Dodaj do ulubionych

"Historynka"

04.08.07, 16:54
Znalazłam na allegro. O czym to jest?"
Obserwuj wątek
    • annag1 Re: "Historynka" 05.08.07, 11:15
      Streszczenie z biblionetki:

Czy pamiętacie "Anię z Zielonego Wzgórza"? Dzięki jej autorce, Lucy Maud
      Montgomery, możemy jeszcze raz przenieść się na starą farmę na Wyspie Księcia
      Edwarda. Możemy wraz z Edem, Feliksem, Danem, Felą, Celinką, Sarą, Piotrkiem i
      Historynką czekać w napięciu Dnia Sądu Ostatecznego, wędrować ze ściśniętym
      sercem do domku czarownicy, asystować przy otwieraniu tajemniczej skrzynki ze
      ślubną wyprawą sprzed wielu lat. A przede wszystkim możemy przysłuchiwać się
      niezliczonym opowieściom Historynki, dziewczynki o niezwykłym uroku i
      zniewalającym talencie.

Bardzo sympatyczna książka. Druga część to Złocista droga (w innym tłumaczeniu
      Złoty gościniec). Na podstawie wątków z tych książek nakręcono serial "Droga do
      Avonlea".
      Pozdrawiam i życzę miłej lektury :)
      • nann Re: "Historynka" 06.08.07, 08:37
        annag1 napisała:

> Streszczenie z biblionetki:
        >
        > Czy pamiętacie "Anię z Zielonego Wzgórza"? Dzięki jej autorce, Lucy Maud
        > Montgomery, możemy jeszcze raz przenieść się na starą farmę na Wyspie Księcia
        > Edwarda. Możemy wraz z Edem, Feliksem, Danem, Felą, Celinką, Sarą, Piotrkiem i
        > Historynką

Sorrki, moze sie czepiam, ale czy Sara i Historynka to nie jedna i ta sama
        osoba ?
        • saurapl Re: "Historynka" 06.08.07, 09:10
          Sara Stanley to Historynka, ale jest jeszcze niespokrewniona sąsiadka- Sara Ray.
          Właśnie skończyłam czytać więc pamiętam ;-)
          • annag1 Re: "Historynka" 06.08.07, 09:43
            saurapl napisała:

> Sara Stanley to Historynka, ale jest jeszcze niespokrewniona sąsiadka- Sara
            Ray
            > .
            > Właśnie skończyłam czytać więc pamiętam ;-)

Zgadza się :)
            • pontecorvo Re: "Historynka" 13.12.07, 11:42
              Też skończyłam wczoraj ją czytać, coś mi się kojarzyło dzieciństwa,
              ale chyba wtedy miałam gorszy odbiór. Teraz wydała mi się szalenie
              sympatyczna. Ciekawe, jak będzie z drugą częścią? Czasem, niestety,
              drugie części, to juz nie to samo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka