Dodaj do ulubionych

ciasteczka bez cukru

01.01.12, 18:12
znalazłam takie ciasteczka bez cukru i konserwantów i pozwalam sobie na nie w chwilach największej słabości:
www.tuekosklep.pl/pl/p/Herbatniki-weganskie-orkiszowe-BIO-190g/242
myślicie że od czasu do czasu można gdy przychodzi kryzys i gryzę ściany bo chce mi się słodkiego????
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: ciasteczka bez cukru 01.01.12, 18:35
      O Jezu, ten brak słodkości jest makabryczny.
      Próbowałaś je? Dość drogo wychodzą.
      Ja ostatnio zamówiłem sobie zwykłą babką ze stewią zamiast cukru.
      Wychodzi z lekkim zakalcem ale pychota.
      Wcześniej próbowałem ze słodzikami, też da się jejść.
      Zasada odnośnie słodkości (u mnie) gdy chciałem pogrzeszyć brałem dodatkowo probiotyk plus płukałem usta płynami antygrzybiczymi. Uchodziło na sucho.
      • kura_niedomowa Re: ciasteczka bez cukru 02.01.12, 15:37
        nie wytrzymuję bez słodyczy. są dość drogie, to prawda, ale od czasu do czasu moge je kupić. a jak takie drogie to i mniej zjemsmile gdyby kosztowały 2 zl jadłabym je codzienniesmile
        więc wychodzi na to że ich cena to akurat zaleta w moim przypadku hehe
        • chorowitka85 Re: ciasteczka bez cukru 02.01.12, 21:20
          spróbujcie gotowanej na sypko kaszy jaglanej z dodatkiem cynamonu, wanilii, stevii, kardamonu lub/i imbiru, odrobiny soku z cytryny i szczypty soli, można sobie jeszcze dodać odrobinę jabłka razem do gotowania (ja czasem dodaję wyjątkowo kawałek pokrojony na maleńkie kawałeczki, tak, że kasza ma fajny smaczek), a po ugotowaniu polać łyżką oleju kokosowego i ewentualnie dodać jeszcze zmielonych pestek dyni/słonecznika/ziaren sezamu/migdałów/orzechów. taka kasza jaglana na słodko świetnie zaspakaja apetyt na słodycze. u mnie przynajmniej to działa, polecam. smile teraz w wilgotnym zimnym okresie dobrze jest wcześniej kaszę podprażyć (traci swoją wilgoć i zyskuje ogrzewający charakter).
          • kura_niedomowa Re: ciasteczka bez cukru 11.01.12, 13:44
            chorowitka - pycha przepis. wypróbuję na pewno! ale z ciasteczek nie zrezygnujęwink
          • chorowitka85 Re: ciasteczka bez cukru 11.01.12, 15:06
            no ja kaszę jaglaną na słodko uwielbiam, zresztą na słono z duszonymi warzywami i oliwą też. smile
            do gotowania można dodać trochę masła klarowanego (lub normalnego z laktozą jeśli ktoś może).
            kasza jaglana jest na szczycie moich top produktów żywnościowych. smile a jedzona systematycznie naprawdę zmniejsza ochotę na słodkie pokarmy.
            bardzo dobra jest też w przeziębieniu i chorobie, w ubiegłym roku monodietą jaglaną leczyłam grypę, inni wokół mnie ciężko ją przechodzili a ja łagodnie i tylko kilka dni. w okresie jesienno-zimowym ważne jest podprażenie kaszy.
          • diabetyk7 Re: ciasteczka bez cukru 02.02.12, 23:55
            Ja polecam słodycze bez cukru z ksylitolem i fruktozą na www.diabetyk.sklep.pl
            • diabetyk7 Re: ciasteczka bez cukru 02.02.12, 23:56
              mają dobre słodycze i ciasteczka bez cukru,równieżsmile
    • a8ie Re: ciasteczka bez cukru 16.01.12, 12:48
      Pewnie, ze mozna! nawet Tombak radził czasem.
      Ja jak już nie moge wytrzymac to jem jakieś wegańskie albo witariańskie samoróbki smile
      Tylko oczywiscie bez faszerowania cukrem.
      pozdrawiam
      • diabetyk7 Re: ciasteczka bez cukru 02.02.12, 23:58
        to skosztuj słodyczy bez cukru,sklep internetowy dla diabetyków
        www.diabetyk.sklep.pl
        • kura_niedomowa Re: ciasteczka bez cukru 12.03.12, 16:10
          ale nam fruktozy nie wolno diabetyku7...więc te Twoje słodycze odpadają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka