IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:20
Byłem jako świadek zdarzenia które póżniej jakiś pISMAK opisał w lokalnym
dodatku GW. Ojciec dziecka (dresiarz z koralikami na szyi) od swojego wejścia
do izby przyjęć szpitala zachowywał się arogancko i obrażał cały personel tam
pracujący. Zarządał natychmiastowaj konsultacji lekarskiej chociaż w izbie
przyjęć czekało kilku pacjentów z wyraznie poważniejszymi schorzeniami. Kiedy
jako ojciec kilkuletniego chłoca poprosiłem go aby się uspokoił mnie się
również dostało. Lekarza który wśród wyzwisk i obelg zbadał dziecko podziwiam
ja już bym nie wytrzymał. Już od początku zajścia czesto padało z jego ust
hasło "... Wyborcza to łyknie, załatwię was wszystkich itp...."Po kilku
dniach jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem twarz onego Dresiarz na
pierwszej stronie regionalnej GW. Przeczytałem jednostroną relację i mnie
zamurowało.Jak możne coś takiego wydrukować w poważnej gazecie.Zadzwoiłem do
panie redaktor. Nie była zainteresowana tym co mam do powiedzenia. Ręce i
nogi sie uginają.
Obserwuj wątek
    • Gość: Patryk Re: SKANDAL IP: *.oc.oc.cox.net 05.11.04, 20:40
      Dzięki,że chciałeś o tym napisać.Pozdrawiam.
      • Gość: mirek Re: SKANDAL IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.11.04, 20:53
        tez kiedys padłem ofiarą p.redaktorów GW którzy wybiórczo napisali o sprawie
        czyli jednostronnie nie pytając tej drugiej jak było (naprawdę ) .
        Wyszły z tego bzdury, ale sprostowanie to juz nie wchodzi w rachubę GW
    • Gość: ewa Re: SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:16
      Takie życie. Jakkolwiek żenujące... :-((((
      • Gość: xy Re: SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:19
        To nie życie jest takie, tylko takich mamy dziennikarzy.

Czy wiecie jak się nazywa człowiek, który na niczym się nie zna, a najczęściej
        zabiera głos ?

- DZIENNIKARZ ;)

Niestety dla większości naszego społeczeństwa, to dziennikarze właśnie są
        wyrocznią mądrości. Bezkrytyczni w stosunku do siebie samych dziennikarze nie
        zdają sobie nawet sprawy, że nie dorastają do tej roli.
        Wszystko, na czym zależy dziennikarzom to sensacyjne wiadomości. Nieważne, czy
        są prawdziwe, bo i tak nawet jeśli się je kiedyś sprostuje, to gdzieś na końcu
        numeru małym druczkiem, żeby nikt nie dostrzegł. Pozbawiają się oni tym
        sposobem moralnego prawa do piętnowania innych.
        • xv123 Re: SKANDAL 06.11.04, 06:09
          Dziennikarze tak jak lekarze są rózni, są również rzetelni, szukający prawdy,
          Spróbuj napisać jakąś prawdę do gazety, która dotknie kogoś kto ma władzę a
          zobaczysz co to znaczy wykonywać zawód dziennikarza. Przeciez wielu
          dziennikarzy na świecie nawet traci życie pisząc niepopularną prawdę nie
          mówiąc już o obelgach jakimi są obrzucani w twarz, czy przez telefon,procesach
          sądowych lub nawet pobiciach. Jeżeli współczujemy pokrzywdzonym to również
          można współczuć dziennikarzom, i jeśli cenimy prawdę to piszmy też prawdę tu na
          forum również o dziennikarzach.
          dziennikarzach.Czym byłby wsółczesny świat bez prasy?
          • maszar Re: SKANDAL 06.11.04, 22:54
            xv123 pisze "Czym byłby wsółczesny świat bez prasy?"
            Prawdę mówiąc, bez Faktu, Vivy, Gali, Bravo (można by tak baaardzo długo
            wyliczać) myslę, że wspołczesny świat byłby i lepszy i bardziej zielony (szkoda
            drzew na paier do takich szmatławców), Niestety i w mediach zaczyna obowiązywać
            prawo Kopernika - gorszy dziennik (czasopismo, film...) wypiera z rynku lepszy;
            A odnośnie prawdy o dziennikarzach - Grześ właśnie ją opisuje - rzeczywisty
            kontakt z przedstawicielem mediów. Tak więc nie ma się o co obrażać (czyśbyś
            też była dziennikarką?);
            • Gość: aki dodaj jeszcze cosmopolitan do listy hihi IP: 80.51.161.* 07.11.04, 11:44
            • xv123 Re: SKANDAL 07.11.04, 19:20
              chciałabym aby prasa była,bo spełnia ważną funkcję społeczną. Jej poziom i tak
              przewyższa poziom wielu wypowiedzi na forum. Nikt nie lubi aby go krytykować
              nawet jeśli jest to krytyka słuszna ale przecież dużo korzyści mozna wynieść
              ze słusznej krytyki. Warto polubić słuszną krytykę. Bardzo mnie interesuje taka
              sprawa,dlaczego lekarze bardzo nie lubią krytycznych artykułów na swój temat w
              prasie, nawet jeśli ich autor napisze prawdę i ma szlachetne pobudki a nawet
              darzy lekarzy szczera sympatią i podziwem. Przecież człowiek nawet swoich
              bliskich krytykuje jeśli na to zasłużą, czemu więc lekarze się tak obrażają za
              słuszną krytykę?
              • maszar Re: SKANDAL 07.11.04, 21:44
                xv123 napisała:
                chciałabym aby prasa była,bo spełnia ważną funkcję społeczną. Jej poziom i tak
                przewyższa poziom wielu wypowiedzi na forum.

Przyznaję, że wobec tego masz bardzo niewygórowane wymagania wobec prasy -
                wszak oni są (podobno) profesjonalistami.
                Analogicznie ja powinienem się cieszyć, że poziom służby zdrowia znacznie
                przewyższa rozmaite porady prezentowane na tutejszym forum.
                Jesli nie widzisz różnicy pomiędzy obiektywną krytyką a żerowaniem dziennikarzy
                na modzie dokopywania służbie zdrowia (bo ten temat tak dobrze się sprzedaje),
                to szkoda czasu na dalszą dyskusję.
                Nie wiem tylko nadal, czemu oburzasz się na krytyczne wypowiedzi wobec prasy.
                Czyżby czwarta władza miałaby być pod szczególną ochroną??
                • xv123 Re: SKANDAL 07.11.04, 22:23
                  Jeśli chodzi o mnie lubię czytać w prasie pozytywne doniesienia na temat służby
                  zdrowia. Ale jeśli wystąpiło jakieś negatywne zjawisko to czy wg Pana
                  należałoby to ukrywać przed prasą. Czy byłaby wtedy motywacja do poprawy?
    • connie1 Re: SKANDAL 06.11.04, 20:42
      Ciekawe gdzie te komentarze?
      Pozdrawiam
      Conka
    • maretina Re: SKANDAL 06.11.04, 21:09
      fakt, rece opadaja. z autora tekstu taki dziennikarz jak ze mnie miss polonia:/.
      pewnie szpitalowi nie bedzie sie chcialo, ale nalezy im sie sprostowanie, tym
      bardziej, jesli taki zyczliwy pacjent jak Ty sluzy swoja pomoca w poswiadczeniu
      prawdy.
      super sie zachowales.
      co do lokalnych dodatkow gw..... hmmm czesto udzielam informacji dziennikarzom
      na temat funkcjonowania instytucji, w ktorej pracuje. ile razy przekrecali moje
      slowa, zmieniali konekst mojej wypowiedzi to szkoda gadac.ja mam jak sie
      brnonic. prosze o pytania na pismie, na pismie odpowiadam i tych wyjatkowo
      kreatywnych dodatkowo prosze o autoryzacje. stawiam parafy i tyle.nie chce mi
      sie takiego kretynstwa uprawiac, ale jesli pisza przy tych bzdurach moje
      nazwisko, to nie mam wyjscia.
      biedny lekarz, nie ma takiej mozliwosci.
    • connie1 Re: SKANDAL 07.11.04, 19:22
      Ja nie denerwuje się na słuszną krytykę , tylko na stek bzdur , pomówień i
      wyzwisk jakimi jesteśmy nieustannie obrzucani.
      Choćby jak ten na przyklad
    • Gość: Polina Re: SKANDAL IP: *.crowley.pl 08.11.04, 08:49
      Jestem dziennikarką. Solidaryzuję się z Tobą Grzesiu jak najbardziej. Staram
      się podchodzić do swojego zawodu odpowiedzialnie. Co prawda, zajmuję się
      tematami z wyższej półki, dziennikarstwo śledcze to nie moja działka. Nie mniej
      uważam, że słowo drukowane ma wielką moc, dlatego też ponosić za nie trzeba
      wielką odpowiedzialność.
      Pozdrawiam! Polina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka