Dodaj do ulubionych

Ginekolog - Kraków

24.03.04, 11:47
Imię, nazwisko
Stopień naukowy
Adres (gabinet prywatny i państwowy)
Ile kosztuje wizyta?
Kontakt telefoniczny
Dlaczego właśnie on?
Wasza historia (może właśnie ten lekarz uratował Wasze życie lub życie
Waszych najbliższych - jak to było?). Opinia
Obserwuj wątek
    • kartoflanka Re: Ginekolog - Kraków 10.04.04, 20:52
      Piotr Chalupczak
      dr
      prywatnie - ul sienkiewicza 8/2
      pracuje tez w klinice na Kopernika
      70zl, ale pierwsza wizyta chyba drozsza, juz nie pamietam bo byla dawno:)
      tel.0 601 48 03 49
      (012) 632 72 86
      Jest to fantastyczny czlowiek, ktory lubi swoj zawod i zawsze ma czas dla
      pacjentek.
      ma raczej tendencje do dmuchania na zimne i robienia wiekszej ilosci badan niz
      to konieczne, niz do olania czegokolwiek, jest podobno dobrym specjalista od
      USG. Troszczy sie nie tylko o fizyczny, ale i psychiczny stan swoich pacjentek.
      trafilam do niego w 5 miesiacu ciazy, wczesniej chodzialam do innego
      ginekologa, podobno bardzo dobrego, ale roznica byla diametralna jezeli chodzi
      o podejscie do pacjentki i troske o jej zdrowie...
      • osieuek Re: Ginekolog - Kraków 02.03.05, 09:14
        Dzięki forum "Biała Lista" Dobry Ginekolog
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
        znalazłam doktora Piotra Chałupczaka i czuję, że muszę
        to napisać: To znakomity lekarz i polecam go z czystym sumieniem. Zasłużył na
        mój głęboki szacunek.

Podziwiam to, że jest bardzo inteligentny - pierwszy lekarz jakiego znam, który
        naprawdę myśli, a nie działa według "wykutych" schematów.

Wyleczył mnie z pewnej choroby (dziwne przewlekłe infekcje), z której nikt nie
        potrafił mnie wyciągnąć przez 2 lata. Zrobił to jednym celnym strzałem, choć
        niestandardowym. Wyzdrowiałam w miesiąc.

Następnie zdiagnozował u mnie pewną dolegliwość. Z podziwem obserwowałam jego
        sposób dochodzenia do właściwej diagnozy. To było jak historia detektywistyczna
        - z rozproszonych faktów naraz poskładał całą układankę. Nie spotkałam nigdy
        wcześniej lekarza, który tak potrafi MYŚLEĆ. Do tego potrzeba dużej
        inteligencji. Ale także wiedzy, co i jak zbadać. W moim przypadku kluczem do
        sukcesu było również to, że doktor obowiązkowo przy każdej wizycie osobiście
        robi USG. Inny lekarz, który posyła na USG tylko gdy "widzi potrzebę", nie
        miałby możliwości postawić właściwej diagnozy, a może nawet postawiłby fałszywą.

Dr Chałupczak wykłada w Collegium Medicum UJ. Uważam, że to bardzo mądry lekarz.
        Nie pytany, informuje obszernie o wszystkim, co jest ważne. Odpowiada na
        wszelkie pytania - nawet rzekłabym, że udziela mini-wykładów, jak dla studentów :-)

To prawda, jest drogi: wizyta u niego kosztuje 70 zł, ale należy zwrócić uwagę,
        że cena obejmuje USG.

Przede wszystkim jednak uważam, iż zrobił dla mnie tyle dobrego, że w pełni
        zasługuje na taką zapłatę.

Dla osób oszczędnych mam taką radę z własnego doświadczenia: Gdy chodziłam do
        "tańszych" i "darmowych" lekarzy, wydałam w sumie dużo więcej pieniędzy na leki
        nieskuteczne, niepotrzebne, a nawet takie, które lekarze przepisywali wyłącznie
        z racji cichych kontraktów reklamowych z różnymi firmami. Dr Chałupczak
        natomiast wyleczył mnie raz a dobrze, bez narażania na zbędne koszty.

Serdecznie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka