nextbestthing 21.12.05, 00:46 Czy ktoś ma listę miejsc, którym Ania nadawała swoje nazwy? (po angielsku albo po polsku) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy-lotta Re: miejsca Anii 20.11.06, 18:44 Hmmm... niech się zastanowię... (Kiedyś jak byłam młodsza miałam spis ich wszystkich, ale zgubiłam...)A wię tak, na pewno: -Jezioro Lśniących Wód -Las Duchów -Biała Droga Rozkoszy -Aleja Zakochanych -Puszcza Lenistwa/Zacisze Słowika -Fontanna Driad ...i nie pamiętam więcej (co mi się stało???)...hmmm...a ktoś pamięta??? Odpowiedz Link
ab7777 Re: miejsca Anii 21.11.06, 20:18 a ogródek Heleny jak sie nazywal bo nie pamietam? tez Chatka Ech-co prawda pani Lawendy ale Ania bardzo lubila to miejsce Ustronie Patty i cala ta alejka ,ktora do niego wiodla? tez nie za bardzo pamietam Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: miejsca Anii 16.11.07, 01:53 Panna Mloda - jablon kwitnaca przed jej pokojem! Odpowiedz Link
sowca Re: miejsca Anii 16.11.07, 23:38 W moim tłumaczeniu jabłoń nazywała się Królowa Śniegu :) Z miejsc to jeszcze Dolina Tęczy oczywiście :) Odpowiedz Link
monica232 Re: Miejsca Ani 17.02.09, 22:24 Dodam jeszcze: Dolina Fiołków sadzawka Jasnooka Ścieżka Brzóz (nazwa wymyślona przez Dianę) Szum Wierzb Źródło Leśnych Nimf Wyspa Wiktorii Leśne Jezioro (nazwa wymyślona przez Jankę Andrews) Odpowiedz Link