was Szczególnie matematyka ... Pff... Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: do iness_pendragon 05.09.09, 14:32 BŁAGAM POMÓŻCIE MI!!!!!!!!!!! a więc potrzebuję wyjaśnic dwa pojęcia zdrowy rozsądek i złoty środek BAAAAAAAAAAAAARDZO PROSZĘ O POMOC! Odpowiedz Link Zgłoś
roseline do tayusia 05.09.09, 13:52 tayusia napisał(a): > Ja nie umiem z histori(kl 6) > > 1. Na czy polega władza despotyczna? > 2.Co to jest administracja państwa? > To było w temacie o Egipcie 1) władza despotyczna to ustrój w państwie, w którym władza skupiona jest w ręce jednej osoby, która tytułuje się cesarzem lub królem (w przypadku Egiptu był to faraon). Władzca sprawuje ja legalnie i nie podlega żadnym zewnętrznym wpływom. Sprawuje on w swoim ręku władze wykonawczą, ustawodawczą i sądowniczą. Ten ustrój cechowała dziedziczność tronu z ojca na syna, przekonanie, ze władza pochodzi od bogów, władzca był najwyzszym kapłanem, zamkniete grupy społeczne no, kapłani, magowie, urzędnicy, chłopi. Cechy władcy despotycznego to nieograniczona władza, sąd w jego imieniu oraz to, że był najwyższym sedzią i wodzem armii . to tak w skrócie ;] drugiego nie umiem wytłumaczyc dla 6 kl, bo jestem w III gimnazjum, a nie mozesz mieć wytłumaczone na moim poziomie bo nauczyciel się kapnie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: do tayusia 05.09.09, 14:47 Może ktoś mi pomóc z majzy ? cienka jestem i to z osi Ok pisze zadanie : Wśród liczb : -7,5 -5 1/3 [1/3 czyt. jedna trzecia ;p] -5 -4,5 -3 -2 1/3 -1,5 0 2/3 1,5 2 1/3 3 4,5 5 5 1/3 7,5 Wskaż te, które są odległe od liczby 3: a) o 4,5 jednostki, b) o mniej niż 5 jednostek c) o więcej niż 2 1/3 jednostki Koniec. sory al cienka jestem z tych rzeczy.... plis niech ktos mi pomoze....bo sama tego nie potrafie zrobic, a mama tez nieumie...mowi ze jzu zapomniala xd Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: do tayusia 05.09.09, 15:07 Nie ma za co. Niestety, nie rozumiem przedmiotów ścisłych, ale za to historię, polski, angielski, biologię, wos tak ;D więc jakby co to czasem mogę pomóc! ;* Odpowiedz Link Zgłoś
mdziula Re: do tayusia 05.09.09, 16:35 a)7.5 i 1.5 b)-1,5 > 0 > 2/3 > 1,5 > 2 1/3 > 3 > 4,5 > 5 > 5 1/3 > 7,5 c)7,5 > -7,5 > -5 1/3 [1/3 czyt. jedna trzecia ;p] > -5 > -4,5 > -3 > -2 1/3 > -1,5 > 0 chyba tak ma być ale nie jestem pewna Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: do tayusia 05.09.09, 17:04 Aha....dzieki < 3 Napisze olowkiem ... dzieki jak dla mnie to zatrudne Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: do tayusia 05.09.09, 17:16 nie wiem, czy ktoś będzie w stanie mi pomóc ale liczę na to, ze tak. Niedługo mam bierzmowanie, wybrałam już imię - Antonina. Tylko mam mały problem, ksiądz prosił nas by do końca września napisać uzasadnienie. Dlaczego akurat to imię? Co mi się podoba w życiorysie świętego, tudzież świętej? Mówię od razu, imię wybrałam dlatego, że nie potrafiłam znaleźć odpowiedniego patrona. jest ich tylu, ze aż miałam mętlik w głowie. Chcąc, nie chcąc zdecydowałam się właśnie na św. Antoninę. Ale jak to napisać? Nie potrafię wykrzesać z siebie choćby jednego argumentu. Zazwyczaj nie mam problemu z pracą na język polski, zawsze świetnie sobie sama radzę, to traktowałam podobnie - jak kolejne wypracowanie na ocenę. Jednak przeliczyłam się pomóżcie znaleźć odpowiednie argumenty, bo na to, że ktoś za mnie to napiszę nawet nie liczę... Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Pomóżcie, proszę ! 05.09.09, 17:22 roseline napisał(a): > nie wiem, czy ktoś będzie w stanie mi pomóc ale liczę na to, ze tak. > Niedługo mam bierzmowanie, wybrałam już imię - Antonina. > Tylko mam mały problem, ksiądz prosił nas by do końca września napisać > uzasadnienie. Dlaczego akurat to imię? Co mi się podoba w życiorysie świętego, > tudzież świętej? > Mówię od razu, imię wybrałam dlatego, że nie potrafiłam znaleźć odpowiedniego > patrona. jest ich tylu, ze aż miałam mętlik w głowie. Chcąc, nie chcąc > zdecydowałam się właśnie na św. Antoninę. Ale jak to napisać? Nie potrafię > wykrzesać z siebie choćby jednego argumentu. Zazwyczaj nie mam problemu z pracą > na język polski, zawsze świetnie sobie sama radzę, to traktowałam podobnie - ja > k > kolejne wypracowanie na ocenę. Jednak przeliczyłam się pomóżcie znaleźć > odpowiednie argumenty, bo na to, że ktoś za mnie to napiszę nawet nie liczę... zapomniałam dodać Św. Antonina, męczennica, zamordowana za wiarę chrześcijańską w Nicei lub Bitynii. (Wspomnienie 4 maja).Św. Antonina, męczennica z Nikomedii. Zginęła ok. 304 roku. (Wspomnienie 1 marca oraz 12 czerwca). Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 pomóżcie!!! 05.09.09, 17:04 BŁAGAM POMÓŻCIE MI!!!!!!!!!!! a więc potrzebuję wyjaśnic dwa pojęcia zdrowy rozsądek i złoty środek BAAAAAAAAAAAAARDZO PROSZĘ O POMOC! Odpowiedz Link Zgłoś
livv. Re: pomóżcie!!! 05.09.09, 17:12 słuchajcie, jest tu ktoś dobry z j. niemieckiegoo.?? Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: pomóżcie!!! 05.09.09, 17:19 ja w sumie z niemieckiego nie jestem taka zła... a w której klasie jesteś???? Odpowiedz Link Zgłoś
livv. Re: pomóżcie!!! 05.09.09, 17:21 2 gimn. xD. no i musze streszczenie przetłumaczyć [jasia i małgosi .lol2. tak wiem głupio ale nie ja wymyślałm.] Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: pomóżcie!!! 05.09.09, 17:54 po niemiecku??? ;D omg nie wiem czy dam radę... a możesz napisac jakies łatwe i krótkie streszczenie po polsku??? spróbuję przetłumaczyć... ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
the_veronicas Re: pomóżcie!!! 05.09.09, 18:06 Ja aż tak bardzo niemca nie umiem.. Ale chętnie bym pomogła Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: pomóżcie!!! 05.09.09, 18:10 WoO niemiecki ?! A po jaką hole.re on jest wpisany w przedmioty szkolne ? dlaczego ? Przeciesz oni wywolali wojne ! po co nam to ? Odpowiedz Link Zgłoś
madziia Re: pomóżcie!!! 05.09.09, 18:12 sysiek4444 ja tesz nie wiem ale niemiecki jest łatwy ^^ tylko ja kuźwa mam niemiecki i angielski , mój kolega w liceum nie ma ani niemca ani anglika , on ma .... ukraiński ( czy jakoś tak ) Odpowiedz Link Zgłoś
madziia ; -/// 05.09.09, 18:21 ja mam takie ; wymień najważniejsze osiągnięcia praczłowieka . ocen ich znaczenie [ . 1 gim . ] moje gg 4854927 plis pomóżcie ( ja chętnie też komuś pomoge ) PLIS Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: ; -/// 05.09.09, 18:38 Z przedmiotów humanistycznych odpowiedzi na pytania można łatwo znaleźć w internecie, więc np. o tym praczłowieku można sobie poczytać choćby na wikipedii (czego nie polecam.). Moge wam pomóc ze ścisłych przedmiotów. Jak napiszesz mi tego Jasia i Małgosię po polsku, to może ci przetłumaczę, ale nic nie obiecuję. Bo nie wiem, czy macie jakieś konkretne streszczenie, czy jest dowolność i każdy musi swoje napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
livv. Re: ; -/// 05.09.09, 19:38 katsuumi_17. ja mam swoje wymyślić. właściwie to właśnie to napisałam więc jeżeli chcecie moge je tu skopiować. i jesli komuś by się chciało. to b. prosze o przetłumaczenie;*. bo ja w niemieckim jestem cienka ; /. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
livv. Re: . 05.09.09, 19:56 pati_ masz szczęście ze tylko w przedszkolu; ). Ja mam od 5 kl.; / Str.: Pod wielkim lasem mieszkał drwal z rodziną. Miał on dwójkę dzieci - Jasia I Małgosię. Dzieci często chodziły do lasu, pewnego dnia znalazły dziwny dom zbudowany z cukru I ciastek. Rodzeństwo zaczyna jeść kawałek okna I dachu. W pewnym momencie starucha mieszkająca w domku zaprasza je do środka. Niezdające sobie sprawy z niebezpieczeństwa dzieci wchodza z nią do jej domu. Wtedy stara czarownica zamyka Jasia w klatce. Zaczyna go karmić I czeka aż będzie coraz grubszy, aby potem go zjeść. W końcu czarownica jest tak głodna, że każe Jasiowi wejść na wielką łopatę, nad piecem. Jednak podstępem to starucha wskakuje na łopatę I dzieci spychają ją do pieca. Zwierzeta pomagają Jasiowi I Małgosi dojść do domu. Dzieci mają prezent dla rodziców- kuferek z drogimi kamieniami I perłami. Jesli ktoś widzi jakieś błędy i jednocześnie umie przetłumaczyć, poprosze o wysłanie tekstu niemieckiego i tego bez błędów. Z góry bardzo dziękuję. Bedę próbowała sie odwdzięczyć. ;*. Odpowiedz Link Zgłoś
madziia Re: . 05.09.09, 20:01 ja mam takie ; wymień najważniejsze osiągnięcia praczłowieka . ocen ich znaczenie [ . 1 gim . ] moje gg 4854927 plis pomóżcie ( ja chętnie też komuś pomoge ) PLIS Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: . 05.09.09, 22:50 livv, zaraz coś wymyślę. Ale nie obiecuję, że będzie superdobrze, jakbym czegoś nie wiedziała, to trochę uproszczę, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: . 05.09.09, 23:37 Neben dem grossen Wald wohnt der Holzfaeller mit seine Familie. Er hat zwei Kinder- Jaś und Małgosia. Die Kinder gehen oft zum Wald. Einestages finden die Kinder das bizarre Haus. Das Haus ist strukturiert von Kuchen und Zucker. Das Geschwister isst ein Stück das Fenster. Die alter Frau läuft ein und ladet die Kinder zu Hause ein. Die Kinder gehen mit sie zu Hause. Sodann schließt die alt Hexe den Junge im Käfig. Sie füttert ihn, denn sie will, später er war dicker (nie jestem pewna tego zdania <-----). Sie will später ihn aufzehren. Anschlissen die Hexe ist so hungrig, denn sie lässt des Junge aus Spaten einspringen, unter PIEC (<--- Odpowiedz Link Zgłoś
wili Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 06.09.09, 11:27 A więc potrzebuję waszej pomocy( Fizyka: Jak oddziaływują między sobą(przyciągają się, odpychają się): 1. dwie pałeczki ebonitowe potarte o futro? 2.dwie pałeczki szklane potarte o jedwab lub suchy papier? 3.pałeczka ebonitowa potarta o futro oraz pałeczka szklana potarta o jedwab lub papier? I jeżeli można to tłumaczenie dlaczego tak a nie inaczej(ale niekoniecznie) Baaaaaaaaardzo proszę o pomoc, muszę to mieć szybko!!! Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 06.09.09, 13:19 Jak oddziaływują między sobą(przyciągają się, odpychają się): 1. dwie pałeczki ebonitowe potarte o futro? 2.dwie pałeczki szklane potarte o jedwab lub suchy papier? 3.pałeczka ebonitowa potarta o futro oraz pałeczka szklana potarta o jedwab lub papier? I jeżeli można to tłumaczenie dlaczego tak a nie inaczej(ale niekoniecznie) Moim zdaniem to będzie tak : 1. Będą się odpychać 2. Będą się odpychać 3. Będą sie przyciągać Uzasadnienie : Miedzy pałeczkami zachodzi oddziaływanie elektrostatyczne - zachodzi ono między ładunkami elektrycznymi. Ładunki tych samych znaków odpychają się zaś różnych znaków przyciągają się. Proszę Mam nadzieje że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziia HELP . !!! 06.09.09, 13:29 ja mam takie ; wymień najważniejsze osiągnięcia praczłowieka . ocen ich znaczenie [ . 1 gim . ] moje gg 4854927 plis pomóżcie ( ja chętnie też komuś pomoge ) PLIS Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: HELP . !!! 06.09.09, 13:41 Musisz mieć w książce napisane od historii, albo poszukaj w jakichś encyklopediach. Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: HELP . !!! 06.09.09, 14:07 madziia mam nadzieje ze pomogłam ) Odpowiedz Link Zgłoś
szysza_xd Re: HELP . !!! 06.09.09, 14:30 jakby co, to moge pomoc w angielskim i troche w polskim ) Odpowiedz Link Zgłoś
wili Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 06.09.09, 15:05 DZIĘKI! Jesteś WIELKA Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 :) 06.09.09, 14:40 Ja w sumie mogę we wszystkim tylko jeszcze zależy jaki temat ) i która klasa. Zazres wiadomości mam do 3 gim Odpowiedz Link Zgłoś
blanka94 Fiza:( 06.09.09, 14:55 Hej Bardzo Was prosze... Potrzebuje pomocy z fizyki.Musze powtórzyć wszystkie zasady dynamiki i prace,moc ,energie potęcialną oddziaływania grawitacyjnego.Niestety nie rozumiem tegoMoże ktoś mi to wytłumaczyć???Z góry dziękuje p.s Moge pomóc w j.angielskim,biologii i troche w geografii Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: Fiza:( 06.09.09, 15:58 Tego sie nie da tak wytłumaczyć... musisz zasady dynamiki i hażdy wzrór wykuć na pamieć... I umieć trójkącik tak zwany... a masz gdzieś pod ręką te wszystkie regułki ? Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Fiza:( 06.09.09, 18:19 To trzeba wykłuć. Nie wiem, czy to cos ci pomoże, ale podam ci te regułki zasad dynamiki i kilka wzorów. 1 zasada dynamiki Newtona Jeżeli na ciało nie działa żadna siła lub wypadkowa działających sił równa się zeru, wówczas ciało pozostaje w spoczynku lub porusza się ruchem jednostajnym prostoliniowym. Właściwość ciał polegająca na utrzymaniu stanu swego ruchu, gdy nie działają na nie żadne siły nazywamy bezwładnością. Dlatego 1 zas. Dyn. Newtona zwana jest również zasada bezwładności. Druga zasada dynamiki Przyspieszenie, z jakim porusza sie punkt materialny jest wprost proporcjonalne do działającej nań siły i odwrotnie proporcjonalne do masy tego punktu. Siła i przyspieszenie maja ten sam kierunek i zwrot. a=F/m (przy czym / to kreska ułamkowa). a- przyspieszenie, F- siła, m- masa. Trzecia zasada dynamiki Jeżeli ciało A działa na ciało B pewną siłą F to ciało B działa na ciało A siłą F o tym samej wartości, kierunku ale o przeciwnym zwrocie. Wzory: Ep= F*h, czyli Ep= m*g*h. (Ep- energia potencjalna, F- siła, s- droga, m- masa, g grawitacja, h- wysokość (zamiast h może być s- droga, w zależności od treści zadania.). * to znak mnożenia. Ek= mv2/2 (m*v do kwadratu / 2). jednostką energii jest dżul. Nie pamietam, co ty tam jeszcze mialas... praca: W= F*s (W-praca, F- siła, s- droga). jednostka- 1J (dżul) moc: P= W/t (P- moc, W- praca, t- czas). Jednostka- 1W (wat). 1W= 1J/1s. Generalnie musisz umieć czytać wzroy i je interpretować. Zapewniam cię, że jeśli masz definicję i wzór i odpowiednio go zinterpretujesz, def. nie będzie ci aż tak potrzebna. Fizyka to przedmiot ścisły i trudno go wyłumaczyć przez internet, dlatego dałam ci tu kilka definicji i wzorów podstawowych, mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Jak porobisz trochę zadań, to nauczysz się wykorzystywać ta wiedzę w zadaniach. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka ;p 06.09.09, 18:42 Mam policzyć ile lat minęło od zdarzenia p.n.e do zdarzenia n.e, i teraz nie wime czy mam dodać czy odjąć 1, zawsze mi się to pieprzy ;/ Prosze o pomoc ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 06.09.09, 19:02 plis pomóżcie mi ułozyć pytania do podanych zdań po angielsku: We have a football match this week. The lesson starts at ten o'clock. My penfriend comes from Hungary. Ben collects postcards. They work in hospital. Lucy goes to dance class on Saturdays. Peter gets up at six o'clock. bardzo proszę was o podanie pytań do tych zdań, chcę sobie sprawdzić czy mam dobrze... plis... jak cos to tu chodzi o pytania zaczynajace się na When, Where, What time... plis potrzeba mi to na jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 06.09.09, 19:06 plis pomóżcie mi ułozyć pytania do podanych zdań po angielsku: We have a football match this week. The lesson starts at ten o'clock. My penfriend comes from Hungary. Ben collects postcards. They work in hospital. Lucy goes to dance class on Saturdays. Peter gets up at six o'clock. bardzo proszę was o podanie pytań do tych zdań, chcę sobie sprawdzić czy mam dobrze... plis... jak cos to tu chodzi o pytania zaczynajace się na When, Where, What time... plis potrzeba mi to na jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lola1212 Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 06.09.09, 21:14 ej moja siostra ma zadanie z przyrody (klasa 6) ' podaj przykłady zjawisk występujących w przyrodzie wykorzystywanych przez projektantów, inżynierów, techników. ' proszę o pomoc..! Odpowiedz Link Zgłoś
lola1212 Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 06.09.09, 21:25 plis pomóżciee jak ktoś wiee. Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 06.09.09, 21:29 luziik . jestem za . xd nie wiem co wyżej pisaliście , ale nie chce mi się czytać . pff . xd sorr . : d jak bd miała problem to napiszę . : D ps. liczę na pomoc od waszej strony . mwha ; 333 Odpowiedz Link Zgłoś
blanka94 odp 06.09.09, 22:17 Dzięki za pomoc we fizyce Nauczyłam się wzorów i mysle ,że jutro bedzie ok Co do zadania z j, angielskiego to mysle ,że to bedzie tak: What we have on this week? What time the lesson start? ------------tego nie jestem pewna Where they work? When Lucy go to dance class? What time Peter get up? Mam nadzieje ,że jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: odp 06.09.09, 22:21 Jeżeli ktoś p[otrzebuje pomocy szkolnej w związku z jakimkolwiek przedmiotem z zakresem wiedzy doklasy 1 gimnazjum włącznie z 1 gim to piszcie na gg 4438683 albo mail misio.k@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: odp 07.09.09, 13:56 Jak wyżej tylko do 3 klasy gimnazjum z 3 włącznie (oprócz chemii bo z tego jestem noga stołowa - (umiem tylko kwasy i zasady xDD)) xDD. to pisać ) 3698601 na pewno pomogę * Odpowiedz Link Zgłoś
ketrin matma :/ 07.09.09, 15:38 okej, no to ja mam takie dziwne zadanie z matmy, dla was pewnie proste, ja chodze do 6 klasy dopiero xD jest cos takiego : zaznacz na osi liczbowej liczby : +5, -7, -(-3), 0. wszystko fajnie, ale co to jest to -(-3) , gdzie to zaznaczyć ? help me : D Odpowiedz Link Zgłoś
tayusia Re: matma :/ 07.09.09, 15:43 ketrin napisał(a): > okej, no to ja mam takie dziwne zadanie z matmy, dla was pewnie proste, ja > chodze do 6 klasy dopiero xD > > jest cos takiego : > zaznacz na osi liczbowej liczby : +5, -7, -(-3), 0. > > wszystko fajnie, ale co to jest to -(-3) , gdzie to zaznaczyć ? > help me : D To -(-3) to ma być 3 bo nam to ostatnio pani tłumaczyła że jak jest nawias i przed nim - to tak jakby sie zamienia na normalną liczbe nie wiem jak ci to wytłumaczyć bo nie słuchałam na lekcji Ty chyba masz taką samą książke do matmy jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
agaa problem z polskim, pomocy! 07.09.09, 16:02 No więc, jestem w 1 klasie gimnazjum. Podręcznik do polaka mam Świat w słowach i obrazach. Jest tam na sronie 118 fragment książki to nie powinno się zdażyć. Problem polega na tym że mam na jutro opisać świat przedstawiony, a kompletnie nie wiem jaki tam jest czas i miejsce akcji! Plisssssss do wszystkich ludzi dobrej woli, pomóżcie ! xD Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: problem z polskim, pomocy! 07.09.09, 16:40 ja podręcznik miałam ten sam... Ale to że ten fragment jest na 118 stronie nic mi nie mówi... Napisałabym ci świat przedstawiony gdybym miała ten podręcznik jeszcze ale niestety wyrzuciłam Nie trzymam ksiązek 2 lata wstecz Gdybym miała ten fragment przed nosem może byśmy coś zdziałały a tak to kicha straszna Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: matma :/ 07.09.09, 20:20 Ludzie litości... Takich podstaw nie umiecie? Dwa minusy dają plusa; plus z minusem daje minusa. Banalne... Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: matma :/ 07.09.09, 20:26 www.kotek.pl/forum/02,3006,99963175,99963175,Mam_klopot_w_szkole.html wiem, że to nie miejsxce na to alwe błagam pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia1021 Fizyka...POMOCY 07.09.09, 20:36 Mam na czwartek rozwiązac takie zadanie: Bryłke lodu o masie 2 kg i temp. 0 stopniC wrzucono do wody o masie 10 kg po czym nastapiło całkowite topnienie lodu, a temp. wody zmniejszyła się do 0 stopniC. Oblicz temp. poczatkową wody. Przyjmij ciepło właściwe wody 4200 J/kg*stopnieńC, a ciepło topnienia lodu 334kJ/kg Zamiast kreski ułamkowej uzyty / chetnie cos wam pomogę jak bedę wiedziała Proszę was o pomoc bo jestem kiepska z fizyki proszę Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: Fizyka...POMOCY 08.09.09, 19:02 magdusia1021 czy twój nauczyciel nie podał ci przypadkiem gdzieś jakiegoś wzoru czy coś w tym stylu ? Bo ja nawet nie wiem jak to zadanie ugryść Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia1021 Re: Fizyka...POMOCY 09.09.09, 16:19 Nic kompletnie tylko zadanie i nie wiem jak je zrobic Dopiero zaczynamy takie tematy a nie ma mi kto pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
tayusia Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 08.09.09, 17:51 Możecie przetłumaczyć mi zdania z polskiego na angileski?? 1.Gdzie mieszkają twoi rodzice? 2.Jego rodzice ogladają telewizję w soboty 3. Nigdy nie odrabiam lekcji w soboty Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 08.09.09, 18:47 tayusia napisał(a): > Możecie przetłumaczyć mi zdania z polskiego na angileski?? > > 1.Gdzie mieszkają twoi rodzice? > 2.Jego rodzice ogladają telewizję w soboty > 3. Nigdy nie odrabiam lekcji w soboty ad 1. where do your parents live? ad 2.His parents watch tv on Saturdays. ad 3. I never do my homework on saturadys. nabijacie się? ;d Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 08.09.09, 19:00 Mi się wydaje że niektóre osoby po prostu z lenistwa tutaj piszą bo im sie nie chce samemu robić... No sorry ale według mnie niektóre osoby przeginają. ! Ja sie czule wykorzystywana ... Odpowiedz Link Zgłoś
tayusia Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 09.09.09, 15:32 dzięki oxygeniumoflife Serio nie wiedziałam jak to przetłumaczyć bo miałam to w tamtym roku i zapomniałam już to Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 09.09.09, 16:49 Mam napisać mit , i wymyśleć zakończenie . możecie poradzić jaki mit wybrać i jakie wymyśleć zakończenie ... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 09.09.09, 18:21 Mam zadanie z fizyki: Zamień na metry : 50 cm , 300 mm , 20 dm , 0,1 km Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 09.09.09, 18:26 może i bym pomogła, ale aż nie chce mi się wierzyć, że nie umiecie tego zrobić? zamienić na metry? quelle? masz 5 lat? ;d napisać mit? przecież to tylko wyobraźnia potrzebna. no dajcie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
mdziula do quelle 09.09.09, 18:56 50 cm to 0.5m 300mm to 0.3 m 20dm to 2 m o.1km to 100m. mam nadzieje że pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Jesteście śmieszni. 10.09.09, 16:40 Dajecie ciągle jakieś banały. Ciągle ktoś w czymś potrzebuje pomocy. SAME POMYŚLCIE! quelle, kpisz sobie, czy o drogę pytasz?! Niby na metry nie potrafisz zamienić?! Kretynką skończoną jesteś, czy co (tu bez obrazy)? Nosi mnie jak widzę te wszystkie "pomoce" po prostu wam się nie chce, wolicie to napisać tutaj, a później tylko wejść i przepisać. Ciekawe jak zdacie egzamin na koniec podstawówki/gimnazjum o maturze już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: Jesteście śmieszni. 12.09.09, 16:47 Popieram yourdream. Niektóre rzeczy to na prawde są banały... Zamiana jednostek ? Wypracowanie z polskiego czy znalezienie jakieś informacji to takie bardzo trudne czy czekacie na gotowce ? Macie internet, podręczniki, jakieś ksiażki atlasy TAM WSZYSTKO JEST wystarczy się wysilić i poszukać albo samemu cos napisać a nie liczyć na kogoś innego. Jest takie powiedzonko "Umiesz liczyć ? Licz na siebie " <- Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Jesteście śmieszni. 12.09.09, 17:10 Zgadzam sie ! Kuelle , Na metry zamienic nie umiesz ? Jesli nie to poszukaj w necie ! ALe po co po necie szukac jak w podreczniku jest ! Przyznam sie ze niektorych nie umiem zamieniac.... Ale wtedy wpisuje to w necie ? to wstyd ! W podreczniku znajdz i bdziesz miec ! To takie trudne ? Sory jesli sie obrazilas ale to taka prawda ! Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: Jesteście śmieszni. 12.09.09, 22:22 wiedziałam że będą tekie odpowiedzi na moje pytanie specjalnie zadałam wam te zadanie bo chciałam sprawdzic jak szybko odpowiadacie; haha ; Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: Jesteście śmieszni. 12.09.09, 22:25 i teraz czekam na wasze wypowiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Jesteście śmieszni. 14.09.09, 19:38 Aha to spoko xd Teraz ja mam problem ... bo nie wiem jak to napisac i w ogole ... xd Na religie , jakby co to jestem katoliczką....xd A zadnie jest takie : `Podaj własną definicje zbawienia` Moze wedlog was to banalne .... ale dla mnie nie ..... to jest na srode , więc prosze o pomoc < 3 bede wdzieczna ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
bo.to.ja Re: polski 14.09.09, 19:59 a więc czy może mi ktoś wytłumaczyc o co chodzi w tym że jak jest zdanie to trzeba napisać gdzie jest przydawka orzeczenie dopełnienie okolicznik i podmiot prosze niech ktos wytłumaczy w ogóle tego nie kapuje Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: polski 14.09.09, 22:05 bo.to.ja, ja bym Ci mogła wyjaśnić, ale powiedz konkretnie o co chodzi. ;d a tak btw., jejku, co ze mną? :p naiwna, niezamądra altruistka czyżby? ;qq Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 ;) 15.09.09, 16:24 to co napisałaś ( jakby co to chodzi o przydawkę, okolicznik itp ;] ) nazywa się częściami zdania części mowy to np. rzeczownik, przymiotnik itp. a więc... może objasnię ci co jest co orzeczenie - nazywa czynności wykonywane przez podmiot, odpowiada na pytania: co robi? co się z nim dzieje? w jakim jest stanie? jakie ma cechy? jest to po prostu czasownik w zdaniu: Mała Ania ma czarnego kota. orzeczeniem w tym zdaniu bedzie oczywiście ma, co robi Ania? - ma! podmiot - nazywa wykonawce czynności, odpowiada zwykle na pytania: kto? co? czyli podmiotem jest najczęściej rzeczownik, w zdaniu: Mała Ania ma czarnego kota. podmiotem w tym zdaniu będzie oczywiscie Ania , kto ma kota? - Ania! Ania ma kota czyli to ania wykonuje jakąś czynność! Przydawka - jest określeniem rzeczownika. odpowiada na pytania: jaki? który? czyj? ile? czego? z czego? itp. w zdaniu: Mała Ania ma czarnego kota. przydawką jest mała i czarnego ponieważ możemy zapytać- Ania jaka? Mała - czyli określeniem rzeczownika - Ania jest Mała, to samo bedzie z "czarnego kota" - kota jakiego? czarnego Dopełnienie - jest określeniem czasownika. ( niekiedy przymiotnika, przysłówka lub liczebnika). Odpowiada na pytania przypadków zależnych ( wszystkich z wyjątkiem mianownika) przypadki raczej znasz czyli nie powinno byc to trudne, ale zapamiętaj że dopełnienie nie jest okresleniem rzeczownika! najczęściej czasownika! w zdaniu: Mała Ania ma czarnego kota. dopełnieniem bedzie kota ponieważ ma kogo co? ( dla przypomnienia jest to biernik) a jest to pytanie do przypadków dlatego bedzie ma kogo? co? - kota Okolicznik - jest okresleniem czasownika ( rzadziej przymiotnika i przysłówka) wyróżniamy m.in. okoliczniki: -czasu ( kiedy? od kiedy? jak długo?) - miejsca ( gdzie?skąd?dokąd?którędy?) -sposobu (jak?w jakki sposób?) /najczęściej spotykany/ - celu ( po co? w jakim celu?) -przyczyny (dlaczego? z jakiej przyczyny?) - przyzwolenia ( pomimo czego? pomimo co? ) - warunku ( pod jakim warunkiem) no tu chyba nie mam co wyjaśniać po prostu nauczyć się pytań na które odpowiadaja okoliczniki i tyle... w zdaniu Mała Ania ma czarnego kota. nie ma okolicznika zapamiętaj że okolicznik nie jest określeniem rzeczownika! teraz analizujemy po kolei zadanie Mała Ania ma czarnego kota. Mała - przydawka Ania - podmiot ma - orzeczenie czarnego - przydawka kota - dopełnienie i co w tym trudnego? nie umiem zbytnio tłumaczyć ale mam nadzieje że pomogłam bo ręka mnie strasznie juz boli ;D co za poświęcenie nie? jeszcze raz mam nadzieję że się przydałam Odpowiedz Link Zgłoś
tayusia Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 18.10.09, 10:20 Pomożecie w zadaniu?? Mam napisać ze słownika frazeologicznego a w necie nie ma Stara miłość nie rdzewieje Uderz w stół a nożyce się odezwą wyważać otwarte drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
abbey_down Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 18.10.09, 11:37 tayusia napisał(a): > Pomożecie w zadaniu?? > > > Mam napisać ze słownika frazeologicznego > a w necie nie ma > > Stara miłość nie rdzewieje > > Uderz w stół a nożyce się odezwą > > wyważać otwarte drzwi Pomogę i liczę że w zamian wejdziesz na mój blog i skomentujesz co nie co www.abbeydown.blog.onet.pl stara miłość nie rdzewieje jak przysłowie polskie oznacza, że miłość nie przemija z czasem; prawdziwa miłość pozostaje na zawsze miłością, nie rdzewieje Uderz w stół, a nożyce się odezwą "To przysłowie używane jest w sytuacji, kiedy osoba, która ma coś na sumieniu, doszukuje się aluzji do swych czynów w wypowiedziach innych osób i gwałtownie reaguje, czym zwykle się zdradza. Opisana sytuacja jest zarazem opisem znaczenia przysłowia." "wyważać otwarte drzwi - próbować osiągnąć cel, który został już osiągnięty przez innych, stwierdzać jakiś dawno odkryty fakt, usiłować zrobić coś, co zostało już zrobione" Odpowiedz Link Zgłoś
tayusia Re: Pomoc szkolna( w zad jak w tam tym roku szkol 18.10.09, 12:41 abbey_down dzięki No jasne że wejde na twój blog Odpowiedz Link Zgłoś
carter__ religiaa 28.10.09, 19:44 ooo to może mi by ktos pomógł no więc " Napisz wypracowanie na temat : Jak człowiek może wspierać i chronić życie swoje i innych " z religi to było wieeem tępa jestem xdd Odpowiedz Link Zgłoś
carter__ Re: błagam pomóżcie!!! 29.10.09, 23:15 "napisz notatke prasową o bochaterskim czynie zenka" [ten obcy ten bochaterski czyn to to z dzieckiem] Odpowiedz Link Zgłoś