Dodaj do ulubionych

ile czasu trwa...

23.07.05, 14:52
...badanie wyciętego kawałka pacjenta na okoliczność rakowatości?

(Chętnie dowiem się również, jak to pytanie powinno być prawidłowo
sformułowane :-)

Baba (z jeszcze niewyciętymi kawałkami baby)
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: ile czasu trwa... IP: *.171-201-80.adsl.skynet.be 23.07.05, 15:01
      > ...badanie wyciętego kawałka pacjenta na okoliczność rakowatości?

Zwykle mamy wyniki po ok. tygodniu. Jest tak, bo najpierw barwi sie rutynowo,
      pozniej ewentualnie dodatkowe barwienia immunohistochemiczne zajmuje te pare dni
      extra.

> (Chętnie dowiem się również, jak to pytanie powinno być prawidłowo
      > sformułowane :-)

Jesli na pytanie mozna udzielic sensownej odpowiedzi, ktora zadowoli pytajacego,
      to pytanie jest prawidlowo sformulowane.
      • baba_ze_wsi Re: ile czasu trwa... 23.07.05, 15:12
        Gość portalu: Doki napisał(a):

> Zwykle mamy wyniki po ok. tygodniu.

Dziękuję.
        Czy w jakichś przypadkach (albo krajach) stosuje się jakieś inne, bardziej
        czasochłonne metody? Czy może to trwać 2 miesiące?

• tricolour Cosik... 23.07.05, 15:15
          ... Babo krążysz wokół tematu...

Bo na postawione przed chwila pytanie można odpowiedzieć: "Tak", "Pewnie można"
          albo "Nie wiem".

:)))
          • baba_ze_wsi etam 23.07.05, 15:24
            Właśnie przed chwilką rozmawiałam z koleżanką, której pozbawili
            kilku organów z brzucha w połowie czerwca i do dzisiaj nie ma wyników.
            Więc się zamartwia, że może nie chcą jej powiedzieć najgorszego.

A ponieważ mnie czeka niedługo to samo, więc pytam.

Przepraszam, jeśli to niestosowne pytania.
            • Gość: pszczolaasia Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:55
              eee tam niestosowne.. Tri jest cóś poddenerwowany to wszystko:)) powodzenia
              Babo...
            • mmagda12 Re: etam 23.07.05, 16:28
              Przewaznie czeka sie na wynik do 6 tygodni.Jezeliby byl zly ,powiadamiaja
              wczesniej .Wiec nie ma powodow do zmartwien
            • agulha Re: etam 23.07.05, 16:33
              Zawsze warto się dowiedzieć. Bo może ktoś poszedł na urlop, a ktoś inny zgubił
              preparat albo przepadł wynik. W tym kraju wszystko jest możliwe.
              • Gość: /// Re: etam IP: *.chello.pl 23.07.05, 17:08
                Albo zamiast badać wycięte organa przehandlowali? :-))
                • Gość: jola Re: etam IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.07.05, 17:27
                  Myślisz że ktoś by kupił?
                  • Gość: Położnik Re: etam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:39
                    W naszym pieknm kraju ,brakuje anatomopatologów,moze być i 2 miesiace ,jednak
                    wstępna selekcja pozwala szybko oceniać preparaty o duzym ryzyku.
                    • baba_ze_wsi Re: etam 23.07.05, 17:54
                      Położniku, chciałabym trafić na lekarzy podobnych do Ciebie :-)

Baba (z palcem u nogi przygniecionym kamieniem spadłym z serca ;-)
                      • Gość: Jola Re: etam IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.07.05, 18:32
                        Babo bardzo jesteś fajna i podoba mi się Twój dowcip
                        • baba_ze_wsi Re: etam 23.07.05, 18:49
                          to miłe :-)

Baba zażenowana
                          • Gość: Jola Re: etam IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.07.05, 18:53
                            Naprawde.Czasem zaglądam i szukam Baby ze wsi.I nie bądź zażenowana.Proszę!
                            • Gość: felinecaline Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:35
                              Ja tez chce jqk najwiecej baby ze wsi ;-D
                              • Gość: iza Re: etam IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.07.05, 21:50
                                dowcip jest cool, ale bardziej mi pasuje on do mezczyzny a nie do kobiety...to
                                fajne ze ze masz taki dowip :))))))))))pozdrawiam
                                • Gość: JOLA Re: etam IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.07.05, 22:08
                                  Chciałam powiedzieć ,że to co Baba pisze jest dowcipne i dlatego ją lubię.A poza
                                  tym często zgadzam się z jej opiniami
                                  • Gość: Połoznik Re: etam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:03
                                    Baby do mnie trafiają czesto ,ale Tobie bedzie trudno bo jestem z innej epoki.
                                    • baba_ze_wsi Re: etam 23.07.05, 23:20
                                      Gość portalu: Połoznik napisał(a):

> Baby do mnie trafiają czesto ,ale Tobie bedzie trudno bo jestem z innej epoki.

Toż wiem - dlatego napisałam o podobnych do Ciebie lekarzach ;-)

Epoka Baby_ze_wsi_u_Położnika minęła bezpowrotnie ;-(

Baba (z epoki post ;-)
                                      • Gość: Swan Ganz Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:17
                                        ale się pozytywnego elektoratu dorobiłaś!!! Mówiłem już - "w prezydenty" Babo,
                                        w prezydenty...Świetlaną przyszłość widzę..:))

Swan (z wynalazkiem Wellsa za pan-brat )

• Gość: Swan Ganz Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:19
                                        ale się pozytywnego elektoratu dorobiłaś!!! Mówiłęm już - "w prezydenty Babo, w
                                        w prezydenty... Świetlaną przyszłość widzę....

Swan (z wynalazkiem Wellsa za pan brat..)
                                        • baba_ze_wsi Re: etam 24.07.05, 10:23
                                          Gość portalu: Swan Ganz napisał(a):

> Swan (z wynalazkiem Wellsa za pan brat..)

Hę?;-)
                                          Chodzi o jakisik wehikuł, czy cóś inszego?...

Baba (z osłabioną pamięcią)
                                          • Gość: Swan Ganz Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:27
                                            wechikuł czasu Babo. Nie znasz?
                                            Patrz Babo - parę niegłupich tekstów tu zamieściłaś i zobacz jaka jest reakcja
                                            na forum.... Wielka jest tęsknota narodu za mądrą myślą......
                                            • Gość: Swan Ganz Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:27
                                              • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 10:32
                                                nononono...:))) to musiała być imprezka... :D:D
                                                • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:40
                                                  a rzeczywiście była udana :)) Dziękuję.
                                                  W swoim mieście wiem jak się poruszać po gastronomicznej mapie.. Mam tu
                                                  taki "trójkąt bermudzki" Zawsze gdzieś w nim muszę zniknąć.... Teraz jeszcze
                                                  tylko odszukam samochód i wszystko będzie w porządku :))
                                                  • baba_ze_wsi Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 10:50

> Mam tu > taki "trójkąt bermudzki"

A wygląda na wieeeelokąt;-)

Baba (z geometrią geograficzną za pani-siostra ;-)
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:28
                                                    No chciałbym by był to wielokąt. Zawsze sobie to obiecuję, że rozszerzę swoje
                                                    tereny łowieckie...I nigdy jakoś się nie udaje :( W zależności od; atmosfery,
                                                    konfiguracji towarzyskiej i aktualnej dyspozycji myśliwskiej dochodzę najdalej
                                                    do trzeciej knajpy.....:(( Ale może za tydzień się uda :))

Swan ( pełen wiary, że nadzieja umiera ostatnia )
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 11:32
                                                    znaczy się jesteś taki Jasiu Wędrowniczek tak? ja niestety jak mi się gdzieś
                                                    spodoba to chodze do upadłego :))) przynajmniej odpada jeden problem- jak
                                                    trafić z powrotem do domciu :D:D po 10-tym razie jak qń z zamkniętymi oczami
                                                    możesz iść:))) i nie ma potem problemu gdzie jest samochód :D:D p[owodzenia w
                                                    szukaniu :))
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:36
                                                    Ja też nie zapierniczam w nocy po mieście bez sensu :)) Ten mój "trójkąt
                                                    bermudzki" czyli trzy knajpki to się mieści na jednej ulicy, na przestrzeni
                                                    może 200 metrów... Więc problemu z autem nie będzie. Gdzieś tam na mnie czeka
                                                    cierpliwie :))
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 11:43
                                                    ale nie zakotwiczasz się, tylko wedrujesz tak? wędrowanie, to wędrowanie!!! ten
                                                    samochód to musi byc kobieta, tylko kobiety stać na cierpliwe czekanie:)))
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:55
                                                    rzeczywiście - kotwicy na długo nie rzucam w jednym porcie.. Choć czasem jak na
                                                    redzie coś interesującego zauważę... Standardowo jednak cumuję ze dwie
                                                    godzinki, trzy drinki, tematy w grupie się uśredniają - nie ma brania. To
                                                    rozwijam żagle i płynę do następnego portu... Najdalej za trzecim razem coś się
                                                    trafia.... Czasem mam tylko rano kaca moralnego bo dokonany połów mnie
                                                    zaskakuje :(( Wiesz o co chodzi, nie? Alkohol obniża nam poziom samokontroli, a
                                                    ponadto nie ma brzydkich kobiet tylko mało ....:))
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 12:04
                                                    ło matko!!!! z córką!!!! po prostu Swan Podrywacz :))))) biedny... kobiety cię
                                                    tak zepsuły????? ale jak miewasz jeszcze kaca moralnego, to nie jest tak do
                                                    qńca źle z Tobą :DD (nie żebym Cię oceniała!!! żeby nie było!!!) i nie wiem o
                                                    co cho...nigdy się nie zdobyłam na podryw w barze... czuje się z tym baaaardzo
                                                    źle :DDD
                                                    --
                                                    mój aniołek
                                                    Aniołek V.2005
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:11
                                                    Popsuły?? No co Ty?? Przecież - w gruncie rzeczy - Wam chodzi dokładnie o to
                                                    samo, o co i nam chodzi.... Kaca moralnego powoduje tylko poranne estetyczne
                                                    wrażenie. Nic innego. A i to rzadko...
                                                    Twoje samopoczucie możemy wspólnie poprawić. Dam znać jak będę ponownie nad
                                                    morzem i może teraz nie przegapimy okazji co?
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 12:19
                                                    no co się dziwisz!!! esteta się znalazł :DDD przecież wieczorem wszystkie koty
                                                    są czarne :))) poza tym, wiesz..po całonocnych szaleństwach każda może wyglądać
                                                    ciut gorzej :)))
                                                    Słonko, nie jestem w twoim typie... kumasz glany, tatuaże nie tam gdzie trzeba,
                                                    kolczyki nie tam gdzie trzeba..byś się rozczarował jak byś mnie zobaczył :DDDDD
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:21
                                                    ależ nie trzeba Myszko mnie żałować i oszczędzać. Chętnie podejmę ryzyko
                                                    dyskomfortu psychicznego... :)))
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 12:39
                                                    Słonko jesteś zbyt łaskaw... :DDD
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:04
                                                    co wcale nie oznacza, że mój projekt odchodzi w niebyt tylko się przesuwa się w
                                                    czasie. Mam nadzieję.... :))
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 13:05
                                                    projekt???
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:10
                                                    Też miałaś wczoraj imprezkę?:) No projekt dotyczący wspólnego spożycia obiadu...
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 13:25
                                                    no miałam..fajowo było..Policjanci nas ścigali za śpiewanie nieparlamentarnych
                                                    pieśni po nocach..no nie rozumiem, uwierzysz idziemy sobie bulwarem nadmorskim
                                                    i spiewamy (6 osób- jednym głosem!!!!) pieśń przecież nie przez nas wymyśloną,
                                                    tylko przez Alibabki zdaje się..dostalismy mandat karny w wysokości 100!!!
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:09
                                                    jeden mandat na wszystkich czy każdy po kolei? To dlatego, że gliniarze
                                                    ostatnio jacyś drobiazgowi się stają... W zeszłym tygodniu też
                                                    dostałem "stówkę" za "wypstryknięcie" peta za okno samochodu. Po prostu odbija
                                                    im z nudów...
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 14:17
                                                    na wszystkich..palisz???? ja rzuciłam...a to takie przyjemne...
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:34
                                                    palę (i to wszystko :D) Uwielbiam jeździć do Holandii na zakupy... :)
                                                    Rzeczywiście - jakieś przyjemności należy sobie w życiu zostawić. A ponadto
                                                    ludzie jeden nałóg zwykle zastępują innym... Ciekawe jak Ty rekompensujesz
                                                    sobie brak palenia? :DD
                                                  • Gość: pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 15:02
                                                    przyznam się... 3 razy w zyciu miałam przyjemność palić eeeee coś z
                                                    Holandii....jeszcze nigdy w życiu nie straciłam tak nad sobą kontroli jak
                                                    wtedy...a tego chyba nikt nie lubi... o mnie się nie martw zastepuje sobie :DD
                                                  • Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:48
                                                    bo to trzeba umieć robić. Wtedy jest naprawdę fajnie :))
                                                    Wydaje mi się, że dość "jednostronnie" mnie odbierasz... :D. Racz
                                                    PszczółkomyszkoAsiu rozróżniać między propozycją wspólnego obiadu a wspólną
                                                    kolacją :))
                                                    To pierwsze z reguły chcemy spożywać w inteligentnym towarzystwie bo wtedy
                                                    oprócz uczty kulinarnej mamy również duchową...... A co potem to się zobaczy :D
                                                  • pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 17:53
                                                    gupia Pszczoła!!!!! ja się tu przed kulturalna rozrywką wzbraniam!!! a to
                                                    zmienia przeciez postać rzeczy diametralnie.... :DDDD Swanie Zeusie nie
                                                    odbieram Cie jednostronnie :DD uczta duchowa... hmmmm...
                                            • baba_ze_wsi Re: etam 24.07.05, 10:48

> Wielka jest tęsknota narodu za mądrą myślą......

Ech, Swan - na szczęście mam odpowiedni dystans do wszystkiego
                                              (taką mam nadzieję przynajmniej), inaczej bym pewnie dziurę w suficie
                                              zrobiła ;-)

Baba (kompletująca torbę)
                                        • Gość: Swan Ganz Pardon Mon Ami'e za dubla n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:24
                                          • Gość: Połoznik Re: Pardon Mon Ami'e za dubla n/txt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:59
                                            Swan Ty sie ujarałes byku,a z tym moralniakiem to przesadzasz ,wmów sobie że
                                            jesteś gwałcicielem i kanibalem,wiesz jaka radość rano ze ona zyje!!!!!
                                            • pszczolaasia Re: Pardon Mon Ami'e za dubla n/txt 24.07.05, 23:01
                                              dobre, dobre:))) szacuneczek:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka