Dodaj do ulubionych

Prywatna klinika w Warszawie

14.04.07, 18:29
Chcę wykupić abonament w prywatnej klinice w Warszawie. Myślałam o lux medzie.
Co o niej sądzicie? A może lepiej wybrać coś innego?
Obserwuj wątek
    • ankk Re: Prywatna klinika w Warszawie 18.04.07, 21:13
      Byłam w zeszłym roku klientem Lux Medu, w sumie byłam zadowolona. Teraz jestem
      ubezpieczona w VISION (prywatne ubezpieczenie zdrowotne) z którego jestem
      jeszcze bardziej zadowolona. Mogę korzystać z usług kilku placówek m. in Lux
      Medu, Limu, Damiana. I chyba wychodzi trochę taniej niż abonament roczny w
      konkretnej klinice.
    • antenka33 Re: Prywatna klinika w Warszawie 22.04.07, 10:33
      Oboje z mężem mamy abonament w Lux Med i to już ok. 7 lat. Po urodzeniu córki
      też wykupiliśmy jej abonament. I muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z
      usług Lux Med. Praktycznie wogóle nie korzystam już z przychodni osiedlowej. A
      poza tym kliniki Lux Med są w większych miastach Polski, co jest super gdy się
      gdzieś wyjeżdża np. na wakacje. Wyjeżdżając nie martwię się, gdzie będę szukać
      pomocy gdyby zaszła taka potrzeba. Jadę do najbliższego Lux Med.Zawsze mamy
      przy sobie karty Lux Med i jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby ktoś w nas nie
      przyjął.
      • nibynic5 Re: Prywatna klinika w Warszawie 22.04.07, 16:58
        a ile kosztuje taki abonament? przykladowo?
        • obs2 Re: Prywatna klinika w Warszawie 22.04.07, 19:50
          akurat nie luxmed, ale od 40 do 810 zł.
          Być może są jeszcze droższe pakiety bardzo VIPowskie.
          Jak widać średnio 100-200 zł; cena jest przystępna dla przeciętnego Polaka
          pracującego w przyzwoitej firmie, zwłaszcza że często to firma właśnie płaci.
          Ewentualnie płaci pracownik, ale często tylko część abonamentu.
          Pakiet górny to jak chodzi o diagnostykę, wszystko z wyjątkiem PET i tego typu
          ekstremów. Czysta przyjemność leczyć posiadacza takiego pakietu.
          Koniec mniemanologii stosowanej, trzeba coś sprawdzić, to się sprawdza.

• nibynic5 obs2 22.04.07, 19:57
            moze glupie pytanie. Czy ta suma to miesieczna oplata?
            • obs2 Re: obs2 23.04.07, 12:22
              tak, miesięczna. Wiem że mało, w związku z tym firmy takie działają od kilku
              lat pod kreską (polityka budowania pozycji, spodziewane zyski znacznie
              odsunięte w czasie).
              Nie można przesadzić, tu nie Stany, nawet prezesowi nie zapłacą paru tysięcy
              miesięcznie za pakiet (to jest dopiero w miarę sensowny budżet).
              Oczywiście taki pakiet za 40 zł to prawie nic. Sensowne są górne pakiety,
              dostają je dyrektorzy, choć są firmy (fakt, że te topowe w rozumieniu
              światowym), które mają górne pakiety dla wszystkich. No ale jeśli "wszyscy" to
              40 osób z których każda zarabia od 10 tys w górę a firmie przynosi kilka razy
              tyle, no to firma kupuje ten pakiet za 800 zł.
              Nie wiem jakie są ceny dla indywidualnych klientów, firma którą znam nie
              prowadzi pakietów indywidualnych, tylko firmowe.
              Ceny porad i badań dla indywidualnych kilentów są bardzo, bardzo rozsądne, a
              gwarancja jakości usług nieco wyższa niż u przypadkowego prywatnego lekarza.
              Generalnie, przy normalnych zarobkach w sensownej firmie, oferta jest nie do
              pogardzenia, pakiet nie daje wszystkiego, ale na codzień uwalnia od kontaktu z
              publicznym systemem ochrony zdrowia, a to podstawa.
    • antenka33 Re: Prywatna klinika w Warszawie 25.04.07, 08:51
      My mamy abonament pracowniczy. Nie wiem ile płaci mąż jako pracownik, ale ja i
      dziecko jako członkowie rodziny płacimy po 35 zł miesięcznie. A ile kosztuje
      tak normalnie abonament - nie wiem. Trzeba wejść na stronę Lux-Med i zobaczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka