mama.mimi 11.02.06, 09:12 Czy candida ma wpływ na wydzielanie tego hormonu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.janus Re: prolaktyna 11.02.06, 10:10 Tak. Candida powoduje wzrost wydzielania prolaktyny. Odpowiedz Link
balamutka Re: prolaktyna 11.02.06, 10:14 Jestem tego najlepszym przypadkiem. Swego czasu bralam leki na obizenie prolaktyny - nic nie daje! Odpowiedz Link
mama.mimi Re: prolaktyna 11.02.06, 11:32 A wysoką masz prolaktynę? Miałaś profil dobowy robiony? A rezonans? Odpowiedz Link
annakamila Re: prolaktyna 14.02.06, 11:08 Co ma wspolnego candida i prolaktyna.Dlaczego candida mialaby powodowac wzrost prolaktyny? Jesli ktos rozumie to prosze o info bo temet jest mi bliski. Jakies 7 lat temu mialam prolaktyne powyzej 100 i leczylam sie Norprolakiem. Efekty byly i poziom mi sie obnizyl do akceptowanego. Lekarz mi mowil ze wysoki poziom prolaktyny jest sygnalem duzego stresu w zyciu kobiety a nie candidy (o ktorej jeszcze nei mialam pojecia). Anna Kamila Odpowiedz Link
balamutka Re: prolaktyna 14.02.06, 15:22 mama.mimi ginekolog powiedział że nie zrobi mi rezonansu bo nie ma dostępu i że mój poziom prolaktyny jest spowodowany stresem (co za bzdura). Mam wysoki poziom- 3806. Teraz wiem ze to przez drożdżaka. Zresztą leki na obniżenie nic nie dawały a brałam ponad pół roku. Odpowiedz Link
rzymianka6 Re: prolaktyna 15.02.06, 12:31 Może chodzi o to, że toksyny candidy działając niekorzystnie przede wszystkim na układ nerwowy dezorientują organizm, który odczytuje to jako stan stresu i produkuje prolaktynę? Pozdrawiam.Rz. Odpowiedz Link
balamutka Re: prolaktyna 15.02.06, 17:13 Nie wiem, może. Tak czy inaczej nie stres jest tu przyczyną. Odpowiedz Link