Gość: smutas IP: *.kv.net.pl 03.07.04, 22:00 Czy konieczna jest hospitalizacja czy da się leczyc w domu. Prosze o szybką odpowiedź.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: Gruźlica IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 04.07.04, 07:23 Hospitalizuje sie chorych pratkujacych, a czasem takze ze wzgledu na stan ogolny lub choroby towarzyszace. Po wstepnym ustawieniu leczenia w szpitalu dalsze leczenie przebiega ambulatoryjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutas Re: Gruźlica IP: *.kv.net.pl 04.07.04, 15:32 Wielkie dzięki Doki że się odezwałeś. Powiedz mi jeszcze po czym poznać że się jest prądkującym. Jestem w szoku. w czerwcu miałam katar /ogromny/ i chrypkę .dostałam antybiotyk na 7 dni.Wszystko by było dobrze ale pozostal lekki kaszelek przy zmęczeniu. To ja jeszcze raz do lekarza i dostałam prześwietlenie.Wtedy wyrok. przestałam pic syropy wykrztuśne i kaszlu prawie nie ma. Ostatnie prześwietlenie /badania okresowe/we wrześniu było dobre.Wszystko się stało w przeciągu 3 tygodni? Czy to możliwe? Nie mogę w to uwierzyć. Czarna rozpacz. Terminy do speclalistów okropne.nie ma gdzie poczytać. Więc błagam Cię powiedz coś jeszcze na ten temat i dodaj otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Gruźlica IP: *.97-201-80.adsl.skynet.be 04.07.04, 16:56 Najpewniej juz nie pratkujesz. Do tego potrzebny jest kaszel z odkrztuszaniem plwociny z otwartych zmian gruzliczych w plucach. > Wszystko się stało w przeciągu 3 tygodni? Czy to możliwe? 3 tygodnie? Nie rozumiem co masz na mysli. Twoja choroba na pewno zaczela sie juz wczesniej, moze nawet rok temu albo dluzej. Tylko ona juz jest taka podstepna. Na szczescie, w Polsce u mlodej osoby i odpowiednio wczesnie wykryta nie ma prawa (no, praktycznie) byc smiertelna. Gruzlica daje sie leczyc. Jak zreszta widac u Ciebie. A sprawdzalas HIV? Odpowiedz Link Zgłoś