tojaa33 24.09.05, 17:49 ...który najlepszy? ile tabletek dziennie bierzecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikx2 Re: czosnek w tabletkach... 24.09.05, 17:58 Skopiowalam Ci wypowiedz na temat dr.Janusa z innego watku Czynnym związkiem czosnku jest tzw. alicyna /aliacyna/. W surowym czosnku jest rózna zawartość tego związku, gdyż na róznych glebach jest hodowany. Jako lekarz jestem przyzwyczajony do dawek standaryzowanych. Polecam kapsułki z czosnkiem firmy Walmark gdyż zawartość aliacyny w 1 kaps. wynosi 1000 mg. Po nim dopiero czosnek firmy KRKA w 1 kaps. zawiera około 240 mg. Innych już nie będę wymieniał. Bardzo polecam też jedzenie surowego czosnku ze względu na zawartość w nich olejków eterycznych, które mają działanie bakteriobójcze. Roztwory wobne czosnku są skuteczne już w rozcieńczeniu 1 10 000. Odpowiedz Link
monikx2 Re: czosnek w tabletkach... 24.09.05, 18:00 Na temat czosnku -oczywiscie,tak mialo byc. Odpowiedz Link
tojaa33 Re: czosnek w tabletkach... 26.09.05, 18:01 www.farmacja.gal.com.pl/farmacja_alliogal.php dziś kupiłam takie w herbapolu, też nieźle bo 350mg w kapsułce Odpowiedz Link
asiabed Re: czosnek w tabletkach... 26.09.05, 18:10 Wiecie, ja juz sie nie moge polapac w tych tabletkach. Jeden producent okresla ilosc maceratu w tabletce, inny - ilosc ekstraktu, a jeszcze inny - wyciagu. Wartosci sie roznia, a ja juz nie wiem co z czym porownywac i ktore tabletki sa tak naprawde najlepsze (maja najwieksza zawartosc substancji czynnej czosnku - alicyny) - pani w aptece nawet nie umiala mi pomoc, a ja jak zaczelam porownywac te dane - to w koncu kupilam czosnke KRKA (bo Walmarka nigdzie nie moge kupic) - polecane przez dr Janusa. Wiecie jak to jest z tymi wartosciami? Odpowiedz Link
tojaa33 Re: czosnek w tabletkach... 26.09.05, 18:42 rzeczywiście ,ja też stałam jak zaczarowana w tym Herbapolu ,porównywałam i nie wiedziałam na które się zdecydować...pocieszę Cię,są jeszcze tabletki z zawartoscią suszonego czosnku)) Odpowiedz Link
asiabed Re: czosnek w tabletkach... 26.09.05, 19:29 No tak, pewnie z herbapolu Krakow I jak tu nie zwariowac? Odpowiedz Link