alulka22 01.09.04, 14:18 MAM KURZAJKI NA PALCACH U RĘKI! POMÓZCIE MI I DORADŹCIE CO MAM ZROBIĆ I CZYM JE MAM WYLECZYĆ ABY JAK NAJSZYBCIEJ ZNIKNĘŁY. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadwiga_r Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY 01.09.04, 15:53 Podobno należy je smarować żelem ze świetlika, tym co stosuje się do oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czako Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.12.04, 10:48 na kurzajkijest dobre kukulcze ziele,sokiem smarowac,ale to latem a super jest BRODACID w aptece okolo 1o zl polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bystry Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.satbit.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:05 CZAKO!!! Kukułcze to jest jajo , a ziele jest jaskółcze. Odpowiedz Link Zgłoś
nat.london Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY 31.01.05, 12:12 Ja mialam rok na stopie.Pomogl dopiero CLABIN plyn w pedzelku.Punktowo smarowac.Wyzera.Naprawde dziala.Dostepny w Berlinie bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarious Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 05:23 Brodacit - w aptece na recepte. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.04, 09:49 Najlepiej wizyta u dermatologa i wymrożenie Odpowiedz Link Zgłoś
vecka Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY 12.09.04, 10:37 Witam, nie sadze aby wymrazanie bylo najlepsza metoda. Znam osobe, ktora sie poddala wymrazaniu takich plam ciemnych na dloniach i potem byl cyrk na kółkach z tym. Papralo sie bardzo dlugo, zrobil sie babel z woda, ktory pekal i bardzo to wszytko bolalo. Moze lepszym wyjsciem by bylo laserowe usuniecie takiej zmiany, nie ma krwi, gojenia sie itd. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundek Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.11.04, 00:11 Ja uważam że wymrożenie to dobry sposób. Kurzajki znikają (i nieodrastają) a blizn wcale nie ma. Przynajmniej tak u mnie było :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 14:18 Mam ten sam problem od ponad roku i trudno mi się ich pozbyć. Stosowałam brodacid bardzo długo, rany mi się paprały, a wirus roznosił. Aż do takiego stopnia, że z jednej kurzajki na początku zrobiło mi się pełno dużych na ou dłoniach. Ponieważ przerwałam kurację na pół roku, gdyż myślałam, że w końcu je wytępiłam, aż tu pewnego dnia wyrosły mi jak grzyby po deszczu, ze zdwojoną siła. Stosowałam różne preparaty oparte na kwasie salicylowym i mlekowym - brzydko to wyglądało, paprało się i wymagało systematyczności. Dopiero niedawno będąc w Anglii znalazłam środek zamrażający kurzajki (Wartner). Wystarczy raz zastosować na jedną kurzajkę a po 10 dniach powinna zniknąć. Jak na razie zaskutkowało!!! W przypadku większych lub długotrwałych trzeba zastosować ponownie, ale max tylko 3 razy. Można jedynie w przeciągu 2 tygodni srodek ten zastosować tylko raz na jednej dłoni. Czyli jeżeli masz ich więcej to musisz każdą potraktować oddzielnie w odstępach dwutygodniowych. Słyszałam, że środek ten dostepny jest już również w Polsce. W Anglii zapłaciłam za niego 11 funtów (ok 70 zł) i starcza na 10 kurzajek. On naprawdę działa!!!! Po kurzajkach nie pozostają nawet blizny, a po 2 tygodniach masz ją z głowy w odróżnieniu do innych środków, które stosuje się przez kilkanaście tygodni, powstają rany, paprzą się, pozostają blizny i kurzajki. Przy tym środku jedynie jedna zaczęła mi się paprać,ze względu na to, że była w bardzo wrażliwym dla mnie miejscu (wcześniej wielokrotnie podrażniona przez poprzednie środki), ale stosunkowo szybko sie zagoiła. Czy ktoś wie jak ten środek nazywa się w Polsce i czy można go dostac bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 08:42 Ja rowniez kilka lat temu mialem problem ale z jedna kurzajka na palcu. Meczylem sie z nia okolo 2 lat, az w koncu znajoma powiedziala mi nastepujacy przepis: skorke z cytryny namoczyc przez noc w occie, przylozyc na 3 dni, zmieniajac co jakis czas. Ja przykladalem 1 skorke na noc, po 3 dniu kurzajka odpadla podczas kapieli. U mnie zostala blizna ale mialem duza kurzajke srednica okolo 0,6 cm . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:58 ja polecam wizytę u dermatologa. Miałem dwie kurzajki na prawej ręcę. Jedna prywatna wizyta u dermatologa wystarczyła aby się ich pozbyć. Nie pamiętam czy to było zamrażanie ciekłym azotm czy laser, ale nic nie bolało. Ten sposób polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena Re: MAM KURZAJKI !!!!!!!! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:10 Ja polecam sposób Gogo /z tym octem/ Po Jego poście zastosowałam tę metodę i moja kurzajka odpadła, a wcześniej leczyłam ją przed 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś