Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.torun.mm.pl 21.08.05, 21:28
    Karol Mistrz!!! Wpierdzielił dzieciakom, a w Tarnowie pokazał co potrafi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ups Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:17
        • Gość: iks Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 12:36
          Prawdopodobnie dokladnie "przestudiowaliscie" relacje z gazet, moze nawet
          sluchaliscie relacji w radiu. No to macie podstawy zeby wam bylo wstyd. Ale za
          was samych
          • Gość: Magda z Krakowa Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mpec.krakow.pl / 83.142.152.* 22.08.05, 13:33
            jaki wstyd o czym wy mówicie, było "trzęsienie ziemi" w tarnowie i efekty są,
            nikt nie moze zapomnieć meczu z apatorem gdzie Puszak zdobył 6 punktów.
      • Gość: wojti Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 16:42
        Wstyd mi to za Ciebie. Na tym torze nikt nie wyjdzie z 35 pkt.
        • Gość: Magda z Krakowa Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mpec.krakow.pl / 83.142.152.* 23.08.05, 07:40
          Byłeś widziłeś to naocznie, napewno nie , a pokaz mi gospodarza któryu tor dla
          gości robi. ,no pokaz jestem bardzo ciekawa kto?
          • Gość: wojti Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d417.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 23.08.05, 09:23
            Mój komentarz nie był do Twojego posta - popatrz na drabinkę. A swoją drogą
            była taka drużyna , która robiła tor pod gości. Dream Team Apatora nie zdobył I
            miejsca bo ich toromistrz był "profesjonalistą" i przygotowywał tor idealnie
            pod przyjezdnych.
      • Gość: Chris Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 22.08.05, 17:02
        Wyobraźcie sobie taka sytuacje Unia Tarnów - Reszta Świata
        (Sullivan,Adams,Crump,Pedersen,Holta,Kasprzak,Eriksson)myśle ze nawet przy
        takim składzie byłoby na dzien dzisiejszy po 45 przy na torze w Tarnowie
      • Gość: kibic Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cop / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 08:57
        Trzeba przyznac tarnowianom ze maja najlepsza pake w polsce i na pewno zdobeda
        tytul mistrza. Nie pozostaje nic innego jak pogratulowac i brac przyklad z mistrzow
        • Gość: plk.zuber Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.244.128.* 23.08.05, 09:29
          Przede wszystkim to zasługa znakomicie jeżdżacego w ostatnim czasie Jacka
          Golloba i Kołodzieja. A tor oczywiście specyficzny ale czy we Wrocławiu jest
          inny albo w Czewie ? tam też inni potrafią zebrać lania
          • Gość: byzydura Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvgawex.pl 23.08.05, 13:51
            Tarnow jeszcze mistrza nie zdobyl. Ostatnia zapora (oby skuteczna) przed nimi.
            w koncu w Bydzi tez jest specyficzny tor.
          • cancro Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 09:41
            Gość portalu: plk.zuber napisał(a):

> Przede wszystkim to zasługa znakomicie jeżdżacego w ostatnim czasie Jacka
            > Golloba i Kołodzieja. A tor oczywiście specyficzny ale czy we Wrocławiu jest
            > inny albo w Czewie ? tam też inni potrafią zebrać lania
            Pominąłeś kartoflisko w Toruniu! Póki co, tam teraz tor jest najbardziej
            "specyficzny" w Polsce.
            No i tyle się na forum naczytałem, jaka to nędzą ten Atlas. A tu "miszcze z
            torunka"... Wiem, ze to niskie, ale po lekturze wspomnianego wątku, gdzie
            najczęściej głos zabierali "znawcy z Torunia”, mam choć tą małą satysfakcję...
            • Gość: xyz [...] IP: *.d417.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 29.08.05, 10:01
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Polo Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.08.05, 12:25
              Wiesz co cancro, czytałem Twoich kilka wypowiedzi na forum Wrocław i tu w
              naszym pokoju, osobiscie w wielu kwestiach moge,się z Tobą zgodzić,ale
              myślałem,że jesteś troche mądrzejszy. Po wypowiedzi dotyczącej Twojego budzetu
              na wydatki zużlowe i tym jakim to jesteś dojrzałym ojcem bodajże w polemice ze
              Szrekiem myślałem,że ktoś normalny tutaj zagoscił w odległego Wrocka,ale
              dzisiaj zmieniłem zdanie,myśle że jesteś po uszy zakochany w swoim kleju i
              zaprawie szpachlowej i dajesz się wpuszczać w maliny jak na 30 letniego chłopa
              to troche śmieszne i nieco infantylne. Mozesz debatować że nasz tor w Toruniu
              jest krzywy dziurawy,sliski,że Puszakowski chciał zamordować Słabonia na
              ostatnim łuku 4 okrążenia,ale nikt nie ma takiej tradycji kultywowania ZABIEGÓW
              AGROTECHNICZNYCH w e-lidze jak Wrocław i Czestochowe vel. Cieślak. Wiec już nie
              powtarzajmy tych samych schematów. W zeszłym sezonie Toruń robił tor pod gości
              i cała POLSKA smiała sie dlaczego robicie tor pod Leszno, Częstochowę, Tarnow,
              Zieloną Górę? Teraz jest inaczej i znowu są jakieś niescisłości, jęczycie jak
              takie stare zniewieściałe d...,zdecydujcie się na coś. Zużel to sport w którym
              tor ma prestiżowe znaczenie tak było jest i będzie, i dopoki ktoś nie stawia
              zasieków z drutu kolczastego, nie podkłada ładunków wybuchowych i nie kopie
              wilczych dołów i nie polewa torów wodą z olejem zakładając do tego specyficzny
              rodzaj opon to zawsze tak jest było i będzie...;)
              • cancro Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 14:02
                Gość portalu: Polo napisał(a):

> Wiesz co cancro, czytałem Twoich kilka wypowiedzi na forum Wrocław i tu w
                > naszym pokoju, osobiscie w wielu kwestiach moge,się z Tobą zgodzić,ale
                > myślałem,że jesteś troche mądrzejszy. Po wypowiedzi dotyczącej Twojego budzetu
                > na wydatki zużlowe i tym jakim to jesteś dojrzałym ojcem bodajże w polemice ze
                > Szrekiem myślałem,że ktoś normalny tutaj zagoscił w odległego Wrocka,

Zapewniam cię, że Wrocław jest pełen rozsądnych ludzi. Nie prowadziłem badań,
                więc trudno mi określić ilu ich jest. Jeśli przyjedziesz na zawody, to
                zobaczysz, że nasi kibice zachowują się jak normalni ludzie, a przeciętny
                wrocławianin nie postrzega reszty Polski poprzez pryzmat żużla.

> dzisiaj zmieniłem zdanie,

Przykro mi, że zmieniłeś zdanie, ale masz do tego prawo...

>myśle że jesteś po uszy zakochany w swoim kleju i zaprawie szpachlowej

Mam do tego prawo, podobnie jak ty masz prawo kochać meble tapicerowane i
                gnieżdżące się w nich mole.

> i dajesz się wpuszczać w maliny jak na 30 letniego chłopa
                > to troche śmieszne i nieco infantylne.

Jeśli dobrze zrozumiałem, to wyzwiska rzucane z Torunia (nawet w tym wątku ich
                nie brakło) na wrocławską drużynę, to rzeczowa i fachowa krytyka. W druga stronę
                to zawsze będą kalumnie? A wiek nie ma tu nic do rzeczy. Sądzę, że na forum
                pisują także kibice starsi ode mnie. Ja zaś staram się, aby moja pisanina była
                rzeczowa i zrozumiała.

> Mozesz debatować że nasz tor w Toruniu jest krzywy dziurawy,sliski,

Do tej pory szanowałem cię jako przeciwnika w dyskusji, no ale tu się
                "wyłożyłeś"! Co, może taki nie jest? Wasi zawodnicy sami mają tam problemy! Ale
                nie o torze chcę dyskutować...

> że Puszakowski chciał zamordować Słabonia na ostatnim łuku 4 okrążenia,

Nic takiego nie napisałem! Wróć do wątku: napisałem, ze trudno winić Puszaka za
                to, ze chciał zwyciężyć.

> ale nikt nie ma takiej tradycji kultywowania ZABIEGÓW AGROTECHNICZNYCH w
                > e-lidze jak Wrocław i Czestochowe vel. Cieślak.

To opinia tylko kibiców z Torunia. Na tym forum często zarzuca się dyskutantom,
                ze swoje opinie opierają na relacjach prasowych lub telewizyjnych. Może coś w
                tym jest? Zapraszam do Wrocławia! Jestem przekonany, że zmienisz opinię!

> Wiec już nie powtarzajmy tych samych schematów.

Jestem "za", ale to nie ja zacząłem!

W zeszłym sezonie Toruń robił tor pod gości
                > i cała POLSKA smiała sie dlaczego robicie tor pod Leszno, Częstochowę, Tarnow,
                > Zieloną Górę?
                Człowieku, z tym dowcipem gwarantuję ci conajmniej wygraną odcinka w "Maratonie
                Uśmiechu". Jak pokazują doświadczenia naszej ligi, dreem teamy się nie
                sprawdzają. Zbyt wiele indywidualności rodzi gwiazdorstwo - ot i wszystko.
                Wybacz, ale w charytatywne działania jakiegokolwiek klubu w sporcie żużlowym,
                czy jakimkolwiek innym - po prostu nie uwierzę!

>Teraz jest inaczej i znowu są jakieś niescisłości, jęczycie jak
                > takie stare zniewieściałe d...,zdecydujcie się na coś.

Ależ nikt nie jęczy. Mój poprzedni wpis jest reakcją na komentarze toruńskich
                kibiców, po batach jakie Sparta zebrała w Tarnowie. Pojawiło się wówczas sporo
                niewybrednych opinii na temat drużyny, której kibicuję. Nie mogłem podjąć
                dyskusji, gdyż w bieszczadzkich szałasach jeszcze Internetu nie ma, więc czynię
                to po powrocie do domu. Aż tu los sprawił mi niespodziankę: Wspaniali,
                nieskalani i do szpiku kości uczciwi żużlowcy i działacze z Torunia wzięli w
                Tarnowie tylko ociupinkę mniej batów niż Wrocław! A co na forum? Ano parę
                cichutkich głosów "że mi wstyd"... No gdzie jesteście wybitni znawcy z Pomorza?
                Gdzież dogłębne analizy i pomysły na ratowanie Toruńskiego ale i polskiego, a
                może nawet światowego żużla zakończone wymóżdżonym wnioskiem ,że "Karwan..."
                sorry, że "Rusko musi odejść" bo to przez niego "meble tapicerowane" zostały tak
                solidnie przetrzepane?

> Zużel to sport w którym
                > tor ma prestiżowe znaczenie tak było jest i będzie, i dopoki ktoś nie stawia
                > zasieków z drutu kolczastego, nie podkłada ładunków wybuchowych i nie kopie
                > wilczych dołów i nie polewa torów wodą z olejem zakładając do tego specyficzny
                > rodzaj opon to zawsze tak jest było i będzie...;)

Kolejny raz się z tobą zgadzam! Ba! Gdy przejrzysz poprzednie wątki, to
                zobaczysz, że zawsze tak pisałem! Co z tego?! W odpowiedzi w najlepszym razie
                słyszałem, że "Rusko to złodziej", i to właśnie on kradnie zwycięstwa
                wspaniałym drużynom z.... no, nie ważne skąd. Częściej jednak doczekiwałem się
                ordynarnych wyzwisk (Patrz wyżej - choc Jazon zadziałął, to ślad pozostał).
                Przypuszczam, ze i tym razem inaczej nie będzie.
                Mimo wszystko dziękuję za dyskusję. Pozdrawiam i zapraszam do Wrocławia.
                • Gość: Jazon Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.08.05, 15:53
                  Przepraszam Cie cancro ale dodalbym jedno zastrzezenie do Twojego posta: wątek w
                  ktorym kilku forumowiczow naśmiewało sie z porazki WTSu w Tarnowie nie byl
                  wyłacznie toruński i nie ma powodu traktowac go jako zbiorczy głos kibicow
                  Apatora. Zapewniasz ze we Wroclawiu jest wielu rozsądnych ludzi- przyjmij zatem
                  do wiadomości że sa tacy rowniez w Toruniu (oraz oczywiście w Bydgoszczy bo to
                  kibice stamtad w równym co toruńscy stopniu decyduja o obliczu tego forum).
                  Prezesi naszych klubów nie lubia sie- nic tego nie zmieni zapewne, podobnie jak
                  faktu ze rodzi to na torze niezdrowe emocje. Ale nie ma sensu podłaczać się do
                  prywatnej wojny dwóch dorosłych ludzi. Jeśli przymjmiesz konstruktywna krytyke
                  to w moim odczuciu zdecydowanie za często traktujesz forumowiczów jak gó..arzy.
                  • cancro Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 17:13
                    Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Zapewniasz ze we Wroclawiu jest wielu rozsądnych ludzi- przyjmij zatem
                    > do wiadomości że sa tacy rowniez w Toruniu (oraz oczywiście w Bydgoszczy bo to
                    > kibice stamtad w równym co toruńscy stopniu decyduja o obliczu tego forum).

Przez moment w to nie wątpiłem, ale najwidoczniej mam pecha - zbyt rzadko ich
                    spotykam. Także na forum... Tym bardziej mi miło, że włączyłeś się do dyskusji.

> Prezesi naszych klubów nie lubią się - nic tego nie zmieni zapewne, podobnie jak
                    > faktu ze rodzi to na torze niezdrowe emocje.
                    Wszystko prawda! Ale jak widzisz niewielu tu wrocławian. Chętniej dyskutują na
                    forum WTS'u. Jak myślisz, dlaczego?
                    Kiedyś, jakieś dwa lata temu, któryś z forumowiczów obruszył się, że zabrania mu
                    się wypowiedzi w obronie klubu, któremu kibicuje. Ja podobnie jak on bronię
                    dobrego imienia swego klubu, bo wypowiedzi niektórych forumowiczów z tego forum
                    o charakterze ogólnopolskim uczyniły forum bydgosko-toruńskie, ze wszystkimi -
                    nie zawsze dobrymi - konsekwencjami. Po prostu mniej cierpliwi kibice z innych
                    miast przestali tu zaglądać. Powód - odpowiedz sobie sam!
                    To nie ja wyzywam bezpodstawnie prezesa toruńskiego klubu. Wręcz przeciwnie -
                    jakże często muszę stawać w obronie prezesa Ruski

> Ale nie ma sensu podłaczać się do prywatnej wojny dwóch dorosłych ludzi.
                    To nie tak! Guzik mnie obchodzi co mają do siebie P.P. Karwan i Rusko. Zważ
                    jednak, że na forum znacznie częściej dyskutuje się o "złodzieju Rusko" niż o
                    tym co działo się w czasie zawodów. Zresztą działacze toruńscy też często nie
                    potrafią utrzymać jeżyka na wodzy. Jednak antypatia jaką toruńscy kibice żywią
                    do prezesa Ruski, to zawsze tylko przygrywka do ataku na klub. A ja swego klubu
                    będę bronił zawsze! Chyba nie oczekujesz, że naglę zacznę kibicować np. Stali
                    Rzeszów?

> Jeśli przymjmiesz konstruktywna krytyke
                    > to w moim odczuciu zdecydowanie za często traktujesz forumowiczów jak gó..arzy.
                    Akurat od ciebie takiego zarzutu się nie spodziewałem. Nie wiem też, na jakiej
                    podstawie sądzisz, że się wywyższam? Czy zarzucasz mi, że zawsze staram się
                    poważnie rozmawiać z poważnymi ludźmi, a teksty przed wysłaniem sprawdzam na
                    edytorze tekstu, aby uniknąć błędów? Co w tym złego?
                    3.V. się!
                    • Gość: Jazon Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.08.05, 20:18
                      Jedną kwestie bym jeszcze sprostował: to, ze nasze forum jest bardziej
                      kujawsko-pomorskie nie jest kwestia zawłaszczenia go przez kibiców Apatora i
                      Polonii, a zapewne nie do końca świadoma polityka władz portalu- po prostu
                      odnośniki do tego forum sa tylko na forach miejskich Torunia i Bydgoszczy. Myśle
                      ze zupełnie inaczej miałaby sie ta kwestia gdyby było to naprawde forum
                      ogólnopolskie, z odnośnikami z Wrocławia, Częstochowy, Gdańska itp. W tej
                      kwestii jestesmy chyba niewinni;-)
                      A co do całoksztaltu mojej krytyki to jest to moje subiektywne odczucie,
                      niezmienione przez fakt ze cenie sobie polemike z tobą. Wiadomo ze każdy broni
                      swojego klubu i na tym to powinno polegac. Często jednak odnosilem wrazenie
                      (podkreślam: subiektywne) że jeżeli ktos zaczynał manifestowac swoja antypatie
                      do WTS lub jego prezesa to odpowiedź z twojej strony... hmmm... kryła miedzy
                      wierszami aluzje do młodego wieku lub niskiego intelektu rozmówcy. Ale moze
                      przewrażliwiony jestem...
                      Pozdrawiam
                      • cancro Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 15:48
                        Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Jedną kwestie bym jeszcze sprostował: to, ze nasze forum jest bardziej
                        > kujawsko-pomorskie nie jest kwestia zawłaszczenia go przez kibiców Apatora i
                        > Polonii, a zapewne nie do końca świadoma polityka władz portalu- po prostu
                        > odnośniki do tego forum sa tylko na forach miejskich Torunia i Bydgoszczy. Myśl
                        > e
                        > ze zupełnie inaczej miałaby sie ta kwestia gdyby było to naprawde forum
                        > ogólnopolskie, z odnośnikami z Wrocławia, Częstochowy, Gdańska itp. W tej
                        > kwestii jestesmy chyba niewinni;-)
                        Zmartwię Cię jazonie, bo problem o którym dyskutujemy nie jest problemem
                        technicznym. To... powiedzmy szczególne pojmowanie patriotyzmu lokalnego przez
                        toruńskich (przede wszystkim) kibiców, odstręcza kibiców z innych miast od tego
                        forum. Zobacz ilu jest na forum gości spoza Bydgoszcy lub Torunia. Prawda, ze
                        niewielu? Tak więc każdy z nas w tej sprawie zapewne pozostanie przy własnym zdaniu.

> A co do całoksztaltu mojej krytyki to jest to moje subiektywne odczucie,
                        > niezmienione przez fakt ze cenie sobie polemike z tobą. Wiadomo ze każdy broni
                        > swojego klubu i na tym to powinno polegac. Często jednak odnosilem wrazenie
                        > (podkreślam: subiektywne) że jeżeli ktos zaczynał manifestowac swoja antypatie
                        > do WTS lub jego prezesa to odpowiedź z twojej strony... hmmm... kryła miedzy
                        > wierszami aluzje do młodego wieku lub niskiego intelektu rozmówcy. Ale moze
                        > przewrażliwiony jestem...
                        Nie prowadzę prywatnego archiwum, więc nie będę się wypierał, że nie jest tak
                        jak piszesz, choć nie było to z mojej strony zamierzone. Po prostu czasem,
                        czytając wpisy niektórych forumowiczów odnoszę wrażenie, że czytam pisaninę
                        smarkacza i próbuję sie dostosować do jego poziomu. Jednak gwoli sprawiedliwości
                        przyznaj jazonie, ze nie ja jeden tak czynię, choć nie stanowi to dla mnie
                        usprawiedliwienia. Uważam, ze potrafię dyskutować z poważnymi ludźmi bez względu
                        na ich wiek, a świadectwo własnego intelektu każdy z dyskutantów wystawia sobie
                        sam!

> Pozdrawiam
                        Dzięki za "dobre słowo". PZDR!
                        • Gość: Jazon Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 31.08.05, 07:29
                          Trudno polemizowac że wiekszośc tutaj stanowia kibice z regionu- goście z
                          zewnątrz czasem sie pojawiaja (zwykle po to by napawac się zwycięstwem). Jednak
                          dla mnie osobiście jest to cały czas kwestia tego że z forum Bydgoszczy albo
                          Tornia mozna przejśc bezpośrednio na forum żuzlowe, a z innych ekstraligowych
                          miast nie. I w ten sposób główny odnośnik do forum 'żużel' wprowadza w błąd. No
                          ale dobra- nie ma co się rozwodzić, zreszta nad ranem jestem mało filozoficzny:)
                          Mam nadzieje ze nie zniechęcisz sie do odwiedzania naszego forum. Pozdrawiam
                • Gość: Polo Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.08.05, 17:03
                  Cancro dla ścisłości,bo mój post chyba nie był za bardzo obiektywny,powiem
                  Tobie tylko tyle,że bo tym niesmacznym zwyciestwie z Wrocławiem, ja jako kibic
                  Apatora niechętnie chodziłem na kolejne spotkania swojej drużyny.Jezeli chodzi
                  zaś o "wilcze doły" to uważam,że tor delikatnie mówiąc był niedostosowany do
                  warunków w czasie tylko jednego spotkania z Czestochową co jednak nie wypaczyło
                  wyniku bo Apator prowadził od 1 do 15 biegu. Mam nadzieje że w przyszłym roku
                  będziecie miec wiecej we Wrocławiu szcześcia w walce o 4- ke. Pozdrawiam
                  • Gość: Szrek Re: wstyd mi !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 07:37
                    Wrocław jest przykładem, że nie wystarczy mieć pieniądze i układy, ale trzeba
                    jeszcze umieć robić z nich właściwy użytek. Kupić drużynę i zatrudnić
                    agrogórnika to też nie wszystko. Prezes klubu przede wszystkim powinien się
                    zdecydować na 1 z 2ch opcji: chce wyniku drużyny czy walczy o posadzenie własnej
                    dupy na szczycie GKSŻ. Robienie 2ch rzeczy na raz jak dotąd kijowo mu wychodzi.
                    Może więc po kolei?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka