iwna19 03.03.06, 17:20 Hej! Mam pytanko odnosnie paluszkow i precelkow - czy mozna je jesc przy Candidzie? w niedziele wybieram sie na urodziny do siostrzenicy i chcialabym zapytac czy chociaz na paluszka moglabym sie skusic, skoro nic innego mi nie wolno Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
setia Re: a paluszki i precelki? :) 03.03.06, 18:34 wskazane z pewnoscia nie sa (maka pszenna, spulchniacze, polepszacze, byc moze mleko w proszku - nie wiem trzeba przeczytac sklad), ale od jednego paluszka swiat sie nie zawali... Odpowiedz Link
nowajulka Re: a paluszki i precelki? :) 03.03.06, 21:15 Sa bez mleka w proszku...za to z drożdżami i glutenem.........weź sobą zairna, chleb chrupki z olwiką lub greipfruta............... Odpowiedz Link
iwna19 Re: a paluszki i precelki? :) 03.03.06, 21:54 tylko ze ja nic z tych rzeczy nie moge...na jelitko Odpowiedz Link
iwna19 Re: a paluszki i precelki? :) 03.03.06, 21:55 a co do chlebka chrupkiego to moj przewod pokarmowy toleruje tylko pszenny (zreszta nie tylko chrupki) co jest nie wskazane na Candide...a po zytnim laduje w toalecie w trybie natychmiastowym Odpowiedz Link
nowajulka Re: a paluszki i precelki? :) 04.03.06, 22:01 Ale ja pisałam o chlebie chrupkim ryzowym hi,hi.............. Odpowiedz Link
iwna19 Re: a paluszki i precelki? :) 04.03.06, 23:02 aaa skoro tak to sprobuje moze moj przewod pokarmowy sie nie zbuntuje A tak w ogole zaobserowalam ciekawe zjawisko... nie mam napadow apetytu na cukier - na sama mysl o slodkim robi mi sie niedobrze, za to mam napady apetytu na wszystko co pszenne - paluszki, precelki, wafle (same), bulki, pieczywo chrupkie pszenne... czy ktos tak jeszcze ma? Odpowiedz Link
buuubi Re: a paluszki i precelki? :) 04.03.06, 00:09 I w paluszkach i w precelkach przeważnie bywa w składzie cukier. Pisze to nawet na opakowaniu w składzie. Tak że, pomimo iż kuszą to odradzam Odpowiedz Link
balamutka Re: a paluszki i precelki? :) 05.03.06, 09:05 Czy to chęć jedzenia słodkiego czy też mącznego w jednym i drugim przypadku to candida się dopomina by ją dokarmić. Odpowiedz Link