Dodaj do ulubionych

stare ubrania...

29.07.06, 21:13
1. czy ktos wie czy w luksemburgu jest jakis system kontenerow pck :) na
uzywane ubrania, ktore komus moga sie jeszcze przydac? zrobilismy male
porzadki i troche szkoda tego wszystkiego wyrzucic.
2. czy ktos ma pomysl co zrobic z 30 pluszakami. kazdy przytulony jeden raz :)
bede wdzieczny za wskazowki.
a moze ktos robi paczki dla rodzin z polski? wtedy moze znalazlyby sie tez
inne rzeczy. pewnie nie tylko u mnie.
Obserwuj wątek
    • tomi_22 Re: stare ubrania... 29.07.06, 21:24
      Jestem prawie pewien, ze widzialem cos takiego w Cactusie na Howaldzie -
      parking pod zemia, ale jak pisze jestem prawie pewien.

Wiesz co moglo by byc ciekawsza opcja? Zrob paczke i wysli to do jakiegos Domu
      Dziecka w PL... Powaznie. Za paczke dasz kilkanascie EUR, a ile radosci
      zrobisz :)))
      • bamaza42 Re: stare ubrania... 29.07.06, 21:36
        Potwierdzam-sa takie pojemniki na parkingu podziemnym w Cactusie na Howaldzie,
        sa tez przy parku Merl, na parkingu - stoja tam pojemniki na papier, szklo no i
        textile...cokolwiek to znaczy. Ale wiesz, mysle, ze wiekszy pozytek bedzie, jak
        zabierzesz ze soba przy najblizszej okazji do Polski i oddasz np. do Caritasu
        przy katedrze w Oliwie, albo w innym miejscu (nie znam)...albo jakis dom
        dziecka (np. dom malego dziecka przy Wita Stwosza rog Abrahama, tez w Oliwie...)
        • bamaza42 Re: stare ubrania... 30.07.06, 19:28
          Wiesz co, i tu, w lux dziala Caritas....widzialam dzis w kosciele ich plakat -
          wprawdzie w sprawie zbiorki kasy dla jakiegos afrykanskiego kraju (chyba w
          zwiazku z woda), ale maja adres: www.caritas.lu (nie sprawdzalam), moze i inna
          forma pomocy potrzebujacym sie zajmuja...
    • msalwomir Re: stare ubrania... 30.07.06, 00:06
      takich pojemnikow masz dosc duzo, na kirchbergu jest kilka(przy kontenarch na
      szklo i papier) w auchan na -1 jest na pewno.

• mary_81 Re: stare ubrania... 30.07.06, 12:01
        Mój poprzednik ma rację, jest ich tutaj dośc sporo. W Auchan na Kirchbergu są
        chyba na wszystkich poziomach parkingu (zaraz obok windy). Na pewno widziałam
        taki też na Place Pierre et Paul (plac parkingowy k/kościoła w Hollerich), obok
        innych pojemników na papier, szkło itp.
        • dslonce Re: stare ubrania... 21.08.06, 17:25
          Pojemniki są, ale moim zdaniem raczej zbiórka w nich ubrań nie ma na celu
          pomocy komukolwiek, chyba że służbom oczyszczania miasta, ale raczej ponowną
          przeróbkę, tak jak papier czy szkło. Tak więc paczka do Polski, czy Caritas są
          pewniejsze, jeśli chce się komuś pomóc.
          dag

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka