Dodaj do ulubionych

Poszukuję książki

01.08.11, 15:37
W przypisach biografii LMM (Gift of the wings) znalazłam taką adnotację:

Sobkowska, Krystyna. "The reception of the Anne of Green Gables Series by Lucy Maud Montgomery in Poland." Dissertation, University of Lodz [Poland], 1983.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Obserwuj wątek
    • supervixen Re: Poszukuję książki 01.08.11, 16:11
      To nie książka, tylko praca magisterska ;) Znajduje się w Bibliotece Instytutu Anglistyki
      Uniwersytetu Łódzkiego, o tutaj pod numerem 553:
      www.biblang.uni.lodz.pl/Inwentarz%20prac%20magisterskich.xls
      Niestety, cytat ze strony biblioteki:

Zgodnie z zarządzeniem Dyrektora Instytutu z dn. 1.03.2004 r. prace magisterskie udostępniane są tylko studentom-magistrantom (IV i V rok) oraz studentom III roku (piszącym prace licencjackie) Instytutu Anglistyki UŁ za pisemną zgodą ich promotora.
      • pontecorvo Re: Poszukuję książki 07.07.12, 00:41
        do góry - może komus namiary sie przydadzą!
      • ananke666 Re: Poszukuję książki 08.07.12, 11:05
        Czy tylko ja uważam, że przypis, którego nie da się sprawdzić jest bezwartościowy?
        • retro-story Re: Poszukuję książki 08.07.12, 20:34
          Niby tak, ale idąc tym tropem, to większość publikacji naukowych jest bezwartościowa, bo dostępna tylko za ciężkie pieniądze, albo dla wybranych uniwersytetów.
          • klymenystra Re: Poszukuję książki 09.07.12, 16:30
            Zgadzam się z retro-story. W mojej pracy korzystam z doktoratów, które nigdy nie były opublikowane. Inna sprawa, że autor przypisu powinien był to zaznaczyc oraz podac nazwisko promotora.
    • kit.kat Re: Poszukuję książki 11.07.12, 23:13
      Ale gdyby komuś udało się kiedyś do tego dotrzeć - ja umieram z ciekawości! To musiała być fascynująca praca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka