Dodaj do ulubionych

Dieta - pytanie

23.05.11, 17:04
Witamsmile
Mam prośbę, czy jakiś dobry człowiek mógłby napisać co je w ciągu dnia (a najlepiej w ciągu kilku dni)??
Chce przejść na dietę przeciwgrzybiczą, ale patrząc na dozwolone produkty czuje lekką bezradnośćuncertain
Nie chce przepisów itp.
Napiszcie prosze tak ogólnie co jecie na sniadanie, obiad, kolacje...
Z góry dziekuje!!!!!!!!!!!!!! wink

Obserwuj wątek
    • jan440 Re: Dieta - pytanie 23.05.11, 21:44
      Ja na diecie którą opisałem i stosuje b.wiele ludzi byłem przez 11 miesięcy. Nie było problemu. Śniadanie to zawsze były płatki z wodą czasem z odrobiną mleka.
      2 śniadanie chleb ciemny razowy tylko taki jadłem plus jajka na miękko, obiady normalnie zwracałem uwagę aby zupy nie miały niedozwolonych domieszek.2 danie ziemniaki jadłem mięsa dozwolone.Nikt mi specjalnie nie gotował były to obiady dla całej rodziny.Z wędlin jadłem jedynie własne upieczone mięsa - dowolne i dowolnie przyprawione. Jeśli czujesz bezradność to zapewniam,że dziczyzna, raki i owoce morza są dozwolone, mięso białe i czerwone też więc w czym problem.
      • monhann2 Re: Dieta - pytanie 27.05.11, 15:28
        Jan440, podajesz bledne informacje. Podczas diety zwalczajacej candide nie mozna pic mleka ani zadnych jego przetworow:

Calkowicie wykluczone sa:
        mąka pszenna i produkty z niej wytwarzane (w tym również chleb)
        ziemniaki
        cukier
        makarony
        kawa
        alkohol pod jakąkolwiek postacią
        ketchup
        musztarda
        ocet
        majonez (kupowany w sklepie)
        marynaty wszelkiego rodzaju
        grzyby
        biały ryż
        dżemy i soki owocowe
        owoce
        miód
        mleko i jego przetwory za wyjątkiem jogurtu naturalnego
        ryby wędzone
        ciasta i wszelkie słodycze
        przyprawy do potraw zawierające glutaminian sodu (Vegeta, Kucharek itp)

Dozwolone:
        chleb razowy pieczony na zakwasie (bez użycia drożdży) najlepszy jest chleb orkiszowy
        bułka tarta przygotowana z takiego właśnie chleba
        ryż brązowy (najlepszy byłby dziki, ale niestety jest drogi)
        kasza jaglana
        herbata czerwona i zielona
        mleko migdalowe (niestety, nie jest powszechnie dostepne w Polsce!)
        swieze mięso wołowe, kurczak, indyk oraz przetwory z nich
        ryby morskie
        tuńczyk w oleju (w kawałkach)
        jajka
        cebula
        czosnek
        sok z cytryny
        wodę filtrowaną (której wypijam w ciągu dnia, między posiłkami, ok. 3 l.)
        warzywa zielone, ktore nie zawieraja lub maja bardzo mala zawartosc cukru
        zielona papryka
        szpinak
        fasola
        majonez produkcji własnej
        masło
        przyprawy tj pieprz, sol, bazylia, oregano, czosnek, papryka bez glutaminianu sodu
        • miskaaa11 Re: Dieta - pytanie 29.05.11, 09:27
          mąka orkiszowa z tego co wiem jest nie dozwolona bo orkisz to też mieszanka mąki pszennej.
          a mleko sojowe???????

Poza tym samą dietą nie możliwe jest wyleczenie się z grzybicy..
          • tomik78 Re: Dieta - pytanie 29.05.11, 14:46
            80% to dieta bez żadnych chlebków razowych produktów mlecznych nisko węglowodanowa bardzo ścisła!20% to olejek oregano,gożdzikowy olej kokosowy!!!!!! pozytywne myślenie,cierpliwosc tego dopiero sie uczę wink
        • jan440 Re: Dieta - pytanie 01.06.11, 08:44
          Drogi monhann.
          Na ogół nie podaje błędnych informacji i trzymajmy się tej wersji. W przewodniku wyraźnie napisałem,że nie powinno się pić mleka. Jednak chodzi o same mleko. Ja dodawałem 20g dla samego smaku na 200ml wody i tylko czasem w chwilach słabości. Piszesz, że nie wolno pić żadnych przetworów z mleka - to na pewno jest błędna informacja bo jogurt czysty i naturalny jest jak najbardziej dozwolony a w/g mnie nawet zalecany podobnie jest z białym twarogiem.
          Woda filtrowana a szczególnie destylowana jest dobra do akumulatorów a nie dla człowieka.
          Ja zalecam pić wodę wysokozmineralizowaną niż zamiast tego łykać suplementy w tabletkach.
          Orkisz jest niczym innym niż gatunkiem pszenicy a w/g Ciebie produktów pszeniczych nie wolno spożywać.
          Musztardy nie można używać ale za chwilę we własnoręcznie zrobionym majonezie już jej można używać - musisz się zdecydować.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka