Dodaj do ulubionych

Problemy skórne.

29.04.13, 16:53
Witam już od jakiegoś czasu biorę flukonazol ponadto zazwyczaj wieczorem kefir do probiotyków sanprobi super formula. podczas leczenia zauważyłem pogorszenie stanu cery. fakt miałem z nią problemy już od jakiegoś czasu ale teraz nasiliły się jeszcze bardziej tzn mam przesuszone usta, twarz również i schodzi mi skora z kącików nosa no i do tego wypryski na czole. tak jak wspominałem znacznie bardziej nasilone. nie wiem to jakiś proces oczyszczania się organizmu z candidy i z czasem sytuacja się poprawi ? odnośnie diety nie jestem zwolennikiem jakiś rygorystycznych dlatego jedynie co jem niedozwolonego to tylko ziemniaki no i trochę więcej białka w postaci kefirów, twarogów (ćwiczę na siłowni) ale nie sadze żeby to były jakieś wielkie odstępstwa.
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: Problemy skórne. 01.05.13, 21:01
      Ziemniaki nie są wcale niedozwolone. Jak masz wypryski na czole to może też być to trądzik.
      Spróbuj olejki z serii AC od dr Nemo. Mojemu synowi pomogły.
    • tristi123 Re: Problemy skórne. 03.05.13, 22:34
      Ja męczyłam się i z tradzikiem i z wągrami a do tego z przesuszającymi skórkami. Od lutego, chyba jakoś od końca zaczęłam stosowanie alg mikroorganicznych na jogurt i wodę tak na zmianę i widze na chwilę obecna poprawe skory o 95% - te brakujace 5 % to jeszcze to ze mam troche plamek po starych krostkach, ale one tez juz baaaaaaaaardzo zjasnialy, wiec jestem dobrej mysli. Najwazniejsze, ze tradzik minął!!!! HURA smile)))
      • jan440 Re: Problemy skórne. 04.05.13, 09:21
        Algi na trądzik, pierwsze słyszę.
        Napisz więcej co jest w tych algach.
        • tristi123 Re: Problemy skórne. 04.05.13, 13:49
          Na opakowaniu jest napisane tak: "Skład: Ascophyllum nodosum & ProBio Puder", więc to jedyne składniki. A co więcej napisać?? ja uważam, ze być może działają, bo w połączeniu z tym Pudrem maja zintensywikowane działanie, ten puder jest robiony na bazie Lava Clay.
          • jan440 Re: Problemy skórne. 04.05.13, 14:29
            A co to jest Lava Clay?
            • tristi123 Re: Problemy skórne. 04.05.13, 14:49
              Glinka naturalna, ten ProBio Puder jest właśnie z niej robiony i do tego są tam zaszczepiane jakieś mikroorganizmy. Ja w każdym bądź razie jak do tej pory jestem zadowolona, zostały jeszcze te plamki po krostach, ale te bardziej stare, bo trądzik miałam odkąd pamiętam. Maska je wybiela systematycznie, tak czy tak najważniejsze, że krosty mnie już opuściły smile
              • jan440 Re: Problemy skórne. 04.05.13, 17:06
                Jakie mikroorganizmy?
                • benio666 Re: Problemy skórne. 06.05.13, 14:36
                  ja jednak bym zwalał winę na toksyny smile gdy zacząłem się oczyszczać (mineralka z cytryną) w miarę wszystko się uregulowało. jednak fluco dosyć poważnie obciąża organizm. Ponadto zauważyłem, że mam ucisk pod żebrami w okolicach wątroby. czyżby nadmiernie przeciążenie? muszę się skonsultować z lekarzem i jak najszybciej przejść już na coś naturalnego typu candex, srebro koloidalne czy olejek oregano.
                  • jan440 Re: Problemy skórne. 06.05.13, 21:51
                    No to chyba wszyscy wiedzą , że Fluconazol powoduje m.in.zapalenie wątroby i jej poważne obciążenie. Na każdej ulotce jest napisane.
                    • danka123abc2 do jan440 09.05.13, 10:02
                      na innym watku przeczytalam, ze wyleczyl pan syna z trądzkiu olejkami dr Nemo. ile twalo to leczenie???
                  • danka123abc2 do benio666 09.05.13, 10:00
                    a jak nalezy się oczyszczac mineralka z cytryna????prosze o info
                    pozdrawiam
                    • jan440 Re: do benio666 10.05.13, 09:46
                      Nie mam pojęcia jak się oczyszczać mineralną z cytryną.
                      Odnośnie olejków na trądzik:
                      po 3 dniach stosowania były zauważalne zmiany
                      po 3 tygodniach było po zmianach
                      Jak nie chcesz wydawać kasy to napisz, że chcesz otrzymać darmowe próbki.
                      • danka123abc2 Re: do jan440 10.05.13, 15:54
                        Moj syn ma problem z trądzikiem-dlatego interesuje mnie to interesuje.Własnie jest w trakcie smarowania AC3 i AC4- co 3 dni zmiana.
                        czy trądzik był smarowany 3 razy dziennie u pana syna ???? ( ile lat wczesniej go leczył??)
                        A co z przebarwieniam po tradziku ?? czy też zeszly ????
                        • jan440 Re: do jan440 10.05.13, 20:48
                          Trądzik nie był nasilony, na początku 3 razy dziennie, potem 2x.
                          Przebarwienia nie zniknęły ale zdecydowanie pojaśniały, stały się mniej widoczne.
    • expert_lecz_paznokcie Re: Problemy skórne. 11.06.13, 15:54
      Witam,
      Opisywane objawy sugerują łojotokowe zapalenie skóry, które wiąże się ze zwiększoną reaktywnością na drożdżaka Malessezia furfur występującego fizjologicznie na naszej skórze. Należałoby zastosować szampon przeciwgrzybiczy np. Pirolam, ponieważ głowa jest rezerwuarem tego drożdżaka oraz leczenie miejscowe. Najlepiej zgłosić się do dermatologa, który dobierze najlepsze leczenie.
      Pozdrawiam,
      Ekspert Lecz Paznokcie
    • bbasia12345 Re: Problemy skórne. 14.10.13, 13:46
      mi na candide pomogly chinksie ziola (kupilam w uk) - sprobuj. ja juz sie czuje normalnie tak jak kiedys smile bbasia12345@gmail.com
    • butterfly855 Re: Problemy skórne. 19.09.18, 11:27
      Ja też miewam problem z wypryskami, ale stosuje krem z linii Extra Pharm i jest o wiele lepiej ! Jestem mega zadowolona .
      Jak coś to pisz na maila izusjak@gmail.com. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka