14.12.05, 19:25
Stworzylam ten watek dla prowadzenia dyskusji bez konkretnego tematu.Same
inne watki spadaja na dol , byc moze tutaj bedzie mozna prowadzic ciagla
gadke co wydaje mi sie bardziej przyjemne i interesujace.
Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: DYSKUSJA 14.12.05, 19:44
      no to o czym pogadamy?

wiecie, ostatnio zrobilam sobie pomadke (naturalna) do ust. taki balsam. Ale
      jestem zadowolona z efektowsmile super rzecz.
      W ogole ostatnio mam faze na naturalne kosmetyki - kupilam sobie mydelko robione
      z roslinnych tluszczow, do wlosow uzywam lotionu z soku cytrynowego (super
      usztywnia, ale nie obciaza wlosow), twarz przemywam alocitem, smaruje olejem
      winogronowym...i jestem cala happy, ze mniej wydaje na badziewne kosmetyki.

Zauwazylam tez, ze kuracja ziolowa na nerki sluzy mojej cerze. Od dwoch tygodni
      pije wywar z ziol - i widze poprawe, a moze ta poprawa takze dlatego, ze twarz
      zaczelam myc mydelkiem naturalnym....

• misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 14.12.05, 21:38
        Ja gdzies mialam jakas fajna stronke o naturalnych kosmetykach .Jak znajde to
        Ci podam.
        Asia ni emyslalam ze jestes jeszcze na forum , nie w te watki zagladam chyba :-
        ))

Kiedys mowilas o pelni ksiezyca i stosowaniu kuracji w zwiazku z tym.Moglabys o
        tym powiedziec.Z tego co wiem to sa jakies fazy.Pozdrawiam
        • asiabed Re: DYSKUSJA 14.12.05, 21:52
          Jutro jest pelnia!
          wlasnie jutro zaczynam kuracje ziolowa na pasozyty. + zapping.

Pisalismy juz kilka razy nt faz ksiezyca - kurcze, w ktorym to bylo watku...w
          ktoryms w tytule z pasozytami, lambliami, albo zapperem.

I dzieki z gory za adres tej stronki!
          ja podam dla zainteresowanych - te do ktorych dotarlam:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26078
          f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1666818&start=1860
          www.apis.lco.pl/
          www.spaindex.com/HomeSpa/Spa%20at%20Home.htm
          www.kosmetykanaturalna.pl/index.php
          ekosens.pl/onas.html
          luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm
          www.fitomed.pl/sklep.php
          www.jaworek.net/kosmetyki/js_index.html
          www.polonia-serwis.de/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=79
          pozdrawiam!
    • grakit Re: DYSKUSJA 15.12.05, 11:24
      Ten watek powinien nosic nazwe"gadka szmatka"smile wczoraj dostalam ksiazke
      H.Clark i czytam ja z zapartym tchem. Tak sobie pomyslalam ze zamowie ja na
      prezent dla taty i jego zony. Oboje choruja i na pewno beda z zainteresowaniem
      czytali te lekture.Zaloze sie ze beda z prezentu zadowoleni::smile
      • asiabed Re: DYSKUSJA 15.12.05, 16:35
        Ja musze jeszcze dorwac "zycie bez pasozytow" malachowa. ale to chyba juz w
        nowym rokusmile
        Ostatnio gdzies przypadkiem przeczytalam, ze boraks ma dzialanie toksyczne (w
        duzych ilosciach stosowany). Clark bazuje na boraksie jako produkcie do mycia,
        prania - tylko nie do jedzenia...

Ostatnio wyprobowalam jej przepis na dezodorant - z tlenku cynku (kupilam na
        www.kosmetykanaturalna.pl) i wody (1 czesc cynku:3 czesci wody), przelalam to
        sibie do pojemnika po dezodorancie nivea w kulce - i spoko, jest calkiem dobry.
        Zostawia wprawdzie bialy slad pod pacha (wiec nadaje sie do jasnych ciuchow..),
        ale skuteczny jest. No moze nie sprawdzi sie w przypadku bardzo stersujacych
        chwil z rana, albo emocjonujaco-aktywnej fizycznie pracy, ale w spokojnej 9
        godzinnej pracy - sprawdza sie (przynajmniej u mnie, a powiem, ze stosowalam
        czesto super mocne antyperspiranty - i efekt zapachowo nie byl w cale zadowalajacy).
        Dzisiaj natomiast sprobowalam dezodorant z citroseptu i wody (w okolo 30 ml wody
        rozpuscilam 20 kropli), posmarowalam sie i takze dziala. Jestem zadowolona smile

• misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 15.12.05, 18:39
          Ja mam ksiazke clarka zciagnieta z internetu i jeszcze jej nie przeczytalam.
          Szukam jak zmniejszyc moje bole miesiaczkowe ktore sa nie do zniesienia.Czuje
          jak mnie boli az po jelita smile)
          albo zajde w ciaze smile)
    • grakit Re: DYSKUSJA 16.12.05, 09:07
      Jak minela nocka w pelni ksiezyca? Ja spalam jak niemowle i wstalam wypoczeta i
      swieza jak skowroneksmileZadnych sensacji podczas snu.
      • michell Re: DYSKUSJA 16.12.05, 09:47
        wlasnie wlasnie. co z ta pelnia ksiezyca? tez sie wyjatkowo dzis wyspalam i
        czuje sie obecnie calkie calkiem ;o) gdzies ktos mial napisac o tej pelni...
        moze tui jest wlasciwe miejsce? :o) pozdrowionka (dawno nie zagladalam tu na
        forum gazetowe...)
        • misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 16.12.05, 18:26
          No ja tez bym chciala wiedziec jak to jest z tymi fazami ksiezyca.Mam stronke z
          kalendarzem ale nie mam czasu poszukac nic na ten temat
          Ja ostanio sie poce w nocy czego nigdy nie bylo.Zazywam dwa tysiace mg witaminy
          C.Byc moze to ta reakcja.
          Pozdrawiam
          • asiabed Re: DYSKUSJA 16.12.05, 19:29
            Ja dzisiaj spalam tak sobie, nawet dobrze. ale wstalam niewypoczeta - choc
            spalam dluzej niz zwykle (o godzine). Rano myslalam, ze zasne na siedzaco. Ale
            wczoraj robilam pierwszy zapping - wiec moze to efekt tego zabiegu.
            • jullieta Re: DYSKUSJA 16.12.05, 19:49
              A mnie się tak jakoś wydłużyły zęby, znaczy kły ...(co to może być?).
              • misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 16.12.05, 20:42
                No to juz wilkolak jestes , nie ma rady.....smile)))))
            • misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 16.12.05, 20:44
              No ja sie przymierzam do zappera, bedzie jazda...smile))
              • jullieta Re: DYSKUSJA 17.12.05, 20:34
                Ups, wilkołak, powiadasz? I tak od czosnku mnie odrzuca, a my powinniśmy tonami
                go jeść...
                No, dobra, teraz poważnie, to gdzie i za ile mogę kupić zappera?
                • jullieta Re: do asiabed 17.12.05, 20:56
                  Asiu, napisz proszę, gdzie kupiłaś zappera i termomixa (nigdy o nim nie
                  słyszałam) i po ile?

Pozdrawiam przedświątecznie.
                  • asiabed Re: do asiabed 17.12.05, 21:34
                    Julietta, zapper - kupilam na allegro z firmy BioNika (zaklad elektroniczny),
                    wyglad zappera i wykonanie jest w porzadku. Zaplacilam za niego cos kolo 60 zl.

Termomix - uch....kupilam go (a raczej kupila go moja mama) chyba z 5 lat temu,
                    podczas pokazu w domu (cos jak pokaz ganrkow amwaya) - bo wowczas ta firma tak
                    dzialala. Nie wiem jak jest teraz - moze w necie da sie znalezc nowy. widzialam
                    na pewno na allegro - ale nie wiem czy nowy czy uzywany. Kosztowal wowczas (gdy
                    kupowalam go z mama) chyba cos kolo 2,5 tysiaca (mama wziela go na raty).
                    maszynka jest fajna - teraz stoi u rodzicow, wiec z niej nie korzystam. Mozna w
                    niej mielic wszystko - lod, kawe, orzechy, zboza na wlasna make, cukier (twu) na
                    cukier puder, bulke tarta (fe), robic jogurt, przeciery dla dzieci, zupy kremy,
                    bita smietane - faktycznie to chyba wszystko mozna w tym robic..smileTylko trzeba
                    sie przyzwyczaic. Mozna nawet gulasze gotowac i zupy nieprzecierowe. Ma
                    regulowany stopien szybkosci obrotow nozy, na najnizszym stopniu - w zasadzie
                    miesza, nie szatkuje. Garnek miksujaco -gotujaco -mieszajacy wykonany jest z
                    metalu (jakas stal nierdzewna), ostrza takze, dodatkowe komponenty - z plastyku
                    dobrej jakosci. sama maszynka nie zajumuje duzo miejsca. Aha - ma taka nadstawke
                    do gotowania na parze (dwie warstwy) - wiec mozna sobie robic na parze co sie
                    zechce. Myje sie latwo - wystarczy wlac do naczynia miksujacego goraca wode,
                    zamknac pokrywka, wlaczyc opcje turbo.. a potem tylko oplukac pod bierzaca woda.
                    Ogolnie rzecz fajna, przydatna - tylko troche kosztowna (nadal cena jest chyba w
                    granicach tych 2 tysiecy - ale nie jestem pewna).

pozdrawiam serdecznie, Asia

• jullieta Re: do asiabed 17.12.05, 22:17
                      Bardzo, bardzo dziękuję za informacje.
                      Tak jak cena zappera mnie mile zaskoczyła, tak tego cacka termo powaliła! No
                      może sprawię sobie jako prezent ślubny? Ale rzeczywiście, to to cacko wszystko
                      może! Popatrzę za zapperem na Allegro, teraz powoli kończę kurację na pasożyty,
                      mogłabym zacząć zapping, choć wiem, że najlepiej stosować te dwie metody, ale
                      cóż, tak bywa.
                      A w ogóle, to widzę bardzo dobre efekty tej kuracji.Wysypka skórna zmniejszyła
                      się tak, że nawet nie chcę głośno mówić... Marzę, aby tak przez jakiś tydzień
                      żadnej krostki, ach! Tylko ten piołun bardzo wysusza mi skórę na twarzy, a
                      dodatkowo chodzę na mikrodermabrazję, i aby mieć komfort muszę smarować non stop
                      twarz kremami i mazidłami.Ale wytrzymam! Oby tylko efekty były długotrwałe!

Pa,pa.
                  • elpasz Re: do asiabed 17.12.05, 22:15
                    Wczoraj widziałam na allegro 5 szt, ceny od 1900zł do 2600.
                    Asiu tez mam taki jak Twoja mama, czy mieliłaś w tym mięso lub kości (dla
                    psiaka).Troche się boję by nie zniszczyć noży kośćmi, jeszcze nie próbowałam
                    • asiabed Re: do asiabed 17.12.05, 23:51
                      Nie, w termomixie ne mielilam kosci. Ale w domu - wczorj - mielilam w zwyklym
                      Braunie mieso z chrzastka, kosci balam sie tam wrzucac...
                      Do termomixu - moze lepiej tez nie wrzucac kosci. aktycznie noze maga tego nie
                      wytrzymac. hyba pozostaje maszynka do miesa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka