Dodaj do ulubionych

zabieg prostaty laserem szukam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 19:42
poszukuje informacji gdzie w Polsce można zrobić taką operację, i na jakich
zasadach. to bardzo pilne
Obserwuj wątek
    • Gość: wetdoktorek@wp.pl Re: zabieg prostaty laserem szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:30
      Ja również szukam gdzie i na jakich warunkach można wykonać laserową operację
      prostaty
      • Gość: pomocny Re: zabieg prostaty laserem szukam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:44
        Zabiegi chirurgiczne (konieczne zaledwie u 10-15 procent chorych) - polegają
        m.in. na przezcewkowym usunięciu nadmiernej ilości tkanki stercza - prostaty.w
        znieczuleniu(od pasa w dół) polega na wprowadzeniu endoskopu przez cewke do
        pęcherz (niebolesne)i endoskopowym usunięciu nadmiaru prostaty.Chirurg
        mikronarzędziami (coraz częściej laserem) dociera przez cewkę moczową do
        prostaty i usuwa część gruczołu, zwykle tylko przerośnięty wewnętrzny fragment,
        żeby umożliwić swobodny odpływ moczu. .
        • Gość: jawiem w lodzi szukaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 17:41
        • plama465 Re: zabieg prostaty laserem szukam 21.03.15, 22:21
          Poszukuje kogoś kto miał zabieg prostaty laserem.Chciałbym się dowiedzieć gdzie był przeprowadzony zabieg i jakie są jego efekty.
          • varshaviac A o jaka chorobę chodzi? 22.03.15, 00:12
            plama465 napisał(a):

> Poszukuje kogoś kto miał zabieg prostaty laserem.

A o jaka chorobę chodzi?

> Chciałbym się dowiedzieć gdzie
            > był przeprowadzony zabieg i jakie są jego efekty.
    • j23zorro Re: zabieg prostaty laserem szukam 08.01.17, 21:00
      Temat stary ale może warto go odświeżyć, gdyż w tym roku NFZ często pokrywa już koszty tego zabiegu.
      Ja miałem w listopadzie 2016 r. Miałem przerośniętą prostatę w kierunku pęcherza moczowego, co powodowało zatrzymywanie moczu (tragedia nikomu nie życzę). Usunięto mi część prostaty laserem zielonym. Nie do końca jest to tak jak piszą w informacjach i reklamach że już na 2 dzień wychodzi się ze szpitala. Z mojej perspektywy wygląda to trochę inaczej. Owszem ze szpitala wychodzimy szybko, ja miałem operację we wtorek w piątek byłem w domu. Potem przez pierwsze 10 dni gdy brałem antybiotyk wszystko wyglądało ładnie, prawie nic nie bolało i sikało się prawie jak za młodych lat. Potem gdy antybiotyk się skończył pojawiło się lekkie krwawienie i uczucie jak przy zapaleniu pęcherza. Od urologa znów dostałem antybiotyk ale chyba nie do końca dobrze trafiony bo co prawda dolegliwości trochę się zmniejszyły, ale ciągle były dokuczliwe. dopiero teraz na tydzień przed 2 miesiącami po jest lepiej i dopiero teraz czuję że rany się goją, a strupy odpadają bo wylatują z moczem (sorry za język ale tak jest). Piszę to bo mnie brakowało tej wiedzy co dodatkowo mnie niepokoiło. Spodziewałem się że góra po 2 tygodniach będę zdrowy, a prawda jest taka że trzeba 2 miesiące na ten efekt czekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka