sithicus 07.05.07, 13:28 Koleżanki i koledzy - nasze życie to nie akcja charytatywna na rzecz Polski... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avvg 2. mądre zdanie 09.05.07, 00:17 oko za oko, ząb za ząb, a d... za pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 06:38 to Polska was wykształciła, a wam się nie chce dla Polski pracować. Przydałby wam się trening czołgania w błocie na poligonie Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_emigrant Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 08:04 Wykształcili nas określeni ludzie a nie "Polska". Nasi rodzice płacili podatki na wynagrodzenie dla naszych nauczycieli. Aronie, trudno dyskutować z człowiekiem pełnym żalu, zawiści, rozgoryczenia i frustracji. To zdarza sie ludziom, którzy mają niespełnione marzenia i ambicje. Nienawidzisz lekarzy, bo pewnie jako dziecko marzyłes o medycynie. Nie udało sie. Zabrakło wiedzy, inteligencji, samozaparcia, pracowitości. Pozostało Ci to do czego się nadajesz - praca na roli. I tak, między wykopkami a siewem siadasz do komputera i kanalizujesz swoje frustracje oblewając nawozem lekarzy. Źle - nawozić należy plony, aby były bardziej obfite. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 19:55 nie marzyłem o żadnej medycynie, nie jestem sfrustrowany, nie jestem zawistny. Denerwuje mnie tylko to że nie ma pieniędzy na leki dla chorych dzieci w szpitalach, a lekarze rodzinni w woj. lubelskim rozbijają się terenówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 19:58 nie pracuję na roli od dawna, chyba że incydentalnie przy wykopkach, ale zwykle w wykopki wypada mi jakiś wyjazd tak że nie pracuję Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 21:00 mlody_emigrant napisał: >Nasi rodzice płacili podatki I dlatego uważasz, ze tobie się należy? > na wynagrodzenie dla naszych nauczycieli. My także płacimy podatki na lecznictwo, tyle, że nie możemy z niego korzystać w Polsce. I jak myslisz mam pisać tak jak ty, że płacąc podatki, plus rodzice męża itd wszystko się nam należy. Placimy podatki na wynagrodzenie nauczycieli na leczenie i co?, mam pisać nam się należy bo płacimy podatki czy nasi rodzice. Tutaj w Polsce, tylko płacisz i nie licz na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
gamdan Re: . mądre zdanie powiedzieć to sztuka. 09.05.07, 23:13 alergenzb napisała: > I dlatego uważasz, ze tobie się należy? No to wytłumacz, dlaczego młodemu się nie należy. I jeszcze komu się należy, a komu nie. > Placimy podatki na wynagrodzenie nauczycieli na leczenie i co?, mam pisać nam > się należy bo płacimy podatki czy nasi rodzice. Tak jest! Płacisz podatki i masz pełne obywatelskie prawo żądać. Żądaj tego co obiecuje Ci ten, kto rządzi Twoimi podatkami. Nim na pewno nie jest lekarz. Zmień adresata swoich pretensji. > Tutaj w Polsce, tylko płacisz i nie licz na nic. A lekarze polscy mówią: tylko tyraj i nie licz na nic. Ani na godziwe warunki pracy, ani na godziwą płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: 2. mądre zdanie 14.05.07, 19:01 mlody_emigrant ile kosztuje studenta medycyny wyksztalcenie na wyspach? ile w polsce? tylko mi nie obliczaj ze 2 ksiazki kupiles, samo wyksztalcenie Odpowiedz Link Zgłoś
wahb Re: 2. mądre zdanie 14.05.07, 20:47 nie rozmawiamy o studentach medycyny tylko o lekarzach- wsszelkie mniej lub bardziej iluzoryczne dlugi splacilismy juz w pierwszym roku pracy- teraz to pacjenci sa naszymi dluznikami, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: 2. mądre zdanie 15.05.07, 17:36 wahb napisała: > nie rozmawiamy o studentach medycyny tylko o lekarzach- wsszelkie mniej lub > bardziej iluzoryczne dlugi splacilismy juz w pierwszym roku pracy- teraz to > pacjenci sa naszymi dluznikami, czyz nie? ale wybrnął pacjenci sa waszymi dluznikami? cos ci sie kolego w glowie poprzewracalo 1 - nie placiles za nauke NIC, na calym swiecie sie placi grube pieniadze nawet w zdecydowanie bogatszych krajach sie buli az milo oczywiscie to przemilczacie 2 - dlaczego pacjent ma byc Twoim dluznikiem, a Ty nie mozasz byc dluznikiem nauczyciela, a on znowu dluznikiem ekologa, a ten dluznikiem policjanta? Wez mi to wytlumacz, dlaczego wg Was liczycie sie tylko Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: 2. mądre zdanie 15.05.07, 19:15 polscy lekarze dostali wykształcenie za darmo - powinni zwrócić koszty studiów a jak nie mają to www.provident.pl. Kto nie zwróci kosztów studiów przez 3 lata to do wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmd Re: 2. mądre zdanie 19.05.07, 21:34 wahb przedstawiasz sie jako lekarz...zastanowilabys sie co piszesz, naprawde. jakie dlugi wobec ciebie maja pacjenci? szczerze watpie ze jestes lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmd Re: 2. mądre zdanie 19.05.07, 21:34 wahb przedstawiasz sie jako lekarz...zastanowilabys sie co piszesz, naprawde. jakie dlugi wobec ciebie maja pacjenci? szczerze watpie ze jestes lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa6666 Re: 1 mądre zdanie 15.05.07, 16:42 W Anglii strajk lekarzy trwał tylko 1,5 godziny i załatwili co chcieli.Lekarze odeszli od łóżek.U nas tego nie robią i za to ich cenię a my powinniśmy im pomóc i poprzeć ich żądania bo będziemy leczyć się u znachorów.Za 1200zł powinni się zwolnić z pracy bo wyjeżdżając do państw cywilizowanych tylko na 2 dni w tygodniu będą mieli lepiej.Oni na pewno nie będą sprzątać ani pracować na zmywaku zawsze i wszędzie sobie poradzą. Tylko co z nami? Może w końcu pomyślmy wszyscy rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
drmike.md Re: 1 mądre zdanie 19.05.07, 22:37 EWO! CIESZĘ SIĘ,ZE SA JESZCZE MYŚLĄCY LUDZIE W TYM KRAJU!!!- SZKODA TYLKO ZE NIE MA WŚRÓD NICH RZĄDZĄCYCH!!! DO GRONA IGNORANTÓW DOŁĄCZYŁ WCZORAJ PROF. ORŁOWSKI- ALE TY NIE RÓWNAJ W DÓŁ! TRZYMAM KCIUKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa6666 Re: 1 mądre zdanie 19.05.07, 23:33 Wiem ile kosztuje zdobycie zawodu lekarza. Nie jestem nim ale mam bliskich co ukończyli te studia.Nikt kto nie ma w rodzinie najbliższych nie będzie nigdy wiedział ile to jest wyrzeczeń. Dziwię się że lekarze jeszcze chcą dyskutować o zarobkach w naszym ,,kochanym' kraju.Nie macie ludzie pojęcia ile mogą zarobić w UNI. Mój znajomy wyjechał do Anglii i zarabia na nasze 40 000 zł na miesiąc.Nigdy nie dałam łapówki lekarzowi. Wzywałam pogotowie do dziecka w nocy z dużym bólem brzucha. Zabrano dziecko do szpitala,bez mojego grosza miałam dziecko przebadane w momencie / krew USG i wszystkie badania/ jestem im wdzięczna za pomoc.Ten kto dał jakikolwiek wyraz wdzięczności nigdy o tym nie będzie mówił,tylko ludzie co nic nie dali ani złamanego kwiatka będą dyskutować jak głupie baby pod kościołem.LEKARZE NIE DAJCIE SIĘ WIĘCEJ ZDEPTAĆ JAK Z WAMI ZROBIONO DOŚĆ TEGO WDZIĘCZNA PACJĘTKA Odpowiedz Link Zgłoś
ewa6666 Re: 1 mądre zdanie 20.05.07, 00:03 jeszcze jedno nie chciałabym żeby lekarz który pracuje 300 godzin na miesiąc mnie operował czy leczył. Każdy ma prawo być zmęczonym i popełniać błędy , więc może pozwólmy im pracować w normalnym trybie .Zwłaszcza że wykonują najważniejszą pracę w naszym życiu.Zastanówcie się nad tym,bo krytykować jest łatwo.Obudźcie się ludzie za nim dojdzie do tragedii w służbie zdrowia.7500zł co walczą to jest i tak minimum które powinni dostawać.Prezesi w spółce skarbu państwa/czyli w naszej całego narodu/ mają 300 000 miesięcznie /ale odpowiedzialność/Przemawia przez nas zawiść do lekarzy spowodowana nagonkom medialną , czy można tak omotać naród, czy nie mamy własnego poglądu na bieżącą sytuację jeśli nie to co możemy zmienić w naszm kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: 1 mądre zdanie 20.05.07, 06:56 7500 zł miesięcznie to można płacić lekarzowi który jest na wysokim poziomie moralnym. Polscy lekarze ( z małymi wyjątkami) są niedouczeni, skorumpowani, często alkoholicy, narkomani i molestowacze seksualni córek pacjentek. Dlatego nie zasługują nawet na minimalną krajową. Powinni też oddać pieniądze za studia. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 1 mądre zdanie 20.05.07, 07:45 aronku ty znów nie miałeś wytrysku i spuszczasz się na forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
jastokrotka Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 09:48 najlepsze z tego to to,że naród zostanie bez lekarzy. Zostanie sam. Mlodzi wyjadą i niech jadą. Wyjeżdżajcie. Za taką pracę być opluwanym i dostawać wynagrodzenie równe płacy robotnika niewykwalifikowanego. Dość, po prostu dosc. A najciekawsze jest to ,że starsi też wyjadą, co bedzie mnie trzymać tutaj, gdy moje dzieci będą studentami, czy one przyjadą do matki w niedzielę do Pcimia, Olsztyna, czy Berlina, czy Lizbony - to BEZ RÓŻNICY. Poza tym,że będę mogla zapewnić im kasę na utrzymanie sie na studiach. Ciekawe dlaczego gazety codzienne NIE PISZA o tym, że mnóstwo lekarzy w tej dziesieciolatce odejdzie na emerytury. Mlodzi wyjechali ( I dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!), wiec zostaną chirurdzy mający 69 - 75 lat. A tu rączki już nie te, a mlody pracować za 1350 zł nie chce i DOBRZE ZE NIE CHCE. Pakujmy się kochani. Bo jak przyjdzie sterfa euro to nasze emerytury wybniosą po 200euro/mc, w tym kraju w którym wszystkim menelom, górnikom i rolnikom wszystko należy się za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 16:23 rząd powinien rozważyć odebranie emerytur lekarzom, żeby ci co chcą odejść teraz na emerytury popracowali dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 19:37 jastokrotka napisała: > najlepsze z tego to to,że naród zostanie bez lekarzy. Zostanie sam. Mlodzi > wyjadą i niech jadą. Wyjeżdżajcie. Za taką pracę być opluwanym i dostawać > wynagrodzenie równe płacy robotnika niewykwalifikowanego. To dlaczego lekarze mają wille, limuzyny i wczasy w Tajlandii, a robotnik niewykwalifikowany mieszka w bloku i jeździ tramwajem? No i robotnik to wczasy może mieć na ławce w parku z piwem, bo go nie stać na wyjazd nawet nad pobliskie jezioro. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomek511 Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 20:32 Bo jest robotnikiem. A jak chce mieć to samo co lekarz to niech jedzie o Korei Płn. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 20:46 ale robotnik wcale nie chce jechać do Tajlandii Robotnik chciałby sobie pojechać chociaż nad Firlej, ale go nie stać. A lekarza stać na wczasy w Grecji, ale on chciałby jechać na Dominikanę, lekarza stać na Jeepa, ale on chciałby Lexusa. Lekarza stać na willę za pół miliona, ale on chciałby mieć willę za milion. I o to ten strajk. To nie jest tak, że lekarze mieszkają w komunalkach razem z robotnikami niewykwalifikowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
jastokrotka aronku - odp 20.05.07, 20:41 nie wiem dlaczego lekarze mają wille, moze wygodnie sie nich mieszka, jak dostanę podwyzkę, to sobie willę kupię i ci napiszę jak w niej jest. Jak dostanę podwyżkę, to sobie kupię limuzynę ( tu cię oklamałam, nawet dla ciebie aronie, nie kupię sobie limuzyny, bo nie podobają mi się duże samochody ), na wczasy w Tajlandii też dla ciebie nie pojadę, bo nie chce mi sie szczepic na wszystkie tamtejsze syfy, pojadę obejrzeć Europę, bo będzie mnie po prostu stac, a wolę cywilaizacje mi bliższą niż Tajlandia. A jeśli chodzi o wypoczynek robotnika niewykwalifikowanego, to przeczytaj uważnie to co ci napisze i naucz sie na pamięć. Na świecie są różni ludzie. Bo, widzisz aronku, wykształcona, kobieta lekarka to nie jest to samo co robotnik niewykwalifikowany i nigdy nie zastaniesz mnie w parku na ławce z piwem, musze cie zmartwić - nigdy nie zobaczysz mnie w ogródku piwnym, nigdy też nie zobaczysz mnie na molo z piwem, na deptaku z piwem itd... Bo piwo i papierochy, grill( czy wiesz,że to niezdrowe ) to rozrywka robotnika niewykwalifikowanego, nie moja. Nie zobaczysz mnie na meczu pilki noznej, nie zobaczysz mnie w solarium, ani w salonie tatuażu. Bo ludzie aronku są różni. Jedni chodzą do biblioteki, muzeum i teatru i kończą zmudne studia, a dugim się wydaje, że piwo na ławce w parku to odpoczynek i rozrywka. Jak spotkam naszego byłego blokowego ciecia, który postawil sobie kilka lat temu willę, to pozdrowie go od ciebie, on lubi piwo ( i nie tylko) ale uwazaj on czesto "jeździ po spożyciu". Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: aronku - odp 20.05.07, 20:44 robotnik niewykwalifikowany też by chciał sobie np. popływać w Firleju, tyle że go nie stać. A dla lekarza Firlej to badziewie, on musi jechać do Tajlandii. I na tym polega problem. Wydajemy kasę na to żeby lekarze mieli wille, limuzyny i wczasy w Tajlanii. A tymczasem nie ma na leki dla chorych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś