baba_ze_wsi 23.07.05, 14:52 ...badanie wyciętego kawałka pacjenta na okoliczność rakowatości? (Chętnie dowiem się również, jak to pytanie powinno być prawidłowo sformułowane :-) Baba (z jeszcze niewyciętymi kawałkami baby) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: ile czasu trwa... IP: *.171-201-80.adsl.skynet.be 23.07.05, 15:01 > ...badanie wyciętego kawałka pacjenta na okoliczność rakowatości? Zwykle mamy wyniki po ok. tygodniu. Jest tak, bo najpierw barwi sie rutynowo, pozniej ewentualnie dodatkowe barwienia immunohistochemiczne zajmuje te pare dni extra. > (Chętnie dowiem się również, jak to pytanie powinno być prawidłowo > sformułowane :-) Jesli na pytanie mozna udzielic sensownej odpowiedzi, ktora zadowoli pytajacego, to pytanie jest prawidlowo sformulowane. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: ile czasu trwa... 23.07.05, 15:12 Gość portalu: Doki napisał(a): > Zwykle mamy wyniki po ok. tygodniu. Dziękuję. Czy w jakichś przypadkach (albo krajach) stosuje się jakieś inne, bardziej czasochłonne metody? Czy może to trwać 2 miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Cosik... 23.07.05, 15:15 ... Babo krążysz wokół tematu... Bo na postawione przed chwila pytanie można odpowiedzieć: "Tak", "Pewnie można" albo "Nie wiem". :))) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi etam 23.07.05, 15:24 Właśnie przed chwilką rozmawiałam z koleżanką, której pozbawili kilku organów z brzucha w połowie czerwca i do dzisiaj nie ma wyników. Więc się zamartwia, że może nie chcą jej powiedzieć najgorszego. A ponieważ mnie czeka niedługo to samo, więc pytam. Przepraszam, jeśli to niestosowne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczolaasia Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:55 eee tam niestosowne.. Tri jest cóś poddenerwowany to wszystko:)) powodzenia Babo... Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: etam 23.07.05, 16:28 Przewaznie czeka sie na wynik do 6 tygodni.Jezeliby byl zly ,powiadamiaja wczesniej .Wiec nie ma powodow do zmartwien Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: etam 23.07.05, 16:33 Zawsze warto się dowiedzieć. Bo może ktoś poszedł na urlop, a ktoś inny zgubił preparat albo przepadł wynik. W tym kraju wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// Re: etam IP: *.chello.pl 23.07.05, 17:08 Albo zamiast badać wycięte organa przehandlowali? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: etam IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.07.05, 17:27 Myślisz że ktoś by kupił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: etam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:39 W naszym pieknm kraju ,brakuje anatomopatologów,moze być i 2 miesiace ,jednak wstępna selekcja pozwala szybko oceniać preparaty o duzym ryzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: etam 23.07.05, 17:54 Położniku, chciałabym trafić na lekarzy podobnych do Ciebie :-) Baba (z palcem u nogi przygniecionym kamieniem spadłym z serca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: etam IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.07.05, 18:32 Babo bardzo jesteś fajna i podoba mi się Twój dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: etam IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.07.05, 18:53 Naprawde.Czasem zaglądam i szukam Baby ze wsi.I nie bądź zażenowana.Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felinecaline Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:35 Ja tez chce jqk najwiecej baby ze wsi ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: etam IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.07.05, 21:50 dowcip jest cool, ale bardziej mi pasuje on do mezczyzny a nie do kobiety...to fajne ze ze masz taki dowip :))))))))))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Re: etam IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.07.05, 22:08 Chciałam powiedzieć ,że to co Baba pisze jest dowcipne i dlatego ją lubię.A poza tym często zgadzam się z jej opiniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: etam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:03 Baby do mnie trafiają czesto ,ale Tobie bedzie trudno bo jestem z innej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: etam 23.07.05, 23:20 Gość portalu: Połoznik napisał(a): > Baby do mnie trafiają czesto ,ale Tobie bedzie trudno bo jestem z innej epoki. Toż wiem - dlatego napisałam o podobnych do Ciebie lekarzach ;-) Epoka Baby_ze_wsi_u_Położnika minęła bezpowrotnie ;-( Baba (z epoki post ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:17 ale się pozytywnego elektoratu dorobiłaś!!! Mówiłem już - "w prezydenty" Babo, w prezydenty...Świetlaną przyszłość widzę..:)) Swan (z wynalazkiem Wellsa za pan-brat ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:19 ale się pozytywnego elektoratu dorobiłaś!!! Mówiłęm już - "w prezydenty Babo, w w prezydenty... Świetlaną przyszłość widzę.... Swan (z wynalazkiem Wellsa za pan brat..) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: etam 24.07.05, 10:23 Gość portalu: Swan Ganz napisał(a): > Swan (z wynalazkiem Wellsa za pan brat..) Hę?;-) Chodzi o jakisik wehikuł, czy cóś inszego?... Baba (z osłabioną pamięcią) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:27 wechikuł czasu Babo. Nie znasz? Patrz Babo - parę niegłupich tekstów tu zamieściłaś i zobacz jaka jest reakcja na forum.... Wielka jest tęsknota narodu za mądrą myślą...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:27 Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 10:32 nononono...:))) to musiała być imprezka... :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:40 a rzeczywiście była udana :)) Dziękuję. W swoim mieście wiem jak się poruszać po gastronomicznej mapie.. Mam tu taki "trójkąt bermudzki" Zawsze gdzieś w nim muszę zniknąć.... Teraz jeszcze tylko odszukam samochód i wszystko będzie w porządku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 10:50 Gość portalu: Swan Ganz napisał(a): > Mam tu > taki "trójkąt bermudzki" A wygląda na wieeeelokąt;-) Baba (z geometrią geograficzną za pani-siostra ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:28 No chciałbym by był to wielokąt. Zawsze sobie to obiecuję, że rozszerzę swoje tereny łowieckie...I nigdy jakoś się nie udaje :( W zależności od; atmosfery, konfiguracji towarzyskiej i aktualnej dyspozycji myśliwskiej dochodzę najdalej do trzeciej knajpy.....:(( Ale może za tydzień się uda :)) Swan ( pełen wiary, że nadzieja umiera ostatnia ) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 11:32 znaczy się jesteś taki Jasiu Wędrowniczek tak? ja niestety jak mi się gdzieś spodoba to chodze do upadłego :))) przynajmniej odpada jeden problem- jak trafić z powrotem do domciu :D:D po 10-tym razie jak qń z zamkniętymi oczami możesz iść:))) i nie ma potem problemu gdzie jest samochód :D:D p[owodzenia w szukaniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:36 Ja też nie zapierniczam w nocy po mieście bez sensu :)) Ten mój "trójkąt bermudzki" czyli trzy knajpki to się mieści na jednej ulicy, na przestrzeni może 200 metrów... Więc problemu z autem nie będzie. Gdzieś tam na mnie czeka cierpliwie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 11:43 ale nie zakotwiczasz się, tylko wedrujesz tak? wędrowanie, to wędrowanie!!! ten samochód to musi byc kobieta, tylko kobiety stać na cierpliwe czekanie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:55 rzeczywiście - kotwicy na długo nie rzucam w jednym porcie.. Choć czasem jak na redzie coś interesującego zauważę... Standardowo jednak cumuję ze dwie godzinki, trzy drinki, tematy w grupie się uśredniają - nie ma brania. To rozwijam żagle i płynę do następnego portu... Najdalej za trzecim razem coś się trafia.... Czasem mam tylko rano kaca moralnego bo dokonany połów mnie zaskakuje :(( Wiesz o co chodzi, nie? Alkohol obniża nam poziom samokontroli, a ponadto nie ma brzydkich kobiet tylko mało ....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 12:04 ło matko!!!! z córką!!!! po prostu Swan Podrywacz :))))) biedny... kobiety cię tak zepsuły????? ale jak miewasz jeszcze kaca moralnego, to nie jest tak do qńca źle z Tobą :DD (nie żebym Cię oceniała!!! żeby nie było!!!) i nie wiem o co cho...nigdy się nie zdobyłam na podryw w barze... czuje się z tym baaaardzo źle :DDD -- mój aniołek Aniołek V.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:11 Popsuły?? No co Ty?? Przecież - w gruncie rzeczy - Wam chodzi dokładnie o to samo, o co i nam chodzi.... Kaca moralnego powoduje tylko poranne estetyczne wrażenie. Nic innego. A i to rzadko... Twoje samopoczucie możemy wspólnie poprawić. Dam znać jak będę ponownie nad morzem i może teraz nie przegapimy okazji co? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 12:19 no co się dziwisz!!! esteta się znalazł :DDD przecież wieczorem wszystkie koty są czarne :))) poza tym, wiesz..po całonocnych szaleństwach każda może wyglądać ciut gorzej :))) Słonko, nie jestem w twoim typie... kumasz glany, tatuaże nie tam gdzie trzeba, kolczyki nie tam gdzie trzeba..byś się rozczarował jak byś mnie zobaczył :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:21 ależ nie trzeba Myszko mnie żałować i oszczędzać. Chętnie podejmę ryzyko dyskomfortu psychicznego... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 12:39 Słonko jesteś zbyt łaskaw... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:04 co wcale nie oznacza, że mój projekt odchodzi w niebyt tylko się przesuwa się w czasie. Mam nadzieję.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 13:05 projekt??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:10 Też miałaś wczoraj imprezkę?:) No projekt dotyczący wspólnego spożycia obiadu... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 13:25 no miałam..fajowo było..Policjanci nas ścigali za śpiewanie nieparlamentarnych pieśni po nocach..no nie rozumiem, uwierzysz idziemy sobie bulwarem nadmorskim i spiewamy (6 osób- jednym głosem!!!!) pieśń przecież nie przez nas wymyśloną, tylko przez Alibabki zdaje się..dostalismy mandat karny w wysokości 100!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:09 jeden mandat na wszystkich czy każdy po kolei? To dlatego, że gliniarze ostatnio jacyś drobiazgowi się stają... W zeszłym tygodniu też dostałem "stówkę" za "wypstryknięcie" peta za okno samochodu. Po prostu odbija im z nudów... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 14:17 na wszystkich..palisz???? ja rzuciłam...a to takie przyjemne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:34 palę (i to wszystko :D) Uwielbiam jeździć do Holandii na zakupy... :) Rzeczywiście - jakieś przyjemności należy sobie w życiu zostawić. A ponadto ludzie jeden nałóg zwykle zastępują innym... Ciekawe jak Ty rekompensujesz sobie brak palenia? :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 15:02 przyznam się... 3 razy w zyciu miałam przyjemność palić eeeee coś z Holandii....jeszcze nigdy w życiu nie straciłam tak nad sobą kontroli jak wtedy...a tego chyba nikt nie lubi... o mnie się nie martw zastepuje sobie :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:48 bo to trzeba umieć robić. Wtedy jest naprawdę fajnie :)) Wydaje mi się, że dość "jednostronnie" mnie odbierasz... :D. Racz PszczółkomyszkoAsiu rozróżniać między propozycją wspólnego obiadu a wspólną kolacją :)) To pierwsze z reguły chcemy spożywać w inteligentnym towarzystwie bo wtedy oprócz uczty kulinarnej mamy również duchową...... A co potem to się zobaczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Chyba jeszcze śpię. WEHIKUŁ oczywiście.. :(( 24.07.05, 17:53 gupia Pszczoła!!!!! ja się tu przed kulturalna rozrywką wzbraniam!!! a to zmienia przeciez postać rzeczy diametralnie.... :DDDD Swanie Zeusie nie odbieram Cie jednostronnie :DD uczta duchowa... hmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: etam 24.07.05, 10:48 Gość portalu: Swan Ganz napisał(a): > Wielka jest tęsknota narodu za mądrą myślą...... Ech, Swan - na szczęście mam odpowiedni dystans do wszystkiego (taką mam nadzieję przynajmniej), inaczej bym pewnie dziurę w suficie zrobiła ;-) Baba (kompletująca torbę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Pardon Mon Ami'e za dubla n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: Pardon Mon Ami'e za dubla n/txt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:59 Swan Ty sie ujarałes byku,a z tym moralniakiem to przesadzasz ,wmów sobie że jesteś gwałcicielem i kanibalem,wiesz jaka radość rano ze ona zyje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Pardon Mon Ami'e za dubla n/txt 24.07.05, 23:01 dobre, dobre:))) szacuneczek:)) Odpowiedz Link Zgłoś