on_na 07.09.09, 22:35 Wyprać z czarnymi czy z kolorowymi, bo przecież nie z białymi? wot dylematy ;)) Onna PS to mój pierwszy post tutaj więc tym samym dzień dobry czy co tam teraz jest :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zloty.strzal Re: Czarno-biały stanik 07.09.09, 22:39 Ja też się zastanawiam jak wyprać czerwono- biały plecak. Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Czarno-biały stanik 07.09.09, 22:54 Poważna sprawa... Nie pierz wcale, zrobi się jednolicie szary;) Pauli -- "Cogito ergo sum -> myślę, więc sumuję" [T.P.] Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Czarno-biały stanik 07.09.09, 23:41 Wrzucaj rzeczy do pralki z zamkniętymi oczami, ja tak zawsze robię i jedyna rzecz jaka mi zafarbowała to prześcieradło, z białego zrobiło się różowe, jak dla mnie bomba :) Odpowiedz Link
stedo Re: Czarno-biały stanik 08.09.09, 02:23 Skoro połączono czarne z białym tzn.to czarne nie farbuje.I jeśli chcesz mieć to białe jako białe to upierz jednak z białymi.Tylko weż proszek niezbyt wybielający by Ci ten czarny za bardzo nie zszarzał.Gdybyś uprała z kolorem a tym bardziej z czarnym to po białym zostałyby wspomnienia i całość wyglądałaby brudna. Odpowiedz Link
on_na Re: Czarno-biały stanik 08.09.09, 20:18 wybrałam perła łulajt i wypiorę ze sweterkami : biustonosze zawsze piorę w pralce, wystarczy mieć taką specjalną siatkę na zamek do nich. A sprawa na maxa poważna bo przyszedł nowy desant bielizny zza wody i szkoda by ją było tak zaraz zmarnować :) Onna Odpowiedz Link
karka831 Re: Czarno-biały stanik 08.09.09, 10:24 Nie wyobrażam sobie inaczej... Stanik TYLKO ręcznie ;> Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: Czarno-biały stanik 08.09.09, 20:37 Mi się nie chce, wrzucam zawsze z praniem do pralki. Odpowiedz Link
mala_mee Re: Czarno-biały stanik 09.09.09, 08:58 Ja jeszcze niedawno tez tylko ręcznie prałam. Ale odkąd stwierdziłam, ze program reczny albo delikatny (bez wirowania) w pralce rzeczom nie szodzi, to zrezygnowałam z moczenia rąk. Teraz tylko staniki wrzucam do worka specjalnego bo już jeden drut gdzies mi się zagubił. Odpowiedz Link
karka831 Re: Czarno-biały stanik 09.09.09, 09:10 Kiedyś też prałam w pralce, ale odkąd straciłam kilka pięknych staników, to po prostu mi szkoda i wolę jednak te ręce pomoczyć. ;P PO praniu w pralce szarzały i się 'wyginały'. Choć muszę przyznać, że nie próbowałam w worku, o którym piszesz. Gdzie się je kupuje? Odpowiedz Link
mala_mee Re: Czarno-biały stanik 09.09.09, 09:55 Nie wiem czy w intimissimi nie mają albo w cubusie. Ja nie musiałam kupować bo Babcia ma i sobie podprowadziłam :))) Odpowiedz Link
ksiezna.de.rivendell Re: Czarno-biały stanik 09.09.09, 11:08 mala_mee napisała: > Ja jeszcze niedawno tez tylko ręcznie prałam. Ale odkąd > stwierdziłam, ze program reczny albo delikatny (bez wirowania) w > pralce rzeczom nie szodzi, to zrezygnowałam z moczenia rąk. Teraz > tylko staniki wrzucam do worka specjalnego bo już jeden drut gdzies > mi się zagubił. To jest poważna sprawa, bo u mnie kiedyś drut od stanika popsuł pralkę - dostało się badziewie tam, gdzie nie trzeba i całośc padła. Pan od pralek rozwiązał problem - okazało się to takie banalne :) Odpowiedz Link
lacido Re: Czarno-biały stanik 09.09.09, 22:05 popieram odkąd fiszbin wkręcił mi sie w pralkę ;/ Odpowiedz Link