Dodaj do ulubionych

psycholog???prosze o pomoc...

03.10.05, 13:18

------------------------------------------------------------------------------
--
Bardzo prosze zorientowane osoby o pomoc.Pilnie potrzebuje pomocy
psychologa.Jak to jest z tym ,ze prywatne przychodnie podpisały umowy z NFZ?
Na państwowa terapie musze czekać pół roku (jeśli bee zmuszona oczywiscie
poczekam,ale ...,na prywatnego specjaliste nie mam funduszy (70 zł za
wizytę :(Jestem z Lublina ).Czy istnieje jakas inna możliwosc?Będe bardzo
wdzieczna za
informacje.Pozdrawiam forumowiczów :)

Obserwuj wątek
    • Gość: Daria Re: psycholog???prosze o pomoc... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 04.10.05, 03:41
      Idz do szpitala na Abramowicka. Tam powinni ci pomoc. Jest tam bardzo dobry
      psychiatra Krzewicki. Moze jest ci wlasnie potrzebny psychiatra a nie psycholog.
      • Gość: kasia Re: psycholog???prosze o pomoc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:47
        Daria pokazalas szczyt wlasnej glupoty!
        • Gość: Daria Re: psycholog???prosze o pomoc... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 05.10.05, 04:08
          Durna krowo. Ja przynajmniej staram sie dziewczynie pomoc a ty zajrzalas tu
          zrobilas kretynska uwage i poszlas.
          • Gość: kaska Re: psycholog???prosze o pomoc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 14:52
            Pewnie jeszcze oczekujesz wdzecznoci za swoja pomoc?
            Uwazam,ze psychiatra tobie sie nalezy ,ktos juz to kiedys na forum zauwazyl.
    • Gość: optymistka Re: psycholog???prosze o pomoc... IP: *.katowice.pik-net.pl 05.10.05, 07:04
      Z tego co wiem od znajomej psycholog to nie ma psychoterapii, której koszty
      pokrywałby NFZ. Tylko prywatnie.
      • Gość: .. Re: psycholog???prosze o pomoc... IP: *.it-net.pl 15.10.05, 17:12
        umowę z NFZ przychodnia na Staszica, psycholog jest też na Abramowickiej,
        zespół poradni na 1 Armii WP lub poradnia uzależnień na karłowicza- to te
        podstawowe gdzie jest wielu specjalistów, ale kolejki niestety też
    • Gość: doc Re: psycholog???prosze o pomoc... IP: *.salbis.net 15.10.05, 19:44
      Sytuacja jest trudna. Kiedyś nfz refundował tylko psychoterapię grupową,
      ostatnio słyszałem o jakiejś placówce w Krakowie, która ma podobno kontrakt na
      psychoterapię indywidualną (i w związku z tym potrzebują skierowań od lekarzy
      POZ- trochę głupio, ale trochę potwierdza, że to coś serio). No ale to dopiero
      jedna placówka. Póki co niestety zasadą jest psychoterapia indywidualna w 100 %
      prywatna (nie piszę tu o różnych formach psychoterapii krótkoterminowej,
      interwencyjnej, to można mieć za darmo nawet poza nfz, w Krakowie przynajmniej
      w 2 miejscach). Jak jest w Lublinie nie wiem, podejrzewam, że gorzej.

Psychoterapia indywidualna jest zwyczajowo formą usługi której jedną z zasad
      jest płacenie. Jest to również - poza wszystkim - element terapii; np.
      psychoanalitycy na Zachodzie gotowi są kredytować początkowe spotkania, a celem
      ma być odzyskanie takiej psychicznej równowagi, która m.in. prowadzi do
      aktywnosci zawodowej, i możliwości opłacenia terapii.
      Oczywiście brzmi to pięknie, wiem, że śmiesznie to brzmi w naszych warunkach,
      ktoś m.in. w wyniku psychoterapii zabierze się do pracy, dostanie porywającą
      pensję 900 zł i ma płacić...Wiem.
      To problem który raz po raz powraca.
      Dla pocieszenia powiem tylko a propos 70 zł za wizytę - w Krakowie jest na ogół
      drożej.
    • czarna_rozpacz nfz ustalil, ze psychoterapia jest wymyslem....... 15.10.05, 20:01
      dla zblazowanych panienek,
      i jezeli mieliby za nia placic,
      to zabraknie im kasy na eleganckie pensyjki dla nierobow z nfz:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka