Dodaj do ulubionych

A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki

IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 22:16
Tak myslę , że o podwyżkę walczą lekarze , którzy nie mają szans na
łapówki .Niestety stoją zbyt nisko w hierarchi i musza wykonywac czarną
robotę , za tych ,którzy faktycznie biorą. Pracuję z lekarzami którzy nie
wspomnieli od lat o podwyżce . Bo w szpitalu na etacie wykonują swoją
prywatę i bogacą się codziennie . Bardzo łatwo na bardzo drogim szpitalnym
sprzęcie zarabiać do kieszni. Do tego mogę dodać operatorów , którzy za
zabiegi biorą do kieszeni . Ich status mimo szpitalnej pensji jest bardzo
wysoki.Co widać jakie mają domy i samochody .Gdyby zarabiali tyle co mówią to
nie dotrwali by do 'pierwszego ' Dlatego skończmy farsę opowieści o
biedakach - lekarzach .Pewnie niektórzy lekarze zaraz mnie tu zwyzywają , że
nieprawda . Ale pracuję w miejscu , gdzie przepływ pieniędzy między
pacjentem , a lekarzem jest bardzo duży . I Ci drudzy mają się
rewelacyjnie .Pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • slav_ Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 01.04.06, 22:20
      No ale co z tego "myślenia" wynika - bo nie widze zadnych wnioskow płynących z
      twojej wypowiedzi.
      • encorton1 Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 01.04.06, 22:32
        Z tego "myślenia" wynika zapewne, że żadne podwyżki się nie należą - tylko tym
        razem ktoś wyartykułował to bez wyzwisk, chociaż logika wciąż na poziomie forum
        onetu.
        • Gość: tosia Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 22:36
          Jak zwykle lekarze doszukują się tematu 'zamiast '.I znaleźli słowo < myślenie
          > . Gratuluję , ale dalej nie zbaczajcie .
          • slav_ Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 01.04.06, 22:39
            A jaki jest TEMAT wypowiedzi i jakie sa WNIOSKI z tej wypowiedzi płynące ?
    • Gość: Daria Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.04.06, 23:03
      A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki
      Autor: Gość: tosia IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl
      Data: 01.04.06, 22:16 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Tak myslę , że o podwyżkę walczą lekarze , którzy nie mają szans na
      łapówki .Niestety stoją zbyt nisko w hierarchi i musza wykonywac czarną
      robotę , za tych ,którzy faktycznie biorą. Pracuję z lekarzami którzy nie
      wspomnieli od lat o podwyżce . Bo w szpitalu na etacie wykonują swoją
      prywatę i bogacą się codziennie . Bardzo łatwo na bardzo drogim szpitalnym
      sprzęcie zarabiać do kieszni. Do tego mogę dodać operatorów , którzy za
      zabiegi biorą do kieszeni . Ich status mimo szpitalnej pensji jest bardzo
      wysoki.Co widać jakie mają domy i samochody .Gdyby zarabiali tyle co mówią to
      nie dotrwali by do 'pierwszego ' Dlatego skończmy farsę opowieści o
      biedakach - lekarzach .Pewnie niektórzy lekarze zaraz mnie tu zwyzywają , że
      nieprawda . Ale pracuję w miejscu , gdzie przepływ pieniędzy między
      pacjentem , a lekarzem jest bardzo duży . I Ci drudzy mają się
      rewelacyjnie .Pozdrawiam .
      ------------------------------------------------------------------

Wlasnie i ja o tym pisalam. Mam w New York zaprzyjazniona lekarke z Polski
      ktorqa pracuje w aptece. Jak jej opowiadam o tym placzu lekarzy polskich nad
      swoimi zarobkami to ja szlag trafia. Ona mowi, ze cale lata pracowala w
      przychodniach i szpitalach i nie widziala zadnego ubogiego lekarza,
      powiedziala, ze pensje maja nie takie zle a "obrywki" do kieszeni maja wszyscy.
      Zawsze to kwituje zdaniem "niech nie placza dobrze maja a placza od zawsze."

• Gość: tosia Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 23:18
        Obrywki to mało powiedziane . Łapówka za zabieg to wysokość jednej pensji
        średnio zarabiającego .To są ciężkie pieniądze egzekwowane za każdą usługę .
        Bo płaci chory . Lekarze są specjalistami w 'dorabianiu się ' . Szkoda że nie
        mają kas fiskalnych . Bo biedacy wykazują wciąż zerowe dochody .
        • Gość: jedruch ale... IP: *.crowley.pl 01.04.06, 23:25
          to jest właśnie powód dla którego należy wprowadzić inny system wynagradzania
          lekarzy - nie łapówki mają być podstawowym żźródłem dochodu, tylko pensja -
          wtedy można będzie egzekwować swoje prawa jako pacjenta.
          • Gość: Daria Re: ale... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.04.06, 23:49
            ale...
            Autor: Gość: jedruch IP: *.crowley.pl
            Data: 01.04.06, 23:25 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            to jest właśnie powód dla którego należy wprowadzić inny system wynagradzania
            lekarzy - nie łapówki mają być podstawowym żźródłem dochodu, tylko pensja -
            wtedy można będzie egzekwować swoje prawa jako pacjenta.
            -------------------------------------------------------------------------
            Beda brali lepsze pensje i lapowki tez beda brali. Trzeba pamietac, ze jest to
            juz srodowisko mocno zdemoralizowane.

• Gość: jedruch Re: ale... IP: 149.156.31.* 03.04.06, 12:58
              też mi argument... idiotyczny
        • slav_ Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 01.04.06, 23:37
          Ale wnioski, wnioski jakieś.
          Rady, jak zlikwidowac patologię.
          Złote mysli, konkuzje a nie tylko żółć wylewać.
          • poloznik-gin Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 01.04.06, 23:45
            Królu złoty ,czego wymagasz?
            • slav_ Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 02.04.06, 00:02
              Jesli ktoś zaczyna wątek to chciałbym żeby cos napisał.
              Takie marzenie...
          • Gość: tosia Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 23:47
            Slav . Przeczytaj mój tekst ze zrozumieniem . I sam wyciągniesz wnioski ,,
            Może podpowiem :nie ma rady na lekarzy łapówkarzy .Podwyżka nie ma z tym nic
            wpólnego .
            • encorton1 Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 01.04.06, 23:58
              Czyli zostawmy wszystko jak jest? O to chodzi? Skoro to wszystkim odpowiada to
              po co te skargi na rzekome łapówki.
            • slav_ Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 02.04.06, 00:10
              Taki wnisek z pierwszego postu NIE płynie.
              Jest tam tylko narzekanie na łapowkarzy którym dobrze.
              Bez podpowiedzi "co poeta chciał powiedzieć" ani rusz.
              Celem walki o podwyżkę wcale nie jest likwidacja łapowkarstwa.
              Likwidacja (czy raczej ograniczenie zakresu) tego zjawiska wymaga dużo głębszych
              zmian w systemie. Niestety (czy Ci sie to podoba czy nie), jednym z
              NAJWAŻNIEJSZYCH elementów ograniczania łapowkarstwa są możliwe do osiągnięcia
              wsokie legalne zarobki oraz placenie (współpłacenie) bezposrednio za wykonaną
              usługę.
              • Gość: tosia Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 00:19
                Wysokie zarobki lekarzy nie wpłyną na wysokość ich łapówek .Można tu pisać
                wiele faktów , ale lekarze są głusi .I tak zawsze będzie .
                • travel_wawa To kto w takim razie wyjeżdża i dlaczego? 02.04.06, 00:44
                  Przecież skoro tak w Polsce się lekarzom świetnie powodzi, skoro sa takie
                  wspaniałe perspektywy urządzenia się z łapówek, skąd taki strumień stopniowo
                  zwiększający się przeprowadzek w inne rejony UE?

Rozumiem, że każdy lekarz to twoim zdaniem łapówkarz, jeśli tylko żyje na
                  przyzwoitym poziomie. A wiesz ile przecietnie godzin tygodniowo pracuja lekarze
                  w Polsce? A wiesz, jak sie to ma to czasu pracy w krajach Unii Europejskiej?
                  A wiesz, że stawki za prace lekarzy w Polsce są NAJNIŻSZE w całej UE?

Ja doradzam młodym wyjazd. Bo co ich czeka tutaj?
                  Ciężka praca bez satysfakcji finansowej, bycie "na gwizdek" wyjątkowo
                  roszczeniowo nastawionego społeczeństwa, ciagłe nagonki i
                  wypominanie "darmowych" studiów fundowanych przez "biedne" społeczeństwo, które
                  jakoś ma te kilka miliardów PLN na wyroby tytoniowe (potem koszty leczenia
                  chorób tytoniozaleznych funduja SOLIDARNIE niepalący palącym, bo nie ma
                  zróżnicowania składek w zależności od RYZYKA ubezpieczenia zdrowotnego.)
                • slav_ Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 02.04.06, 00:47
                  Wysokie zarobki wpłyną na wysokość łapowek.
                  Jesli ktos bedzie zarabiał bardzo dużo - nie zadowoli się marną łapowką - będzie
                  chciał o wiele wiekszej niż obecnie.
                  Jest nadzieja że ludzie przestaną dawać łapowki bo ich nie będzie na takie
                  wysokie stać i biedny lekarz będzie sie musiał zadowolić legalnym zarobkiem...
              • venes.sa Re: Daria. 02.04.06, 00:23
                Mieszkasz w US, wiesz ze tu nie biora.Nikt nie daje, nikt nie bierze. Pytanie
                jest, dlaczego? Kazdy, Ty tez, wiesz dlaczego nie daja, nie biora.
                • Gość: oleggodunow Re: Daria. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 07:57
                  Bo za branie w łapę powinno być 10 lat obozu pracy za każde 10 zł łapówki.
    • anka766 Re: A co do lekarzy , którzy chcą podwyżki 02.04.06, 12:27
      Tosia jestem całkowicie z tobą. ŚWIĘTA PRAWDA !!!!!!!!!!!!!!! Obalmy w końcu
      mit o zawodzie który cieszy się dużym poważaniem. Teraz lekarz to ktoś kto chce
      zarobić na cudzej krzywdzie a Judymowie to ci , jak napisałaś co jeszcze nie
      maja praw na oddziale ci którzy są niewolikami tych starszych dorobkiewiczów.
      • Gość: lekarkja na dyżurz Do anka766 IP: 80.50.167.* 02.04.06, 18:40
        ty rozumiesz ,to co piszesz ?
        Po pierwsze ( wg zasad dobrego zbierania wywiadu ) zapytam : co to wg ciebie
        znaczy teraz ? Teraz to znaczy w tej chwili ?
        Jak ja dzisiaj przyjęłam do oddzialu troje dzieci z powodu biegunki - to ja
        jestem ktoś kto chce zarobić na cudzej krzywdzie ? - ty sie stuknij w łeb. Ja
        przyjęłam te , przyniesione na rekach, blade, odwodnione dzieci, żeby je leczyć
        i na izbie przyjęć zapytałam czy rodzice się ZGADZAJĄ na leczenie szpitalne.
        W kwestii Judyma , mam inaczej na imię , a lekarz jest to zawód, za wykonywanie
        ktorego należa się pieniądze. Ja nie jestem wolontariuszką. Ja tu pracuję.
        Nie jestem niewolnikiem ( mimo, że to najbarzdiej by cię frapowało ), moja
        ordynator nie jest dorobkiewiczem . JESTEŚMY LUDŹMI.
        Nie będe pracować za darmo, bo w produkty , również spożywcze zaopatruję się w
        sklepach, a nie na śmietniku. Pozdrawiam, nie liczę jednak na to, że cokolwiek
        zrozumiesz. Skoro do tej pory nie przyszło ci do głowy, że lekarz i
        pielegniarka jest człowiekiem i np. w chili kiedy jedno z nich zleca, a drugie
        wykonuje zastrzyk ,żadne NIE ROBI NIKOMU KRZYWDY.
        Kończę i nie poczekuję zrozumienia, bo to wymagałoby posiadania rozumu :)))
        Ps. rozumiem, że ty wykonując jakiekolwiek płane czynności zawodowe jesteś
        dorobkiewiczem, moze jesteś pracownikiem, albo niewolnikiem, albo Judymem. Po
        cholerę taka ideologia. W pracy sie pracuje i za to dodtaje sie pieniądze.
        NA CAŁYM ŚWIECIE.
        • Gość: tosia Re: Do anka766 IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 20:59
          Ja nie mam czasu na dyżurze siedzieć w internecie .Jak widać lekarze mają go
          dużo , lub się nudzą - co rozumiem . Mają służące które za nich wykonują pracę .
          • Gość: lekarka na dyzurze Re: Do anka766 IP: 80.50.167.* 03.04.06, 00:47
            chcialam sprawdzić co ty na to ,już wiem, właśnie na chwilę odeszłam odświeżej
            posocznicy, zaraz tam wracam, jak tylko napiję się wody ( nie wódy ).
            Ty to jakaś chrabianka jesteś, wszędzie widzisz służące ????
        • seniorita15 Re: Do anka766 02.04.06, 21:01
          Do lekarki na dyzurze.Masz racje. Tylko szkoda tych resztek energii trwonic dla
          tych trolli jak Daria i pochodne.Wyspij sie dobrze po dyzurze i dalej rob dobra
          robote.Pomimo takich ulomnych jednostek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka