Dodaj do ulubionych

Media o strajkach lekarskich

13.04.07, 12:43
Linki ze strony OZZL
ww6.tvp.pl/400,20070411484201.strona
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4049829.html
www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1941.2.719.2.14.1.0.1.htm
Obserwuj wątek
    • maverick777md Re: Media o strajkach lekarskich 13.04.07, 18:37
      "Związkowcy chcą dwukrotnej średniej krajowej czyli około 5 tysięcy złotych dla
      lekarza stażysty i trzykrotnej czyli 7,5 tysiąca złotych dla specjalisty. Taka
      jednakowa podwyżka dla wszystkich bez wyjątku - nie podoba się jednak nawet
      wielu lekarzom. " - wyjęte z pierwszego linku. Komuś z Was taka forma podwyżki
      nieodpowiada?
      • the.dot Re: Media o strajkach lekarskich 13.04.07, 19:32
        Mnie taka forma podwyzki nie odpowiadalaby. Nie chcialabym, zeby przecietnie
        uzdolniony lekarz, bez ambicji i zadedykowania, nie wspomne o wdzieku osobistym
        zarabial tyle co ja.
        • aron2004 Re: Media o strajkach lekarskich 13.04.07, 23:35
          lekarze powinni zarabiać minimalną krajową, nawet na tyle nie zasługują
        • maga_luisa Re: Media o strajkach lekarskich 13.04.07, 23:37
          Nie bardzo rozumiem; piszesz to jako lekarz czy raczej jako osoba o dużym
          wdzięku osobistym?
          • the.dot Re: Media o strajkach lekarskich 14.04.07, 00:39
            Jedno i prawie drugie, prawie bo graduuje za +/- 3 tygodnie. Wszyscy widza we
            mnie ogromny potencjal...coz, mam mocno w glowce poprzewracane. Za
            jakies(6+1+3)10 lat bede asistant professor i mi sie to podoba. I nie podoba mi
            sie rownac w dol- jesli chodzi o zarobki, to jest niesprawiedliwe! Milego
            weekendu zycze.
            • maga_luisa Re: Media o strajkach lekarskich 14.04.07, 00:46
              "Równanie w dół" zapewne byłoby niesprawiedliwe, dotąd jednak takiemu właśnie
              równaniu jesteśmy tu poddawani.
              OZZL od kiedy pamiętam proklamował dążenie MINIMUM do takich stawek, jak wyżej
              wymienione.
        • paczula8 The.dot, bardzo słuszne kryteria ...;) 14.04.07, 09:42
          the.dot napisała:

> Mnie taka forma podwyzki nie odpowiadalaby. Nie chcialabym, zeby przecietnie
          > uzdolniony lekarz, bez ambicji i zadedykowania, nie wspomne o wdzieku
          osobistym
          > zarabial tyle co ja.

jassne, do czego to podobne, żeby ktoś zarabiał tyle co Ty ... przecież Ty masz
          wdzięk osobisty ... ;)))

--
          "Gdy wieczorne zgasną zorze,
          zanim głowę do snu złożę,
          modlitwę moją zanoszę (...)"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka