Dodaj do ulubionych

do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy...

03.02.06, 19:38
Hej, ja tym razem nie o ksylitolu...

Napisz proszę jak stosowałaś mieszankę olej kokosowy, psyllium i glinkę?
Jakie proporcje, ile razy dziennie i jak długo?Przed posiłkiem (ile?), po posiłku?
W Polsce wszystko mogę dostać i zmieszać, ale nie znam proporcji.Acha, a czy
koniecznie musi być woda destylowana? Zimna, ciepła? Ale pytania, sorki.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • calgaryjka Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 04.02.06, 03:55
      serwus ,jak pisałam cały zestaw składa się z 3 butelek plus probiotyk w proszku
      ze specialnym składem do zabijania candidy.Do 240 ml .destylowanej wody
      dodawałam 2 łyżeczki caproil ,1 łyżkę bentonite{glinkę}i1 łyżeczkę
      psyllium,najlepiej aby kubek był zamykany bo trzeba szybko potrząsnąc i
      wypić,aby psyllium nie napęczniało.Pije się zawsze rano na pusty żołądek i nie
      wolno jeść przez conajmniej przez pół godziny,a jeszcze lepiej dłużej.Z objawów
      ubocznych miałam tylko okropny ból gardła przez 4 dni i zniknął nagle jak się
      pojawił ,ale żadnych problemów z wypróżnianiem ,dieta taka sama jak w pierwszym
      stadium leczenia ,ale naprawdę pomaga,wiem na sobie. Probiotyki zawsze na
      wieczór,wiem ,że w Polsce macie wspaniały ProBacti4,nawet moja lekarka kanadyjka
      nie mogła wyjść z podziwu ,gdzie kupiłam takie cudo ,bo te bakterie nie są
      zabijane przez kwas solny żołądka ,tylko się osadzają w jelicie.Naprawdę macie
      wspaniałe środki.Aha woda dest. o tem. pokojowej. Powodzenia .
      • jullieta Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 04.02.06, 19:34
        Dziękuję ślicznie!

We wtorek kupię "caproli" (u nas olej kokosowy MCT), resztę już mam i zaczynam!
        Niepokoiłam się wypróżnianiem po glince, ale jeśli piszesz, że nie ma problemów,
        to jestem dobrej myśli.
        A Probacti4 rzeczywiście jest super, ja stosuję go na zmianę z Fisioflor (firmy
        Aboca). To dopiero cudo - ma jeszcze więcej bakterii i też rozpuszcza się
        dopiero w jelitach.

Pozdrawiam.
        • jullieta Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 04.02.06, 19:37
          Ach, zapomniałam, czy dobrze przeczytałam: 1 łyżka glinki i 1 łyżeczka psyllium?
          No i jak długo można lub powinno się pić? Nie jest, to droga kuracja, więc ja
          mogę nawet pić całe życie, cała mieszanka, to w zasadzie samo zdrowie!

Pa,pa.
          • calgaryjka Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 05.02.06, 05:42
            Cześć ,staraj się tą miksturę mieszać według kolejności jaką podałam ,to
            ważne.Miksturę pije się przez 2 miesiące,następnie przerwa 3 mies. i powtórka
            ,aby dobić resztki grzybów .Ja w marcu zaczynam drugą turę tej mikstury ,w
            przerwie między tą mieszanką piję miksturę pana Słoneckiego.Zapomniałam Ci
            napisać ,że na początku jak będziesz chodzić do toalety to załatwiać się
            będziesz jak "koza " małymi bobkami ,ale to trwa do 4 dni ,a póżniej jelitka się
            czyszczą jak ta lala.Ostatnio zrobiłam test na czystość jelit sokiem z buraków i
            coś wspaniałego ,mocz żółciutki a wypiłam soku 30 ml.a nie tylko łyżkę.Ta
            mieszankę pij tylko 2 razy do roku przez 2 mies.Pa
        • calgaryjka Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 05.02.06, 05:44
          Zazdroszczę Ci tych probiotyków ,ja za każdym razem muszę czekać na przesyłkę z
          Polski,ale dzięki za nową nazwę ,każe kupić teraz te drugie.
          • jullieta Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 05.02.06, 10:38
            Hej,
            jeszcze raz dziękuję.
            Od razu odpowiedziałaś na moje następne pytanie co z miksturą Słoneckiego.
            Rozumiem, że robię przerwę, bo nie można dwóch specyfików naraz zażywać na czczo
            przecież.
            A co do Fisioflor, to kosztuje ok. 25 zł. (drożej niż Probacti), ale kapsułek
            jest 20, a szczepów bakterii 7, w jednej kaps. - 10 miliardów! Aboca
            (www.aboca.com), to firma włoska, więc Fisioflor może u Was jest, tylko jeszcze
            nie wiesz?

Pa.

• calgaryjka Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 10.02.06, 01:18
              cześć dziewczyny, bardzo dziękuję za polecenie mi lepszych probiotyków ,nie mam
              okazji dowiedzieć się o nowościach,ale w Kanadzie nie słyszeli o tej
              firmie.Sprawdziłam ,mają tylko w USAoraz państwach Europy ,więc jesteśmy
              zacofani ,kraj trzeciego świata.Będę miała niedługo przesyłkę z bakteriami i
              zaczynam na nowo pić miksturę z tych 3 związków ,dobiję tą" zarazę" do końca . pa
          • asiabed Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 05.02.06, 11:42
            Ja tez polecam fisioflor. W opakowaniu jest 20 kapsulek, koszt - okolo 28 zl. 1
            kapsulka - 10 mld bakterii - 7 szczepow. Mozna brac nawet 1 dziennie, lub wiecej.
          • homeopatkaqq Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 10.02.06, 04:52
            calgaryjka,
            ale przeciez w Stanach masz duzo silniejsze probiotyki, nawet o mocy 20
            BILIONOW w jednej i okolo 20 rodzajow probiotykow w jednym.
            Zagladnij na www.amazon.com - firma wysylkowa .
            Maja duzo rabatow, obnizki, taniej niz w sklepach ze zdrowa zywnoscia.
            Tu link bezposrednio na probiotyki:
            www.amazon.com/gp/search.html/ref=br_ss_hs/104-3779715-0840711?
            platform=gurupa&url=node%3D3760931&keywords=probiotics&Go.x=15&Go.y=9
            • homeopatkaqq Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 10.02.06, 04:57
              Jeszcze raz wrzuc sobie ten link, bo tamten cos nie dziala.
              www.amazon.com/gp/search.html/ref=br_ss_hs/104-3779715-0840711?platform=gurupa&url=node%3D3760931&keywords=probiotics&Go.x=10&Go.y=7
              • calgaryjka Re: do Calgaryjki-sprawa mieszanki olej kokosowy. 10.02.06, 22:18
                Cześc ,dzięki ,ale ja nie mieszkam w USA ,tylko w Canadziei nie mogę znaleźć
                probiotyku,który jest zabezpieczony przed kwasem solnym żołądka.Mamy nawet taki
                z 30 bl.bakterii ,ale część z nich ginie po dostaniu się do żołądka ,nawet mój
                lekarz prowadzący leczenie był zdziwiony gdzie dostałam enteric probiotyki ,bo
                on takich tutaj nie widział.
      • bardocz Re: do Calgaryjki - ...ProBacti4 15.02.06, 14:16
        calgaryjka napisała:

Probiotyki zawsze na
        > wieczór,wiem ,że w Polsce macie wspaniały ProBacti4,nawet moja lekarka
        kanadyjk
        > a
        > nie mogła wyjść z podziwu ,gdzie kupiłam takie cudo ,bo te bakterie nie są
        > zabijane przez kwas solny żołądka ,tylko się osadzają w jelicie.Naprawdę macie
        > wspaniałe środki.

Calgaryjka, Twoja receptura wygląda zachęcająco, ale nie wiem, czy nas nie
        podpuszczasz??? Sorki, ale nie jestem pewna, czy możemy mieć do Ciebie
        zaufanie... oto, co pisze na wychwalanym prze Ciebie (i ja go chwalę) Pro Bacti
        4: "Producent:Institut Rosell Inc. 8480 ST-Laurent Montreal, Kanada" pachnąca
        żywicą, więc chyba sobie troszkę zakpiłaś??? Pozdrawiam i napisz coś o syropie
        klonowym brrrrrrr
        • calgaryjka Re: do Calgaryjki - ...ProBacti4 16.02.06, 04:50
          cześc ,nie masz się co obawiać ,nie kpię z chorych bo wiem co to znaczy.Sprawa
          zdrowia jest dla mnie na pierwszym miejscu Montreal jest ode mnie bardzo daleko
          około4,5 tys. km i bardzo dużo produktów nie dostaje pozwolenia na sprzedaż
          przez prowincionalny health department.Każda prowincja posiada taki dział ,który
          rozpatruje różne rodzaje leków i specyfików i musi dostać dodatnią opinię aby
          być sprzedawana w sklepach danej prowincji.Ja nikogo nie zmuszam ,ale na sobie
          sprawdziłam i tylko na tym forum proponuję ,bo nie ma to jak sprawdzony środek.
          syrop klonowy jest najlepszym cukrem do słodzenia ,nawet lepszy niż miód ,ale
          nawet w naszej diecie od niego z daleka .Najważniejsze ,aby był 100% naturalny
          ,dużo podrabianych syropów mają dodatek cukru albo syropu z kukurydzy -to jest
          trucizna - i nie kuyuję zadnego produktu z tym syropem.Prawdziwy syrop klonowy
          należy po otwarciu trzymać w lodówce bo po pary dniach kiśnieje . Probiotyki
          naprawdę sprowadzam z Polski ,bo są najlepsze.to na razie na tyle.
        • calgaryjka Re: do Calgaryjki - ...ProBacti4 16.02.06, 06:04
          podaję ci stronę na której dowiesz się konkretnie na temat mieszanki podanej
          wcześniej

www.inno-vite.com
          • sister_moon Re: do Calgaryjki - ...ProBacti4 03.03.06, 19:51
            czy ta mikstura lagodzi grzybice pochwy?
            • calgaryjka Re: do Calgaryjki - ...ProBacti4 03.03.06, 23:03
              to jest najlepszy środek na początkowe pozbycie się grzyba ,trwa dość długo ,ale
              nie leczy grzybicy pochwy. Zrób sobie miksturę pana Słoneckiego ,alocit-którym
              nasanczaj tampony iużywaj na noc .pomaga i nie jest drogi,a możesz też otworzyć
              probiotyk i wsypać na wilgotny tampon .Musisz spróbować co ci najbardziej pomoże
              ,my tutaj testujemy różne środki i one też na każdego działają inaczej.
              • lilith_6 Re: do Calgaryjki - ...ProBacti4 03.03.06, 23:51
                Calgaryjko, czy psyllium trzeba zmielić czy też zarzywać całe nasiona?
              • lilith_6 Re: do Calgaryjki - ...ProBacti4 03.03.06, 23:55
                I czy olej kokosowy musi być tłoczony na zimno?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka