misiaczekmoj 14.12.05, 19:25 Stworzylam ten watek dla prowadzenia dyskusji bez konkretnego tematu.Same inne watki spadaja na dol , byc moze tutaj bedzie mozna prowadzic ciagla gadke co wydaje mi sie bardziej przyjemne i interesujace. Co wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiabed Re: DYSKUSJA 14.12.05, 19:44 no to o czym pogadamy? wiecie, ostatnio zrobilam sobie pomadke (naturalna) do ust. taki balsam. Ale jestem zadowolona z efektow super rzecz. W ogole ostatnio mam faze na naturalne kosmetyki - kupilam sobie mydelko robione z roslinnych tluszczow, do wlosow uzywam lotionu z soku cytrynowego (super usztywnia, ale nie obciaza wlosow), twarz przemywam alocitem, smaruje olejem winogronowym...i jestem cala happy, ze mniej wydaje na badziewne kosmetyki. Zauwazylam tez, ze kuracja ziolowa na nerki sluzy mojej cerze. Od dwoch tygodni pije wywar z ziol - i widze poprawe, a moze ta poprawa takze dlatego, ze twarz zaczelam myc mydelkiem naturalnym.... Odpowiedz Link
misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 14.12.05, 21:38 Ja gdzies mialam jakas fajna stronke o naturalnych kosmetykach .Jak znajde to Ci podam. Asia ni emyslalam ze jestes jeszcze na forum , nie w te watki zagladam chyba :- )) Kiedys mowilas o pelni ksiezyca i stosowaniu kuracji w zwiazku z tym.Moglabys o tym powiedziec.Z tego co wiem to sa jakies fazy.Pozdrawiam Odpowiedz Link
asiabed Re: DYSKUSJA 14.12.05, 21:52 Jutro jest pelnia! wlasnie jutro zaczynam kuracje ziolowa na pasozyty. + zapping. Pisalismy juz kilka razy nt faz ksiezyca - kurcze, w ktorym to bylo watku...w ktoryms w tytule z pasozytami, lambliami, albo zapperem. I dzieki z gory za adres tej stronki! ja podam dla zainteresowanych - te do ktorych dotarlam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26078 f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1666818&start=1860 www.apis.lco.pl/ www.spaindex.com/HomeSpa/Spa%20at%20Home.htm www.kosmetykanaturalna.pl/index.php ekosens.pl/onas.html luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm www.fitomed.pl/sklep.php www.jaworek.net/kosmetyki/js_index.html www.polonia-serwis.de/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=79 pozdrawiam! Odpowiedz Link
grakit Re: DYSKUSJA 15.12.05, 11:24 Ten watek powinien nosic nazwe"gadka szmatka" wczoraj dostalam ksiazke H.Clark i czytam ja z zapartym tchem. Tak sobie pomyslalam ze zamowie ja na prezent dla taty i jego zony. Oboje choruja i na pewno beda z zainteresowaniem czytali te lekture.Zaloze sie ze beda z prezentu zadowoleni:: Odpowiedz Link
asiabed Re: DYSKUSJA 15.12.05, 16:35 Ja musze jeszcze dorwac "zycie bez pasozytow" malachowa. ale to chyba juz w nowym roku Ostatnio gdzies przypadkiem przeczytalam, ze boraks ma dzialanie toksyczne (w duzych ilosciach stosowany). Clark bazuje na boraksie jako produkcie do mycia, prania - tylko nie do jedzenia... Ostatnio wyprobowalam jej przepis na dezodorant - z tlenku cynku (kupilam na www.kosmetykanaturalna.pl) i wody (1 czesc cynku:3 czesci wody), przelalam to sibie do pojemnika po dezodorancie nivea w kulce - i spoko, jest calkiem dobry. Zostawia wprawdzie bialy slad pod pacha (wiec nadaje sie do jasnych ciuchow..), ale skuteczny jest. No moze nie sprawdzi sie w przypadku bardzo stersujacych chwil z rana, albo emocjonujaco-aktywnej fizycznie pracy, ale w spokojnej 9 godzinnej pracy - sprawdza sie (przynajmniej u mnie, a powiem, ze stosowalam czesto super mocne antyperspiranty - i efekt zapachowo nie byl w cale zadowalajacy). Dzisiaj natomiast sprobowalam dezodorant z citroseptu i wody (w okolo 30 ml wody rozpuscilam 20 kropli), posmarowalam sie i takze dziala. Jestem zadowolona Odpowiedz Link
misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 15.12.05, 18:39 Ja mam ksiazke clarka zciagnieta z internetu i jeszcze jej nie przeczytalam. Szukam jak zmniejszyc moje bole miesiaczkowe ktore sa nie do zniesienia.Czuje jak mnie boli az po jelita ) albo zajde w ciaze ) Odpowiedz Link
grakit Re: DYSKUSJA 16.12.05, 09:07 Jak minela nocka w pelni ksiezyca? Ja spalam jak niemowle i wstalam wypoczeta i swieza jak skowronekZadnych sensacji podczas snu. Odpowiedz Link
michell Re: DYSKUSJA 16.12.05, 09:47 wlasnie wlasnie. co z ta pelnia ksiezyca? tez sie wyjatkowo dzis wyspalam i czuje sie obecnie calkie calkiem ;o) gdzies ktos mial napisac o tej pelni... moze tui jest wlasciwe miejsce? :o) pozdrowionka (dawno nie zagladalam tu na forum gazetowe...) Odpowiedz Link
misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 16.12.05, 18:26 No ja tez bym chciala wiedziec jak to jest z tymi fazami ksiezyca.Mam stronke z kalendarzem ale nie mam czasu poszukac nic na ten temat Ja ostanio sie poce w nocy czego nigdy nie bylo.Zazywam dwa tysiace mg witaminy C.Byc moze to ta reakcja. Pozdrawiam Odpowiedz Link
asiabed Re: DYSKUSJA 16.12.05, 19:29 Ja dzisiaj spalam tak sobie, nawet dobrze. ale wstalam niewypoczeta - choc spalam dluzej niz zwykle (o godzine). Rano myslalam, ze zasne na siedzaco. Ale wczoraj robilam pierwszy zapping - wiec moze to efekt tego zabiegu. Odpowiedz Link
jullieta Re: DYSKUSJA 16.12.05, 19:49 A mnie się tak jakoś wydłużyły zęby, znaczy kły ...(co to może być?). Odpowiedz Link
misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 16.12.05, 20:42 No to juz wilkolak jestes , nie ma rady.....))))) Odpowiedz Link
misiaczekmoj Re: DYSKUSJA 16.12.05, 20:44 No ja sie przymierzam do zappera, bedzie jazda...)) Odpowiedz Link
jullieta Re: DYSKUSJA 17.12.05, 20:34 Ups, wilkołak, powiadasz? I tak od czosnku mnie odrzuca, a my powinniśmy tonami go jeść... No, dobra, teraz poważnie, to gdzie i za ile mogę kupić zappera? Odpowiedz Link
jullieta Re: do asiabed 17.12.05, 20:56 Asiu, napisz proszę, gdzie kupiłaś zappera i termomixa (nigdy o nim nie słyszałam) i po ile? Pozdrawiam przedświątecznie. Odpowiedz Link
asiabed Re: do asiabed 17.12.05, 21:34 Julietta, zapper - kupilam na allegro z firmy BioNika (zaklad elektroniczny), wyglad zappera i wykonanie jest w porzadku. Zaplacilam za niego cos kolo 60 zl. Termomix - uch....kupilam go (a raczej kupila go moja mama) chyba z 5 lat temu, podczas pokazu w domu (cos jak pokaz ganrkow amwaya) - bo wowczas ta firma tak dzialala. Nie wiem jak jest teraz - moze w necie da sie znalezc nowy. widzialam na pewno na allegro - ale nie wiem czy nowy czy uzywany. Kosztowal wowczas (gdy kupowalam go z mama) chyba cos kolo 2,5 tysiaca (mama wziela go na raty). maszynka jest fajna - teraz stoi u rodzicow, wiec z niej nie korzystam. Mozna w niej mielic wszystko - lod, kawe, orzechy, zboza na wlasna make, cukier (twu) na cukier puder, bulke tarta (fe), robic jogurt, przeciery dla dzieci, zupy kremy, bita smietane - faktycznie to chyba wszystko mozna w tym robic..Tylko trzeba sie przyzwyczaic. Mozna nawet gulasze gotowac i zupy nieprzecierowe. Ma regulowany stopien szybkosci obrotow nozy, na najnizszym stopniu - w zasadzie miesza, nie szatkuje. Garnek miksujaco -gotujaco -mieszajacy wykonany jest z metalu (jakas stal nierdzewna), ostrza takze, dodatkowe komponenty - z plastyku dobrej jakosci. sama maszynka nie zajumuje duzo miejsca. Aha - ma taka nadstawke do gotowania na parze (dwie warstwy) - wiec mozna sobie robic na parze co sie zechce. Myje sie latwo - wystarczy wlac do naczynia miksujacego goraca wode, zamknac pokrywka, wlaczyc opcje turbo.. a potem tylko oplukac pod bierzaca woda. Ogolnie rzecz fajna, przydatna - tylko troche kosztowna (nadal cena jest chyba w granicach tych 2 tysiecy - ale nie jestem pewna). pozdrawiam serdecznie, Asia Odpowiedz Link
jullieta Re: do asiabed 17.12.05, 22:17 Bardzo, bardzo dziękuję za informacje. Tak jak cena zappera mnie mile zaskoczyła, tak tego cacka termo powaliła! No może sprawię sobie jako prezent ślubny? Ale rzeczywiście, to to cacko wszystko może! Popatrzę za zapperem na Allegro, teraz powoli kończę kurację na pasożyty, mogłabym zacząć zapping, choć wiem, że najlepiej stosować te dwie metody, ale cóż, tak bywa. A w ogóle, to widzę bardzo dobre efekty tej kuracji.Wysypka skórna zmniejszyła się tak, że nawet nie chcę głośno mówić... Marzę, aby tak przez jakiś tydzień żadnej krostki, ach! Tylko ten piołun bardzo wysusza mi skórę na twarzy, a dodatkowo chodzę na mikrodermabrazję, i aby mieć komfort muszę smarować non stop twarz kremami i mazidłami.Ale wytrzymam! Oby tylko efekty były długotrwałe! Pa,pa. Odpowiedz Link
elpasz Re: do asiabed 17.12.05, 22:15 Wczoraj widziałam na allegro 5 szt, ceny od 1900zł do 2600. Asiu tez mam taki jak Twoja mama, czy mieliłaś w tym mięso lub kości (dla psiaka).Troche się boję by nie zniszczyć noży kośćmi, jeszcze nie próbowałam Odpowiedz Link
asiabed Re: do asiabed 17.12.05, 23:51 Nie, w termomixie ne mielilam kosci. Ale w domu - wczorj - mielilam w zwyklym Braunie mieso z chrzastka, kosci balam sie tam wrzucac... Do termomixu - moze lepiej tez nie wrzucac kosci. aktycznie noze maga tego nie wytrzymac. hyba pozostaje maszynka do miesa... Odpowiedz Link