Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie

12.01.12, 20:41
witam srdecznie!!planuje wyjechac z dziewczyna za granice ale mamy male dziecko i chcemy zostawic je u moich rodzicow.moje pytanie czy dziecko bedzie mialo ubezpieczenie i czy przyjma je w razie"w" do szpitala i czy bedzie to pokrywac ubezpieczenie czy ja z wlasnej kieszeni.za odp z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: ubezpieczenie 13.01.12, 00:39
      kioba25 napisał:

> witam srdecznie!!planuje wyjechac z dziewczyna za granice ale mamy male dziecko
      > i chcemy zostawic je u moich rodzicow.moje pytanie czy dziecko bedzie mialo ub
      > ezpieczenie i czy przyjma je w razie"w" do szpitala i czy bedzie to pokrywac ub
      > ezpieczenie czy ja z wlasnej kieszeni.za odp z gory dziekuje.

Dzieci mają prawo do bezpłatnych świadczeń niezależnie od tego, czy są zgłoszone do ubezpieczenia czy nie są. Jednak korzystając z pomocy medycznej trzeba powiedzieć czy dziecko jest zgłoszone do ubezpieczenia a jeśli jest - to trzeba to udowodnić. Wasza obecność w kraju nie ma żadnego znaczenia,

S.
      • malgoska4 Re: ubezpieczenie 13.01.12, 15:42
        Wszędzie, gdzie chodzę z dziećmi do lekarza, wymagane jest, aby z dzieckiem przyszedł przedstawiciel ustawowy ze swoim dowodem osobistym, a jeśli byłaby to inna osoba, np. babcia, to ma mieć upoważnienie podpisane przez przedstawiciela ustawowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka