Dodaj do ulubionych

1 mądre zdanie

07.05.07, 13:28
Koleżanki i koledzy - nasze życie to nie akcja charytatywna na rzecz Polski...
Obserwuj wątek
    • avvg 2. mądre zdanie 09.05.07, 00:17
      oko za oko,
      ząb za ząb,
      a d... za pieniądze.
      • aron2004 Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 06:38
        to Polska was wykształciła, a wam się nie chce dla Polski pracować. Przydałby
        wam się trening czołgania w błocie na poligonie
        • mlody_emigrant Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 08:04
          Wykształcili nas określeni ludzie a nie "Polska". Nasi rodzice płacili podatki
          na wynagrodzenie dla naszych nauczycieli.
          Aronie, trudno dyskutować z człowiekiem pełnym żalu, zawiści, rozgoryczenia i
          frustracji. To zdarza sie ludziom, którzy mają niespełnione marzenia i ambicje.
          Nienawidzisz lekarzy, bo pewnie jako dziecko marzyłes o medycynie. Nie udało
          sie. Zabrakło wiedzy, inteligencji, samozaparcia, pracowitości. Pozostało Ci to
          do czego się nadajesz - praca na roli. I tak, między wykopkami a siewem siadasz
          do komputera i kanalizujesz swoje frustracje oblewając nawozem lekarzy. Źle -
          nawozić należy plony, aby były bardziej obfite.
          • aron2004 Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 19:55
            nie marzyłem o żadnej medycynie, nie jestem sfrustrowany, nie jestem zawistny.
            Denerwuje mnie tylko to że nie ma pieniędzy na leki dla chorych dzieci w
            szpitalach, a lekarze rodzinni w woj. lubelskim rozbijają się terenówkami.
            • aron2004 Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 19:58
              nie pracuję na roli od dawna, chyba że incydentalnie przy wykopkach, ale zwykle
              w wykopki wypada mi jakiś wyjazd tak że nie pracuję
          • alergenzb Re: 2. mądre zdanie 09.05.07, 21:00
            mlody_emigrant napisał:
            >Nasi rodzice płacili podatki

I dlatego uważasz, ze tobie się należy?

> na wynagrodzenie dla naszych nauczycieli.

My także płacimy podatki na lecznictwo, tyle, że nie możemy z niego korzystać w
            Polsce.
            I jak myslisz mam pisać tak jak ty, że płacąc podatki, plus rodzice męża itd
            wszystko się nam należy.
            Placimy podatki na wynagrodzenie nauczycieli na leczenie i co?, mam pisać nam
            się należy bo płacimy podatki czy nasi rodzice.
            Tutaj w Polsce, tylko płacisz i nie licz na nic.

• gamdan Re: . mądre zdanie powiedzieć to sztuka. 09.05.07, 23:13
              alergenzb napisała:
              > I dlatego uważasz, ze tobie się należy?

No to wytłumacz, dlaczego młodemu się nie należy. I jeszcze komu się należy, a
              komu nie.

> Placimy podatki na wynagrodzenie nauczycieli na leczenie i co?, mam pisać nam
              > się należy bo płacimy podatki czy nasi rodzice.

Tak jest! Płacisz podatki i masz pełne obywatelskie prawo żądać. Żądaj tego co
              obiecuje Ci ten, kto rządzi Twoimi podatkami. Nim na pewno nie jest lekarz.
              Zmień adresata swoich pretensji.

> Tutaj w Polsce, tylko płacisz i nie licz na nic.

A lekarze polscy mówią: tylko tyraj i nie licz na nic. Ani na godziwe warunki
              pracy, ani na godziwą płacę.
          • szlachcic Re: 2. mądre zdanie 14.05.07, 19:01
            mlody_emigrant ile kosztuje studenta medycyny wyksztalcenie na wyspach?
            ile w polsce?
            tylko mi nie obliczaj ze 2 ksiazki kupiles, samo wyksztalcenie
            • wahb Re: 2. mądre zdanie 14.05.07, 20:47
              nie rozmawiamy o studentach medycyny tylko o lekarzach- wsszelkie mniej lub
              bardziej iluzoryczne dlugi splacilismy juz w pierwszym roku pracy- teraz to
              pacjenci sa naszymi dluznikami, czyz nie?
              • szlachcic Re: 2. mądre zdanie 15.05.07, 17:36
                wahb napisała:

> nie rozmawiamy o studentach medycyny tylko o lekarzach- wsszelkie mniej lub
                > bardziej iluzoryczne dlugi splacilismy juz w pierwszym roku pracy- teraz to
                > pacjenci sa naszymi dluznikami, czyz nie?

ale wybrnął
                pacjenci sa waszymi dluznikami? cos ci sie kolego w glowie poprzewracalo
                1 - nie placiles za nauke NIC, na calym swiecie sie placi grube pieniadze
                nawet w zdecydowanie bogatszych krajach sie buli az milo
                oczywiscie to przemilczacie
                2 - dlaczego pacjent ma byc Twoim dluznikiem, a Ty nie mozasz byc dluznikiem
                nauczyciela, a on znowu dluznikiem ekologa, a ten dluznikiem policjanta?
                Wez mi to wytlumacz, dlaczego wg Was liczycie sie tylko Wy?
                • aron2004 Re: 2. mądre zdanie 15.05.07, 19:15
                  polscy lekarze dostali wykształcenie za darmo - powinni zwrócić koszty studiów
                  a jak nie mają to www.provident.pl. Kto nie zwróci kosztów studiów przez 3 lata
                  to do wojska.
              • mcmd Re: 2. mądre zdanie 19.05.07, 21:34
                wahb przedstawiasz sie jako lekarz...zastanowilabys sie co piszesz, naprawde. jakie dlugi wobec ciebie maja pacjenci? szczerze watpie ze jestes lekarzem.
              • mcmd Re: 2. mądre zdanie 19.05.07, 21:34
                wahb przedstawiasz sie jako lekarz...zastanowilabys sie co piszesz, naprawde. jakie dlugi wobec ciebie maja pacjenci? szczerze watpie ze jestes lekarzem.
    • ewa6666 Re: 1 mądre zdanie 15.05.07, 16:42
      W Anglii strajk lekarzy trwał tylko 1,5 godziny i załatwili co chcieli.Lekarze
      odeszli od łóżek.U nas tego nie robią i za to ich cenię a my powinniśmy im pomóc
      i poprzeć ich żądania bo będziemy leczyć się u znachorów.Za 1200zł powinni się
      zwolnić z pracy bo wyjeżdżając do państw cywilizowanych tylko na 2 dni w
      tygodniu będą mieli lepiej.Oni na pewno nie będą sprzątać ani pracować na
      zmywaku zawsze i wszędzie sobie poradzą. Tylko co z nami? Może w końcu pomyślmy
      wszyscy rozsądnie.
      • drmike.md Re: 1 mądre zdanie 19.05.07, 22:37
        EWO! CIESZĘ SIĘ,ZE SA JESZCZE MYŚLĄCY LUDZIE W TYM KRAJU!!!- SZKODA TYLKO ZE
        NIE MA WŚRÓD NICH RZĄDZĄCYCH!!! DO GRONA IGNORANTÓW DOŁĄCZYŁ WCZORAJ PROF.
        ORŁOWSKI- ALE TY NIE RÓWNAJ W DÓŁ! TRZYMAM KCIUKI!!!
        • ewa6666 Re: 1 mądre zdanie 19.05.07, 23:33
          Wiem ile kosztuje zdobycie zawodu lekarza. Nie jestem nim ale mam bliskich co
          ukończyli te studia.Nikt kto nie ma w rodzinie najbliższych nie będzie nigdy
          wiedział ile to jest wyrzeczeń. Dziwię się że lekarze jeszcze chcą dyskutować o
          zarobkach w naszym ,,kochanym' kraju.Nie macie ludzie pojęcia ile mogą zarobić w
          UNI. Mój znajomy wyjechał do Anglii i zarabia na nasze 40 000 zł na
          miesiąc.Nigdy nie dałam łapówki lekarzowi. Wzywałam pogotowie do dziecka w nocy
          z dużym bólem brzucha. Zabrano dziecko do szpitala,bez mojego grosza miałam
          dziecko przebadane w momencie / krew USG i wszystkie badania/ jestem im
          wdzięczna za pomoc.Ten kto dał jakikolwiek wyraz wdzięczności nigdy o tym nie
          będzie mówił,tylko ludzie co nic nie dali ani złamanego kwiatka będą dyskutować
          jak głupie baby pod kościołem.LEKARZE NIE DAJCIE SIĘ WIĘCEJ ZDEPTAĆ JAK Z WAMI
          ZROBIONO DOŚĆ TEGO WDZIĘCZNA PACJĘTKA
    • ewa6666 Re: 1 mądre zdanie 20.05.07, 00:03
      jeszcze jedno nie chciałabym żeby lekarz który pracuje 300 godzin na miesiąc
      mnie operował czy leczył. Każdy ma prawo być zmęczonym i popełniać błędy , więc
      może pozwólmy im pracować w normalnym trybie .Zwłaszcza że wykonują
      najważniejszą pracę w naszym życiu.Zastanówcie się nad tym,bo krytykować jest
      łatwo.Obudźcie się ludzie za nim dojdzie do tragedii w służbie zdrowia.7500zł co
      walczą to jest i tak minimum które powinni dostawać.Prezesi w spółce skarbu
      państwa/czyli w naszej całego narodu/ mają 300 000 miesięcznie /ale
      odpowiedzialność/Przemawia przez nas zawiść do lekarzy spowodowana nagonkom
      medialną , czy można tak omotać naród, czy nie mamy własnego poglądu na bieżącą
      sytuację jeśli nie to co możemy zmienić w naszm kraju.
      • aron2004 Re: 1 mądre zdanie 20.05.07, 06:56
        7500 zł miesięcznie to można płacić lekarzowi który jest na wysokim poziomie
        moralnym. Polscy lekarze ( z małymi wyjątkami) są niedouczeni, skorumpowani,
        często alkoholicy, narkomani i molestowacze seksualni córek pacjentek. Dlatego
        nie zasługują nawet na minimalną krajową. Powinni też oddać pieniądze za studia.
        • kzet69 Re: 1 mądre zdanie 20.05.07, 07:45
          aronku ty znów nie miałeś wytrysku i spuszczasz się na forum???
    • jastokrotka Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 09:48
      najlepsze z tego to to,że naród zostanie bez lekarzy. Zostanie sam. Mlodzi
      wyjadą i niech jadą. Wyjeżdżajcie. Za taką pracę być opluwanym i dostawać
      wynagrodzenie równe płacy robotnika niewykwalifikowanego. Dość, po prostu dosc.
      A najciekawsze jest to ,że starsi też wyjadą, co bedzie mnie trzymać tutaj, gdy
      moje dzieci będą studentami, czy one przyjadą do matki w niedzielę do Pcimia,
      Olsztyna, czy Berlina, czy Lizbony - to BEZ RÓŻNICY. Poza tym,że będę mogla
      zapewnić im kasę na utrzymanie sie na studiach.
      Ciekawe dlaczego gazety codzienne NIE PISZA o tym, że mnóstwo lekarzy w tej
      dziesieciolatce odejdzie na emerytury. Mlodzi wyjechali ( I
      dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!), wiec zostaną chirurdzy mający 69 - 75 lat. A tu
      rączki już nie te, a mlody pracować za 1350 zł nie chce i DOBRZE ZE NIE CHCE.
      Pakujmy się kochani. Bo jak przyjdzie sterfa euro to nasze emerytury wybniosą
      po 200euro/mc, w tym kraju w którym wszystkim menelom, górnikom i rolnikom
      wszystko należy się za darmo.
      • aron2004 Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 16:23
        rząd powinien rozważyć odebranie emerytur lekarzom, żeby ci co chcą odejść
        teraz na emerytury popracowali dłużej
      • aron2004 Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 19:37
        jastokrotka napisała:

> najlepsze z tego to to,że naród zostanie bez lekarzy. Zostanie sam. Mlodzi
        > wyjadą i niech jadą. Wyjeżdżajcie. Za taką pracę być opluwanym i dostawać
        > wynagrodzenie równe płacy robotnika niewykwalifikowanego.

To dlaczego lekarze mają wille, limuzyny i wczasy w Tajlandii, a robotnik
        niewykwalifikowany mieszka w bloku i jeździ tramwajem? No i robotnik to wczasy
        może mieć na ławce w parku z piwem, bo go nie stać na wyjazd nawet nad
        pobliskie jezioro.

• ziomek511 Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 20:32
          Bo jest robotnikiem. A jak chce mieć to samo co lekarz to niech jedzie o Korei
          Płn.
          • aron2004 Re: 1 mądre zdanie - zgadzam się 20.05.07, 20:46
            ale robotnik wcale nie chce jechać do Tajlandii

Robotnik chciałby sobie pojechać chociaż nad Firlej, ale go nie stać. A lekarza
            stać na wczasy w Grecji, ale on chciałby jechać na Dominikanę, lekarza stać na
            Jeepa, ale on chciałby Lexusa. Lekarza stać na willę za pół miliona, ale on
            chciałby mieć willę za milion. I o to ten strajk.

To nie jest tak, że lekarze mieszkają w komunalkach razem z robotnikami
            niewykwalifikowanymi.
        • jastokrotka aronku - odp 20.05.07, 20:41
          nie wiem dlaczego lekarze mają wille, moze wygodnie sie nich mieszka, jak
          dostanę podwyzkę, to sobie willę kupię i ci napiszę jak w niej jest. Jak
          dostanę podwyżkę, to sobie kupię limuzynę ( tu cię oklamałam, nawet dla ciebie
          aronie, nie kupię sobie limuzyny, bo nie podobają mi się duże samochody ), na
          wczasy w Tajlandii też dla ciebie nie pojadę, bo nie chce mi sie szczepic na
          wszystkie tamtejsze syfy, pojadę obejrzeć Europę, bo będzie mnie po prostu
          stac, a wolę cywilaizacje mi bliższą niż Tajlandia.
          A jeśli chodzi o wypoczynek robotnika niewykwalifikowanego, to przeczytaj
          uważnie to co ci napisze i naucz sie na pamięć.
          Na świecie są różni ludzie. Bo, widzisz aronku, wykształcona, kobieta lekarka
          to nie jest to samo co robotnik niewykwalifikowany i nigdy nie zastaniesz mnie
          w parku na ławce z piwem, musze cie zmartwić - nigdy nie zobaczysz mnie w
          ogródku piwnym, nigdy też nie zobaczysz mnie na molo z piwem, na deptaku z
          piwem itd...
          Bo piwo i papierochy, grill( czy wiesz,że to niezdrowe ) to rozrywka robotnika
          niewykwalifikowanego, nie moja. Nie zobaczysz mnie na meczu pilki noznej, nie
          zobaczysz mnie w solarium, ani w salonie tatuażu. Bo ludzie aronku są różni.
          Jedni chodzą do biblioteki, muzeum i teatru i kończą zmudne studia, a dugim się
          wydaje, że piwo na ławce w parku to odpoczynek i rozrywka.
          Jak spotkam naszego byłego blokowego ciecia, który postawil sobie kilka lat
          temu willę, to pozdrowie go od ciebie, on lubi piwo ( i nie tylko) ale uwazaj
          on czesto "jeździ po spożyciu".
          • aron2004 Re: aronku - odp 20.05.07, 20:44
            robotnik niewykwalifikowany też by chciał sobie np. popływać w Firleju, tyle że
            go nie stać. A dla lekarza Firlej to badziewie, on musi jechać do Tajlandii.

I na tym polega problem.

Wydajemy kasę na to żeby lekarze mieli wille, limuzyny i wczasy w Tajlanii. A
            tymczasem nie ma na leki dla chorych dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka