Dodaj do ulubionych

Podejrzewam candidę co robić?

11.07.11, 10:17
Witam.
Mam problem ze swoim zdrowiem od 4 tyg.
3 tyg temu w sobotę zaczął pobolewać mnie brzuch jak na zatrucie.
Odbijanie, ucisk, przepełnienie w żołądku itp.
Podejrzenie że zatrułam się lodami dzień wcześniej i leżenie. Piołun, rumianek itp.
Pojechaliśmy na zakupy a po zakupach było ciut lepiej ale cały czas bardzo wydęty brzuch.
Zjadłam filiżankę rosołu z makaronem. Nagle ból się spotęgował i przez 40min nie mogłam dojść do siebie. Miałam cały czas stan przed omdleniem. Leżałam na podłodze w pozycji embrionalnej. Wszyscy na mnie krzyczeli że natychmiast na pogotowie itd. Ja cały czas miałam uczucie strasznego zmęczenia i bardzo chciało mi się spać. Okropnie.
Po godz męki pojechaliśmy na pogotowie. Ciśnienie miałam 60/90. Pani doktor z pogotowia stwierdziła że to może być jelitówka zaleciła picie coli wy gazowanej. Piłam colę 3 dni praktycznie nic nie jedząc. Było ciut lepiej. W 4 dniu nie piłam coli i boleści znów przyszły.
Poszłam na badania krwi. Wyniki ok. OB na granicy stanu zapalnego. Helicobakter wysoki.
Lekarz oczywiście dał antybiotyki dwa... 2 tyg stosowania. Ciągle niedobrze, wydęcia itp. Do tego sporadyczny ostry ból gardła. Alergie nękające od maja nie pomagają żadne leki.
Gastrolog w zeszły poniedziałek stwierdził Zespól Jelita Drażliwego. Dał leki. Zero efektów. Stan nadal beznadziejny. W piątek doszło według okulistki zapalenie wirusowe spojówek.
Leki żeby się nie przerodziło w bakteryjne zapalenie do oka- same krople. Do dziś zero efektów, wręcz jest gorzej. Czuję się zmęczona, ciężka i mam do wszystkiego niechęć.
Przy stosunkowo normalnym funkcjonowaniu utrzymuje mnie synek 2 letni z którym jestem 15h dziennie sama. Ogólnie padam na twarz. O marca stosuję lekką dietę ale ciągle chce mi się czegoś słodkiego. Nie chudnę. Waga stoi w miejscu. Nie wiem co mam robić. Od soboty pije citrogrept bo kupiłam żeby zwalczyć problem z okiem bo to straszny dyskomfort. Wczoraj wyczytałam w książce Tomaka żeby jeść przez 2 tyg codziennie wieczorem ząbek czosnku. Zjadłam wczoraj. Przepaliło mnie strasznie.
Nie wiem czy mam iść gdzieś do lekarza czy lepiej próbować walczyć z tym sama.
Wiele objawów wskazuję na kandidę ale z tego co czytam lekarze raczej tego nie leczą. Co robić ? Jestem wykończona już.
Myślę też o wodzie utlenionej. Ale może czosnek i citrogrept z wodą utlenioną to za dużo.
Z priobiotyków od tygodnia biorę Trilac według zaleceń Gastrologa. Może go zmienić na coś mocniejszego? Nie wiem co robić... czuję się fatalnie.... Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: Podejrzewam candidę co robić? 11.07.11, 18:15
      Ciężka sprawa.Napisz więcej o tej coli bo tego jeszcze nie słyszałem.
      Stosowanie diety,mikstury jawo czy lepszych probiotyków na pewno nie zaszkodzi.
    • monhann2 Re: Podejrzewam candidę co robić? 14.07.11, 17:19
      Coca-cola jest dobra przy zatruciach pokarmowych jak i przy zwyklej jelitowce.

Masz racje, ze lekarze tego nie lecza, przynajmniej tutaj, gdzie mieszkam. Nie wiem jak w Polsce. Jesli to jest rzeczywiscie candida to mozesz uporac sie z tym sama. Walka jest jednak dosc dluga i meczaca. Przede wszystkim scisla dieta. Zadnych slodyczy, chleba, wypiekow, niczego, gdzie sa drozdze, zadnych konserwantow. To pozywka dla drozdzy. Musisz je "zamozyc glodem" wtedy powoli sie poddadza. Ja osobiscie nie wierze w wode utleniona i bylabym ostrozna. Sama mialam candide ogolnoutrojowa, z ktora sie dlugo zmagalam, raz ja wyleczylam (tak mi sie zdawalo) ale niestety powrocila. Dopiero konskie dawki probiotykow, brane przez pol roku (nie wiem ile ten Trilac ma aktywnych bakterii, bo nie mieszkam w Polsce?) w polaczeniu ze scisla dieta przez ok 3 miesiace wytepily grzyba. Dzienna dawka probiotyku musi miec co najmniej 50 miliardow aktywnych bakterii. Sprawdz ile ma ten Trilac? Nie bralam zadnych lekow przeciwgrzybicznych. Jedynie dieta+probiotyki+chlorofil (rozpuszczony w wodzie, ktora pilam)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka