Dodaj do ulubionych

Babka Płesznika

05.10.05, 11:32
Podaje namiary na sklep w ktorym mozna kupic babke płesznika.Pytajcie jeszcze
po aptekach.Producentem jest Herbapol Krakow.
www.domzdrowia.pl/index.phtmlsid=a72c04e4f41b33fac26658489ab9a1ae&action=produkt_szczegoly&pid=41404&k=27
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Babka Płesznika 05.10.05, 11:38
      www.herbapol.krakow.pl/GOTO/index.php?gid=zakupy&sid=pokaz_ksiazke&prod_ID=77
      Mozna sprobowa tez w sklepie producenta.
      pozdr.Asia
      • jullieta Re: do asiabed 05.10.05, 17:43
        Ja przyjmuję Babkę Płesznika w preparacie Colon C. Weszłam na tę stronę, którą
        podałaś, z ciekawości, a tam napisane"... uzupełnia dietę w cukry proste:glukozę
        i fruktozę..."!!! I co teraz? My mamy się wystrzegać cukrów prostych, a wychodzi
        na to, że te nasionka mają tyle cukrów? Co robić?
        • asiabed Re: do asiabed 05.10.05, 23:13
          hmm,
          na stronie p. Rozanskiego (luskiewnik.webpark.pl/fitoterapia2002.htm)
          znalazlam info: Nasiona babki zawierają śluzy (ok. 12%), olej tłusty (ok.3%),
          aukubinę, garbniki, kwas galakturonowy, skrobię, ramnozę, arabinozę, ksylozę,
          flawonoidy, białka, sole i in.

Wczytalam sie tez w opis Colon C i wynika z tego, ze producent stosuje luski
          nasion babki plesznik (ale moze nie mam racji).

Powiem szczerze, ze juz sama zglupialam jak to jest z tymi cukrami prostymi w
          nasionach tej rosliny. Poszukam jeszcze, jak cos znjade - dam znac.
          Dobrze,ze zwrocilas na to uwage Julieta, bo ja tak na "szybkiego" przelecialam
          ten opis prepartau herbapolu..
          pozdrawiam,Asia
        • grakit Re: do asiabed 05.10.05, 23:48
          Colon C tez ma w sobie frukto cos tam.Bylam dzisiaj w aptece i czytalam jego
          sklad. Jak na razie kupilam sobie nasionka Płesznika i wlasnie je trawie.
          Zobaczymy co z tego wyniknie. Zjadlam minimalna dawke i popilam duza iloscia
          wody. Jutro sie okaze jaki to ma skutek.Pozdro.
          • asiabed Re: do asiabed 06.10.05, 00:15
            Fruktooligosacharydy (prebiotyki)-
            to naturalny składnik występujący w roślinach takich, jak szparagi, pory, cebula
            czy czosnek. W dużych ilościach obecne są także w karczochach, z których się je
            najczęściej pozyskuje. Fruktooligosacharydy zawarte w Colon C są w 100%
            pochodzenia roślinnego. Badania naukowe przeprowadzone w USA i Japonii dowodzą,
            iż fruktooligosacharydy stosowane jako uzupełnienie diety modyfikują florę
            jelitową i zwiększają populację bakterii z rodzaju Lactobacillus.
            • homeopatkaqq Re: do asiabed 07.10.05, 15:38
              Z moich obserwacjii wynika ,ze obok stosowania siety to tylko babka plesznika +
              blonnik zazywane codziennie daja mi swietna poprawe w "malej".
              Poprostu nic nie czuje,zero swedzenia, mam wrazenie jakby problemy kobiece mnie
              nie dotyczyly.
              • homeopatkaqq Re: do asiabed 07.10.05, 15:39
                obok stosowania DIETY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka